Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(aistew @ 2013 01 15, 11:37)
as ta suprantu,kad priklausys ta suma,pagimdzius,o ar daugiau priklauso,tas nebeaisku,ar paskaiciuos pagal isdirbta staza ir bus daugiau negu 1400lt

Jeigu isidarbinsit,tai gaudinesit visas ismokas is sodros.Bet jeigu taip ir liksit birzoj,tai nieko negausit,tik vienkartine nesciai-260 lt ir kaip visi vienkartine gimusiam vaikui-1430 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 15, 11:41)
Jeigu isidarbinsit,tai gaudinesit visas ismokas is sodros.Bet jeigu taip ir liksit birzoj,tai nieko negausit,tik vienkartine nesciai-260 lt ir kaip visi vienkartine gimusiam vaikui-1430 lt.

O kas per vienkartinė nėščiai? Nes aš dabar irgi esu nedirbanti, bet studijuoju doktorantūroj ir gaunu doktoranto stipendiją, į darbo biržą eiti, kiek žinau, negaliu, nes skaitausi kaip studentė taigi bedarbio pašalpos irgi negausiu.. tai kas čia per vienkartinė išmoka nėščiai ir kada ir kur galima kreiptis dėl jos?
Atsakyti
QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2013 01 15, 12:20)
O kas per vienkartinė nėščiai? Nes aš dabar irgi esu nedirbanti, bet studijuoju doktorantūroj ir gaunu doktoranto stipendiją, į darbo biržą eiti, kiek žinau, negaliu, nes skaitausi kaip studentė taigi bedarbio pašalpos irgi negausiu.. tai kas čia per vienkartinė išmoka nėščiai ir kada ir kur galima kreiptis dėl jos?

Parama nėščiai moteriai

Nėščiai moteriai, kuri pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą neturi teisės gauti motinystės pašalpos, iki numatytos gimdymo datos likus 70 kalendorinių dienų skiriama 2 bazinių socialinių išmokų dydžio (260 Lt) vienkartinė išmoka.

Dokumentai, reikalingi išmokai gauti:

1. prašymas;
2. asmens tapatybės dokumentas (Lietuvos Respublikos piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė, arba Lietuvos Respublikos pasas, arba leidimas nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje);
3. sveikatos priežiūros įstaigos išduota pažyma apie nėštumą;
4. valstybinio socialinio draudimo pažymėjimas (jei turi) ar Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritorinio skyriaus pažyma, kad moteriai nėra paskirta ir nemokama motinystės pašalpa, jeigu savivaldybės administracija nėra sudariusi asmens duomenų teikimo sutarties su Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba.
Atsakyti
Sveikos..Noriu paklausti į NGA išeinu 2013.02.04, tai iš kokio laikotarpio man skaičiuos pašalpa, kaip skaičiuoja ta vienkartinė išmoka išejus i dekreta ir kokias pašalpas dar gausiu kaip busiu VPA? Man vis draugės aiškina, bet iki galo kažkaip dar vis neaišku.. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(NeriinngaNS @ 2013 01 15, 12:59)
Sveikos..Noriu paklausti į  NGA išeinu 2013.02.04, tai iš kokio laikotarpio man skaičiuos pašalpa, kaip skaičiuoja ta vienkartinė išmoka išejus i dekreta ir kokias pašalpas dar gausiu kaip busiu VPA? Man vis draugės aiškina, bet iki galo kažkaip dar vis neaišku.. sad.gif

2012.01.01-2012.12.31
Uz NGA gausit visa ismoka iskart,paskui gausit pinigelius kita menesi po isejimo i VPA,ja mokes kas menesi iki metu ar dveju,ziurint kaip pasirinksit.
Atsakyti
Sveiki,jolanciuk ziurekite matau jau vyro paskaiciavimus,ir uz dvi dienas 102lt(si men gaus 80lt mokescius nuskaiciavo) gal zinot kaip apskaiciuoti kiek mazdaug butu uz visa menesiukas 40procentu?
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2013 01 15, 13:27)
Sveiki,jolanciuk ziurekite matau jau vyro paskaiciavimus,ir uz dvi dienas 102lt(si men gaus 80lt mokescius nuskaiciavo) gal zinot kaip apskaiciuoti kiek mazdaug butu uz visa menesiukas 40procentu?

