Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 26, 20:13)
I VPA ieina ir NGA pinigeliai.

labas jolanciuk noreciau paklausti as dirbu nuo rugpucio men 21d suo metu esu nescia y degreta turecau iseiti geguzes 10 d ar as gausiu uz dekreta nes kaip ir 12men nera gal man neiti i dekreta tik gimus vaikui iseiti vpa kaip gerau padaryti patarkyt acu...
Atsakyti
QUOTE(Ausra79 @ 2013 01 30, 16:58)
labas jolanciuk noreciau paklausti as dirbu nuo rugpucio men 21d suo metu esu nescia y degreta turecau iseiti  geguzes 10 d ar as gausiu uz dekreta nes kaip ir 12men nera gal man neiti i dekreta tik gimus vaikui iseiti vpa kaip gerau padaryti patarkyt acu...

Taip,jums geriau dirbti kol susidaris stazas ir tada eiti i VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 23, 21:28)
Skaiciuotu is paskutiniu 12 men vyro DU,bet yra lubos 40%-1900-mokesciai.

idomu ir man del antru metu g.gif lubos taikomos tik tam 40 proc? Ar ir gaunamai algai taikys lubas? g.gif
Atsakyti
4u.gif
Kiek skaičiau tai daugumai atsako Jolanciuk, tai ir as su klausimu ateinu.Aišku atsakyti gali ir kitas gudrus zmogus. blush2.gif
2013 birželio 10dieną turėčiau išeiti i nėštumo ir gimdymo atostogas, prieš tai norėčiau panaudoti man priklausiančias kasmetines atostogas uz 2013metus. Tik niekur nerandu kaip pasiskaičiuoti kiek man jų priklauso (už senesnius metus visas atostogas esu isnaudojusi).
Taigi kiek darbdavio galiu prašyti atostogų prieš išeinant į dekretą. (p.s. esu darbuotojas kuriam per metus priklauso 35 d.kasmetinių atostogų.)
LABAI LABAI AČIŪ UŽ ATSAKYMĄ..... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PILNATIS13: 30 sausio 2013 - 17:53
pasimečiau naujose tvarkose. situacija tokia. esu VPA iki 3metu (kas sueis20131030) planuojam trečią leliuką tai kaip suprantu jei noriu kad skaičiuotus tie patys pinigėliai reiktų iki tos spalio30 išeiti į dekretą? o jei tarkim į dekretą išeitum mėnesiu vėliau .t.y lapkritį ar gruodį tai tuomet ką laikytusi kad nėra pajamų ir nieko negaučiau? ačiū labai
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 30, 17:01)
Taip,jums geriau dirbti kol susidaris stazas ir tada eiti i VPA.

labai aciu uz greita atsakyma
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 01 30, 18:44)
idomu ir man del antru metu  g.gif lubos taikomos tik tam 40 proc?  Ar ir gaunamai algai taikys lubas?  g.gif

Tik pasalpai.
Papildyta:
QUOTE(PILNATIS13 @ 2013 01 30, 18:48)
4u.gif
Kiek skaičiau tai daugumai atsako Jolanciuk, tai ir as su klausimu ateinu.Aišku atsakyti gali ir kitas gudrus zmogus.  blush2.gif
2013 birželio 10dieną turėčiau išeiti i nėštumo ir gimdymo atostogas, prieš tai norėčiau panaudoti man priklausiančias kasmetines atostogas uz 2013metus. Tik niekur nerandu kaip pasiskaičiuoti kiek man jų priklauso (už senesnius metus visas atostogas esu isnaudojusi).
Taigi kiek darbdavio galiu prašyti atostogų prieš išeinant į dekretą. (p.s. esu darbuotojas kuriam per metus priklauso 35 d.kasmetinių atostogų.)

Reikia puse metu atidirbti,tai tik birzeli galit ir imti,manau jums neapsimokes,geriau paimsit kai grisit is VPA.
Papildyta:
QUOTE(miig @ 2013 01 30, 20:31)
pasimečiau naujose tvarkose. situacija tokia. esu VPA iki 3metu (kas sueis20131030) planuojam trečią leliuką tai kaip suprantu jei noriu kad skaičiuotus tie patys pinigėliai reiktų iki tos spalio30 išeiti į dekretą? o jei tarkim į dekretą išeitum mėnesiu vėliau .t.y lapkritį ar gruodį tai tuomet ką laikytusi kad nėra pajamų ir nieko negaučiau? ačiū labai

Gautumete ir tada,svarbu,kad bent viena diena ieitu is ankstesniu atostogu i dabartiniu apskaiciavima.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 30, 16:57)
1. Galit pratesti VPA iki 3-ju metu.
2. Gali vyras eiti su antru i VPA.
3. Galit perleisti pirmo vaiko antru metu pasalpa vyrui ir eiti su antru vaiku i NGA ir i VPA.Antro vaiko VPA bus skaiciuojamas is jusu DU,jeigu jus eisit i VPA,o ne nuo vyro.
Jeigu pirmo vaiko antrus metus perleisit vyrui,tai 40% bus perskaiciuota nuo jo atlyginimo,nes jeigu jus neperleisti vyrui antrus metus,tai negausit uz pirma vaika 40%,nes kai iseisit i NGA gausit 100% motinystes pasalpos,o abi ismokos negali virsiti 100%.

