Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2013 03 06, 11:39)
Nors mano vaikams ir diagnozuota BA, tai nereiškia, kad jie visus metus sloguoja ir kosėja.

Tiesiog savo poste nepabrėžėt, kad būtent nuo pūlingos slogos rekomenduojami tie vaistai, o aplamai nuo slogos, ir kad slogos niekas kitas negydo, nei inhaliacijos nei Vibrocilis. Tai tam kad nesuklaidint ir kitų mamų pabrėžiau, kad kiekvienai slogai toks vaistas netinka wink.gif

Sloga nebūtinai didelės ligos pradžia. Va maniškis šeštadienį pradėjo sloguot, nosis bėgo nesustodama, nosytė užgulta, sunku kvėpuot. Viską per pusantros paros sutvarkė homeopatiniai lašiukai Euforbium, ir Euforbium nosies purškaliukas. Pirmadienį išėjo į darželį visai švaria nosyte.

as rasiau kad tie metodai kuriuos as naudojau - negydo bakterijos- tik malsina simptomus. As ir nerasiau kad maniskis istisus metus sloga serga. Isiskaitykit atidziau. Mums bet kokia sloga nueina i bronchita. Nuo pernai rudens slogavo tikrai daznai. Ir viskas baigdavosi dusuliais kosuliais ir svokstimu. Tuomet begales geriamo salbutamolio brontexo. Paprastute atrodo net nekalta paskui pereina i pulinga. Todel as gydytojos patarta db tiktai imsiuos tu lasiuku. Kaip sakiau man geriau 3-4-ar galu gale 10dienu kursas lasiuku nei 3men purskalu i plaucius doh.gif

ir labai sveikinu Jus kad jusu vaikui padeda homeopatija. Nes mums ne. Jokie euforbium purskalai neveikia. Juos ir naudojau praeita karta. Naiviai tikejau kad tokie padeda. Bet ju "deka" sloga uzsitese iki menesio laiko o pasekmmiu gydyma nutraukem tik praeita penktadieni. t.y. po 4men gydymo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 06 kovo 2013 - 10:55
Vien purškaliuko neužtenka, šalia, kaip minėjau, vartojom ir geriamus lašiukus po 10 lašų kas 15 min. Man reikėjo laiko kol išmokau tais vaistai gydyti, buvo laikas kai ir aš pabandžius labai nusivyliau, bet tai tik dėl mano nežinojimo kaip vaistus vartoti, kad jie veiktų wink.gif Mano vaikui irgi dažnai virusinė sloga pereina į bronchitą, bet virusinį, ne bakterinį , o antibiotikai čia bejėgiai.

Bet ar nepagalvojat kad nuo antibiotikų nosies gleivinė taps imlesnė bacilom, ir vieną slogą keis kita, ir gausis taip kad vaistus vartosit nuolat, kol jie galų gale nebeveiks. Suprantu kai skaidri sloga komplikuojasi į pūlius, bet tik tada kai komplikuojais galima tokį vaistą naudot o ne profilaktiškai vos pasirodžius slogai.

Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 03 06, 11:58)
Vien purškaliuko neužtenka, šalia, kaip minėjau, vartojom ir geriamus lašiukus po 10 lašų kas 15 min. Man reikėjo laiko kol išmokau tais vaistai gydyti, buvo laikas kai ir aš pabandžius labai nusivyliau, bet tai tik dėl mano nežinojimo kaip vaistus vartoti, kad jie veiktų wink.gif Mano vaikui irgi dažnai virusinė sloga pereina į bronchitą, bet virusinį, ne bakterinį , o antibiotikai čia bejėgiai.

Bet ar nepagalvojat kad nuo antibiotikų nosies gleivinė taps imlesnė bacilom, ir vieną slogą keis kita, ir gausis taip kad vaistus vartosit nuolat, kol jie galų gale nebeveiks. Suprantu kai skaidri sloga komplikuojasi į pūlius, bet tik tada kai komplikuojais galima tokį vaistą naudot o ne profilaktiškai vos pasirodžius slogai.

