Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Labi,

Mano mažajam taip gelia kojjytes.Tik jan kadangi 3 metukai tai paiiškina kas yra tada jam jas masažuoju trinu tiesiog kol įšyla ir šiltai susuku.Skausmas nemalonus pati pamenu kai augau ir dabar kartais būna.Gydytojai dažniausiai sako trūksta vitaminų bet vitaminai niekad taip ir nepadėjo...Dalinuosi savo patirtim. mirksiukas.gif
Vis paskaitinėju temuke daug naudingos info galima rasti,nes mano vaikinukas serga BA nuo 6mėn.

QUOTE(Roga @ 2013 01 21, 13:12)

o gal kas dar susidūrėte, mano mažytė mažutė dar nėra nei 1,5 metukų, bet vakarais, jau kelinta vakara susmunka ant grindų ir rėkia aiii, rodo į kojytes, ir taip verkia, kd širdis plyšta, kas čia per dalykas g.gif

Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2013 01 21, 13:38)
del tu kojyciu butinai reikia pas gydytoja, mano vaikuii panasiai buvo rekdavo kad labai skauda kojytes, pasirodo nuo augimo , o pasiikrinti ar pades tai galit pabandyt, nes mums vienintelis kas veike tai kojytes pamirkom siltoje voneleje, jos atsilapaiduoja tada patepam kokiu tepaliuku pvz traumeliu ir i lovyte .. sake silpnos kojytes greit auga persitempia ir baisus augimo skausmai.. bent mums tai padedavo o su laiku skausmu nebeliko...

bet ar būna tokiem mažiem tokie augimo šuoliai g.gif kiek domėjausi ir kiek pamenu nuo vyresnėlio laikų tai vyresniam nei 3 metai prasidėjo skausmai, o dabar mažylė mano visai dar maža.
nu pabandysiu juk tai nekenkia, ačiū 4u.gif

QUOTE(Davina @ 2013 01 21, 13:39)

kazkas su koordinacija  g.gif o kur jus gyvenat?  g.gif pas neurologa lanketes, ar irgi dar eilej?

į šiaulius važiuosiu, nes gyvenu radviliškyje. ir pas neurologe t.y. ART tik vasario 13 diena. bet trečiadienį važiuoju pas alergologe tai tuo pačiu užlėksiu ir nosį įkišiu pas kinezeterepiaute paklausiu kas čia gali būti gal ką patars kol eilėje lauksime iki vasario.

QUOTE(esu-mama @ 2013 01 21, 13:40)
del tu alergenu tai tikrai dabar greit tik nepigiai padaro tyrima is kraujo ir plius minus aisku, nors as manau kad dauguma alergenu yra pagrindiniai ir svarbu ju vengti: dulkes, pelesis , patalynes erkutes, gaila bet ir naminiai gyvunai, ypac kates alergizuoja sergancius astma.. bet zinoma pries atsisakant gyvunelio reikia pasidaryt tyrimus... nes gali buti ir isimciu smile.gif

dariau dukrytei didele mišre palete niekam nealergiška tik braškėm, bet ten minimaliai 5 balai. neduodu vistiek, daugiau į nieka kita nesureagavo, nors imunoglobulinas 102, prieš metus laiko sakė viršijo 5 kartus visas normas. vat taip ir liko neaišku kam alergiška.
pagal mano pastebėjimus, šildymas peilis, dulkių erkutės (patalynė sintetinė, kai dabar šalta nešu į lauka, kad viskas iššaltu), ir smalkėm, kai vėjo nėra baisuma kiek daug.
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2013 01 21, 12:39)
g.gif baltymam tada iseina kad yra stipri alergija  g.gif ziurekit ka dar baltyminio duodat  g.gif
kazkas su koordinacija  g.gif o kur jus gyvenat?  g.gif pas neurologa lanketes, ar irgi dar eilej?

Kad jis dar mažas, nieko, apart mišinio nevalgo
Uždaviau kalakutienos, lyg nieko buvo, paskui užraudo žandai, tai matyt ir jai bus alergiškas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Weronika24 @ 2013 01 21, 13:43)
Labi,

Mano mažajam taip gelia kojjytes.Tik jan kadangi 3 metukai tai paiiškina kas yra tada jam jas masažuoju trinu tiesiog kol įšyla ir šiltai susuku.Skausmas nemalonus pati pamenu kai augau ir dabar kartais būna.Gydytojai dažniausiai sako trūksta vitaminų bet vitaminai niekad taip ir nepadėjo...Dalinuosi savo patirtim. mirksiukas.gif
Vis paskaitinėju temuke daug naudingos info galima rasti,nes mano vaikinukas serga BA nuo 6mėn.

