Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(ingridatam @ 2013 01 22, 16:54)
dar iskilo klausima, tai kai bus skaiciuojamas VPA, tai skaiciupotu iki 04 men iprasta mano atlyginima, o jau 5 6 7 ir 8 men. skaiciuojami koks paskaiciuotas NGA, taip?  blush2.gif 
ir dar- jei as 5 men einu atostogu....man ka nors duoda jos ar nieko, nu tipo blogiau ar geriau  biggrin.gif

Taip.
Tiesiog anksciau ilsetis eisit smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 sausio 2013 - 16:25
Turiu klausimuka, jeigu antrais VPA metais aš atsisakau pašalpos už vaiką bet lieku VPA, o vyras paprašo pašalpos ir gauna pinigus už vaika. Kokia tuomet mano padėtis? ar tuomet pačiai reikia mokėti privaloma sveikatos draudimą ar viskas lieka kaip buve tik kad aš nebegaunu pašalpos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2013 01 22, 22:19)
Turiu klausimuka, jeigu antrais VPA  metais aš atsisakau  pašalpos už vaiką bet lieku VPA, o vyras paprašo pašalpos ir gauna pinigus už vaika. Kokia tuomet mano padėtis? ar tuomet pačiai reikia mokėti privaloma sveikatos draudimą ar viskas lieka kaip buve tik kad aš nebegaunu pašalpos? g.gif

Nieko nereikia moketi,jus gi esat dirbanti.Jus tiesiog negaunat pasalpos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 22, 16:24)
Taip.
Tiesiog anksciau ilsetis eisit  smile.gif smile.gif

gal zinot kokia skaiciuokle gal yra pasidelioti siuoa reikalus.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2013 01 22, 20:18)
ar tuomet pačiai reikia mokėti privaloma sveikatos draudimą

Draudimo paciai moketi tikrai nereiks mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

Iš VPA į darbą turėčiau grįžti gegužę, bet rugsėjį gims dar vienas vaikiukas. Ar būtina bent vienai dienai grižti į darbą, kad darbdavys išleistų vėl į dekretines atostogas? Ir dar klausimas kaip skaičiuotų tada išmokas, pagal darbo užmokesčio pajamas prieš išeinant pirmųjų dekretinių?
Dėkui už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(*pabalduke* @ 2013 01 23, 16:48)
Sveiki,

Iš VPA į darbą turėčiau grįžti gegužę, bet rugsėjį gims dar vienas vaikiukas. Ar būtina bent vienai dienai grižti į darbą, kad darbdavys išleistų vėl į dekretines atostogas? Ir dar klausimas kaip skaičiuotų tada išmokas, pagal darbo užmokesčio pajamas prieš išeinant pirmųjų dekretinių?
Dėkui už atsakymą.

Nebutina,galit pratesti tiesiog VPA su pirmu iki 3-ju metu ir is ju eiti i NGA.
Taip,skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
Gal galetumet man atsakyti .Laukiuosi dvynuku .Ar ismokos uz du bus kitokios ar kaip uz viena?
Atsakyti
QUOTE(*milka* @ 2013 01 23, 20:31)
Gal galetumet man atsakyti .Laukiuosi dvynuku .Ar ismokos uz du bus kitokios ar kaip  uz viena?

Kaip uz viena,dekreta gausit tik 100%,VPA gausit irgi 100%/80%,cia jeigu rinksites eiti dviems metams.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 23, 21:27)
Kaip uz viena,dekreta gausit tik 100%,VPA gausit irgi 100%/80%,cia jeigu rinksites eiti dviems metams.

Tai jei kaip uz viena ar tada VPA ne 70% 40%? Nors dabar esu VPA trecius metus pagal sena dar mokejima ir i dekreta iseisiu dar jiems nesibaigus.
Atsakyti
O sakykite, jei esu vaiko auginimo atostogose iki 2 m ir gaunu pašalpą, bet ji minimali, o vaiko tėtis(mano vyras) dirba ir pašalpa iš jo darbo užmokesčio būtų didesnė. Girdėjau kad galijma atsisakyti man pašalpos ir , kad ją paskaičiuotų iš tėčio darbo užmokesčio. Tik kažkaip neaišku ar tiap gali mbūti, jei aš ir toliau likčiau vaiko auginimo atosotgose, o jis ir toliau dirbtų, ar tikrai glaima paprašyti kad perskaičiuotų pašalpą? Jai tai tai kur reikia kreiptis? Kam tą pašalpą mokėtų? Iš kurio laiko darbo užmokesčio skaičiuotų?O jie skaičiuotų tai aišku 40 proc nuo darbo užmokesčio. Būčiau labia dėkinga jeigu kas užvestų ant kelio, o gal aš čia išvis nesamones parašiau
Atsakyti
QUOTE(*milka* @ 2013 01 23, 21:59)
Tai jei kaip uz viena ar tada VPA ne 70% 40%? Nors dabar esu VPA trecius metus pagal sena dar mokejima ir i dekreta iseisiu dar jiems nesibaigus.

Taip 70%/40%,bet abi ismokos negali virsiti 100%,uz abu vaikus pirmus metus butu 140%,jau virsija,todel mokes tik 100%,antrus metus 2*40%=80%,nebent su vienu vaiku i VPA eisit jus,o su antru vaiku eis vyras,tada kiekvienam vaikui mokes 70%/40%.
Bet jeigu jus su pirmu vaiku ejot i VPA pagal sena tvarka,tai gali buti,kad jums tas nebegalios,sita geriau sodroj issiaiskint.
Papildyta:
QUOTE(taiptaip @ 2013 01 23, 22:02)
O sakykite, jei esu vaiko auginimo atostogose iki 2 m ir gaunu pašalpą, bet ji minimali, o vaiko tėtis(mano vyras) dirba ir pašalpa iš jo darbo užmokesčio būtų didesnė. Girdėjau kad galijma atsisakyti man pašalpos ir , kad ją paskaičiuotų iš tėčio darbo užmokesčio. Tik kažkaip neaišku ar tiap gali mbūti, jei aš ir toliau likčiau vaiko auginimo atosotgose, o jis ir toliau dirbtų, ar tikrai glaima paprašyti kad perskaičiuotų pašalpą? Jai tai tai kur reikia kreiptis? Kam tą pašalpą mokėtų? Iš kurio laiko darbo užmokesčio skaičiuotų?O jie skaičiuotų tai aišku 40 proc nuo darbo užmokesčio. Būčiau labia dėkinga jeigu kas užvestų ant kelio, o gal aš čia išvis nesamones parašiau

Taip,jus galit perleisti pasalpos gavima teciui,o pati likti VPA ir toliau.
I sodra reikia kreiptis.
Skaiciuotu is paskutiniu 12 men vyro DU,bet yra lubos 40%-1900-mokesciai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 23 sausio 2013 - 21:26