QUOTE(LasiukeUK @ 2013 01 29, 20:49)
Tai yra viena is priezasciu kodel kai kurios salys atsisake nuolatinio kirpimo. Kiek kapsciausi forumuose pries gimdyma, irgi susidariau tokia nuomone, kad plysimai daugeliu atveju gyja lengviau. Kazkas paaiskino kad tapviete yra taip sukurta, kad plysus lengvai sugytu, o kirpimas daznai buna gilesnis, visiskai tiesus ir neseka naturalia linija odoje/tarp raumenu, kuri naturaliai plystu. Jis naudingas tik medikams, kadangi taip lengviau siuti.
Butent taip man ir aiskino akuseres mano pirmojo gimdymo metu, kai klausiau ar mane kirps ar leis plysti, jei prireiks. Tai sake, kad kerpa tik ekstriniu atveju, kai jau kitos iseities nera, o siaip leidzia plysti, nes suplystama tai butent tiek, kiek reikia, o kerpama beveik visada daugiau. O be to gyja irgi daug geriau, kai leidziama plysti. Teko skatinti ir tikrai plysau, tik nedaug. Man po pirmojo gimdymo sugijo mazdaug per savaite, gal pusantros. Nedariau nieko, tik prausiausi daugiau negu iprastai.
Antro gimdymo metu nusprendziau skatinimo atsisakyti, nors gimdziau irgi ilgai, ilgiau nei dvi paras. Bet norejau kuo naturaliau ir tai pasiteisino. Nei plysau, nei kirpti reikejo.
Todel manau, kad tie plysimai/kirpimai (na galbut nevisada, bet dazniausiai) yra dirbtinio skatinimo pasekme. Na, bet cia aisku, tik mano nuomone, gal is tikruju taip ir nera. Idomu butu jeigu plysusios/kirptos merginos pasisakytu.
I laipsnio plyšimas, kai pagimdžiau akušerė patarė nusipirkti milteliu TANTUM ROZA ( nežinau kaip tiksliai rašosi) bet tokia balta dėžutė su rože ... Nu man tai super greit užgijo , bet dėja randeli vis jaučiu, kai su vyru suartėjam , ne visada, bet kam tikromis pozomis jau 2 metai po gimdymo
Mane kirpo istrizai, buvo pirmas gimdymas, Tai liepe, bent 3 savaites nesedeti, nebent tuo sonu, kuriuo nebuvau prakirpta. Bet atsisest galejau normaliai po kokio menesio, sunku buvo pasislapinti, naudojau zvakutes nuo skausmo, tai poto bent vaikscioti galejau.Ploviausi kiekviena karta pasinaudojus tualetu, siltu vandeniu, bet kai nesijausdavau labai svariai naudodavau vaikiska muila..Aisku, viskas klostesi ne taip gerai, nes viena siule plyso, beto pasigavau uzdegima, nuo uzsilikusios placentos, gulejau ligoninei savaite, leido antibiotikus. Ir mazdaug po dvieju menesiu jau pilnai jauciausi gerai. O siaip apie menesi vos lovoj nepragulejau..
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad geriau tegu kerpa, nei kad plyšti nežinia kaip...
Su dukra plyšau zigzagais tiesiog iki pat išangės. Viską susiūti buvo labai sunku.. Sėdėti ilgai negalėjau ~4 mėn., apie kitus dalykus net nešneku.
O antrą kartą iš kart sakiau, kad kirptų ir jokių ten "o gal pavyks". Tai šį kart sėdėjau jau po 10 d., viskas greitai sugijo.
Su dukra plyšau zigzagais tiesiog iki pat išangės. Viską susiūti buvo labai sunku.. Sėdėti ilgai negalėjau ~4 mėn., apie kitus dalykus net nešneku.
O antrą kartą iš kart sakiau, kad kirptų ir jokių ten "o gal pavyks". Tai šį kart sėdėjau jau po 10 d., viskas greitai sugijo.
Pirmą kartą plyšau, tai gijo ilgai ir gana sunkiai, o antrą kartą kirpo, tai užgijo labai greitai ir lengvai
QUOTE(*Liepa18* @ 2014 09 12, 12:25)
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad geriau tegu kerpa, nei kad plyšti nežinia kaip...
Geriau pasidomėti, pasiskaityti, ką daryti, kad gimdymo metu neplyštum visai. Bet pažiūrėjau - Sm net temos tokios nėra, vadinasi, neaktualu moteriškėms, geriau tegul pasiuvinėja
QUOTE(flight @ 2014 09 26, 11:12)
Geriau pasidomėti, pasiskaityti, ką daryti, kad gimdymo metu neplyštum visai. Bet pažiūrėjau - Sm net temos tokios nėra, vadinasi, neaktualu moteriškėms, geriau tegul pasiuvinėja
O gal galėtumėt užvesti tokią temą ir sudėti visą i formaciją, juk Lietuvoje moterims tokios alternatyvos net nenurodo niekas, kad apskritai tai įmanoma. Sakoma, kad "laimės čia dalykas" arba "kaip Dievulis duos" ir rinktis gali tik tarp kirpimo arba plyšimo.
Gerai būtų, jei viską galėtum susiplanuoti žmogus ir eitų kaip per sviestą kaip sakoma... Aš asmeniškai domėjausi ir viską dariau, kad nebūtų to(plyšimo/kirpimo), bet kai gimdžiau dukrą pats gimdymas buvo netikėtai greitas ir staigus. Nei aš, nei pats personalas nespėjo susivokti, nes vos spėjom atlėkti į GN.
Antras sūnus - didelis berniukas gimė, šį kart gimdymas ilgas ir sunkus. Negalėjau išgimdyti pati niekaip - vaiko tonai jau buvo ne tokie geri, mano jėgos jau buvo išsekusios, todėl kirpo, kad palengvinti.
Antras sūnus - didelis berniukas gimė, šį kart gimdymas ilgas ir sunkus. Negalėjau išgimdyti pati niekaip - vaiko tonai jau buvo ne tokie geri, mano jėgos jau buvo išsekusios, todėl kirpo, kad palengvinti.