Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Rakelė @ 2013 02 26, 18:39)
Nors va mano uogai jau snarglys lenda, bijau, kad nepradetu sirgti  verysad.gif
Kita pirmadieni, po 5 menesiu vaziuojam pasitikrint pas daktara. Idomu ka sakys  unsure.gif

o mes neissisikom tik su sloga verysad.gif nakti kosejo. Per pietu miega ir nemiegant verysad.gif kaip liudna...

QUOTE(rokada @ 2013 02 26, 19:10)
o kaip, merginos, sanatorijos gavimas - labai ilga procedūra??? ko reikia, kad gauti? pasidalinkit patirtimi. ir kur važiavot, į Palangą?

4u.gif

mums pulmonologe israsys rekomendacija gydytojai del sanatorijos.O gydytoja savo ruoztu turi viska sutvarkyti. Tik as nezinau ar galima butu pasirinkti laika. Sake mus sius i palanga
Atsakyti
QUOTE(rokada @ 2013 02 26, 19:10)
o kaip, merginos, sanatorijos gavimas - labai ilga procedūra??? ko reikia, kad gauti? pasidalinkit patirtimi. ir kur važiavot, į Palangą?

4u.gif

dabar viskas pasikeite, reikia praeiti poliklinikine rebilitacija, bent jau mes kai važiavome lapkritį taip reikėjo daryti, tada rebilitologė išrašė, kad reikia sanatorijos, per kelias dienas sutvarkė šeimos gydytoja ir mes buvome palangos gintare. tik vasarai ten patekti labai sunku, plius kiekvienai poliklinikai dabar suskaičiuoti į gintara kiek gaus kiekviena poliklinika, kuo ankščiau užklauskit gydytojos, bet abejoju ar vasara yra vietų.
aš tai jei vietos nebus važiuosiu į Vilniaus Pušyno kelia, ten pažystu viska ir netaip brangu kaip kituose sanatorijose, nes dauguma sanatorijų priima su BA. nes man pasirinkimo nelabai yra nes vyresnėlis turi hiperaktyvuma, tai mums tik kelios sanatorijos tinka, noriu važiuoti su abiem vaikais, taip sutaupysiu ir laika ir pinigų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 02 26, 15:28)
neliūdėkit 4u.gif
pasidarykite tyrimus, apsilankykite pas pulmonologa. ir kas svarbiausia,susigyventi su šia liga, pradžia sunki nieko nežinai nieko nesupranti o paskui viskas palaipsniui susidelioja į savo vėžias, sėkmės 4u.gif

Dukui uz paguoda 4u.gif baisiausia, kad nieko apie ligas nezinau, as net poliklinikoj nesigaudau, nes labai retai ten tekdavo lankytis...

QUOTE(~Sunny~ @ 2013 02 26, 15:30)
O del gydytojos, tai velgi, mazas miestas, pasirinkimo ner, viena jau pakeitem, kitos irgi ne kazka geresnes, lankstinukus tik kisa, jei paklausiu ka su kosuliu daryt, o likusios ant ribos ties pensija, nemanau kad isgirs svokstimus bronchuose ir siaip, vien pagyvene pas jas ir lankosi.. smile.gif

As taip pat is mazo miesto, ir pediatrai visi "seno sukirpimo"- viska gydo antibijotikais be kraujo tyrimo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatima 33 @ 2013 02 27, 09:30)
Dukui uz paguoda  4u.gif  baisiausia, kad nieko apie ligas nezinau, as net poliklinikoj nesigaudau, nes labai retai ten tekdavo lankytis...
As taip pat is mazo miesto, ir pediatrai visi "seno sukirpimo"- viska gydo antibijotikais be kraujo tyrimo  verysad.gif

