Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(skaistukas @ 2013 01 21, 19:58)
Aš pildziau kai išėjau į vpa su trečiu vaikų, dabar kai į dekretą į isejau su ketvirtu nieko ne pildziau,
Nes tam pranešime, kur gydytojas atspausdina parašyta, kad nereik

Kaip tai nereikia,tai jums nieks nieko ir nemokes kol prasymo nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 21, 20:19)
Kaip tai nereikia,tai jums nieks nieko ir nemokes kol prasymo nebus smile.gif

Nu viršūne, tai ką ten rašo tada tam pranešime nesąmones doh.gif , važiuoju ryt tada, ačiū labai ! Na va dabar vėl dvi savaites reikes laukti doh.gif ot ziopla pati

Va radau ta žinutė, kuri buvo , kai darbdavys visa info persiunte, arba aš ne taip suprantu ją doh.gif

Žinutė:
NP-SD pranešimas pateiktas 2013-01-04 priimtas. Praneškite savo darbuotojams, kad adresu http://gyventojai.sodra.lt jie turi pateikti „Sodrai“ elektroninį prašymą skirti ligos pašalpą arba elektroninį prašymą skirti motinystės pašalpą (tuo atveju, jei teisė į pašalpą atsirado iki 2011-06-30, prašymas motinystės pašalpai pasirašomas el. parašu)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skaistukas: 21 sausio 2013 - 19:31
QUOTE(skaistukas @ 2013 01 21, 20:23)
Nu viršūne, tai ką ten rašo tada tam pranešime nesąmones  doh.gif , važiuoju ryt tada, ačiū labai ! Na va dabar vėl dvi savaites reikes laukti  doh.gif ot ziopla pati

O kam jums vaziuoti,atidarot sita puslapi
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
prisijungiat prie savo banko,paskui prie sodros puslapio ir uzpildot prasyma skirti motinystes pasalpa.
O kas ten per pranesimas?

Nu tai ir rasoma
"NP-SD pranešimas pateiktas 2013-01-04 priimtas. Praneškite savo darbuotojams, kad adresu http://gyventojai.sodra.lt jie turi pateikti „Sodrai“ elektroninį prašymą skirti ligos pašalpą arba elektroninį prašymą skirti motinystės pašalpą (tuo atveju, jei teisė į pašalpą atsirado iki 2011-06-30, prašymas motinystės pašalpai pasirašomas el. parašu)..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 21 sausio 2013 - 19:33
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 21, 20:31)
O kam jums vaziuoti,atidarot sita puslapi
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
prisijungiat prie savo banko,paskui prie sodros puslapio ir uzpildot prasyma skirti motinystes pasalpa.
O kas ten per pranesimas?

Nu tai ir rasoma
"NP-SD pranešimas pateiktas 2013-01-04 priimtas. Praneškite savo darbuotojams, kad adresu http://gyventojai.sodra.lt jie turi pateikti „Sodrai“ elektroninį prašymą skirti ligos pašalpą arba elektroninį prašymą skirti motinystės pašalpą (tuo atveju, jei teisė į pašalpą atsirado iki 2011-06-30, prašymas motinystės pašalpai pasirašomas el. parašu)..."

O ką reiškia tada skliausteliuose , kas parašyta, mane šitas ir subalamutino, doh.gif

Jolanciuk ačiū tau labai, jungiuosi prie Soros ir pildau
Atsakyti
QUOTE(skaistukas @ 2013 01 21, 20:35)
O ką reiškia tada skliausteliuose , kas parašyta, mane šitas ir subalamutino,  doh.gif

Jolanciuk ačiū tau labai, jungiuosi prie Soros ir pildau

Anksciau,kad prisijungti prie sodros puslapio,reikejo tureti el.parasa smile.gif
O kur jus pamatet,kad parasyta,kad nereikia nieko pildyti sodraj? smile.gif
Atsakyti
Jolanciuk padėk pildau prašymą, nelabai suprantu dėl NPD ką pildyt

Neapmokestinimą pajamų dydį taikyti:

Pagrindinį, kuris priklauso nuo pajamų dydžio

Asmenims, kuriems nustatytas 0-25% darbingumo lygis, ar senatvės pensijos amžių sukakusiems asmenims, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas didelių specialiųjų poreikių lygis, ar asmenims, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas sunkus neįgalumo lygis, taikomas mėnesio NPD yra 800 Lt

Asmenims, kuriems nustatytas 30-55% darbingumo lygis, ar senatvės pensijos amžių sukakusiems asmenims, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas vidutinių specialiųjų poreikių lygis, ar asmenims, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas vidutinis neįgalumo lygis, taikomas mėnesio NPD yra 600 Lt

Cia žymeti pirma ane?
Papildyta:
papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį (toliau – PNPD) nuolatiniams Lietuvos gyventojams (tėvams arba įtėviams), auginantiems vaikus iki 18 metų, taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose:
už pirmą vaiką (įvaikį) - 100 Lt

vaiką (įvaikį) auginu vienas(a)

už antrą vaiką (įvaikį) ir kiekvieną paskesnį vaiką (įvaikį) – 200 Lt

Cia trečia taip?