as tikiuosi kad sloga sergam paskutini karta iki vasaros. Mes kol i darzeli nenueinam tol nesergam ja. Db zadu neleisti si menesi eiti i darzeli. Tad viliuosi kad su sloga susidursime tik kitamet. Nes iki darzelio mano vaikas sloga per 3m yra sirges vos pora kartu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 06 kovo 2013 - 11:02
oj mamytės nesipykit bigsmile.gif pavasaris bigsmile.gif

ir tikrai kiekviena mama žino savo vaika geriausiai, ir kas tinka vienai nereiškia, kad tiks kitam bigsmile.gif antra juk čia dalinamės patirtimi, kas kiekvienai yra ar buvo nutikę, kad kita mama pasiskaičiusi pasitarusi su gydytoja priimtu geriausia sprendima.

mums ir bet kokia sloga ar net raudona gerklė baigėsi bronchitų, nenoriu net prisiminti, kai niekas nepadėjo schmoll.gif nei sirupiukai nei lašiukai užpurtas ratas. bet dabar pavasaris ir vaikas atrodo akyse keičiasi vis geryn ir geryn bigsmile.gif
Atsakyti
merginos, nebesiginčykit 4u.gif , tikrai kiekviena mama savo vaikui super, ir puikiai jaučia ko jam reikia...
o aš tai išvis kiekvienos patarimus gaudau, ir atrodo juk viską išbandytum, kad tik geriau ir sveikučiai būtume...
labai gerai visokios nuomonės... 4u.gif
Atsakyti
Na aš nevadinčiau to ginču, o daugiau diskusija, juk tik diskusijos pagalba galime kiekviena atsirinkt kas tinka labiausiai, į ką reikia atkreipti dėmesį, ko klausti pas gydytojus ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 03 06, 10:46)
Sloga nebūtinai didelės ligos pradžia.

QUOTE(Zirzė @ 2013 03 06, 10:49)
Jokie euforbium purskalai neveikia.

labos 4u.gif

Man rodos, cia gincas - diskusija ivyko smile.gif Ir viskas cia tvarkoj. Kartais nematant zmogaus uzkliuna sakinio struktura... o mes mamos jautrios biggrin.gif Nieko cia tokio smile.gif
Tik va, as ta mama, kuri turi 2 skirtingus BA sergancius vaikucius, tai sitacija tokia: vyresnelei KIEKVIENA sloga baigesi bronchitu, net pati paprasciausia 3 dienu lengva slogele - vaikas pasveiksta,as apsiraminu ir po paros - kosulys, iskart naktinis ir priepuolinis... Ir nei jokie lasai nosiai, nei dar kas - jau nebegelsbsti. O mazylei... naudojam tuos sudetinius lasus i nosi, ir kaskart, nes slogos kad ir ne kiekvienakart pereina i bronchita, bet be tu lasu - butinai pereina i ausu uzdegima! Ir dar paraleliai naudojam vibrocil, nes tik jis atkemsa nosyte... o taip juk irgi negalima - dubliuojami vaistai, o dar vibrocil tikrai neuztenka 3kart per diena... be to, mazes paprasciausia slogyte trunka minimum 2 savaites... taip kad cia kiekviena turim teise pasirinkti. O kas del Euphorbium... gal jei vaiko organizmas stipresnis, GAL ir padeda... bet nepykit, man asmeniskai jis... izuliai kalbant - kaip "svestas vandenelis" doh.gif
Kad negalvotumet, kad grudu vaikams istisai vaistus, tai pasakysiu, kad vitaminu sintetiniu nenaudojam, isskyrus kai reikejo gelezies papildus gert... mazylei gauna tik zuvies tauku - del vitamino D, nes jo negalim naudoti... grudu vaikams "zaliuosius kokteilius", BET... kai jau gaunam sloga... tai sukuos visom turimom cheminem priemonem, kad tik nuo tos slogos kuo greiciau issisuktumem. Sloga mums - NUOSPRENDIS... vienai butinai bronchito, kitai - jei ne brnchito, tai tikrai ausu uzdegimo. Tai as tos slogos... kaip kazi ko bijau. Gerkles skausmai, akiu uzdegimai ar dar kas - man ligos kaip ligos. Ju nebijau. O del slogos tai kai jau ziema pavargus nuo ligu - buna kad ir apsiverkiu tongue.gif doh.gif

