Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gijo kirpimas / plyšimas?

As gimdziau Uk ir laabai suplysau, dvi valandas mane siuvo.. tik gerai tas kad suleido nuskausminamuju smile.gif skausmas jautesi, bet kenteti buvo galima..tik as poto per daug nesisaugojau, iskarto sedeti pradejau, o po poros dienu i namus atejusi sesele dave velniu kodel tu mankstos nedarai, kad greiciau gimdos raumenys susitrauktu, tai dar ir manksta daryti pradejau.. o dabar del to gailiuosi, nes labai negraziai sugijo viskas doh.gif
Atsakyti
mane smarkiai kirpo, siuvimo metu buvo vietu,kur neuzsalde, tai labai jau nemalonu buvo, bet kenteti galima. Atsisedau gal tik po savaites, dabar va jau normaliai sedziu, bet dar tikrai jauciasi, siules ir neistirpe dar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(davilee @ 2013 10 24, 11:21)
As gimdziau Uk ir laabai suplysau, dvi valandas mane siuvo.. tik gerai tas kad suleido nuskausminamuju smile.gif skausmas jautesi, bet kenteti buvo galima..tik as poto per daug nesisaugojau, iskarto sedeti pradejau, o po poros dienu i namus atejusi sesele dave velniu kodel tu mankstos nedarai, kad greiciau gimdos raumenys susitrauktu, tai dar ir manksta daryti pradejau.. o dabar del to gailiuosi, nes labai negraziai sugijo viskas  doh.gif

Man midwifes taip pat liepe daryt mankstas nuo pat pirmu dienu po gimdymo, bet as nedariau, nes paskambinau savo ginei i LT ji sake su tokiu plysimu geriau palaukt, o cia jos nelabai gilinasi, visom vienodai sako daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(davilee @ 2013 10 24, 10:21)
As gimdziau Uk ir laabai suplysau, dvi valandas mane siuvo.. tik gerai tas kad suleido nuskausminamuju smile.gif skausmas jautesi, bet kenteti buvo galima..tik as poto per daug nesisaugojau, iskarto sedeti pradejau, o po poros dienu i namus atejusi sesele dave velniu kodel tu mankstos nedarai, kad greiciau gimdos raumenys susitrauktu, tai dar ir manksta daryti pradejau.. o dabar del to gailiuosi, nes labai negraziai sugijo viskas  doh.gif

nun nu dvi valandas ,per tiek laiko apendicita isoperuoja lotuliukas.gif
suplysau nuo skylutes iki skylutes doh.gif ,siuvo skaudejo bet to nesureiksminu ne tas rupejo ,svarbiausia vaikutis sveikas gyvas,pirmaja para stengiausi visiskai nesisesti skaudejo kai sisiojau bet nusiprausdavau ir viskas praeidavo,paskui sedausi sonu ant slaunies,po triju paru kai gryzom namo jau sedejau ant minksto pavirsiaus ,kedziu vengiau kokia savaitele,zodziu pagal siules dydi tikrai puikiai gijo skausmai nekamavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(davilee @ 2013 10 24, 09:21)

Kokia dar manksta? As gimdziau UK niekas ne neuzsimine apie jokia manksta... g.gif Liepe ilsetis, daznai maitint, sociai valgyt ir miegot kai vaikas miega biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(grazina37 @ 2013 10 25, 09:43)
nun nu dvi valandas ,per tiek laiko apendicita isoperuoja lotuliukas.gif
suplysau nuo skylutes iki skylutes  doh.gif ,siuvo skaudejo bet to nesureiksminu ne tas rupejo ,svarbiausia vaikutis sveikas gyvas,pirmaja para stengiausi visiskai nesisesti skaudejo kai sisiojau bet nusiprausdavau ir viskas praeidavo,paskui sedausi sonu ant slaunies,po triju paru kai gryzom namo jau sedejau ant minksto pavirsiaus ,kedziu vengiau kokia savaitele,zodziu pagal siules dydi tikrai puikiai gijo skausmai nekamavo thumbup.gif

Rimtas plysimas, as siaip girdejau kad 3-4 laipsni siuva operacinej ir nuskausmina per nugaros smegenis, panasiai kaip epidura. Bet gal cia skirtingai skirtingose salyse ir ligoninese? g.gif
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 10 25, 12:11)
Rimtas plysimas, as siaip girdejau kad 3-4 laipsni siuva operacinej ir nuskausmina per nugaros smegenis, panasiai kaip epidura. Bet gal cia skirtingai skirtingose salyse ir ligoninese?  g.gif

