Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

laikykitės mergytės, dabar jau toks laikas paūmėjimas.

mano mergikė karkia, toks iškvėpimas negražus, kad švilpia unsure.gif purškiu Flixotide 125 mg du kartus per diena. dar rūgštis kilti pradėjo, atrodo sutvarkiau maitinima, bet unsure.gif
kita savaite pas gydytoja balandį pas pulmonologe.
dar pastebėjau, kad vis dėl to mano dukrytei linkusi kištys ausys lėksiu pas LOR, nes trynė ausytes įpurškiau VOX ir kita diena ji girdi daugiau daugiau, atrodo viskas per garsiai, nuo bet kokio garsio šokinėja unsure.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 19, 17:00)
Na mano mažoji dabar naudoja tokius vaistus: Flexotid'as 125mg po 2įp.x2d., Ventolin'as 2įp.x3d. (esant reikalui ir daugiau), Nasonex, Zyrtek, Umkalor, ketvirtadieni gavom dar į užpakaliuką vaistus nes jau visai buvo negerai  verysad.gif O blogiausia kad sesė serga vėjarupiais, tai jei ir jais susirgs tai bus šakės...  verysad.gif
O alergija vieną kartą gali parodyt, kitą kartą ne, todėl tiksliai, reikia stebėt ir kartot tyrimus  4u.gif

oj laikykis stiprybės jums 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 03 19, 17:24)
laikykitės mergytės, dabar jau toks laikas paūmėjimas.

mano mergikė karkia, toks iškvėpimas negražus, kad švilpia unsure.gif purškiu Flixotide 125 mg du kartus per diena. dar rūgštis kilti pradėjo, atrodo sutvarkiau maitinima, bet unsure.gif
kita savaite pas gydytoja balandį pas pulmonologe.
dar pastebėjau, kad vis dėl to mano dukrytei linkusi kištys ausys lėksiu pas LOR, nes trynė ausytes įpurškiau VOX ir kita diena ji girdi daugiau daugiau, atrodo viskas per garsiai, nuo bet kokio garsio šokinėja unsure.gif
oj laikykis stiprybės jums 4u.gif

Pas mus irgi su svilpesiais doh.gif Mes kvepuojam ventoline ir flixotide per tokia triuba sako geriau taip.
Idomu kodel tokiu laiku paumeja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaaa @ 2013 03 19, 18:32)
Pas mus irgi su svilpesiais  doh.gif Mes kvepuojam ventoline ir flixotide per tokia triuba sako geriau taip.
Idomu kodel tokiu laiku paumeja  g.gif

paūmėjimai priklauso nuo alergenų.
o šiaip kovas skaitosi aktyvus mėnėsis dėl virusų, na jai normaliai atšilimas prasideda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaaa @ 2013 03 19, 15:59)
4u.gif Normaliai vaistuku parase , pas mus lengva astmos forma ir alerginis rinitas, naudojam vaistukus tik paumejimu metu. Anksciau montelukasta naudojom pastoviai, buvo atsirade vemimai kas savaite nei is sio nei is to nuo situ vaistuku. Tai dabar ju nebegeriam.
Pas mus kaip tik dabar paumejimas tai du kart Flixotido ir 3 kart Ventolino ir dar i nosi awamys( nezinau ar tiksliai parasiau) purskiam, anksciau nasonex naudojom, bet nuo jo jokio poveikio. Ir dar antibiotiku prirase
O kokius jus vaistukus nuo slogos naudojat? O kaip daro tyrima ikvepiamu alergenu? Cia kur ant rankos lasiukus lasina ? ar kaip?