Bet as kaip Roga, dziaugiuosi pavasariu... nes jau ima akyse svieseti, o ir vaikams mano gereja bigsmile.gif Tik uzuojauta mamoms, kas turi alergiskus vaikucius visiems zydejimams.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 03 06, 12:03)
mums ir bet kokia sloga ar net raudona gerklė baigėsi bronchitų, nenoriu net prisiminti, kai niekas nepadėjo schmoll.gif nei sirupiukai nei lašiukai užpurtas ratas. bet dabar  pavasaris ir vaikas atrodo akyse keičiasi vis geryn ir geryn bigsmile.gif

mums lygiai taip pat. nei jokios liaudisko priemones (mociuciu medicina) nei nekalta homeopatija nepadeda. Nors viena karta uzteko 3kartus dienoje painchaliuoti mineraliniu vandeniu - sloga dingo. Bet tuo metu mes vartojom jau montekasta ir purskemes flexotida bei salbutamoli. Nezinia kaip butu pasibaigusi tokia sloga. Nors as to karto sloga negaleciau pavadinti g.gif net neziau kas ten buvo. Uzgulta nosyte ryte vaikas prabudo ir skystas sekretas rodesi. Bet vakare jau jos nebebuvo g.gif

QUOTE(bevardė @ 2013 03 06, 13:57)
Na aš nevadinčiau to ginču, o daugiau diskusija, juk tik diskusijos pagalba galime kiekviena atsirinkt kas tinka labiausiai, į ką reikia atkreipti dėmesį, ko klausti pas gydytojus ir pan. smile.gif

taip taip.mes arsiai diskutavom biggrin.gif kiekviena gindama savo tiesa biggrin.gif

QUOTE(Opinoksė @ 2013 03 06, 14:34)

Tik va, as ta mama, kuri turi 2 skirtingus BA sergancius vaikucius, tai sitacija tokia: vyresnelei KIEKVIENA sloga baigesi bronchitu, net pati paprasciausia 3 dienu lengva slogele - vaikas pasveiksta,as apsiraminu ir po paros - kosulys, iskart naktinis ir priepuolinis... Ir nei jokie lasai nosiai, nei dar kas - jau nebegelsbsti. O mazylei... naudojam tuos sudetinius lasus i nosi, ir kaskart, nes slogos kad ir ne kiekvienakart pereina i bronchita, bet be tu lasu - butinai pereina i ausu uzdegima! Ir dar paraleliai naudojam vibrocil, nes tik jis atkemsa nosyte... o taip juk irgi negalima - dubliuojami vaistai, o dar vibrocil tikrai neuztenka 3kart per diena... be to, mazes paprasciausia slogyte trunka minimum 2 savaites... taip kad cia kiekviena turim teise pasirinkti. O kas del Euphorbium... gal jei vaiko organizmas stipresnis, GAL ir padeda... bet nepykit, man asmeniskai jis... izuliai kalbant - kaip "svestas vandenelis" doh.gif
Kad negalvotumet, kad grudu vaikams istisai vaistus, tai pasakysiu, kad vitaminu sintetiniu nenaudojam, isskyrus kai reikejo gelezies papildus gert... mazylei gauna tik zuvies tauku - del vitamino D, nes jo negalim naudoti... grudu vaikams "zaliuosius kokteilius", BET... kai jau gaunam sloga... tai sukuos visom turimom cheminem priemonem, kad tik nuo tos slogos kuo greiciau issisuktumem. Sloga mums - NUOSPRENDIS... vienai butinai bronchito, kitai - jei ne brnchito, tai tikrai ausu uzdegimo. Tai as tos slogos... kaip kazi ko bijau. Gerkles skausmai, akiu uzdegimai ar dar kas - man ligos kaip ligos. Ju nebijau. O del slogos tai kai jau ziema pavargus nuo ligu - buna kad ir apsiverkiu tongue.gif  doh.gif

man tai su vienu taip baisu..o jei butu du doh.gif .as per si rudens-ziemos sezona taip nuo ligu pavargau..kad irgi verkiu kartais. tiesiog nuo negalejimo nieko pakeisti ir padeti mazam vaikiukui. O dar vyras buvo isvykes komandiruoteje. Viena karta 7sav. Kita karta 3. Tai viena prie jo naktimis budedavau. nenoriu net prisiminti tu karkalu svokstimo ir kosulio priepuoliu garsu verysad.gif tai dabar vos jei sukosti man siurpas pereina....
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 03 06, 13:51)
taip taip.mes arsiai diskutavom biggrin.gif kiekviena gindama savo tiesa biggrin.gif