Motinystės pašalpą, man paskirtą už laikotarpį, pereinantį iš vienų kalendorinių metų į kitus, prašau išmokėti :

visą iš karto (žinau, kad pasirinkus šį išmokėjimo būdą, pašalpos dalis, kuri paskirta už būsimo mokestinio laikotarpio mėnesius, bus apmokestinta gyventojų pajamų mokesčiu, netaikant NPD)

2 dalimis (pirma dalis už laikotarpį iki gruodžio 31 d., išmokama iki gruodžio 31 d., antra dalis už laikotarpį nuo sausio 1 d., išmokama po sausio 1d.)

Pirma punktą taip
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 21, 20:37)
Anksciau,kad prisijungti prie sodros puslapio,reikejo tureti el.parasa smile.gif
O kur jus pamatet,kad parasyta,kad nereikia nieko pildyti sodraj? smile.gif

Tai va kas parašyta skliausteliuose mane subalamutino doh.gif
tuo atveju, jei teisė į pašalpą atsirado iki 2011-06-30, prašymas motinystės pašalpai pasirašomas el. parašu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skaistukas: 21 sausio 2013 - 19:55
QUOTE(skaistukas @ 2013 01 21, 20:54)
Jolanciuk padėk pildau prašymą, nelabai suprantu dėl NPD ką pildyt

Neapmokestinimą pajamų dydį taikyti:

Pagrindinį, kuris priklauso nuo pajamų dydžio

Asmenims, kuriems nustatytas 0-25% darbingumo lygis, ar senatvės pensijos amžių sukakusiems asmenims, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas didelių specialiųjų poreikių lygis, ar asmenims, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas sunkus neįgalumo lygis, taikomas mėnesio NPD yra 800 Lt

Asmenims, kuriems nustatytas 30-55% darbingumo lygis, ar senatvės pensijos amžių sukakusiems asmenims, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas vidutinių specialiųjų poreikių lygis, ar asmenims, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas vidutinis neįgalumo lygis, taikomas mėnesio NPD yra 600 Lt
Cia žymeti pirma ane?
Papildyta:
papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį (toliau – PNPD) nuolatiniams Lietuvos gyventojams (tėvams arba įtėviams), auginantiems vaikus iki 18 metų, taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose:
už pirmą vaiką (įvaikį) - 100 Lt

vaiką (įvaikį) auginu vienas(a)

už antrą vaiką (įvaikį) ir kiekvieną paskesnį vaiką (įvaikį) – 200 Lt

Cia trečia taip?
Motinystės pašalpą, man paskirtą už laikotarpį, pereinantį iš vienų kalendorinių metų į kitus, prašau išmokėti :

visą iš karto (žinau, kad pasirinkus šį išmokėjimo būdą, pašalpos dalis, kuri paskirta už būsimo mokestinio laikotarpio mėnesius, bus apmokestinta gyventojų pajamų mokesčiu, netaikant NPD)

2 dalimis (pirma dalis už laikotarpį iki gruodžio 31 d., išmokama iki gruodžio 31 d., antra dalis už laikotarpį nuo sausio 1 d., išmokama po sausio 1d.)
Pirma punktą taip

Jums tik del NPD reikia uzpildyti,taikyti ar ne ji,o del pirmo vaiko,antro ir t.t cia jau kai i VPA eisit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 21, 21:08)
Jums tik del NPD reikia uzpildyti,taikyti ar ne ji,o del pirmo vaiko,antro ir t.t cia jau kai i VPA eisit.

Ačiū labai labai Jolanciuk, išsiunčiau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skaistukas @ 2013 01 21, 22:29)
Ačiū labai labai Jolanciuk, išsiunčiau  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Prasom smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal susidūrėte ir galite pakomentuoti/patarti?

180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Jau greitai turiu grįžti po vaiko priežiūros atostogų į dabelį. Darbdavys nebesiūlo mano buvusio darbo, nors etatai ir yra, dirba kiti žmonės. Motyvuoja tuo, kad darbo grupė jau yra ir ten man vietos nebėra. Siūlo alternatyvų darbą, kitoks darbo pobūdis ir pan. (aš tokio darbo niekada nenorėjau dirbti), bet pareigos (jų pavadinimas) išliks toks pat, bei atlyginimas toks pat.

Ar teisiškai aš galiu reikalauti, kad mane grąžintų į buvusią darbo vietą?
Atsakyti
Sveiki,
esu dar visai zalia siuose reikaluose blush2.gif tad prasau help ax.gif
jei i dekreta einu +/- birzelio men - kaip skaiciuoja ismokas? dirbu 5 metai toj pacioj istaigoj....Permeski kur galeciau rasti naujausia info pasiskaityt....aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridatam: 22 sausio 2013 - 10:50
QUOTE(ingridatam @ 2013 01 22, 11:50)
Sveiki,
esu dar visai zalia siuose reikaluose  blush2.gif tad prasau help  ax.gif
jei i dekreta einu +/- birzelio men - kaip skaiciuoja ismokas? dirbu 5 metai toj pacioj istaigoj....Permeski kur galeciau rasti naujausia info pasiskaityt....aciu  4u.gif  4u.gif

Sioj temoj labai daug visokios informacijos,o NGA jums skaiciuotu is 2012.05.01-2013.04.31 laikotarpio.
VPA is 2012.09.01-2013.08.31 laikotarpio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 sausio 2013 - 10:54