QUOTE(LasiukeUK @ 2013 01 29, 20:49)
Tai yra viena is priezasciu kodel kai kurios salys atsisake nuolatinio kirpimo. Kiek kapsciausi forumuose pries gimdyma, irgi susidariau tokia nuomone, kad plysimai daugeliu atveju gyja lengviau. Kazkas paaiskino kad tapviete yra taip sukurta, kad plysus lengvai sugytu, o kirpimas daznai buna gilesnis, visiskai tiesus ir neseka naturalia linija odoje/tarp raumenu, kuri naturaliai plystu. Jis naudingas tik medikams, kadangi taip lengviau siuti.
Butent taip man ir aiskino akuseres mano pirmojo gimdymo metu, kai klausiau ar mane kirps ar leis plysti, jei prireiks. Tai sake, kad kerpa tik ekstriniu atveju, kai jau kitos iseities nera, o siaip leidzia plysti, nes suplystama tai butent tiek, kiek reikia, o kerpama beveik visada daugiau. O be to gyja irgi daug geriau, kai leidziama plysti. Teko skatinti ir tikrai plysau, tik nedaug. Man po pirmojo gimdymo sugijo mazdaug per savaite, gal pusantros. Nedariau nieko, tik prausiausi daugiau negu iprastai.
Antro gimdymo metu nusprendziau skatinimo atsisakyti, nors gimdziau irgi ilgai, ilgiau nei dvi paras. Bet norejau kuo naturaliau ir tai pasiteisino. Nei plysau, nei kirpti reikejo.
Todel manau, kad tie plysimai/kirpimai (na galbut nevisada, bet dazniausiai) yra dirbtinio skatinimo pasekme. Na, bet cia aisku, tik mano nuomone, gal is tikruju taip ir nera. Idomu butu jeigu plysusios/kirptos merginos pasisakytu.