Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Davina @ 2013 03 28, 11:52)
nu kad sako jei gerai pasalina jie neatauga nors ir AR yra  g.gif mano mazajam jau ispjauti adenoidai bet visvien slogos kankina ir ant ausu pereina, (paziuresim ar ataugs) o didziajam irgi pastoviai ta sloga tai vakar nuejom pas lor nes pradejo neprigirdet gal kokia antra savaite ir akurat, padare tyrimuka ir kaire ausis visai atsako neduoda o desine labai nedideli, adenoidai isburke dabar tai matyt spaudzia eustachijaus vamzdzius, israse sildymus ir kvarca, tada kita treciadieni vel kartos ziures ar gereja klausa....  doh.gif as tai guldysiu pjaut lauk nors ir su rizika kad jie ataugs, juk neataugs per menesi...
mano sūnui 2 kartus operavo, ataugdavo, trečia karta jau nedavėm, laukėm, peraugo smile.gif O adenoidai atauga dėl to kad alergine sloga būna pastoviai,
greitai išveši limfoidinis audinys, kuris ir sudaro adenoidus, tai pripažįsta visi daktarai, tik vieni siūlo operuot kol neperaugs, kiti siūlo kitą būdą. O ataugt gali per kelis mėn.
Pas mus tik 1laipsnio buvo adenoidai per 2-3sav. išvešiejo iki 2-3laipsnio, kai alergologas pakeitė gydymą per mėn. adenoidai sumažėjo iki 1-2laipsnio, o ir klausa jau daug maž gera 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2013 03 28, 13:06)
doh.gif tai ka geriate? gal Singulaira?

Dabar nieko, tik purskiamus paliko.

Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 28, 13:10)
mano sūnui 2 kartus operavo, ataugdavo, trečia karta jau nedavėm, laukėm, peraugo  smile.gif O adenoidai atauga dėl to kad alergine sloga būna pastoviai,
greitai išveši limfoidinis audinys, kuris ir sudaro adenoidus, tai pripažįsta visi daktarai, tik vieni siūlo operuot kol neperaugs, kiti siūlo kitą būdą. O ataugt gali per kelis mėn.
Pas mus tik 1laipsnio buvo adenoidai per 2-3sav. išvešiejo iki 2-3laipsnio, kai alergologas pakeitė gydymą per mėn. adenoidai sumažėjo iki 1-2laipsnio, o ir klausa jau daug maž gera  4u.gif

Pas mus pries pora metu buvo 2-3 laisnio adenoidai liepe operuotis, bet vis dar delsem siemet ejom pakartotinai pas Lor ir privaciai ir valdiskai ir sake nera jokiu adenoidu, operuotis nereikia, tai kur jie dingo nesuprantu g.gif
O kad taip sloga stebuklingai pradingtu...
Atsakyti
QUOTE(Ingaaa @ 2013 03 28, 14:59)
Dabar nieko, tik purskiamus paliko.

Papildyta:

Pas mus pries pora metu buvo 2-3 laisnio adenoidai liepe operuotis, bet vis dar delsem siemet ejom pakartotinai pas Lor ir privaciai ir valdiskai ir sake nera jokiu adenoidu, operuotis nereikia, tai kur jie dingo nesuprantu  g.gif
O kad taip sloga stebuklingai pradingtu...

\Įsikišiu ir aš apie adenoidus, tikiuosi nesupyksite.
Mano dvyniai su adenoidais ir AS. Prieš 2 metus operuoti, nes buvo 3 l. ,jau kvėpavimas tik per burną, kriokimas ir sirgimai buvo tragiški. Gydytojai perspėjo, kuo mažesniam operuojami, tuo didesnė tikimybė ataugti. Praėjo du metai, bet Tfu tfu tfu-neataugo nei vienam.
Tačiau adenoidai su amžiumi mažėja, o apie 15 metus visai išnyksta pas žmogų, tad nieko nuostabaus, kad jie sunyko augant vaikui. L. retai suaugęs žmogus turi šią bėdą. Taip sakė mūsų LORas.
Atsakyti
norejau pasiklausti del sanatoriju, jei gaunam kelialapi,tai kiek ir uz ka papildomai ten dar reikia susimoketi? smile.gif
kokiam laikotarpiui paprastai siuncia? Kokios proceduros atliekamos?
Atsakyti
QUOTE(~Sunny~ @ 2013 03 29, 13:55)
norejau pasiklausti del sanatoriju, jei gaunam kelialapi,tai kiek ir uz ka papildomai ten dar reikia susimoketi? smile.gif

