Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(wanduo @ 2013 01 26, 16:34)
o kai skaiciuos VPA, tai imsis ir NGA Sodros pinigai nuo  2013 02 men. iki 2013 04 30, ar tik faktiskai dirbto laiko uzmokestis, nes kaip minejau anksciau, NGA prasideda vasario 18 d. ??

I VPA ieina ir NGA pinigeliai.
Atsakyti
QUOTE(zuika+ @ 2013 01 22, 11:33)
Sveikos,

gal susidūrėte ir galite pakomentuoti/patarti?

180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Jau greitai turiu grįžti po vaiko priežiūros atostogų į dabelį. Darbdavys nebesiūlo mano buvusio darbo, nors etatai ir yra, dirba kiti žmonės. Motyvuoja tuo, kad darbo grupė jau yra ir ten man vietos nebėra. Siūlo alternatyvų darbą, kitoks darbo pobūdis ir pan. (aš tokio darbo niekada nenorėjau dirbti), bet pareigos (jų pavadinimas) išliks toks pat, bei atlyginimas toks pat.

Ar teisiškai aš galiu reikalauti, kad mane grąžintų į buvusią darbo vietą?

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Turiu toki klausima, dirbant pagal individualia veikla ar priklauso nestumo ir gimdymo atostogos ir veliau vaiko preziuros atostogos, ar bus mokami pinigai?
Atsakyti
QUOTE(KKKarolinKKKa @ 2013 01 28, 18:01)
Sveikos 4u.gif

Turiu toki klausima, dirbant pagal individualia veikla ar priklauso nestumo ir gimdymo atostogos ir veliau vaiko preziuros atostogos, ar bus mokami pinigai?

"Laikoma, kad asmenys, dirbantys pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis bei gaunantys pajamas pagal individualios veiklos pažymą asmenys yra įgiję ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą motinystės pašalpai gauti, jei iki nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios už juos buvo sumokėtos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos nuo ne mažesnės negu 12 MMA dydžio draudžiamųjų pajamų sumos per paskutinius 24 mėnesius. Stažas nustatomas pagal sumokėtas socialinio draudimo įmokas. "
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Atsakyti
ar tesingai supratau, kad jeigu yra pakanamas stazas, tai kaip ir visos galima iseiti i nestumo ir gimdymo atostogas sukakus 30 savaiciu ir bus apmokettos 126dienas?
Atsakyti
QUOTE(KKKarolinKKKa @ 2013 01 28, 18:31)
ar tesingai supratau, kad jeigu yra pakanamas stazas, tai kaip ir visos galima iseiti i  nestumo ir gimdymo atostogas sukakus 30 savaiciu ir bus apmokettos 126dienas?

Taip,jeigu sumoketa pakankamai mokesciu.
Atsakyti
NGA prasidejo 01-21. EGAS sistemoje formuoju 4 suvestine, bet matau tik 01-21- 01-31 paskaiciuota ismoka, nes formuojant suvestine ir nustatant pabaigos data, negalima pasirinkti velesnes datos nei siandiena.

Gal kuri zino, kaip suzinoti VISA paskaiciuota dekreto suma? Kuria suvestine formuoti? NGA iki mazdaug 5 men pabaigos.

ACIU 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gretusiu: 28 sausio 2013 - 19:39
QUOTE(gretusiu @ 2013 01 28, 20:38)
NGA prasidejo 01-21. EGAS sistemoje formuoju 4 suvestine, bet matau tik 01-21- 01-31 paskaiciuota ismoka, nes formuojant suvestine ir nustatant pabaigos data, negalima pasirinkti velesnes datos nei siandiena.

Gal kuri zino, kaip suzinoti VISA paskaiciuota dekreto suma? Kuria suvestine formuoti? NGA iki mazdaug 5 men pabaigos.

ACIU 4u.gif

Jums reikia ziureti priskaiciuotos ir ismoketos pasalpos ar kazkas tokio,pati pirma suvestine.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 28, 20:46)
Jums reikia ziureti priskaiciuotos ir ismoketos pasalpos ar kazkas tokio,pati pirma suvestine.