Dabar naudojam gaminamus lasus i nosi, su deksametazonu, dimedrinu, adrenalinu, gentamicinu ir alyvuogiu aliejum. Nu jie labai gerai mums padeda. Bet cia tik dabar, nes susirgo, siaip nieko nenaudojom. Po poros menesiu keliausim pas pulmonologe, ziuresim ka paskirs.
O tyrimas tai taip, ant rankytes kur lasina ir bado paskui. Visa laime, kad jokioms zolems ir medziams alergijos nera kolkas.
O jums ir paskyre vaistus tik paumejimo metu? Nes truputi neramu, kad net menesi laiko Flixotida paskyre kvepuoti, nors issveikt tikimes greiciau nei per menesi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melle: 19 kovo 2013 - 17:00
QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 19, 15:00)
Na mano mažoji dabar naudoja tokius vaistus: Flexotid'as 125mg po 2įp.x2d., Ventolin'as 2įp.x3d. (esant reikalui ir daugiau), Nasonex, Zyrtek, Umkalor, ketvirtadieni gavom dar į užpakaliuką vaistus nes jau visai buvo negerai  verysad.gif O blogiausia kad sesė serga vėjarupiais, tai jei ir jais susirgs tai bus šakės...  verysad.gif
O alergija vieną kartą gali parodyt, kitą kartą ne, todėl tiksliai, reikia stebėt ir kartot tyrimus  4u.gif

ojey doh.gif sveikatos jums 4u.gif jei susirgs tai po 2 sav nuo pirmo spuogelio atsiradimo pas sese , tai gal spes astmos paumejimas nuslugti 4u.gif beje vejaraupiai mano abiems bambiniams nesukele astmos paumejimo, to linkiu ir jums mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(Ingaaa @ 2013 03 19, 15:32)
Pas mus irgi su svilpesiais  doh.gif Mes kvepuojam ventoline ir flixotide per tokia triuba sako geriau taip.
Idomu kodel tokiu laiku paumeja  g.gif

per triuba visi kvepuojam, ir ji yra privaloma, nesugalvokit purksti tiesiai i burna be tarpines 4u.gif sveikatytes 4u.gif

mes atrodo jau i pabaiga su sirgimais, bet liepe testi flixotida iki geguzes doh.gif nu kaip man gaila kad tuos hormonus reikia kvepuot musu visiem maziukam doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2013 03 19, 17:10)
nu kaip man gaila kad tuos hormonus reikia kvepuot musu visiem maziukam  doh.gif  unsure.gif

drinks_cheers.gif doh.gif Bet bent jau neserga vaikai taip... Mes iki diagnozes triksrat gulejom ligoninej, kiekviena karta leisdavo deksa tiesiai i raumenis, po kelis kartus net doh.gif Tai dabar atrodo geriau pakvepuot, kad tik nebesirgtu taip smarkiai. Is dvieju blogybiu mazesne...
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2013 03 19, 17:10)
jei susirgs tai po 2 sav nuo pirmo spuogelio atsiradimo pas sese , tai gal spes astmos paumejimas nuslugti 4u.gif beje vejaraupiai mano abiems bambiniams nesukele astmos paumejimo, to linkiu ir jums  mirksiukas.gif  4u.gif

o man kas keisčiausia, mano astmiukas taip ir neapsikrėtė vėjaraupiais, nors jo grupėje vėjaraupių bangos ėjo kelis kartus. Kai tuo tarpu susirenka visus įmanomus virusus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2013 03 19, 17:18)
o man kas keisčiausia, mano astmiukas taip ir neapsikrėtė vėjaraupiais, nors jo grupėje vėjaraupių bangos ėjo kelis kartus. Kai tuo tarpu susirenka visus įmanomus virusus  cool.gif

