Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(katanelis @ 2013 01 02, 17:35)
Merginos, skaitau skaitau ir truputi nesuprantu g.gif Sodros tinklapyje rašoma, kad motinystės pašalpa mokama už darbo dienas, kuri išmokama iš karto už visą nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį. Tai reiškia, kad išėjusi NGA pinigėlius gausiu tik vieną kartą ir tik po gimdymo?  g.gif ar aš kažko nesuprantu? doh.gif

Nea, tai reiskia, kad gausit viena karta (taip pat galima pasirinkti,kad moketu dviem dalim), visa suma uz 126 dienas. Paprastai ji ismokama per dvi savaites nuo prasymo uzpildymo.

Ismokos uz VPA jau mokamos kas menesi, tik reikia ivertinti, kad pirmaja gausit po dvieju menesiu nuo gimdymo. Ta prasme buna, kad iskart gavus NGA ismoka ir ja isleidus kraiteliui, po to pasispausti tenka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rayondes: 02 sausio 2013 - 16:55
QUOTE(katanelis @ 2013 01 02, 16:35)
Merginos, skaitau skaitau ir truputi nesuprantu g.gif Sodros tinklapyje rašoma, kad motinystės pašalpa mokama už darbo dienas, kuri išmokama iš karto už visą nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį. Tai reiškia, kad išėjusi NGA pinigėlius gausiu tik vieną kartą ir tik po gimdymo?  g.gif ar aš kažko nesuprantu? doh.gif

cia gauni uz 4menesius (126d ) tuos pinigelius.tad kaip rayondes sake tenka po to pasispausti isleidus pinigelius
Atsakyti
Aaaa, daba supratau, ačiū rayondes ir lara86 už atsakymą 4u.gif norisi suprasti kaip su tais mano finansais bus ir kad iš tiesų teks pataupyti, o tai po to bus - vienas pirštas burnoj, kitas.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2013 01 02, 14:59)
noriu pasitikslinti, jei mano NGA baigiasi 2013-01-07, tai VPA skaiciuos uz laikotarpi 2012.01.01-2012.12.31???

Ne, skaičiuos iš 2011 12 01 - 2012 11 30
Papildyta:
QUOTE(lara86 @ 2013 01 02, 14:32)
laba.man su pirmu vpa baigiasi kovo 20 (sueis 2metukai)laukiuosi antro terminas liepos pradzioje.idomu kaip man paskaiciuos pinigelius koki laika ims.nes i dekreta isieisiu kokia geguze.o balandi imsiu nepanaudotas atostogas

Skaičiuos kaip su pirmu 4u.gif
Galit jokių atostogų ir nenaudot (nebent nenorit likti visai be finansinės paramos), o prasitęst VPA tretiems metams, vis tiek skaičiavimais nepasikeis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2013 01 02, 21:37)
Ne, skaičiuos iš 2011 12 01 - 2012 11 30
Papildyta:
Skaičiuos kaip su pirmu  4u.gif
Galit jokių atostogų ir nenaudot (nebent nenorit likti visai be finansinės paramos), o prasitęst VPA tretiems metams, vis tiek skaičiavimais nepasikeis wink.gif

na man tik vienas menuo toks plaukiojantis gaunasi tai turiu nepanaudotas atostogos tai manau imsiu jas smile.gif

aciu mergaites uz atsakymus
Atsakyti
Reikia Jusu nuomones 4u.gif

Ar is tikruju taip galima padaryti:
Pirmus metus VPA imu as ir gaunu 70%. Antrus vyras. Bet jis iseina i VPA tik kokia sav. ir vel grizta is savo darba ir gauna ir 40% uz VPA ir dirba. NEs atseit taip galima [agal istatyma, kur sakoma ,kad antrus metus galima dirbti.

As kai forminau VPA,man pasake,kad taip negalima,nes darbdavys negali buti tas pats.