ačiū 4u.gif

kai pradeda skaudėti imu kamparo alieju kur vaistinėje parduoda nestiprus įtrinu kojytes susuku ir nešioju, praeina tada tikrai po truputuka, po kokių dviejų trijų kartu per vakara viskas tuom ir baigiasi, naktį neskauda, ryte atsikelia ir neskauda.
Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 01 21, 13:51)
Kad jis dar mažas, nieko, apart mišinio nevalgo
Uždaviau kalakutienos, lyg nieko buvo, paskui užraudo žandai, tai matyt ir jai bus alergiškas  g.gif

bet jei baltymui alergiškas ir geriat mišinuka, tai geriat kokį mišinuką g.gif gal dar ir jis netinka g.gif

nepatikėsi kai visa velniava prasidėjo su mano dukryte tai sužinojau, kad alergiškiems reikia duoti kiauliena, triušį ar kokį laukinį gyvūna mėsyte. nes visi kiti alergizuoja.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 01 21, 12:49)
bet ar būna tokiem mažiem tokie augimo šuoliai g.gif kiek domėjausi ir kiek pamenu nuo vyresnėlio laikų tai vyresniam nei 3 metai prasidėjo skausmai, o dabar mažylė mano visai dar maža.
nu pabandysiu juk tai nekenkia, ačiū 4u.gif
į šiaulius važiuosiu, nes gyvenu radviliškyje. ir pas neurologe t.y. ART tik vasario 13 diena. bet trečiadienį važiuoju pas alergologe tai tuo pačiu užlėksiu ir nosį įkišiu pas kinezeterepiaute paklausiu kas čia gali būti gal ką patars kol eilėje lauksime iki vasario.
dariau dukrytei didele mišre palete niekam nealergiška tik braškėm, bet ten minimaliai 5 balai. neduodu vistiek, daugiau į nieka kita nesureagavo, nors imunoglobulinas 102, prieš metus laiko sakė viršijo 5 kartus visas normas. vat taip ir liko neaišku kam alergiška.
pagal mano pastebėjimus, šildymas peilis, dulkių erkutės (patalynė sintetinė, kai dabar šalta nešu į lauka, kad viskas iššaltu), ir smalkėm, kai vėjo nėra baisuma kiek daug.

esu girdejus kad issala saltyje erkutes tik per para laiko. tai as pagalve i kamera kisu parai su maisu... o kaldryte tai geriausiai skalbiama ir reik skalbt visa patalyne 60 laipsniu temp... taip pat i kamera galima ikist ir mylimiausius minkstus zaisliukus... dar yra ciuziniams specialios paklodes kurios apsaugo nuo erkuciu kunelius... as tai isvis isitikinau, kai isnesem kilimus , uzuolaidas, patalynes pakeitem , zaislu minkstu palikom tik kelis mazus kuriuos skalbiam tik tada pagerejo situacija , ai bet ir siaip kai pagalvoji kiek dar visko laukia priesaky...
kiek problemu atostogaut vaziuot, kai reikia buta issinuomot koki, nezinai ka ten rasi ka gausi ar isvis but galesi, nes reikia tvarkos doh.gif viesbuciai brangu bet kas belieka, arba viesbuciai arba palapines...

i tema : mamytes kur atostogaujat su vaikais serganciais astma ir alergiskais?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 01 21, 11:59)
Sveikos

ar jūs visuomet namuose turite Flixotidą?
Maniškis ką tik baigė Flixotido kursą, po astmos priepuolio, kuris buvo prieš mėnesį, ruošėmės važiuoti pas daktarę, sakė, jei viskas gerai, darysim pertrauką.
O vakar vakare mano mažą vėl ištiko astmos priepuolis  verysad.gif , šiandien vėl karkia, švokščia. Ar šeimos daktarė išrašys Filxotidą, ar reikia pas pulmonologą eiti?
Kaip aš pavargau  verysad.gif , kaip man jo gaila dar tas AD nesitraukia visiškai, išprotėsiu  kaip liūdna  verysad.gif

zinoma israsys,mums visada seimos gydytoja rase thumbup.gif
Atsakyti
Dėl kojyčių skausmo, maniškis per paskutinį astmos priepolį verkšleno, kad skauda kojytę unsure.gif taip ir nesupratau, ar čia dėl vaistų, ar sutapimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 01 21, 13:12)
o gal kas dar susidūrėte, mano mažytė mažutė dar nėra nei 1,5 metukų, bet vakarais, jau kelinta vakara susmunka ant grindų ir rėkia aiii, rodo į kojytes, ir taip verkia, kd širdis plyšta, kas čia per dalykas g.gif
mano mažajai taip būna, ypač paūmėja kai ilgą laiką naudojam Flexotid'ą(merginos gauna po 250mg), kai kalbėjom su gyd. tai yra tokiu atvejų, nes vistiek, vaistas stabdo augimą, todėl reikėtu davinėt Ca (geriausia skystą) ir kojytės mirkyt druskos vonelėje.

