Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(lara86 @ 2013 01 18, 17:31)
ir dar vyras is kazkur istrauke kad norint gauti su antru vaiku pasapla pas turiu buti isdirbusi ne maziau kaip 12men per 24menesius ir jau ne pirma karta jis man tai akcentuoja,is kur jis traukia tokias nesamenones neisivaziduoju. tipo galiu negaiti uz antra vaika pasalpos doh.gif

Cia kai iseini su vaiku i dekreta,tai reikia tureti 12 men stazo per paskutinius 2 metus,bet jeigu bunant VPA su pirmu vaiku,iseini i dekreta su antru,tai skaiciuoja tas pajamas kurios buvo pries pirma vaika,t.y is tu paciu 12 men,jeigu i dekreta iseini jau po pirmo vaiko VPA,tai reikia ziureti ar i antro vaiko atostogu apskaiciavima ieina nors viena diena is pirmo vaiko atostogu,naujai 12 men skaiciuoja,jeigu tu darbe esi pradirbes 13 men po pirmo VPA,tada skaiciuoja pasalpa is naujo DU.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 sausio 2013 - 16:37
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 18, 16:36)
Cia kai iseini su vaiku i dekreta,tai reikia tureti 12 men stazo per paskutinius 2 metus,bet jeigu bunant VPA su pirmu vaiku,iseini i dekreta su antru,tai skaiciuoja tas pajamas kurios buvo pries pirma vaika,t.y is tu paciu 12 men,jeigu i dekreta iseini jau po pirmo vaiko VPA,tai reikia ziureti ar i antro vaiko atostogu apskaiciavima ieina nors viena diena is pirmo vaiko atostogu,naujai 12 men skaiciuoja,jeigu tu darbe esi pradirbes 13 men po pirmo VPA,tada skaiciuoja pasalpa is naujo DU.

tai man su pirmu VPA baigiasi 2013.03.20 NGA su antru 2013.04.28
Atsakyti
QUOTE(lara86 @ 2013 01 18, 17:40)
tai man su pirmu VPA baigiasi 2013.03.20 NGA su antru 2013.04.28

Nu tai ir gerai,tik ta menesiuka reikes arba i darba grizti arba atostogas paimti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 18, 16:46)
Nu tai ir gerai,tik ta menesiuka reikes arba i darba grizti arba atostogas paimti.

atostogu turiu 43dienas,aciu labai uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Turiu ir aš kelis klausimus:

1. Mano vyro alga į rankas yra 4000lt. Jeigu antraisiais vaiko auginimo metais tėtis ims atostogas, tai jis gaus 4000+40%, ar 4000+tiek, kiek liks iki lubų?

2. Įmonėje dirbu nuo 2012.vasario.01, į dekretą išeinu 2013.vasario.18. Jeigu išeičiau tą dieną, kada priklauso dekretas, reiškia, kad vieną mėnesį mano alga buvo 0Lt. Jeigu išeičiau kovo 1 d., tada gautųsi 12 mėn stažas, bet už 11 dienų negaučiau algos (nuo vasario 18 iki kovo 1d). Kaip geriau daryti? Bandžiau skaičiuoti, tai sakau, kad gal kur suklydau:
a) imu vieną mėnesį su 0lt alga, gaunu NGA 1640, VPA 1835
cool.gif imu vėliau, neturiu 0lt algos, bet pusę mėnesio sėdžiu be algos, gaunu NGA 1800, VPA 1812.

Ar taip gali būti?
Atsakyti
QUOTE(Avituke @ 2013 01 18, 23:52)
Turiu ir aš kelis klausimus:

1. Mano vyro alga į rankas yra 4000lt. Jeigu antraisiais vaiko auginimo metais tėtis ims atostogas, tai jis gaus 4000+40%, ar 4000+tiek, kiek liks iki lubų?

