Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Roga @ 2013 03 19, 16:24)
oj laikykis stiprybės jums 4u.gif
ačiū 4u.gif

QUOTE(Davina @ 2013 03 19, 17:10)
ojey  doh.gif sveikatos jums  4u.gif jei susirgs tai po 2 sav nuo pirmo spuogelio atsiradimo pas sese , tai gal spes astmos paumejimas nuslugti 4u.gif beje vejaraupiai mano abiems bambiniams nesukele astmos paumejimo, to linkiu ir jums  mirksiukas.gif  4u.gif
ačiū 4u.gif mums gyd. iškarto pasakė, jei tik temp. pakils ar/ir atsiras spuogeliai, iškarto išrašo antibus, kad bakterinio nebūt uždegimo doh.gif

QUOTE(Opinoksė @ 2013 03 19, 18:25)
Labos,
na mums paumejimas, abiems uogoms. Su virusu nesusitvarkem, tai gavosi jau bakterinis uzdegimas. Gavom antibiotiku, tai siuokart isvengem sitaip flixotide'o... nzn ar antibiotikai geriau nei jis biggrin.gif Bet bent vieno vaisto isvengem. Didzioji sunkiau sirgo - prasidejo su auksta temperatura iskart viskas. 10 d kursas antibiotiku, o mazylei uzteks panasu ir 7. Kaip as laukiu silto oro....
laikykitės 4u.gif na manau Flexotid'as vis gi geriau šiuo atvėjų, nes su antibais uždaras ratas būna: bakteriją išgydo, bet nusilpnina imunitetą, nusilpus imunitetui vėl visokios zarazos kimba ir taip pasakos be galo... doh.gif verysad.gif

QUOTE(mrude @ 2013 03 19, 19:01)
Laikykites 4u.gif
ačiū 4u.gif

QUOTE(Ingaaa @ 2013 03 20, 08:36)
Apie tokius nosies vaistukus negirdejus, reiks uzsimint gydytojai, nes su nosim baisi problema istisai sloga, viena baigiasi ,kita prasideda  doh.gif
Mums pulmunologas Kaune buvo paskyres pastoviai naudot vaistukus, bet kai prasidejo tie vemimai , nutraukem, o dabar neseniai buvom Vilniuj pas pulmunologe tai liepe tik paumejimo metu naudot ir siule kai paumes atvykt i ligonine issamesniam istyrimui.
Mums minejo kad jeigu alergija pelesiui tai lygtais montulakasta netinka gert tik pablogina bukle  g.gif Nors mums dar nenustatyta alergija pelesiui, tyrimas nerodo, bet pozymiai panasus g.gif
bet čia hormoniniai vaistai, ir tokia sudėtis prie užsitęsusios alerginės slogos išrašoma.
O va dėl Monkastos tai pirmą kartą girdžiu g.gif mums yra trijų rūšių pelėsiui alergija, bet ir alergologiniam davinėjo Monkasta ir dar trys mėn. reikia gert g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 20, 10:25)
ačiū  4u.gif
ačiū  4u.gif mums gyd. iškarto pasakė, jei tik temp. pakils ar/ir atsiras spuogeliai, iškarto išrašo antibus, kad bakterinio nebūt uždegimo  doh.gif
laikykitės  4u.gif na manau Flexotid'as vis gi geriau šiuo atvėjų, nes su antibais uždaras ratas būna: bakteriją išgydo, bet nusilpnina imunitetą, nusilpus imunitetui vėl visokios zarazos kimba ir taip pasakos be galo...  doh.gif  verysad.gif
ačiū  4u.gif
bet čia hormoniniai vaistai, ir tokia sudėtis prie užsitęsusios alerginės slogos išrašoma.
O va dėl Monkastos tai pirmą kartą girdžiu  g.gif mums yra trijų rūšių pelėsiui alergija, bet ir alergologiniam davinėjo Monkasta ir dar trys mėn. reikia gert  g.gif

Man irgi buvo keista, galvoju gal as ne taip supratau, nu bet ji taip isaiskino, kad ikvepia pelesio ir gaunasi plaucio sakneliu uzdegimas ar kaip ten ir tipo montulokasta netinka.
Pasidarem plauciu nuotrauka gal gausis greitu laiku pas gydytoja Vilniuje uzsukt tai dar perklausiu ar tikrai taip.
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2013 03 19, 16:59)
O jums ir paskyre vaistus tik paumejimo metu? Nes truputi neramu, kad net menesi laiko Flixotida paskyre kvepuoti, nors issveikt tikimes greiciau nei per menesi...