mano beveik 5-eriu pana irgi doh.gif Visi dar nesirge grupeje vaikai persirgo, o maniske schmoll.gif Kad tik skiepyti ateity nereiketu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijone: 19 kovo 2013 - 17:51
Labos,
na mums paumejimas, abiems uogoms. Su virusu nesusitvarkem, tai gavosi jau bakterinis uzdegimas. Gavom antibiotiku, tai siuokart isvengem sitaip flixotide'o... nzn ar antibiotikai geriau nei jis biggrin.gif Bet bent vieno vaisto isvengem. Didzioji sunkiau sirgo - prasidejo su auksta temperatura iskart viskas. 10 d kursas antibiotiku, o mazylei uzteks panasu ir 7. Kaip as laukiu silto oro....
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2013 03 19, 16:16)
Sveikos mamos 4u.gif Kazkada jau rasiau sioje temoje, kai gavo sunus diagnoze - alergini rinita. Dabar jau rasau kartu su kita diagnoze: astminiu bronchitu. Tris kartus nuo rugsejo menesio gulejome ligonineje su obstrukciniu bronchitu, tai pries kelias dienas, seimos gydytojos patarti, nuvaziavom pas pulmonologe. Sunus siek teik persales buvo, kosejo, tai gavom menesiui Flixotido po viena ipurksima ryte ir vakare,  Ventolino savaite po du ipurskimus ryte ir vakare, montelukasta menesiui ir nasonexa menesiui. Taciau pradejus gydyt labai suprastejo kosulys, atsinaujino sloga. Taigi, seimos gydytoja patare nutraukti nasonexa ir gydyti jos paskirtais vaistais nuo slogos. Taip ir padariau, dabar jau daug geriau. Stai tokia musu istorija, norejau paklausti ar daug cia skaitosi mums vaistu prirase? Kazkaip negaliu susigyventi su diagnoze, labai pergyvenu, kad daug vaistu naudosim. Bet gal tai pades bent isvengti kelioniu i ligonines... Zodziu nauja viskas.
Idomu dar, kad pries menesi dare mums tyrima del ikvepiamu alergenu, teigiama buvo dulkiu erkutems ir suniui. Dabar va vel kartojom - prisidejo dar ir kate, ir pelesis doh.gif Ar gali per menesi atsirast alergija? O gal kazkurio tyrimo rezultatai netikslus?

Tiek pat vaistuku ir mes naudojam,o siuo metu ir antibiotikus geria mazutis.Del alergijos alergologe mums sake kad tyrimai gali visko ir neparodyt ir patare uzsivest sasuvinuka ir patiems stebet kas sukelia paumejimus ir kas alergizuoja,nes dar turim atopini dermatita.Del deksametazono,praeitais metais musu mazius i gaudavo daznai,nes mums kartdavosi lariningitai,pulmonulogas mums sake kad vienkartines dozes nekenkia,o kaip istikruju yra nezinau,bet man paciai tai baisu kad toks mazas vaikas o tokia gausybe vaistu.

QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 19, 17:00)

Laikykites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2013 03 19, 17:59)

O jums ir paskyre vaistus tik paumejimo metu? Nes truputi neramu, kad net menesi laiko Flixotida paskyre kvepuoti, nors issveikt tikimes greiciau nei per menesi...

mes nuo sausio purškiamės du kartus dienoje Flexotide ir kai reikia ventolino, bet man geriau taip, nei amžinas sirgimas, nes iki tol ištisai sirgo 5 mėnesius, raudona gerklė baigdavosi po paros obstrukciniu bronchitu, maža slogytė, po pusės paros obstrukcinis bronchitas, nuo bet kuo doh.gif . dabr paūmėjimas dėl smogo, bent jau mūsų atveju, vėjo mažai, saulės baisiai daug, kurena labai nes šalta.
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2013 03 19, 17:59)
Dabar naudojam gaminamus lasus i nosi, su deksametazonu, dimedrinu, adrenalinu, gentamicinu ir alyvuogiu aliejum. Nu jie labai gerai mums padeda. Bet cia tik dabar, nes susirgo, siaip nieko nenaudojom. Po poros menesiu keliausim pas pulmonologe, ziuresim ka paskirs.
O tyrimas tai taip, ant rankytes kur lasina ir bado paskui. Visa laime, kad jokioms zolems ir medziams alergijos nera kolkas.

Apie tokius nosies vaistukus negirdejus, reiks uzsimint gydytojai, nes su nosim baisi problema istisai sloga, viena baigiasi ,kita prasideda doh.gif
Mums pulmunologas Kaune buvo paskyres pastoviai naudot vaistukus, bet kai prasidejo tie vemimai , nutraukem, o dabar neseniai buvom Vilniuj pas pulmunologe tai liepe tik paumejimo metu naudot ir siule kai paumes atvykt i ligonine issamesniam istyrimui.
Mums minejo kad jeigu alergija pelesiui tai lygtais montulakasta netinka gert tik pablogina bukle g.gif Nors mums dar nenustatyta alergija pelesiui, tyrimas nerodo, bet pozymiai panasus g.gif
Atsakyti