QUOTE(pupiniukas @ 2013 01 15, 21:27)
norejau zinonciu paklausti esu VPA dviem metam .iki 2014.06.05.pagal 1metai 70proc antri -40 proc.jei pastociau su antru tai man reikia pagimdyti iki 2014.06.05 ar iseiti i NGA iki 2014.06.05 ta prasme,kad nereiktu gryzt i darba.Ir dar klausimas ar is 2metu VPA galima pratest iki 3metu? ar jei jau parasiau jog iseinu 2metam tai pakeist negalima .zinau kad uz 3metus nemokes pinigeliu.ir ar yra prasme testis dar tretiem metam jei planuoju antra vaikeli iki 2014.06.ar tada galiu dar neskubet su antru vaikeliu nes dar metus turesiu visus ta prasme treciuosius VPA metus.
Kad nereiketu grizti i darba,tai i NGA galit iseiti ir iki 2015.06.05 pries tai aisku prasitesti VPA iki 3-ju metu,o jeigu nenorit trecius metus but be pajamu,tada i dekreta reikia iseiti iki kol pirmam sueis 2 metai.
Papildyta:
QUOTE(*Latte* @ 2013 01 15, 21:45)
Sveikos,
Viską perskaičiau ir atsakymo neradau. Rašau tokiu klausimu: šiuo metu laukiuosi, nedirbu, stoviu DB. 30 berods savaitę darbo birža išleis mane į dekretą, o po vaiko gimimo reik pasiskambinti, kad iš DB išbrauktų. Klausimas toks, ar galėtų iškart po vaiko gimimo 2 metams VPA imti vyras? Finansiškai mums taip apsimokėtų. Aš norėčiau irgi likti su vaikučiu namuose (nestot į biržą, nes ketinu maitint vaikutį), bet klausimas, kaip su soc. draudimu? Ar aš esu automatiškai apdraudžiama iki vaikui sueis 3 ar 8 metai (kažką pan. esu skaičius) ar man reikės kas mėn. susimokėti 72 lt. (dabar jau turbūt ir daugiau), kad turėčiau sveikatos draudimą?
Ir dar, jei vyras gali eit VPA, tai būtent nuo kada? Ar nuo tos dienos, kai gimsta vaikutis? Jam turbūt dekreto nereik
Ir pagal kokio laikotarpio pajamas būtų skaičiuojama išmoka: 12 paskutinių mėn. atmetus vieną mėn prieš vaiko gimimą ar dar ankstesnes?
Taip,tetis gali eiti i VPA nuo vaiko gimimo dienos.
Einat i lygoniu kasa ir susitvarkot draudima.
12 paskutinių mėn. atmetus vieną mėn prieš vaiko gimimą