Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(une @ 2013 01 09, 19:43)
Medutis , dengtas saldainiu mase...

Une, labai dailus tortukas 4u.gif
o papuošimai irgi daryti iš saldainių masės?
turite omenyje tuos marshmallow saldainius?
Atsakyti
labai atsiprašau už įkyrumą su tais marshmallow saldainiais, blush2.gif bet turiu dar keletą klausimėlių ax.gif
apipjausčiau tuos saldainiukus, kad turėčiau įvairesnių spalvų ir pabandžiau pradžiai pasidaryti iš baltos ir iš oranžinės spalvytės. baltą dariau su cukraus pudrą, o kažkur paskaičiusi, nusprendžiau į oranžinę kartu su cukraus pudra įmaišyti ir šiek tiek krakmolo. (su krakmolu masė lyg ir minkšesnė gavosi, bet tas kramolo skonis tai man jaučiasi) Cukraus pudros visur iš akies dėjau, tol kol man susiminkė.
- Ar gali būti, taip, kad cukraus pudros įdjėjau per daug, nes man ta masė, pastovėjusi įvyniota į maišelį, gan kietoka pasirodė. Ar ji tikrai tokia sunkiai minkoma patampa? pamaniau, kad iš jos kažkokias figūrėles gan sunkoka bus išminkyti. Kaip ją reiktų paminkštinti g.gif
- o dabar tą masę kiek laiko tam maišelyje galėčiau laikyti, kad nesugestų? ir kur turėčiau laikyti kambario temperatūroje, ar šaldytuve?
Atsakyti
Aciu uz grazu zodi mano darbuko adresu 4u.gif

QUOTE(Deimantine Saule @ 2013 01 09, 22:53)
Une, labai dailus tortukas 4u.gif
o papuošimai irgi daryti iš saldainių masės?
turite omenyje tuos marshmallow saldainius?

Taip i abu klausimus:)

Maximose yra pirkti tu zefyriuku grynai baltu, nereikia nieko nupjaustinet wink.gif
O suminkstint ja galima tiesig trumpam idejus i mikrobangine. Tik nereikia eist, kad issilydytu, o tik vos suminkstetu wink.gif
Atsakyti
[quote=Varona Ivanovna,2013 01 08, 13:04][/quote]

tikrai neesu is tu, kurios daro tortus daznai-dar tik mokausi smile.gif bet idesiu nuotrauka savo pacio pirmo dengto mase torto. dariau maisa is marsmelous-sokoladines mases. kaip pirmam kartui tai, sakyciau, idealu buvo butent maisa daryti.pirma, tai galima nesukti sau galvos del lygaus apdengimo (palyginti, tarkim, su bokalu...); antra, jei kur ir atsiranda broko, tai lengvai galima paslepti po maisiuko rauksle, po virvele ar uzdeti toj vietoj "lopa".

user posted image

[/quote]as dovanu gavau va tokia geliu formele, gal zinot kokioms gelems gaminti ji skirta? g.gif
[/quote]

pameginsiu ikelti nuotraukele panasiu formeliu. ta, kurios nera nuotraukoj, manyciau skirta mazam lapeliui. gal pagelbes... blush2.gif

user posted image

ir dar...as irgi naudoju TW kilimeli (ar takeli, ar padekliuka ax.gif ) tik sudrekinu ir stalvirsi ir kilimelio apacia.paglostau smarkiai ir prilimpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo okmantes: 10 sausio 2013 - 01:20
QUOTE(okmantes @ 2013 01 10, 03:18)

ir dar...as irgi naudoju TW kilimeli (ar takeli, ar padekliuka  ax.gif ) tik sudrekinu ir stalvirsi ir kilimelio apacia.paglostau smarkiai ir prilimpa.

tik aš niekaip nesuprantu, KAM iš viso tas kilimėlis reikalingas? Kad daugiau plauti, valyti ką būtų? biggrin.gif Jeigu masė blogai paruošta, tai ji lips ir prie stalo, ir prie bet kurio auksinio kilimėlio. O aš kai kočioju, tai man nepatinka, jeigu mane riboja koks nors "kilimėlis" 20x50 ar 40x60 tarkim.. kam jis reikalingas irnesakyk.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles. Vis tyliai stebiu jusu grozius. Ir as po truputi vis pabandau ka padaryti bet dar nelabai gaunas. Labai noriu pabandyti padaryti is pastilazo buteli ant torto bet niekaip nerandu kaip. Gal kas galetu pagelbeti? blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Mergaites, o su kuo jus prilipdot pvz pastilazo figūreles ant torto? Arba papuosimus ant torto? Arba pvz kokius plaukus pastilazo lėlytei? Nes man pastilazas prie pastilazo nelimpa..
Atsakyti
QUOTE(okmantes @ 2013 01 10, 03:18)

