Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Roga @ 2013 03 01, 14:15)
blink.gif šakės blink.gif kaip baisu blink.gif

kad nebesikartotu 4u.gif
viena karta taip buvo mano merginai rėkėm, kad vos ventolina pakviepavom, tfu tfu daugiau taip nebuvo unsure.gif
ačiū 4u.gif
bet norim sužinot priežastį, ar čia BA tokios pasekmės, ar čia kas kita g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 01, 15:22)
ačiū  4u.gif
bet norim sužinot priežastį, ar čia BA tokios pasekmės, ar čia kas kita  g.gif

mano merginai taip buvo, kai mažinau mišinuka ir ji naktį supanikavo ar susapnavo, kad pieno nėra, mūsų atveju tai iššaukė.
Atsakyti
Apie tokį kvėpavimą rasite čia
miego apnėja
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 03 01, 15:11)
Apie tokį kvėpavimą rasite čia
miego apnėja
mus LOR'as apžiūrėjo, prie nieko neprisikabino, mums išrašė Ventoliną(nes yra obstrukcija), raminamųjų g.gif ir jei kartosis, sius tirtis dėl miego sutrikimų

Mums kaip šiandien paaiškino, kad pavieniais atvejais taip būna nuo susijaudinimo arba gali ir BA provokuot, bet čia dažniausia kai dūsimai užeina, o mums jų nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
Nataliuncik 4u.gif įsivazduoju, koks nervas, bet viskas turi būti gerai, neabejok!

Zirze thumbup.gif

o mano grožiui nei iš šio, nei iš to, išsipučia iš nosies žalias sekretas, tokios kaip slogos nėra, nosis visai laisva - tik išpučia pradžioj žalius, paskui baltus tirštus snargliukus. Aišku, gerai, džiaugiuosi dėl to, kad valosi... bet galvoju, iš kur ten pas jį jų tiek.... reiškias kaupiasi, gal čia ta tokia, kaip vadinom vidine sloga, kuri vis sukeldavo kosuliuką tekėdama žemyn kai miega... g.gif
Dar nusipirkom šiandien Immuwash, bandysim purkšti... (kažkuri čia klausėt berods, tai Camelijoj su kortele 36 Lt sumokėjom).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokada: 01 kovo 2013 - 22:54
QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 01, 21:12)
mus LOR'as apžiūrėjo, prie nieko neprisikabino, mums išrašė Ventoliną(nes yra obstrukcija), raminamųjų  g.gif ir jei kartosis, sius tirtis dėl miego sutrikimų

Mums kaip šiandien paaiškino, kad pavieniais atvejais taip būna nuo susijaudinimo arba gali ir BA provokuot, bet čia dažniausia kai dūsimai užeina, o mums jų nebuvo  schmoll.gif

kažkaip man ir atrodo, kad tai mums susiję su BA, jei rami mano dukrytė tokių dalykų nesikartoja ir viskas gerai, bet jei kažkas netikėto nutinka ar dar kas blogai tai naktį butinai taip bus.
Atsakyti
QUOTE(rokada @ 2013 03 01, 22:51)
o mano grožiui nei iš šio, nei iš to, išsipučia iš nosies žalias sekretas, tokios kaip slogos nėra, nosis visai laisva - tik išpučia pradžioj žalius, paskui baltus tirštus

