QUOTE(GRAIKIJA @ 2013 02 19, 19:33)
sveiki, aš vėl su klausimu.
Kada ir kur turi kreiptis tėtis dėl mėnesio tėvystės atostogų?
Mažiukui vardo neišrinksim iki kol gims, ar nebūtina pirma jo registruoti metrikacijoje (su vardu) ir tik tada tėtis gali eiti atostgoų, ar tą pačią gimdymo dieną gali tiesiog nebeiti į darbą ir pranešti darbdaviui bei sodrai ar kam ten reikia ir atostogauti?
Kaip suprantu, sodra apmoka tą mėnesį.?
kokią atlyginimo dalį?
labai ačiū, už atsakymą.
Jeigu jus susituoke,tai tetis gali eiti nuo vaiko gimimo dienos,su pasais,pazyma is lygonines,kad pagimdet ir santuokos liudijimu i sodra,darbuovietej gali anksciau parasyti prasyma ji isleisti i tevystes atostogas,o kai jus pagimdisit,tiesiog paskambint,kad irasytu data,bet tai reikia jau su darbdaviu tartis.
Sodra apmoka 100%.
Papildyta:
QUOTE(ugnyte @ 2013 02 19, 19:42)
O mano klausimas būtų toks. 30 savaičių man sueina birželio 1d., šeštadienį. Kad skaičiuotųsi Balandžio mėn. į NGA apskaičiavimą, aš turiu išeiti į dekretą gegužės 31. t.y. penktadienį. Kaip mano, ar išleistų mane gydytoja viena diena anksčiau? Ar čia griežtai, griežtai nustatyta, kad jokiu būdų ne ankščiau nei 30 savaitę. Juk tik 1d. ir dar ypatingai, kai man išpuola pagal grafiką savaitgalis. Gal esat susidūrusios?
Jei gydytoja išleistų mane 31, tai ši diena ir būtų mano pirmoji NGA diena taip?
Balandis ieina,kai eisit i dekreta laiku,t.y birzeli.