Reikia ziureti vidurki 12 men ir nuo jo ziureti ju 40%.
Atsakyti
O ta vidurki popierini ar i rankas?beje ar jam isskaiciuos kokius mokesciu?juk vistiek jis jau is darbo sodrai sumoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2013 01 15, 17:10)
O ta vidurki popierini ar i rankas?beje ar jam isskaiciuos kokius mokesciu?juk vistiek jis jau is darbo sodrai sumoka  g.gif

Taip,is pasalpos irgi mokesciai atskaiciuojami.Ziurekit i rankas,vistiek tyksliai nepaskaiciuosit,bent jau apytiksliai zinosit.Bet nepamirskit,kad yra "lubos", virs 1900 lt- mokesciai jis negaus,nors ir iseis daugiau pas jus.
Atsakyti
norejau zinonciu paklausti esu VPA dviem metam .iki 2014.06.05.pagal 1metai 70proc antri -40 proc.jei pastociau su antru tai man reikia pagimdyti iki 2014.06.05 ar iseiti i NGA iki 2014.06.05 ta prasme,kad nereiktu gryzt i darba.Ir dar klausimas ar is 2metu VPA galima pratest iki 3metu? ar jei jau parasiau jog iseinu 2metam tai pakeist negalima .zinau kad uz 3metus nemokes pinigeliu.ir ar yra prasme testis dar tretiem metam jei planuoju antra vaikeli iki 2014.06.ar tada galiu dar neskubet su antru vaikeliu nes dar metus turesiu visus ta prasme treciuosius VPA metus.
Atsakyti
Sveikos,
Viską perskaičiau ir atsakymo neradau. Rašau tokiu klausimu: šiuo metu laukiuosi, nedirbu, stoviu DB. 30 berods savaitę darbo birža išleis mane į dekretą, o po vaiko gimimo reik pasiskambinti, kad iš DB išbrauktų. Klausimas toks, ar galėtų iškart po vaiko gimimo 2 metams VPA imti vyras? Finansiškai mums taip apsimokėtų. Aš norėčiau irgi likti su vaikučiu namuose (nestot į biržą, nes ketinu maitint vaikutį), bet klausimas, kaip su soc. draudimu? Ar aš esu automatiškai apdraudžiama iki vaikui sueis 3 ar 8 metai (kažką pan. esu skaičius) ar man reikės kas mėn. susimokėti 72 lt. (dabar jau turbūt ir daugiau), kad turėčiau sveikatos draudimą?
Ir dar, jei vyras gali eit VPA, tai būtent nuo kada? Ar nuo tos dienos, kai gimsta vaikutis? Jam turbūt dekreto nereik smile.gif Ir pagal kokio laikotarpio pajamas būtų skaičiuojama išmoka: 12 paskutinių mėn. atmetus vieną mėn prieš vaiko gimimą ar dar ankstesnes?
Atsakyti
QUOTE(pupiniukas @ 2013 01 15, 21:27)
norejau zinonciu paklausti esu VPA dviem metam .iki 2014.06.05.pagal  1metai 70proc antri -40 proc.jei pastociau su antru tai man reikia pagimdyti iki 2014.06.05 ar iseiti i NGA iki 2014.06.05 ta prasme,kad nereiktu gryzt i darba.Ir dar klausimas ar is 2metu VPA galima pratest iki 3metu? ar jei jau parasiau jog iseinu 2metam tai pakeist negalima .zinau kad uz 3metus nemokes pinigeliu.ir ar yra prasme testis dar tretiem metam jei planuoju antra vaikeli  iki 2014.06.ar tada galiu dar neskubet su antru vaikeliu nes dar metus turesiu visus ta prasme treciuosius  VPA metus.

Kad nereiketu grizti i darba,tai i NGA galit iseiti ir iki 2015.06.05 pries tai aisku prasitesti VPA iki 3-ju metu,o jeigu nenorit trecius metus but be pajamu,tada i dekreta reikia iseiti iki kol pirmam sueis 2 metai.
Papildyta:
QUOTE(*Latte* @ 2013 01 15, 21:45)
Sveikos,
Viską perskaičiau ir atsakymo neradau. Rašau tokiu klausimu: šiuo metu laukiuosi, nedirbu, stoviu DB. 30 berods savaitę darbo birža išleis mane į dekretą, o po vaiko gimimo reik pasiskambinti, kad iš DB išbrauktų. Klausimas toks, ar galėtų iškart po vaiko gimimo 2 metams VPA imti vyras? Finansiškai mums taip apsimokėtų. Aš norėčiau irgi likti su vaikučiu namuose (nestot į biržą, nes ketinu maitint vaikutį), bet klausimas, kaip su soc. draudimu? Ar aš esu automatiškai apdraudžiama iki vaikui sueis 3 ar 8 metai (kažką pan. esu skaičius) ar man reikės kas mėn. susimokėti 72 lt. (dabar jau turbūt ir daugiau), kad turėčiau sveikatos draudimą?
Ir dar, jei vyras gali eit VPA, tai būtent nuo kada? Ar nuo tos dienos, kai gimsta vaikutis? Jam turbūt dekreto nereik smile.gif Ir pagal kokio laikotarpio pajamas būtų skaičiuojama išmoka: 12 paskutinių mėn. atmetus vieną mėn prieš vaiko gimimą ar dar ankstesnes?

Taip,tetis gali eiti i VPA nuo vaiko gimimo dienos.
Einat i lygoniu kasa ir susitvarkot draudima.
12 paskutinių mėn. atmetus vieną mėn prieš vaiko gimimą
Atsakyti