Kaip cia taip- pradzioje sako negalima , o po metu jau galima??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maj4onok: 02 sausio 2013 - 23:22
QUOTE(maj4onok @ 2013 01 02, 23:21)
Reikia Jusu nuomones  4u.gif

Ar is tikruju taip galima padaryti:
Pirmus metus VPA imu as ir gaunu 70%. Antrus vyras. Bet jis iseina i VPA tik kokia sav. ir vel grizta is savo darba ir gauna ir 40% uz VPA ir dirba. NEs atseit taip galima [agal istatyma, kur sakoma ,kad antrus metus galima dirbti.

As kai forminau VPA,man pasake,kad taip negalima,nes darbdavys negali buti tas pats.

Kaip cia taip-  pradzioje sako negalima , o po metu jau galima??? g.gif

Galima, tik vyrui nereikia iseidineti i vpa, o tik persirasyti pasalpos gavima ant saves, o jus liekat vpa.
Atsakyti
QUOTE(maja7 @ 2013 01 03, 00:30)
Galima, tik vyrui nereikia iseidineti i vpa, o tik persirasyti pasalpos gavima ant saves, o jus liekat vpa.

tai gaunasi ,kad pirmus metus zmonos algos 70%, antrus- vyro algos 40% ,bet namie vis dar zmona sedi?

As tai visai kitaip supratau kai man aiskino,kaip daro. KAd tipo pirmus metus zmonos 70%, antrus zmona i darba , vyras tik pora dienu namie ir grizta i darba irgi ,bet vis vien gauna ir 40% VPA ir dar savo alga. blush2.gif
Atsakyti
Nieko as su tuo VPA pinigeliu perkelimu antrais metais nesuprantu... Ale dar turiu laiko issiaiskinti.

KLAUSIMELIS:
Pirmosios NGA prasidejo 2010-07-07. Nuo 2012-09-11 - treti VPA metai.
Antrosios NGA prasides 2013-01-21.
ISMOKA bus 100% tokia pati kaip pirmuju NGA? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maj4onok @ 2013 01 02, 23:35)
tai gaunasi ,kad pirmus metus zmonos algos 70%, antrus- vyro algos 40% ,bet namie vis dar zmona sedi?
As tai visai kitaip supratau kai man aiskino,kaip daro. KAd tipo pirmus metus zmonos 70%, antrus zmona i darba  , vyras tik  pora dienu namie ir grizta i darba irgi ,bet vis vien gauna ir 40% VPA ir dar savo alga. blush2.gif

Pirmus metus jus esate vpa ir gaunate 70proc. savo algos. Antrus metus jus galite buti vpa, o pasalpos gavima perleisti vyrui. Vyrui nereikia eiti vpa, kad galetu gauti pasalpa antrais metais. Vyras gauna 40 proc savo algos pasalpa bei atlyginima. O jus bunate vpa ir nieko negaunate
Atsakyti
QUOTE(maja7 @ 2013 01 03, 00:46)
Pirmus metus jus esate vpa ir gaunate 70proc. savo algos. Antrus metus jus galite buti vpa, o pasalpos gavima perleisti vyrui. Vyrui nereikia eiti vpa, kad galetu gauti pasalpa antrais metais. Vyras gauna 40 proc savo algos pasalpa bei atlyginima. O jus bunate vpa ir nieko negaunate

aciu!!!! 4u.gif ax.gif blush2.gif

ir dar veinas paprastas klausimelis:) tikriausiai negalima ,bet gal....
jeigu pradzioej prasymas buvo parasytas,gauti VPA tik vienus metus 100%.Ar galima po to pakeisti i dvijeu metu gavimo VPA(t.y. 70+40)? Ar gales perskaiciuoti? 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maj4onok @ 2013 01 02, 23:50)
aciu!!!!  4u.gif  ax.gif  blush2.gif

ir dar veinas paprastas klausimelis:) tikriausiai negalima ,bet gal....
jeigu pradzioej prasymas buvo parasytas,gauti VPA tik vienus metus 100%.Ar galima po to pakeisti i dvijeu metu gavimo VPA(t.y. 70+40)? Ar gales perskaiciuoti? 4u.gif  ax.gif

Cia jau sodroje manau reikia tartis smile.gif
Atsakyti