Aciu, ten dar nera, sitos dvi jau seniai isbandytos (pvz, apie 13 suvestine tik siandien suzinojau) smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal žinote ar dubliuojasi Sodros išmokos jei išeini į nėštumo-gimdymo atostogas, kol dar esi vaiko auginimo atostogose? 4u.gif

Jau radau tokią informaciją:

Deja, pametinukus auginti po 2011m. liepos 1 d. nebebus taip gerai, kaip buvo iki šiol. Bus tarsi mokamos abi pašalpos, bet jų suma negalės viršyti 100 proc. kompensuojamojo uždarbio. Paprastai tariant, kol būsite nėštumo ir gimdymo atostogose, ir gausite 100 proc. motinystės pašalpos, tuo metu už pirmąjį nieko negausite, o vaiko priežiūros atostogų metu pvz. bus 75 proc. už pirmąjį ir 25 proc. už antrąjį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suri kata: 29 sausio 2013 - 18:36
Laba diena, turiu toliu iskylanciu klausimu, busiu dekinga, jei padesite man susigaudyti. Esu paemusi VPA 2 metams su pirmu vaikuciu iki 2013.12.20, laukiuosi antro vaikelio, NGA numatomos 2012.04.15, gimdymas birzeli. Klausimai butu tokie:
1. Ar galiu dabar (jei ne dabar tai kada veliau?) prasitesti VPA su pirmu vaikuciu iki 3 metu?
2.Tokiu atveju jei prasitesciau savo VPA iki 3 metu su pirmuoju, ar gali su antruoju vaikuciu VPA iseiti mano vyras? Tokiu atveju abu su vyru butume VPA, vienas su pirmuoju vaikeliu, kitas su antruoju.
3. O gal galimas toks variantas, kad as iseinu VPA ir su antruoju 2 metams ar 1metams, bet pinigines ismokas uz antraji sodra paskaiciuotu ir moketu pagal vyro darbo uzmokesti? (Vyras staza turi ir jo atlyginimas didesnis).

Noretume taip, kad as uz pirmaji dar likusius 6 men. gauciau 40% nuo savo atlyginimo, o uz antraji 70%/40% gautume paskaiciuota pasalpa nuo vyro atlyginimo?
Atsakyti
QUOTE(mandera @ 2013 01 30, 16:14)
Laba diena, turiu toliu iskylanciu klausimu, busiu dekinga, jei padesite man susigaudyti. Esu paemusi VPA 2 metams su pirmu vaikuciu iki 2013.12.20, laukiuosi antro vaikelio, NGA numatomos 2012.04.15, gimdymas birzeli. Klausimai butu tokie:
1. Ar galiu dabar (jei ne dabar tai kada veliau?) prasitesti VPA su pirmu vaikuciu iki 3 metu?
2.Tokiu atveju jei prasitesciau savo VPA iki 3 metu su pirmuoju, ar gali su antruoju vaikuciu VPA iseiti mano vyras? Tokiu atveju abu su vyru butume VPA, vienas su pirmuoju vaikeliu, kitas su antruoju.
3. O gal galimas toks variantas, kad as iseinu VPA ir su antruoju 2 metams ar 1metams, bet pinigines ismokas uz antraji sodra paskaiciuotu ir moketu pagal vyro darbo uzmokesti? (Vyras staza turi ir jo atlyginimas didesnis).

Noretume taip, kad as uz pirmaji dar likusius 6 men. gauciau 40% nuo savo atlyginimo, o uz antraji 70%/40% gautume paskaiciuota pasalpa  nuo vyro atlyginimo?

1. Galit pratesti VPA iki 3-ju metu.
2. Gali vyras eiti su antru i VPA.
3. Galit perleisti pirmo vaiko antru metu pasalpa vyrui ir eiti su antru vaiku i NGA ir i VPA.Antro vaiko VPA bus skaiciuojamas is jusu DU,jeigu jus eisit i VPA,o ne nuo vyro.
Jeigu pirmo vaiko antrus metus perleisit vyrui,tai 40% bus perskaiciuota nuo jo atlyginimo,nes jeigu jus neperleisti vyrui antrus metus,tai negausit uz pirma vaika 40%,nes kai iseisit i NGA gausit 100% motinystes pasalpos,o abi ismokos negali virsiti 100%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 30 sausio 2013 - 16:00