o tai gydytoja nesupazindino?
Atsakyti
QUOTE(~Sunny~ @ 2013 03 29, 14:55)

priklauso nuo diagnozės procedūros.
o sumokėti iš principo nereikėtu, maitinimas vaikui nemokamas ir apgyvendinimas, jus pati galit papildomai pirkt pietus, nes pusryčius, vakarienė lig ir duoda.
o į kurią sanatoriją važiuosit?
esam po plaučių uždegimo važiavę, tai gal 28dienos būdavo, kalendorinės
Atsakyti
QUOTE(~Sunny~ @ 2013 03 29, 13:55)

jeigu vyksite į Palangos gintara su BA, skiria 18-22 dienų. yra renovuoti ir nerenovuoti kambariai, už renovuota kambarį kasdiena reikia primokėti po 10lt nes yra vietoje dušas toletas ir aišku TV. vaikams su mažiukais iki 3 metų mamoms priklauso tik pietūs, visa kita reikia nusipirkti, man nereikėjo nes mums abiem ir taip užteko visko. daugiau už nieka nereikia mokėti, na nebent pati norėsite relaksuoti ir nusipirksite sau procedūrų. iki tam tikro amžiaus nepamenu, ir į druskų kambarius eisite su vaiku kartu. o va nuo 8 metų jau jei norėti būti kartu atrodo tada jau viska reikia pirkti, nebent vaikas turi neįgaluma tada viskas keičiasi ir nežinau sąlygų.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 03 25, 10:20)
Sveikos,

turiu klausima kaip gydote vaikiukus su raudona gerklyte g.gif vakar prisigaudėme šalto oro, šiandiena tiek man tiek dukrytei raudona gerklytės. aš tai aš medaus galiu paryt, mažylei į arbata dedu ir purškiu tantum verde, ką dar galima, tingi ji čiulpti pastiles.

Labas. Mano dukkrai pastoviai buna rausva gerkle,tai jai duodu Tonsilgon lasiuku,ju galima duoti iki 6 kartu per diena..pastiles ciulpiamos,kurias ji dievina,arbatas,kuriu visaip kratosi..
Atsakyti
QUOTE(JORITA @ 2013 03 29, 21:11)
Labas. Mano dukkrai pastoviai buna rausva gerkle,tai jai duodu Tonsilgon lasiuku,ju galima duoti iki 6 kartu per diena..pastiles ciulpiamos,kurias ji dievina,arbatas,kuriu visaip kratosi..

matai aš esu alergiška alkoholiui, bijau duoti tokių lašiukų mažylei, nes nežinau kaip reaguos g.gif nes visi surupiukai ale hedeliks, nes jie ir lašiukų pagrindų netinka mums uodegytė krauju nuėjo unsure.gif
vistiek ačiū 4u.gif

po ilgo laiko gal net 1,5 mėn praėjo ir mažylei astmos priepolis buvo, visa švokstė baisu, ėmiausi ventolino, nu ir ką manote po 15 min viskas praėjo dingo visas karkimas, kažin nesibaigs mums bronchitu g.gif stebiu jokių kosulių neliko ir švokštimo, kažin kas čia buvo mums g.gif buvome prieš tai dantukus pasitikrinti, gydytoja tokia šauni pasitaikė lėtai visus patikrino per kelis kartus mažylė leidosi apžiūrima visų dantukų. pasirodo nepasiekiu išvalyti galinių dantukų, reikia šepetėlį keisti jautu. ėjome trumpai per lauka, nu bet baisus vėjas buvo ar gali tai iššaukti priepolį unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 03 29, 21:39)
matai aš esu alergiška alkoholiui, bijau duoti tokių lašiukų mažylei, nes nežinau kaip reaguos g.gif nes visi surupiukai ale hedeliks, nes jie ir lašiukų pagrindų netinka mums uodegytė krauju nuėjo unsure.gif
vistiek ačiū 4u.gif