As turejau UK 4 laipsnio plysima, tai nuskausmino pilnai, nes turejau epidura tai per ta pati slangeli suleido vaistu ir nuo puses nieko nejauciau, siuvo apie 40min mazdaug, nenuskausmina jei buna mikro plysimas, jei uzdet kokia viena siule tereikia, o siaip visada nuskausmina, bent jau neteko girdet atvirksciai is pazistamu kurios gimde. Ir dar nelabai suprantu kaip po plysimu ar kirpimu imanoma sedet ant minksto pavirsiaus? g.gif as tik ant kieto sedausi, beto skaiciau kad negalima ant minksto sestis kad siules nesutruktu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balleys: 25 spalio 2013 - 11:29
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 10 25, 10:11)
Kokia dar manksta? As gimdziau UK niekas ne neuzsimine apie jokia manksta... g.gif Liepe ilsetis, daznai maitint, sociai valgyt ir miegot kai vaikas miega  biggrin.gif

Tikriausiai turėjo galvoj Kėgelio pratimus, man irgi juos rekomendavo, bet aš ir taip jais užsiėmiau, gijimui tikrai netrukdė.
Atsakyti
QUOTE(Clure @ 2013 10 24, 11:28)
Kiek skaitau jūsų pasakojimus, niekaip negaliu suprast, kodėl siūnant nenuskausmina? Atseit gimdymą iškentėjai, tai dabar dar pakentėk  g.gif

Esant 1-2 laipsnio plyšimams arba kirpimui dažniausiai nuskausminame vietine nejautra - suleidžiama lidokaino taip pat kaip dantis taisant. Toks nuskausminimas vis tiek dalį pojūčių palieka - tempimą, prisilietimą, spaudimą ir pan. Kai moteris pavargusi po gimdymo, ji šiuos visus nemalonius pojūčius apibūdina kaip skausmą.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2013 10 30, 20:56)
Esant 1-2 laipsnio plyšimams arba kirpimui dažniausiai nuskausminame vietine nejautra - suleidžiama lidokaino taip pat kaip dantis taisant. Toks nuskausminimas vis tiek dalį pojūčių palieka - tempimą, prisilietimą, spaudimą ir pan. Kai moteris pavargusi po gimdymo, ji šiuos visus nemalonius pojūčius apibūdina kaip skausmą.

nejutau visai siuvimo. Buvo suleista vaistų. Tik vienoj vietoj akušerė įspėjo, kad skaudės, nes ta vieta jautresnė, o kokia ten buvo vieta sunku pasakyt, nes nuskausminimas gerai veikė smile.gif
Bet koks tai skausmas bebūtų, po visų gimdymo skausmų negalima jo vadint skausmu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2013 10 30, 21:56)

Nejuokaukit, tiek daug skundų tik dėl tempimo/spaudimo/lietimo nebūtų... Man tikrai daugiausia siuvo be nuskausminimo (noriu tikėti, kad jis neveikė, bet gal taip ir nesuleido daugiau, nes siuvo ilgai). Žiaurus skausmas, dūriai, kartais įsikąsti ką nors reikėdavo, kad nerėkčiau. Man tada atrodė, kad gimdyti mažiau skaudėjo, tik kad jau bet ką gali iškęsti, kai žiūri į savo vaiką ant krūtinės ir visas darbas padarytas, belieka daktarams dirbti smile.gif Aj, tiesa, nežinau, kelinto laipsnio plyšimai pas mane buvo, niekur dokumentuose nenurodyta, o pati sau nesugebėjau diagnozuotis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 30 spalio 2013 - 23:17
QUOTE(Arven @ 2013 10 30, 20:56)

Nesamone,kad pavargus apibudini kaip skausma.Man leido nuskausminamu,bet ziauriai skaudejo,gimdant neskaudejo taip.Gal stresas,baime,ir tie vaistai nesuveikia kaip turetu.Po pirmo gimdymo purske is kazkzokio balionelio nuskaussminamus,tada nebuvo skausmo,tik jauciau kad tempia kiek ir tt.
Atsakyti
Mane kirpo nes buciau plysus.. Siuvo skaudziai nors ir suleido nuskausminamus,bet tuo metu nerupejo kai mazyte gulejo ant pilvo, tik sukandus dantis kentejau mad.gif Sugijo gana greit per pora ar 3 savaites clap.gif
Atsakyti