QUOTE(esu-mama @ 2013 01 21, 13:38)
del tu kojyciu butinai reikia pas gydytoja, mano vaikuii panasiai buvo rekdavo kad labai skauda kojytes, pasirodo nuo augimo , o pasiikrinti ar pades tai galit pabandyt, nes mums vienintelis kas veike tai kojytes pamirkom siltoje voneleje, jos atsilapaiduoja tada patepam kokiu tepaliuku pvz traumeliu ir i lovyte .. sake silpnos kojytes greit auga persitempia ir baisus augimo skausmai.. bent mums tai padedavo o su laiku skausmu nebeliko...

Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2013 01 21, 13:57)
esu girdejus kad issala saltyje erkutes tik per para laiko. tai as pagalve i kamera kisu parai su maisu... o kaldryte tai geriausiai skalbiama ir reik skalbt visa patalyne 60 laipsniu temp... taip pat i kamera galima ikist ir mylimiausius minkstus zaisliukus... dar yra ciuziniams specialios paklodes kurios apsaugo nuo erkuciu kunelius... as tai isvis isitikinau, kai isnesem kilimus , uzuolaidas, patalynes pakeitem , zaislu minkstu palikom tik kelis mazus kuriuos skalbiam tik tada pagerejo situacija , ai bet ir siaip kai pagalvoji kiek dar visko laukia priesaky...
kiek problemu atostogaut vaziuot, kai reikia buta issinuomot koki, nezinai ka ten rasi ka gausi ar isvis but galesi, nes reikia tvarkos  doh.gif viesbuciai brangu bet kas belieka, arba viesbuciai arba palapines...

i tema : mamytes kur atostogaujat su vaikais serganciais astma ir alergiskais?

va va žaislus jau ilgiau kai para laiko guli lauke ir šala, su patalyne viska skalbiu tik 60 laipsnių ir kaldra. kol šalta pagalve laikau ir ilgiau kaip para lauke.
vat kai mums viskas nauja nežinau kaip bus su atostogomis g.gif

QUOTE(Renacio @ 2013 01 21, 14:20)
Dėl kojyčių skausmo, maniškis per paskutinį astmos priepolį verkšleno, kad skauda kojytę  unsure.gif  taip ir nesupratau, ar čia dėl vaistų, ar sutapimas  g.gif

penktadienį vykstu vėl pas pulmonologe pasiklausiu ar sutapimas ar turi taip būti g.gif
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 21, 14:33)
mano mažajai taip būna, ypač paūmėja kai ilgą laiką naudojam Flexotid'ą(merginos gauna po 250mg), kai kalbėjom su gyd. tai yra tokiu atvejų, nes vistiek, vaistas stabdo augimą, todėl reikėtu davinėt Ca (geriausia skystą) ir kojytės mirkyt druskos vonelėje.

rimtai, kokį calcį duodat kokį patarė g.gif gal galite pasidalinti, nu vistiek klausiu gydytojos. mes naudojame dar nėra mėnesio laiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 01 21, 14:36)

rimtai, kokį calcį duodat kokį patarė g.gif gal galite pasidalinti, nu vistiek klausiu gydytojos. mes naudojame dar nėra mėnesio laiko g.gif
Osteocare arba koralinį kalcį, bet mano merginos beveik pastoviai gauna vaistus, tik nuo vasaros būna kiek mažiau
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 21, 14:41)
Osteocare arba koralinį kalcį, bet mano merginos beveik pastoviai gauna vaistus, tik nuo vasaros būna kiek mažiau

aišku, mano mergina gėrė koralinį kalcį kai buvo labai mažytė, nes buvo rachitas ir galvytė minkštetį pradėjusi buvo, su mano pienu tai ekstra susitvarkė. nes ji gimė mažytė o svorio priaugdavo oho blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 01 21, 12:54)
ačiū 4u.gif

bet jei baltymui alergiškas ir geriat mišinuka, tai geriat kokį mišinuką g.gif gal dar ir jis netinka g.gif

nepatikėsi kai visa velniava prasidėjo su mano dukryte tai sužinojau, kad alergiškiems reikia duoti kiauliena, triušį ar kokį laukinį gyvūna mėsyte. nes visi kiti alergizuoja.

Visą laiką geria Aptamil alergie care, bet jam ir jis nelabai tinka, dabar per vargus išsimušėm Neocate, bet kol kas nematau jokio pagerėjimo, geria trečia parą
Atsakyti