Tai lėto ir ilgo veikimo vaistas, jis netinka paūmėjimo metu, t.y. nesuveikia greitai, jį reikia vartoti ilgą laiką min mėnesį. maniškis be Flexotido per metus aplamai max 2-2,5 mėn išbūna, reiškias vartojame jį per metus apie 10 mėn. Ir manau jau geriau tie vaistai, nei nuolatiniai priepuoliai, ligoninės, leidžiami ir geriami hormonai. Per tuos 10 mėn aišku kinta dozė nuo 125 du kartus dienoje iki 50 vieną kartą dienoje. PO nevartojimo iškarto imam didziausia dozę 2 X 125, po mėnesio pereinam prie 1X125, po poros savaičių jau 1X100, dar po savaitės 1 X 50, jei obstrukcijos neatsiranda dar po poros savaičių bandom nuimt, bet deja, vėl po dviejų savaičių obstrukcija prasideda, o vartojant vaistą-obstrukcijų nėra. Tiesa, kai nėra obstrukcijų, nekankina ir GERL, o jei ir pasireiškia, tai nežymiai po kokio nuklydimo su maistu, po šventinių vakarienių, gimtadienio vaišių ir pan. Taigi Flexotidas maniškį gelbėja nuo dviejų blogybių- obstrukcijų ir rūgštingumo.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 19, 15:00)
Na mano mažoji dabar naudoja tokius vaistus: Flexotid'as 125mg po 2įp.x2d., Ventolin'as 2įp.x3d. (esant reikalui ir daugiau), Nasonex, Zyrtek, Umkalor, ketvirtadieni gavom dar į užpakaliuką vaistus nes jau visai buvo negerai  verysad.gif O blogiausia kad sesė serga vėjarupiais, tai jei ir jais susirgs tai bus šakės...  verysad.gif
O alergija vieną kartą gali parodyt, kitą kartą ne, todėl tiksliai, reikia stebėt ir kartot tyrimus  4u.gif

Katik skaiciau Nasonex info lapeli, tai ten parasyta, kad Nasonex negalima vartoti, jei turite kontakta su serganciais tymais ir vejaraupiais. Paskaitykite 4u.gif

QUOTE(Opinoksė @ 2013 03 19, 17:25)
Labos,
na mums paumejimas, abiems uogoms. Su virusu nesusitvarkem, tai gavosi jau bakterinis uzdegimas. Gavom antibiotiku, tai siuokart isvengem sitaip flixotide'o... nzn ar antibiotikai geriau nei jis biggrin.gif Bet bent vieno vaisto isvengem. Didzioji sunkiau sirgo - prasidejo su auksta temperatura iskart viskas. 10 d kursas antibiotiku, o mazylei uzteks panasu ir 7. Kaip as laukiu silto oro....

Musu gydytoja, atvirksciai, dziaugesi, kad uzbegom ligai uz akiu ir pradejusios purkstis Ventolina ir Flixotida, isvengem antibiotiku. Nors paprastai mes be ju nepasveikstam. Tiesa sakant, ir as labai dziaugiuosi, kad antibu negavome. Jau ir taip vaikas prifarsiruotas jais sad.gif
Atsakyti
QUOTE(MaiMa @ 2013 03 20, 12:33)
Katik skaiciau Nasonex info lapeli, tai ten parasyta, kad Nasonex negalima vartoti, jei turite kontakta su serganciais tymais ir vejaraupiais.

Visi hormoniniai vaistai nerekomenduojami tokiu atveju, nes jie slopina simptomus ir liga nepastebėta gali sunkiai komplikuotis.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 03 20, 12:46)
Visi hormoniniai vaistai nerekomenduojami tokiu atveju, nes jie slopina simptomus ir liga nepastebėta gali sunkiai komplikuotis.
drinks_cheers.gif net ir žinant kad sesė serga, mums leido Deksametazoną, nes reikia rinktis tarp dvejų blogių
Atsakyti
Tokiu atveju tiesiog jūs atidžiau stebėsit vaiką ir tiek, žinodama kad ne visi simptomai gali pasirodyti. Dėl kontakto su vėjaraupiais tiesiog atidžiau reikia sekti vaiko temperatūrą menkiausius bėrimus ne vien ant kūno o ir galvytėje, stebėt jo savijautą ir pan.

Saviškiui nuo šiandien jau duosiu tik 50 dozę vakarais. Bet abejoju ar pavyks visai nuimti.
Atsakyti
sveikos gyvos smile.gif pas mane vaikai visai neblogai laikosi, tik aš su sloga doh.gif
vakar buvome pas alergologe su vyresniuoju, rodos vos ne "na ura" bet pasirodo turi visa puokštę tų alergenų turi ir nustatė jam AR. tai man kilo klausimas, kaži ar su AR priklausytu sanatorija? nors gal maža čia liga, bet mažytei tikrai imsiu dėl BA liepos mėnesį, tai galvojau gal ir jam būtu galima gauti kokių procedūrų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 03 20, 14:16)
sveikos gyvos smile.gif pas mane vaikai visai neblogai laikosi, tik aš su sloga  doh.gif
vakar buvome pas alergologe su vyresniuoju, rodos vos ne "na ura" bet pasirodo turi visa puokštę tų alergenų turi ir nustatė jam AR. tai man kilo klausimas, kaži ar su AR priklausytu sanatorija? nors gal maža čia liga, bet mažytei tikrai imsiu dėl BA liepos mėnesį, tai galvojau gal ir jam būtu galima gauti kokių procedūrų. g.gif

pasiklauskit dar savo gydytojos,bet manau kad priklausytu.Pas mano mergaite tokia diagnoze ir gydytoja sake kad priklauso abiems
Atsakyti
QUOTE(mrude @ 2013 03 20, 16:02)
pasiklauskit dar savo gydytojos,bet manau kad priklausytu.Pas mano mergaite tokia diagnoze ir gydytoja sake kad priklauso abiems