2. Įmonėje dirbu nuo 2012.vasario.01,  į dekretą išeinu 2013.vasario.18. Jeigu išeičiau tą dieną, kada priklauso dekretas, reiškia, kad vieną mėnesį mano alga buvo 0Lt. Jeigu išeičiau kovo 1 d., tada gautųsi 12 mėn stažas, bet  už 11 dienų negaučiau algos (nuo vasario 18 iki kovo 1d). Kaip geriau daryti? Bandžiau skaičiuoti, tai sakau, kad gal kur suklydau:
a) imu vieną mėnesį su 0lt alga, gaunu NGA 1640, VPA 1835
cool.gif imu vėliau, neturiu 0lt algos, bet pusę mėnesio sėdžiu be algos, gaunu NGA 1800, VPA 1812.

Ar taip gali būti?

1. Jis gaus 4000 lt+1600 lt (40%),nes tai yra antru metu "lubos".
2. Kodel negautumete algos?
Na su paskaiciavimais tai nezinau kokia alga jusu buvo,tai gal ir 2 variantas geriau.
Atsakyti
Negaunu, nes dabar esu kasmetinėse atostogose, kurias turėjau sukaupus, į mano darbo vietą pastatytas dirbti kitas žmogus, su darbdaviu buvo sutarta, kad iki dekretinių atostogauju ir nebegrįžtu. NEgražu bus grįžti, nes neturės man darbo:)
Atsakyti
QUOTE(Avituke @ 2013 01 19, 01:19)
Negaunu, nes dabar esu kasmetinėse atostogose, kurias turėjau sukaupus, į mano darbo vietą pastatytas dirbti kitas žmogus, su darbdaviu buvo sutarta, kad iki dekretinių atostogauju ir nebegrįžtu. NEgražu bus grįžti, nes neturės man darbo:)

Na jus pirmoj zinutei apie tai nieko neraset,tai tada po kasmetiniu iskart i NGA.
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif

noreciau patarimo g.gif dabar nedirbu, dekretas nusimatytu geguzes vidury. Zadu isidarbinti triems ar porai menesiu iki dekreto. Stazas 12 men per paskutinius 24 men susidarytu dekreto dienai. Is kokiu menesiu skaiciuosis dekreto pinigeliai ir ar man yra skirtumas dirbti puse etato ar visu, turiu galvoje ne del atlyginimo ( man atrodo dekretines nuo to nepadides) g.gif Kaip skaiciuojama jei dekretui imamas ketvirtis be pajamu?

o gal isvis dabar ne ketvirtis , o visi 12 men imami ( ar cia tik vaiko prieziuros atostogoms tai) ???

na zodziu, man labiau finansiskai apsimoka puse ar visu etatu pries dekreta isidarbinti? g.gif

aciuu
Atsakyti
ir visgi skaiciuojama paskutiniai 12 men doh.gif kazkaip seniai dekrete bebuvau, tai nezinojau blush2.gif tai vadinas kuo didesne alga, tuo geriau. BEt o kaip del menesiu kurie bus nuliniai? Tiesiog nulis ir bus ar imamas kazkoks minimumas uz tuos bepajamius menesius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 01 19, 20:14)
ir visgi skaiciuojama paskutiniai 12 men  doh.gif kazkaip seniai  dekrete bebuvau, tai nezinojau  blush2.gif tai vadinas kuo didesne alga, tuo geriau. BEt o kaip del menesiu kurie bus nuliniai? Tiesiog nulis ir bus ar imamas kazkoks minimumas uz tuos bepajamius menesius  g.gif

Jeigu jokiu pajamu nera,tai 0.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 18, 23:21)
1. Jis gaus 4000 lt+1600 lt (40%),nes tai yra antru metu "lubos".
2. Kodel negautumete algos?
Na su paskaiciavimais tai nezinau kokia alga jusu buvo,tai gal ir 2 variantas geriau.

Rasiau paklausima Sodrai ir man pasake, kad antrais metais mokama 40% algos, o jei alga didesne nei lubos (4000 lt yra daugiau nei lubos), mokama 40% nuo lubu, kas sudaro apie 1500 Lt.
Atsakyti