Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Rudojilapexxx @ 2013 02 07, 17:40)
Sveiki,
Gal kas nors galetu man pagelbeti  smile.gif  4u.gif
Vaiko prieziuros atostogose esu iki  2014  04 07 t.y. kol vaikui sukas 3 metai. Planuojam antram vaikeli, prasau pasakykite kada veliausiai galiu iseiti dekreta, kad skaičiuotų pagal pirmo vaiko paskaičiuotą kompensuojamąjį darbo užmokestį.

Geriausiai iseiti i NGA kai vaikui sueis 3 metai,tada nereikes grizti i darba.
Papildyta:
QUOTE(akušeryte @ 2013 02 07, 23:03)
laba diena  smile.gif pirmus metus 70%gaunama nuo atlyginimo i rankas, tai tarkim 1000lt gaunant i rankas vpa gausi 700lt?

Jeigu visus 12 men toks buvo atlyginimas,neturejot biliuteniu,tai taip,kazkur tiek bus,gal truputeli daugiau,nes maziau mokesciu nuskaiciuoja.
Papildyta:
QUOTE(Stitch @ 2013 02 08, 08:41)
Turiu klausima , kaip visgi dabar yra su antru metu VPA perleidimu teciui, jeigu jis yra statutinis pareigunas? Galima ar ne?

Galima.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spurga_X @ 2013 02 07, 17:07)
laba diena, merginos,

kuo daugiau skaitau, tuo labiau galva sukasi, nebesusigaudau jau visiškai. Gal galit patarti?
nuo 2011 08 mėn buvau NGA, paskui iki 2012 08 VPA (rinkausi 1 metams, porai mėnesių susikeitėm su tėčiu, jis augino iki spalio, kol suėjo metukai). (atostoginiai mano buvo kažkur biskį virš 2000 Lt). nuo 2012 09 gryžau į darbą, dirbu 2 darbovietėse, 1 su terminuota sutartim projekte. Dabar vėl laukiuosi, į dekretą turėčiau išeiti maždaug 2013 06 pabaigoj, po gryžimo būsiu išdirbus maždaug 10 mėn. atlyginimas pora šimtų gaunasi mažesnis, negu buvo iki pirmo vaikelio. Gimdymas apie rugpjūčio vidurį.
tai kaip man geriau dabar daryti?
dirbti ir laukti NGA su dabartinėm pajamom, ar prašytis auginti pirmą vaiką iki 2 ar 3 metų (jei taip galima ir jei galima, nuo kada tai padaryti geriau?) ir tada kaip suprantu NGA dydį skaičiuotų man iš pirmo vaikelio tų mėnesių ar kaip? bet aš tada iki NGA pradžios jokių pinigėlių nebegaučiau?

niekas negali man pagelbėti su atsakymu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(spurga_X @ 2013 02 08, 12:55)
niekas negali man pagelbėti su atsakymu? blush2.gif

Reikia ziureti kokie menesiai ieis i antro vaiko apskaiciavimus,jeigu papuls bent diena is pirmu atostogu,tai tada skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.
Jeigu i NGA birzeli,tai skaiciuos is 2012.05.01-2013.04.31 laikotarpio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 08 vasario 2013 - 12:05
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 08, 08:48)
Geriausiai iseiti i NGA kai vaikui sueis 3 metai,tada nereikes grizti i darba.
Papildyta:

Jeigu visus 12 men toks buvo atlyginimas,neturejot biliuteniu,tai taip,kazkur tiek bus,gal truputeli daugiau,nes maziau mokesciu nuskaiciuoja.
Papildyta:

Galima.

Dekoju uz atsakyma smile.gif . As sutikciau grizti i darba ir padirbeti,prasau jei galite patikslinkite kada veliausiai galiu iseiti dekreta kad skaičiuotų pagal pirmo vaiko paskaičiuotą užmokestį. Is anksto labai dekoju smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudojilapexxx @ 2013 02 08, 14:09)
Dekoju uz atsakyma smile.gif . As sutikciau grizti i darba ir padirbeti,prasau jei galite patikslinkite kada veliausiai galiu iseiti dekreta kad skaičiuotų pagal pirmo vaiko paskaičiuotą užmokestį. Is anksto labai dekoju smile.gif  4u.gif

Na tada iki manau 3.6 metu kai bus pirmam,jau reikia eiti i dekreta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 08 vasario 2013 - 13:14
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 08, 13:14)
Na tada iki manau 3.6 metu kai bus pirmam,jau reikia eiti i dekreta.

labai aciu Jums smile.gif .Grazaus savaitgalio smile.gif
Atsakyti
Sveiki, norejau suzinoti, jei vyras iseitu 2 metams VPA ir dirbtu, tai pirmus metus gautu skirtuma tarp atlyginimo ir pasalpos, tik iskilo klausimas, kaip sodra ta pasalpa apskaiciuoja, ar yra kokios lubos, ar pries iseinant VPA nuo algos 70 proc. skaiciuotu ir atimtu atlyginima dirbant jau VPA?
Ir ar antrus metus taip pat dirbdamas gautu alga + 40 proc. ?

Aciu uz atsakyma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mill: 08 vasario 2013 - 20:54
QUOTE(mill @ 2013 02 08, 21:53)
Sveiki, norejau suzinoti, jei vyras iseitu 2 metams VPA ir dirbtu, tai pirmus metus gautu skirtuma tarp atlyginimo ir pasalpos, tik iskilo klausimas, kaip sodra ta pasalpa apskaiciuoja, ar yra kokios lubos, ar  pries iseinant VPA nuo algos 70 proc. skaiciuotu ir atimtu atlyginima dirbant jau VPA?
Ir ar antrus metus taip pat dirbdamas gautu alga + 40 proc. ?

Aciu uz atsakyma

Pirmus metus pasalpa 70%-alga
Antrus metus pasalpa 40%+alga.
Atsakyti
QUOTE(mill @ 2013 02 08, 19:53)
ar  pries iseinant VPA nuo algos 70 proc. skaiciuotu ir atimtu atlyginima dirbant jau VPA?

Skaiciuotu 12 men. vidurki ir moketu tada nuo to 70 proc., o alga atminusuotu kokia jau gaus budamas VPA.
Atsakyti
O man dar toks naujas klausimas iskilo, kazin kaip skaiciuos pasalpa veliau, jeigu tarkim VPA busiu 2 metus, antrus metus gausiu 40 proc. ir dar dirbsiu, o po to vel iseiciau i dekreta, ar skaiciuotu pajamas ir ta 40 proc. ir gauta atlyginima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 02 08, 12:05)
Reikia ziureti kokie menesiai ieis i antro vaiko apskaiciavimus,jeigu papuls bent diena is pirmu atostogu,tai tada skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.
Jeigu i NGA birzeli,tai skaiciuos is 2012.05.01-2013.04.31 laikotarpio.

dėkui labai labai už paaiškinimą, prašviesėjo šiek tiek... nes Sodra sako, kad skaičiuoja iš palankesnio laikotarpio, bet su jais tai žinot kaip būna... blush2.gif
tai į NGA patenka net keli mėnesiai iš anų VPA, vadinasi, skaičiuos pagal pirmąsias.
Atsakyti