Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gijo kirpimas / plyšimas?

QUOTE(suvi @ 2014 09 27, 08:14)
O gal galėtumėt užvesti tokią temą ir sudėti visą i formaciją, juk Lietuvoje moterims tokios alternatyvos net nenurodo niekas, kad apskritai tai įmanoma. Sakoma, kad "laimės čia dalykas" arba "kaip Dievulis duos" ir rinktis gali tik tarp kirpimo arba plyšimo.

Galiu pabandyti, bus įdomi reakcija - ar tos info kam nors reikia, ar vis tik, kirpimas yra geriau bigsmile.gif

QUOTE(*Liepa18* @ 2014 09 27, 08:33)
Gerai būtų, jei viską galėtum susiplanuoti žmogus ir eitų kaip per sviestą kaip sakoma... Aš asmeniškai domėjausi ir viską dariau, kad nebūtų to(plyšimo/kirpimo), bet kai gimdžiau dukrą pats gimdymas buvo netikėtai greitas ir staigus. Nei aš, nei pats personalas nespėjo susivokti, nes vos spėjom atlėkti į GN.
Antras sūnus - didelis berniukas gimė, šį kart gimdymas ilgas ir sunkus. Negalėjau išgimdyti pati niekaip - vaiko tonai jau buvo ne tokie geri, mano jėgos jau buvo išsekusios, todėl kirpo, kad palengvinti.

Pagimdžiau 4.5 kg vaiką be plyšimų , kaip ir kitus du vaikus (3.8 kg, vienas jų leidosi takais netaisyklingu "kampu").
Liepa, ar jums gimdant didelį vaikelį, patarė pakeisti pozą? Ar pasiūlė atsitūpti, kad būtų išnaudota maksimali žemės traukos jėga ir maskimaliai isiplėstų gimdymo takai (ši poza greitina gimdymą)? O kai gimdymas buvo labai greitas - ar klūpėjote keturiomis? Ką išbandėte, ką jums siūlė prieš kerpant?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 27, 09:58)
Galiu pabandyti, bus įdomi reakcija - ar tos info kam nors reikia, ar vis tik, kirpimas yra geriau bigsmile.gif
Pagimdžiau 4.5 kg vaiką be plyšimų , kaip ir kitus du vaikus (3.8 kg, vienas jų leidosi takais netaisyklingu "kampu").
Liepa, ar jums gimdant didelį vaikelį, patarė pakeisti pozą? Ar pasiūlė atsitūpti, kad būtų išnaudota maksimali žemės traukos jėga ir maskimaliai isiplėstų gimdymo takai (ši poza greitina gimdymą)? O kai gimdymas buvo labai greitas - ar klūpėjote keturiomis? Ką išbandėte, ką jums siūlė prieš kerpant?

Man jokių pozų neleido rinktis, nei pirmą, nei antrą kartą, deja... Su sūnumi tik pasiūlė gimdyti privačiai tuomet, esant tokiems norams.
Abu kartus teko gimdyti ta tradicine - gulint ant nugaros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 27 rugsėjo 2014 - 09:13
QUOTE(*Liepa18* @ 2014 09 27, 10:11)
Abu kartus teko gimdyti ta tradicine - gulint ant nugaros.

Šita poza yra pati neteisingiausia ir kelianti daugiausiai komplikacijų tiek vaikui, tiek mamai...sad.gif

Manau, kuo daugiau moterų pradės reikšti aiškius pageidavimus dėl pozų laisvės gimdant, tuo greičiau personalas ims keisits ir reaguoti. O juk terošikai, jie negali udrausti gimdyti kaip norisi, ant stalo prievarta niekas neužkels - bet labai gerai įsivaizduoju, koks psichoteroras gali prasidėti. doh.gif Bet, jei moterys nieko nereikalaus ir tylės - tada tai tikrai jau niekas nesikeis...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 27, 10:21)
Šita poza yra pati neteisingiausia ir kelianti daugiausiai komplikacijų tiek vaikui, tiek mamai...sad.gif

Manau, kuo daugiau moterų pradės reikšti aiškius pageidavimus dėl pozų laisvės gimdant, tuo greičiau personalas ims keisits ir reaguoti. O juk terošikai, jie negali udrausti gimdyti kaip norisi, ant stalo prievarta niekas neužkels - bet labai gerai įsivaizduoju, koks psichoteroras gali prasidėti.  doh.gif Bet, jei moterys nieko nereikalaus ir tylės - tada tai tikrai jau niekas nesikeis...