Maniškiams vaikams taip būna kai išvažiuojam prie jūros, irgi stebiuosi iš kur tiek brudo tose mažose nosytėse.
Atsakyti
Sveikos mamytes,prisijungiau prie jusu su klausimuku.Musu berniukui pries du menesius diagnozavo BA,kvepuojam Flixotide,siuo metu ir Ventolina.Ir vakar gydytoja paskyre dar ir Monkasta pagerti,tik pamirsau paklausti gydytojos,koks laiko tarpas turi praeiti tarp Flixotide ir Monkastos.?Vakar vakare sukvepavom Flixotide ir mazdaug uz pusvalandzio daviau Monkasta,nezinau ar gerai taip gal reikejo dar palaukti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mrude: 05 kovo 2013 - 15:41
Tarp šių vaistų tarpas nėra svarbus. Va tarp Ventolino ir Flexotido rekomenduojama 10-15 min pertrauka, t.y. pirma supurkšti Ventoliną, kuris praplės bronchus, o tada Flexotidą, jis geriau suveiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 03 01, 11:51)
buvom siandien pas pulmologoge. Nutrauke mums salbutamoli ir fleksotida. Paliko tik monkasta. Sake flexotido nebepurksti tik salbutamoli esant stipresniam kosuliui. Susitiksim geguzes pradzioje arba jeigu bus labai gerai tik rudeni smile.gif

Šaunu, kad sėkmingai nutraukėt flixotidą. Mums kol kas niekaip nesigauna. Nuo vakar bandau purkšti tik vieną kartą iš ryto 50mg ir vakare Monkastą.

Mamytės, kaip ilgai jūsų vaikai geria Monkast>. Mes be pertraukos jau bus 5 mėnesiai. Kaip pagalvoju kiek visko aš duodu vaikui, tai pasidaro liudna.

Vakar buvome pas Saklinską, nes Antakalnio poliklinikoje pasakė, kad turime adenoidus III laipsnio. Tai Sakalinskas parašė išvada, kad tik I-II laipsnio, operacijos tikrai daryti nereikia. Bet pastebėjo, kad labai raudona gerklė,sakė reikia ištirti dėl GERL, tai paskambins kada užrašys į procedūrinį. Gal kas darėtė tyrimus dėl GERL?
Papildyta:
QUOTE(mrude @ 2013 03 05, 15:41)
Sveikos mamytes,prisijungiau prie jusu su klausimuku.Musu berniukui pries du menesius diagnozavo BA,kvepuojam Flixotide,siuo metu ir Ventolina.Ir vakar gydytoja paskyre dar ir Monkasta pagerti,tik pamirsau paklausti gydytojos,koks laiko tarpas turi praeiti  tarp Flixotide ir Monkastos.?Vakar vakare sukvepavom Flixotide ir mazdaug uz pusvalandzio daviau Monkasta,nezinau ar gerai taip gal reikejo dar palaukti?

Pas mus gaunasi taip.
Prieš darželį apie 7,00 purškiam Flixotidą, vakare vėl 19.00 Flixotidą. Tik jau prieš miegą išgeria vaikas Monkastą.
Bet nežinau kodėl, taip abejojų dėl Monkastos, jokių tyrimų su šiais vaistais nedaryta, koks bus pašalis poveikis niekas nežino.
Flixotidas nors ir hormonas, bet manau nedidelėm dozėm, ne taip kenkia kaip Monkastą. Čia mano tokie pamastymai, daug skaičiau šiuo klausimu...yra visokiausiu atsiliepimų.
Papildyta:
QUOTE(rokada @ 2013 03 01, 22:51)
Nataliuncik  4u.gif įsivazduoju, koks nervas, bet viskas turi būti gerai, neabejok!

Zirze  thumbup.gif

o mano grožiui nei iš šio, nei iš to, išsipučia iš nosies žalias sekretas, tokios kaip slogos nėra, nosis visai laisva - tik išpučia pradžioj žalius, paskui baltus tirštus snargliukus. Aišku, gerai, džiaugiuosi dėl to, kad valosi... bet galvoju, iš kur ten pas jį jų tiek.... reiškias kaupiasi, gal čia ta tokia, kaip vadinom vidine sloga, kuri vis sukeldavo kosuliuką tekėdama žemyn kai miega...  g.gif
Dar nusipirkom šiandien Immuwash, bandysim purkšti... (kažkuri čia klausėt berods, tai Camelijoj su kortele 36 Lt sumokėjom).