Grazus maisas bigsmile.gif O kiek svorio gavosi? Visa torto norma ar puse daret, nei jei visa, tai pakankamai bajavas turejo gautis. Koki daret vidu? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2013 01 10, 10:56)
tik aš niekaip nesuprantu, KAM iš viso tas kilimėlis reikalingas? Kad daugiau plauti, valyti ką būtų?  biggrin.gif  Jeigu masė blogai paruošta, tai ji lips ir prie stalo, ir prie bet kurio auksinio kilimėlio. O aš kai kočioju, tai man nepatinka, jeigu mane riboja koks nors "kilimėlis" 20x50 ar 40x60 tarkim.. kam jis reikalingas irnesakyk.gif

Pas mane stalas turi tokio vos vos grobletumo, pavirsius nera visiskai lygus, yra tokios kaip teksturos biski, tai sakau kilimelis gal ir butu neblogai, bet turbut, kad prastam sokejui ir k** trukdo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2013 01 10, 11:34)
Mergaites, o su kuo jus prilipdot pvz pastilazo figūreles ant torto? Arba  papuosimus ant torto? Arba pvz kokius plaukus pastilazo lėlytei? Nes man pastilazas prie pastilazo nelimpa..

Vandenuku, degtine, maistiniais klijais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 01 08, 19:31)

kokia zelatina dedat, kiek jos gramais? koki medu (dirbtinis ar paprastas) ar glikoze? vanduo virintas ar ne, krakmolas su cukr.pudra sijoti? pilat i ju misini silta ar pravesusia (medaus, zelatinos, ...) mase?
ka reiskia gabalais? tai gal per daug is kart sudedat krakmolo+cukr.pudr. nenaudokit is kart viso

Ramune
Zelatina Otker, sauksta lygu, be kaupo.
Dirbtinis medus.
Vanduo nevirintas .
Pudra sijota.
Pilu silta misini(medaus- zelatino)
Kas ne taip??? g.gif ....trupinukai ir tiek..

Papildyta:
QUOTE(Deimantine Saule @ 2013 01 09, 23:32)
labai atsiprašau už įkyrumą su tais marshmallow saldainiais, blush2.gif  bet turiu dar keletą klausimėlių ax.gif 

gal rusiskai skaitote??labai gera apie ta mase posta turiu( cia turbut negalima deti- rasykite i AZ)

UNE
fantastika..... thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(okmantes @ 2013 01 10, 01:18)

Na jau tikrai labai dailus maišiukas 4u.gif Įtariu, per daug vilčių į save dedu blush2.gif
O jūs tą maišą formuojate? Na ar suteptą tortą apipjaustoje į tokį kalniuką ar kaip sutepat taip ir dengiat? g.gif
Atsakyti
Sveikos, maisa grazuolis pilnas pinigeliu thumbup.gif

QUOTE(naitas @ 2013 01 10, 07:56)
tik aš niekaip nesuprantu, KAM iš viso tas kilimėlis reikalingas? Kad daugiau plauti, valyti ką būtų?  biggrin.gif  Jeigu masė blogai paruošta, tai ji lips ir prie stalo, ir prie bet kurio auksinio kilimėlio. O aš kai kočioju, tai man nepatinka, jeigu mane riboja koks nors "kilimėlis" 20x50 ar 40x60 tarkim.. kam jis reikalingas irnesakyk.gif

Man patogus jis darant ka nors maza (gelytes, figureles, etc), pasidedi ant stalo ir siukslynas tik vienoj vietoj, lengviau valyti, daugiau naudoju dekoruojant torta, o dengimui naudoju stalvirsi (kociavimui) 4u.gif

QUOTE(Atisa @ 2013 01 10, 08:34)
Mergaites, o su kuo jus prilipdot pvz pastilazo figūreles ant torto? Arba  papuosimus ant torto? Arba pvz kokius plaukus pastilazo lėlytei? Nes man pastilazas prie pastilazo nelimpa..

degtine, vanduo, spec klijai, bet man vistiek geriausia su kiausinio baltymu nors ir gavau velniu cia blush2.gif Baltymus perku tetra pakuoteje, todel salmoneliu tikriausiai nera tongue.gif

Noriu torta daryti, nieks nenori valgyti - kategoriskai atsisako doh.gif Nu nesiseka man blush2.gif Dar, skaitau senas temas, esu 27 dabar, negaila nei vienos sekundes ten sugaistos, aciu, mergaites, ir dar, nuo sausio 26 eisiu i tortu decoravimo kursus 6 savaites. Jau kaip laukiu, negaliu. Prisigyriau, vadinas blush2.gif
Atsakyti