Aciu uz atsakyma 4u.gif

Sakykite ar galimas kazi toks variantas, kad as perleidziu vyrui VPA pasalpa pirmo vaiko uz antrus metus tuomet, kai iseinu i NGA , o parejusi is NGA vel perimciau antru metu pasalpa is vyro, o vyras iseitu i VPA su antru vaiku?
Arba as po NGA iseinu i VPA su antruoju vaikeliu, o tik pasalpa perleidziu vyrui?

Ar as gal neteisingai galvoju?
Atsakyti
Sveiki.
Esu nesčia (9 sav),tik dabar pradėsiu dirbti,prieš tai dirbau tik 2 mėn 2012 m,ar man dekretinės priklausytų?
Į dekretines išeičiau prieš pat gimdymą ir planuočiau grižti į darba kažkur po mėn. Kas man išvis priklausytu? Vyras eis tėvystės atostogų.
Atsakyti
QUOTE(mandera @ 2013 01 31, 12:03)
Aciu uz atsakyma  4u.gif

Sakykite ar galimas kazi  toks variantas, kad as perleidziu vyrui VPA pasalpa pirmo vaiko uz antrus metus tuomet, kai iseinu i NGA , o parejusi is NGA vel perimciau antru metu pasalpa is vyro, o vyras iseitu i VPA su antru vaiku?
Arba as po NGA iseinu i VPA su antruoju vaikeliu, o tik pasalpa perleidziu vyrui?
Ar as gal neteisingai galvoju?

Tegul pirmo vaiko pasalpa gauna vyras,o jus eisit i visas atostogas su antru vaiku.Taigi vistiek busit namie su vaikais,tik kad vyras gaudines pasalpa uz pirma vaika,o jus gaudinesit uz antra vaika.
Papildyta:
QUOTE(Gilberta @ 2013 01 31, 13:25)
Sveiki.
Esu nesčia (9 sav),tik dabar pradėsiu dirbti,prieš tai dirbau tik 2 mėn 2012 m,ar man dekretinės priklausytų?
Į dekretines išeičiau prieš pat gimdymą ir planuočiau grižti į darba kažkur po mėn. Kas man išvis priklausytu? Vyras eis tėvystės atostogų.

Kiek pirmam vaikui metu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 31 sausio 2013 - 12:42
QUOTE(PILNATIS13 @ 2013 01 30, 18:48)
4u.gif
Kiek skaičiau tai daugumai atsako Jolanciuk, tai ir as su klausimu ateinu.Aišku atsakyti gali ir kitas gudrus zmogus.  blush2.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 30, 22:35)

Reikia puse metu atidirbti,tai tik birzeli galit ir imti,manau jums neapsimokes,geriau paimsit kai grisit is VPA.

o kodel jai reikia atidirbti 6 men g.gif , jei ji , kiek supratau, ne naujai priimta, ne pirmi metai -jau seniau dirba toje imoneje, tik yra isnaudojusi kasmetines atostogas.
O uz 2013 m. skaiciuokite 2.92 dienos uz kiekviena menesi iki kada baigsis NGA, tai yra nuo birzelio 10 d. dar + 126 dienos (tai bus panasiai iki 2013 m. spalio vidurio). Uz 2013 m. turesite +-26 k.d.
Atsakyti
QUOTE(wanduo @ 2013 01 31, 14:42)
o kodel jai reikia atidirbti 6 men g.gif , jei ji , kiek supratau, ne naujai priimta, ne pirmi metai -jau seniau dirba toje imoneje, tik yra isnaudojusi kasmetines atostogas.
O uz 2013 m. skaiciuokite 2.92 dienos uz kiekviena menesi iki kada baigsis NGA, tai yra nuo birzelio 10 d. dar + 126 dienos (tai bus panasiai iki 2013 m. spalio vidurio). Uz 2013 m. turesite +-26 k.d.

O nereikia vel puses metu atidirbti,kad paimti atostogas? As kaip suprantu,jeigu butu sukaupti is anksciau,tai tada bet kada galima butu paimti,o dabar viska isnaudota g.gif
Atsakyti