Kaip tikruose debatuose prieš rinkimus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 03 06, 13:51)
mums lygiai taip pat. nei jokios liaudisko priemones (mociuciu medicina) nei nekalta homeopatija nepadeda. Nors viena karta uzteko 3kartus dienoje painchaliuoti mineraliniu vandeniu - sloga dingo. Bet tuo metu mes vartojom jau montekasta ir purskemes flexotida bei salbutamoli. Nezinia kaip butu pasibaigusi tokia sloga. Nors as to karto sloga negaleciau pavadinti g.gif net neziau kas ten buvo. Uzgulta nosyte ryte vaikas prabudo ir skystas sekretas rodesi. Bet vakare jau jos nebebuvo g.gif
man tai su vienu taip baisu..o jei butu du doh.gif .as per si rudens-ziemos sezona taip nuo ligu pavargau..kad irgi verkiu kartais. tiesiog nuo negalejimo nieko pakeisti ir padeti mazam vaikiukui. O dar vyras buvo isvykes komandiruoteje. Viena karta 7sav. Kita karta 3. Tai viena prie jo naktimis budedavau. nenoriu net prisiminti tu karkalu svokstimo ir kosulio priepuoliu garsu verysad.gif  tai dabar vos jei sukosti man siurpas pereina....

Aš kartais pagalvoju, kad man jau psichologo reikia. Tikrai labai vargina vaiko kosijimas, kiekvieną kartą vos tik pakosti naktį bėgu pri jo lovos klausyti kaip kvepuoja, nu košmaras kažkos. Va dabar sumažinom Flixotidą iki 1 karto įpurškimo ir ką nakti vieną kartą pakosijo ir galvoju jau kažkas negerai.
Ar yra tokių vaikų, kurie geria Monkastą be pertraukos visus metus?
Man dakterė sako, kad tikrai yra tokių ir kad, man nėra ko pergyventi, kad gaunasm visai maža hormonų kiekį. Bet vis tiek labai neramu.
Atsakyti
labuka 4u.gif
lygoniukam kaip visada siunciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

senokai cia beuzsukau kazkaip blush2.gif

pas mus ir du vaikai ir skirtinga forma ba, bet va ir sloga kazkaip buna skirtinga, nors abiem tas pats, alerginio pobudzio.
kai buvom sanatorijoje spalio men, vyresnelis tik dbr va apsirgo rimciau, naktinis lojimas,(kvepuojam papildomai ventolino, jam paskirtas jau senokai seretide, i nosi avamys) siurkstus kvepavimas ir baisiai uzgulta nosyte, ka bedarem nieks nepadejo, jam besergant kelias dienas prasidejo tas pats ir mazylej, lojimas ir sloga,(ji kvepuoja ventolina ir flixotide) tik pas ja sloga labiau varvanti nei uzgulanti, abu pries men tirti del mikoplazmos, gyd itare kad vyresnelis ja turi, o gavosi atvirksciai, parode kad ja turi mazyle, na ka ir pries men gerem antibus, o dbr vel va kaip sakau sergam, nesuprantu kas darosi, tai dbr vel gi mazylej pakartotinai antibai ir dar vyresneliui tu paciu, nes jam jau nieks nepadejo jokie vaistai, nei tas purskalas nepadeda nuo uzgulimo, vienu zodziu, bet va antibai jam padejo o ir mazyle sveiksta, nors kartais pas ja dar pasirodo sloga doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julcikas: 06 kovo 2013 - 18:11
QUOTE(Zirzė @ 2013 03 06, 14:51)

man tai su vienu taip baisu..o jei butu du doh.gif .as per si rudens-ziemos sezona taip nuo ligu pavargau..kad irgi verkiu kartais. tiesiog nuo negalejimo nieko pakeisti ir padeti mazam vaikiukui. O dar vyras buvo isvykes komandiruoteje. Viena karta 7sav. Kita karta 3. Tai viena prie jo naktimis budedavau. nenoriu net prisiminti tu karkalu svokstimo ir kosulio priepuoliu garsu verysad.gif  tai dabar vos jei sukosti man siurpas pereina....

kaip ir aš džiaugiuosi, kad tie sirgimai apmažėjo, košmaras kosijimas, švokštimas, karkimas, lojimas ir taip begalo 5 mėnesius ištisai, sakiau viskas nusišausiu, kaip vaiko gaila, pati be sveikatos, paie darba nėra nei kada galvoti. nu dabar kai pavasaris jautu palengvėjima.
Atsakyti