Aš tikiuosi, kad mano dukra jau galės laisvai rinktis.. Nes kol kas gal vienetai medikų ir yra, kurie sutinka priimti gimdymą kitaip, nei įprasta kol kas LT
Atsakyti
Gijo lengvai ir greitai. Plyšimas gan nemažas - plyšo tarpvietė ir kaklelis. Prausdavausi kartą per dieną be jokių prausimosi priemonių - visi tie muilai ir per dažnas prausimasis, mano nuomone, sausindami gleivinę daro meškos paslaugą.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 27, 08:58)

Būtinai įdėkite. Ir ne dėl to, kokia bus reakcija, o tiesiog - tegu būna prieinama informacija visoms moterims.
Atsakyti
QUOTE(bachata1 @ 2014 01 28, 17:48)
as pati neplyšau ir manęs nekirpo, tik sukabino kelis pabrozdinimus. Tik man kažkaip keista, kad jau 3 sav. po gimdymo, o siūlai dar ten yra. Per kiek laiko jie paprastai turi ištirpti?

Siūlai turėtų ištirpti ir iškristi per 2 - 4 sav. Tačiau siūlai "tirpsta" veikiant juos imuninėms ląstelėms. Kadangi kiekvienas organizmas individualus, tai kol tos ląstelės siūlus suvalgo užtrunka įvairiai.
Po 6 sav. reiktų šiaip ar taip apsilankyti pas ginę ir jei koks siūlas liko, ji turėtų ištraukti. Jei tie siūlai dirgina ir truksdo, galima prašyt kad ir po 4 sav. ištrauktų.
Atsakyti
Man buvo keista, kad mane kirpo nes gime dukra pakankamai maza 2,200 kg ir buvo pilnai isnesiota. Siaip gimdziau budama ant desinio sono, poto ant nugaros, kai pasirode galvute.. Leido skatinamuosius , nes vandenys iskart isbego....Gal del to, kad viskas greit ivyko del to kirpo..
Atsakyti
QUOTE(Cikirinka @ 2014 10 09, 13:11)
Man buvo keista, kad mane kirpo nes gime dukra pakankamai maza 2,200 kg ir buvo pilnai isnesiota. Siaip gimdziau budama ant desinio sono, poto ant nugaros, kai pasirode galvute.. Leido skatinamuosius , nes vandenys iskart isbego....Gal del to, kad viskas greit ivyko del to kirpo..

Todel ir kirpo, kad leido skatinamuosius. Kunas nespejo prisitaikyti ir atitinkamai tam pasiruosti, o vaikelis jau turejo gimti, nes buvote dirbtinai skatinama. Todel ir teko kirpti.
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2014 10 13, 21:29)
Todel ir kirpo, kad leido skatinamuosius. Kunas nespejo prisitaikyti ir atitinkamai tam pasiruosti, o vaikelis jau turejo gimti, nes buvote dirbtinai skatinama. Todel ir teko kirpti.

Na dabar viskas jau aisku:)
Atsakyti
Buvau kirpta. Gijo greitai, po 2 sav jau sėdėjau normaliai ir siūlai buvo iškritę. Nieko gijimui nenaudojau, tik prausiausi duše po kiekvieno wc. Pirmą pasituštinimą paskatinau Mikrolaxu.
Atsakyti
Po pirmo vaikelio kirpo, tai labai ilgai gijo, visiškai sedėti negalėjau gal 2 savaites, po to jau tik po truputėli ant vienos pusės.
Po antro gimdymo irgi kirpo per tą pačią vietą, tai jau šiek tiek prisėsti galėjau gal po paros. Buvo daug lengvesnis ir neskausmingesnis gijimas.
Priežiūra buvo tiesiog dušas po kiekvieno apsilankymo WC.
Atsakyti