šeimos? nes mergaitė pas pulmonologę vežiojų tai faktas kad iš ten kažką gausiu, o sūnui pas alergologę tik po metų. bet žinot galvojau kokios druskos prie AR gi taip tiktu...
ačiū už atsakymą smile.gif

BUVO ĮMETUS KAŽKURI MAMA NUORODĄ DĖL SANATORINIO GYDYMO, KAI ĮVEDĮ KODĄ LIGOS IR PARAŠO AR PRIKLAUSO, GAL GALĖTUTE PAKARTOTI KUR ŠIOS INFO IEŠKOTI

kažkaip prieš eidama kažko ieškoti nori tiksliai žinoti ar priklauso
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2013 03 19, 17:50)
mano beveik 5-eriu pana irgi doh.gif Visi dar nesirge grupeje vaikai persirgo, o maniske schmoll.gif Kad tik skiepyti ateity nereiketu...

Mano mama beveik 60 metu nesirgusi, as taip pat nesirgau... Uztat abi seses mano prasirgo, mama neuzsikrete arba jei ir uzsikrete, tai buvo tokia lengva forma, kad nepastebejo.

QUOTE(mrude @ 2013 03 19, 19:01)
Tiek pat vaistuku ir mes naudojam,o siuo metu ir antibiotikus geria mazutis.Del alergijos alergologe mums sake kad tyrimai gali visko ir neparodyt ir patare uzsivest sasuvinuka ir patiems stebet kas sukelia paumejimus ir kas alergizuoja,nes dar turim atopini dermatita.Del deksametazono,praeitais metais musu mazius i gaudavo daznai,nes mums kartdavosi lariningitai,pulmonulogas mums sake kad vienkartines dozes nekenkia,o kaip istikruju yra nezinau,bet man paciai tai baisu kad toks mazas vaikas o tokia gausybe vaistu.

Mums irgi yra atopinis dermatitas. Bet jis jau praeina beveik, valgo viska. Alergihja turim riesutams ir sojai. Truputi rugiams lopas rode, bet rugius valgom, +/- buvo. Del ikvepiamu alergenu pastebejau tik kad dulkiu erkutems alergiskas. Pablogejima mums sukelia tik virusai. Nes amzinai: kontaktas su sloguojanciais, pats pradeda sloguot, po paros - obstrukcija. Gyvenam ir su suniu, ir su kate, ir su pelesiu. Prie kates ir suns trinasi, zaidzia, niekad gyvenime nei akys raudo, nei nosis bego. Kazkaip keistai tie tyrimai rodo. Kita karta nueisim, gal jau neberodys alergijos.

QUOTE(Ingaaa @ 2013 03 20, 08:36)
Apie tokius nosies vaistukus negirdejus, reiks uzsimint gydytojai, nes su nosim baisi problema istisai sloga, viena baigiasi ,kita prasideda  doh.gif

Mums juos israse pulmonologe, kai paskutinkart santariskese gulejom. Hormoniniai jie, greitai padeda, bet daznai naudot baisoka.

QUOTE(bevardė @ 2013 03 20, 10:29)
Tai lėto ir ilgo veikimo vaistas, jis netinka paūmėjimo metu, t.y. nesuveikia greitai, jį reikia vartoti ilgą laiką min mėnesį. maniškis be Flexotido per metus aplamai max 2-2,5 mėn išbūna, reiškias vartojame jį per metus apie 10 mėn. Ir manau jau geriau tie vaistai, nei nuolatiniai priepuoliai, ligoninės, leidžiami ir geriami hormonai....

Aciu uz informacija! Tikrai taip, jau geriau kvepuoti, nei paskui dvigubai gauti. Mums dabar 125 du kartus dienoje israsyta. Bet tik menesiui, tada menesi pertrauka ir vel keliausim pas pulmonolge... Ziuresim kaip bus.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 03 20, 14:08)
šeimos? nes mergaitė pas pulmonologę vežiojų tai faktas kad iš ten kažką gausiu, o sūnui pas alergologę tik po metų. bet žinot galvojau kokios druskos prie AR gi taip tiktu...
ačiū už atsakymą smile.gif

BUVO ĮMETUS KAŽKURI MAMA NUORODĄ DĖL SANATORINIO GYDYMO, KAI ĮVEDĮ KODĄ LIGOS IR PARAŠO AR PRIKLAUSO, GAL GALĖTUTE PAKARTOTI KUR ŠIOS INFO IEŠKOTI

kažkaip prieš eidama kažko ieškoti nori tiksliai žinoti ar priklauso
deja, bet prie alerginio rinito sanatorija nepriklauso schmoll.gif AR gydomas šalia BA
čia įsakymas ir surašytos ligos pagal kodą 4u.gif
Atsakyti