Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(IZĖ13 @ 2013 01 07, 22:01)
Labas vakaras, norėjau pasiteirauti apie savo situacija: šiuo metu esu VPA trečius metus, laukiuosi, NGA turėtų prasidėti 2013 04, tą patį mėn. pirmam sueina 3 metai. NGA skaičiavimą suprantu, kad galėsiu rinktis palankesnį, nes i 12 mėn. skaičiavimo laikotarpį įeina pirmo vaiko VPA iki 2 metų, tačiau kaip bus su antro vaiko VPA skaičiavimu ar galėsiu rinktis palankesnį skaičiavimą?
Ačiū už atsakymus!

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 08, 08:54)
Taip,nes ieina treti VPA metai.

Dar kartelį ačiū, JOLANCIUK, kad nuraminot, nes 1883 tel. mane pakonsultavo, kad negalesiu rinktis ir vidurkyje bus nuliukai doh.gif , nes trečius metus nieko negaunu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 07, 14:09)
Yra lubos 4761,60 Lt/men - mokesciai

Gal žinote, ar kas nors yra/buvo daroma iš būsimų mamų pusės, kad šis kompensuojamasis uždarbio dydis nebūtų sumažintas arba būtų padidintas?
Kol nereikėjo planuoti motinystės nelabai ir gilinausi, bet dabar pasigilinus supratau, kad net ir tuos 70% ir 40% gausiu ne nuo atlyginimo, o nuo "lubų" blink.gif Visus mokesčius mokėjau nuo viso atlyginimo, mokesčiams nebuvo taikomos jokios "lubos" doh.gif
Juk kažkam ir 40% gali sudaryti pvz. "lubų" dydį, tai kodėl ilgą laiką uždirbanti mamytė negali ir motinystės metu gauti bent jau "lubų"? Jei jau patvirtinamos lubos, tai bent jau jas tegul ir moka, o ne procentus nuo jų, jei mokesčiai buvo mokėti nuo didelių atlyginimų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IZĖ13 @ 2013 01 08, 10:50)
Dar kartelį ačiū, JOLANCIUK, kad nuraminot, nes 1883 tel. mane pakonsultavo, kad negalesiu rinktis ir vidurkyje bus nuliukai  doh.gif , nes trečius metus nieko negaunu.

Nesamone,as taip isejau su antru vaiku ir rinkausi palankesni varianta,skaiciavo is to DU kaip ir pirmam vaikui,nors 3 metus nieko negaudavau.
Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2013 01 08, 11:04)
Gal žinote, ar kas nors yra/buvo daroma iš būsimų mamų pusės, kad šis kompensuojamasis uždarbio dydis nebūtų sumažintas arba būtų padidintas?
Kol nereikėjo planuoti motinystės nelabai ir gilinausi, bet dabar pasigilinus supratau, kad net ir tuos 70% ir 40% gausiu ne nuo atlyginimo, o nuo "lubų"  blink.gif Visus mokesčius mokėjau nuo viso atlyginimo, mokesčiams nebuvo taikomos jokios "lubos"  doh.gif
Juk kažkam ir 40% gali sudaryti pvz. "lubų" dydį, tai kodėl ilgą laiką uždirbanti mamytė negali ir motinystės metu gauti bent jau "lubų"? Jei jau patvirtinamos lubos, tai bent jau jas tegul ir moka, o ne procentus nuo jų, jei mokesčiai buvo mokėti nuo didelių atlyginimų  doh.gif

Del sito nieko nezinau,toks jau istatymas ir nieko nepadarysit.Jus kenciat del nesaziningu mamu,kurie pakeldavo sau alga,kad didesnes ismokas gaudineti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 08 sausio 2013 - 10:12
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 08, 10:11)
Nesamone,as taip isejau su antru vaiku ir rinkausi palankesni varianta,skaiciavo is to DU kaip ir pirmam vaikui,nors 3 metus nieko negaudavau.
Papildyta:

JOLANCIUK, o Jums į antro vaiko VKA skaičiavimą įėjo nors vienas mėnuo, kai pirmai dar nebuvo 2 metukų, turiu omenyje kad dar gavote pašalpą už pirmą?
Atleiskit, matot kiekvenas atvejis individualus..
Atsakyti
Sveikos,gal kas galetu paaiskint ax.gif jei as vykdau individualia veikla,ar man priklausys vpa? ar bus mokamos kazkokios ismokos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agille @ 2013 01 08, 12:21)
Sveikos,gal kas galetu paaiskint  ax.gif  jei as vykdau individualia veikla,ar man priklausys vpa? ar bus mokamos kazkokios ismokos?  g.gif

su individualia veikla kiek zinau ten kazkaip idomei yra, kazkas priklausys, tik neaisku kiek doh.gif cia reiketu teirautis pagal konkrecia situacija sodroje.
Atsakyti
QUOTE(IZĖ13 @ 2013 01 08, 13:54)
JOLANCIUK, o Jums į antro vaiko VKA skaičiavimą įėjo nors vienas mėnuo, kai pirmai dar nebuvo 2 metukų, turiu omenyje kad dar gavote pašalpą už pirmą?
Atleiskit, matot kiekvenas atvejis individualus..

Ne,nes kai antroji gime,pirmajai sukako 3 metukai.
Papildyta:
QUOTE(Agille @ 2013 01 08, 14:21)
Sveikos,gal kas galetu paaiskint  ax.gif  jei as vykdau individualia veikla,ar man priklausys vpa? ar bus mokamos kazkokios ismokos?  g.gif

Ziurint kiek esat mokesciu sumokeje,cia jau geriau sodroj viska klausti.
Atsakyti
Labas vakaras.. Noriu merginos pasiteirauti kaip ten su tuo įstatymu gal kas žinote, su tais 40% antrais metais perrašomais tėčiui liekant mamai VPA? Man kaip ir viskas aišku, tik mes turim problemėlę, kad tėtis yra valstybės tarnautojas, gal kas žinote gal jau pakoregavo tą įstatymą? Kiek skaitinėjau 2012m rugsėjį tai turėjo nagrinėti..nes kažkokia neteisybė vieni gali gauti, kiti taip pat dirbdami negali.. sad.gif
Atsakyti
Norim ir mes su vyru keistis - as i darba, o jis dirbs ir gaus 40proc VPA.
Is temos supratau, kad jam net i sodra eit nereikia - viska sutvarko buhaltere. Jei nesunku parasykite kokia forma reik jai uzpildyti, nes vyro darbovietej samdoma buhaltere, kalbejau su ja - tai atsake, kad nieko nezino sia tema...Tai pat gal verta atsisakyti NPD taikymo darbe? ar nebus taip, kad kitais metais uz tai kad dirbo ir gavo pasalpa (papildomas pajamas) bus skolingas VMI?
Tarkim as sausio 21d. grisztu i darba, tai reiskia jis nuo sausio 21d. gali eit i VPA?
Atsakyti
QUOTE(mazojiR @ 2013 01 08, 18:54)
Norim ir mes su vyru keistis - as i darba, o jis dirbs ir gaus 40proc VPA.
Is temos supratau, kad jam net i sodra eit nereikia - viska sutvarko buhaltere. Jei nesunku parasykite kokia forma reik jai uzpildyti, nes vyro darbovietej samdoma buhaltere, kalbejau su ja - tai  atsake, kad nieko nezino sia tema...Tai pat gal verta atsisakyti NPD taikymo darbe? ar nebus taip, kad kitais metais uz tai kad dirbo ir gavo pasalpa (papildomas pajamas) bus skolingas VMI?
Tarkim as sausio 21d. grisztu i darba, tai reiskia jis nuo sausio 21d. gali eit i VPA?

Jums reikia abiem i sodra ,visgi norite perleisti pasalpos mokejima vyrui..buhalterei reikes i sodra nusiusti jusu vyro pamajamas.Jei jusu vaikui jau 1metukai galite,kad rytoj viska susitvarkyti.o del kitu jusu dalyku negaliu atsakyti nezinau doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras ir aš turiu klausimą susijusi su VPA perkėlimu vyrui. O kaip jam tie 40 proc.skačiuosis nuo jo vid. per 12 men. (atminusavus vieną mėnesį) darbo užmokesčio, ar nuo lubų, t.y.4761.6 ( neatskaičius mokesčių) 40 proc.
Atsakyti
QUOTE(ugnyte @ 2013 01 08, 22:17)
Labas vakaras ir aš turiu klausimą susijusi su VPA perkėlimu vyrui. O kaip jam tie 40 proc.skačiuosis nuo jo vid. per 12 men. (atminusavus vieną mėnesį) darbo užmokesčio, ar nuo lubų, t.y.4761.6 ( neatskaičius mokesčių) 40 proc.

Na jeigu jo tokia alga,kaip "lubos",tai nuo "lubu",jeigu didesne,tai irgi nuo "lubu".
Atsakyti