mano vaikui nuo Immuwash buvo dar blogiau, nosis labai buvo užgulta. Tai nusprendžiau jokių vaistų į nosį nepurkšti, aišku kiekvienas vaikas ira individualus.
Atsakyti
Aciu visoms 4u.gif na va - mes kolkas sekmingai nuo sestadienio nebepurskiam nei flexotido nei salbutamolio. Is pradziu buvo neramu, nes lyg norejo koseti kelis kartus. Bet viskas lyg normalizavosi. Dar menesi gersim Monkasta. Ir mamytes - jeigu yra galimybe, paprasykite gydytojos, kad kai vaikas sloguoja, israsytu pilstomu lasiuku i nosi su adrenalinu ir trupuciu antibiotiku. Man pulmonologe sake, jeigu slogos greitai neisgydysit - viskas nueis i bronchita ir kaip uzburtame rate -viskas nuo pradziu.

Klause manes pulmonologe, kuom gydom sloga. Nes jis tuo metu slogavo. sakau, kad darom inchaliacijas su mineraliniu/darom nosies valymus/ geriam lasiukus sinupret ir lasinu vibrocilio. tai sake, kad sitie budai negydo slogos schmoll.gif jie tik sumazina simptomus bet bakteriju - negydo. Tai va. israse mums receptuka tiems lasiukams i nosi ir pasake, kad jie galioja 3men, o ne 14dienu, kaip raso ant buteliuku g.gif Klausiu as jos, kodel tada raso toki maza galiojima. Tai paaiskino , kad dauguma tiesiog pamirsta juos laikyti vesiai po sulasinimo. Tai labai dziauogiuosi, kad jie tiek galioja. Nes lasiukai tikrai geri. Si karta dar ir alyvuogiu aliejaus buvo imaisyta - kad nesausintu nosytes thumbup.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus,taip ir mes darysim,Monkasta duosiu pries pat mieguti.
QUOTE(Anecka @ 2013 03 05, 19:18)

mano vaikui nuo Immuwash buvo dar blogiau, nosis labai buvo užgulta. Tai nusprendžiau jokių vaistų į nosį nepurkšti, aišku kiekvienas vaikas ira individualus.

Immuwash mums alergologe buvo israsiusi dukrytei,tai nuo ju ir jai blogiau buvo..O LOR gydytoja abiems vaikams paskyre Nasonex lasiukus,nes abiems alerginis rinitas,tai va Nasonex tiko,atkemsa nosiuka.

QUOTE(Zirzė @ 2013 03 05, 19:41)
Ir mamytes - jeigu yra galimybe, paprasykite gydytojos, kad kai vaikas sloguoja, israsytu pilstomu lasiuku i nosi su adrenalinu ir trupuciu antibiotiku. Man pulmonologe sake, jeigu slogos greitai neisgydysit  - viskas nueis i bronchita ir kaip uzburtame rate -viskas nuo pradziu.

Klause manes pulmonologe, kuom gydom sloga. Nes jis tuo metu slogavo. sakau, kad  darom inchaliacijas su mineraliniu/darom nosies valymus/ geriam lasiukus sinupret ir lasinu vibrocilio. tai sake, kad  sitie budai negydo slogos schmoll.gif jie tik sumazina simptomus bet bakteriju - negydo. Tai va. israse mums receptuka tiems lasiukams i nosi ir pasake, kad jie galioja 3men, o ne 14dienu, kaip raso ant buteliuku g.gif  Klausiu as jos, kodel tada raso toki maza galiojima. Tai paaiskino , kad dauguma tiesiog pamirsta juos laikyti vesiai po sulasinimo. Tai labai dziauogiuosi, kad jie tiek galioja. Nes lasiukai tikrai geri. Si karta dar ir alyvuogiu aliejaus buvo imaisyta - kad nesausintu nosytes thumbup.gif

O kaip tie lasiukai vadinasi?paklausciau gydytojos,musu maziui dabar kai tik yra slogyte ir jau savaite siurbiasi toks zalias sekretas rytais,o diena kartais bega skysta skaidri,o kartais tirsta.
Atsakyti