po ilgo laiko gal net 1,5 mėn praėjo ir mažylei astmos priepolis buvo, visa švokstė baisu, ėmiausi ventolino, nu ir ką manote po 15 min viskas praėjo dingo visas karkimas, kažin nesibaigs mums bronchitu g.gif stebiu jokių kosulių neliko ir švokštimo, kažin kas čia buvo mums g.gif buvome prieš tai dantukus pasitikrinti, gydytoja tokia šauni pasitaikė lėtai visus patikrino per kelis kartus mažylė leidosi apžiūrima visų dantukų. pasirodo nepasiekiu išvalyti galinių dantukų, reikia šepetėlį keisti jautu. ėjome trumpai per lauka, nu bet baisus vėjas buvo ar gali tai iššaukti priepolį unsure.gif  g.gif

Na,jeigu alergiska,tai tada netinka.. doh.gif . Jetus kaip baisiai tie dusimai,as tai pamenu dukra pastoviai vesdavom i reanimacija,nes tiesiog melynuodavo ir dusdavo,bet dabar jau susitarkom be ligoniniu..
O jus turit ta duda pusti? Siaip,mums labiau patinka salbutamolis mazose ampolytese,ir inhaliuotis reikia..ventolino sirupo jau senai nenaudojam,nes pastebejom,kad su inhaliatorium geresnis ir greitesnis paveikis buna..
Stiprybes jums,mergaites.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 03 29, 20:39)
vistiek ačiū 4u.gif

po ilgo laiko gal net 1,5 mėn praėjo ir mažylei astmos priepolis buvo, visa švokstė baisu, ėmiausi ventolino, nu ir ką manote po 15 min viskas praėjo dingo visas karkimas, kažin nesibaigs mums bronchitu g.gif stebiu jokių kosulių neliko ir švokštimo, kažin kas čia buvo mums g.gif buvome prieš tai dantukus pasitikrinti, gydytoja tokia šauni pasitaikė lėtai visus patikrino per kelis kartus mažylė leidosi apžiūrima visų dantukų. pasirodo nepasiekiu išvalyti galinių dantukų, reikia šepetėlį keisti jautu. ėjome trumpai per lauka, nu bet baisus vėjas buvo ar gali tai iššaukti priepolį unsure.gif  g.gif

kaip jums pasireiskia alergija alkoholiui ir is kur zinot kad tai alergija alkoholiui?
as itariu kad irgi ja turiu biggrin.gif
Atsakyti
su šventėm mielosios jus ir jūsų šeimas, būkit stiprūs ir sveiki 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(JORITA @ 2013 03 30, 22:26)
Na,jeigu alergiska,tai tada netinka.. doh.gif . Jetus kaip baisiai tie dusimai,as tai pamenu dukra pastoviai vesdavom i reanimacija,nes tiesiog melynuodavo ir dusdavo,bet dabar jau susitarkom be ligoniniu..
O jus turit ta duda pusti? Siaip,mums labiau patinka salbutamolis mazose ampolytese,ir inhaliuotis reikia..ventolino sirupo jau senai nenaudojam,nes pastebejom,kad su inhaliatorium geresnis ir greitesnis paveikis buna..
Stiprybes jums,mergaites.. 4u.gif

turim ir tūba ir inchaliatorių. viska dabar pajungiau, nes pasirodo sergam, naktį temperatūra sukilo neaukšta, bet, tada sloga, tada kosulys įsismarkavo. o šiandiena vos ryja lyg kaip puliuojanti angina būtų. bet gerai, kad dukrytė į mane po truputuka valgo valgo ir geriam.
nu dusimų mes dar neturim bet taip užsikoso ir su švokštimu ir per sunkumus įkvėpia, o gal tai ir yra dusimas g.gif vakar vos įkvėpė ventolino jau nejuokais įsigandau bet tfu tfu pagerėjo.
ačiū sveikstam 4u.gif

QUOTE(esu-mama @ 2013 03 30, 23:38)
kaip jums pasireiskia alergija alkoholiui ir is kur zinot kad tai alergija alkoholiui?
as itariu kad irgi ja turiu biggrin.gif

aš dūstu, net jei lašas alkoholio bus praskiestas smarkiai su vandeniu mano organizmas vistiek sureaguos mielynuoti pradedu ir vos galiu įkvėpti biggrin.gif
Atsakyti