va tas baisiausia, kai gydytojai skiria antibijotikus iš lūbų doh.gif
dabar raskite priežastį vaikiukui, paskui gydymas ir manau palaipniui išaugsite, nes statištiškai berniukai dažniau išauga BA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatima 33 @ 2013 02 27, 08:30)
Dukui uz paguoda  4u.gif  baisiausia, kad nieko apie ligas nezinau, as net poliklinikoj nesigaudau, nes labai retai ten tekdavo lankytis...
As taip pat is mazo miesto, ir pediatrai visi "seno sukirpimo"- viska gydo antibijotikais be kraujo tyrimo  verysad.gif

na musu gyd jau zino ka jeigu uzsimena apie antibiotikus, tai teks daryt krauja ir CRB, as ne pries antibus, bet be siu tyrimu ju neduodu. nebent jau temp laikosi 3-4 dienas labai auksta ir nekrenta ar pan . bet cia isimtys. todel visada prasau CRB, uz ji moku 25lt. jau kokius 5k antibu negerem vien del to kad darem tyrima. jeigu CRB norma ir vaikui matau pati kad sloga, kosulys. gerkle ir pan. antibiotiku neduodu. gydytojai turi zinias, be abejo. bet mes mamos kartais galim truputi su jais ir pasitart ir "pasigincyti" svelniai smile.gif nes mes matom savo vaika 24 val/para, o jos tik 15 minuciu per savaite geriausiu atveju.
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2013 02 27, 12:42)
na musu gyd jau zino ka jeigu uzsimena apie antibiotikus, tai teks daryt krauja ir CRB, as ne pries antibus, bet be siu tyrimu ju neduodu.

Elgiuosi lygiai taip pat, bet mane tai daryti paskatino pulmonologas, jis sakė kad karkalai astminuko plaučiuose atsiranda ir nuo viruso, ir antibiotikai ne tik kad nepadeda, bet dar ir kenkia. Ir primygtinai reikalavo be tyrimų antibiotikų neduoti.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 02 26, 21:51)
dabar viskas pasikeite, reikia praeiti poliklinikine rebilitacija, bent jau mes kai važiavome lapkritį taip reikėjo daryti, tada rebilitologė išrašė, kad reikia sanatorijos, per kelias dienas sutvarkė šeimos gydytoja ir mes buvome palangos gintare. tik vasarai ten patekti labai sunku, plius kiekvienai poliklinikai dabar suskaičiuoti į gintara kiek gaus kiekviena poliklinika, kuo ankščiau užklauskit gydytojos, bet abejoju ar vasara yra vietų.
aš tai jei vietos nebus važiuosiu į Vilniaus Pušyno kelia, ten pažystu viska ir netaip brangu kaip kituose sanatorijose, nes dauguma sanatorijų priima su BA. nes man pasirinkimo nelabai yra nes vyresnėlis turi hiperaktyvuma, tai mums tik kelios sanatorijos tinka, noriu važiuoti su abiem vaikais, taip sutaupysiu ir laika ir pinigų blush2.gif

dėl sanatorijų tai dar Abromiškių galėčiau rekomenduoti. Bet ten jau reikėtu gyventi, jai gyvenant Vilniuje tolokai būtu važinėti. čia prie elektrėnų
(man labaiu nei Pušino kelias patiko, labai labiau biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2013 02 27, 13:42)
na musu gyd jau zino ka jeigu uzsimena apie antibiotikus, tai teks daryt krauja ir CRB, as ne pries antibus, bet be siu tyrimu ju neduodu. nebent jau temp laikosi 3-4 dienas labai auksta ir nekrenta ar pan . bet cia isimtys. todel visada prasau CRB, uz ji moku 25lt. jau kokius 5k antibu negerem vien del to kad darem tyrima. jeigu CRB norma ir vaikui matau pati kad sloga, kosulys. gerkle ir pan. antibiotiku neduodu. gydytojai turi zinias, be abejo. bet mes mamos kartais galim truputi su jais ir pasitart ir "pasigincyti" svelniai smile.gif nes mes matom savo vaika 24 val/para, o jos tik 15 minuciu per savaite geriausiu atveju.

QUOTE(bevardė @ 2013 02 27, 13:51)
Elgiuosi lygiai taip pat, bet mane tai daryti paskatino pulmonologas, jis sakė kad karkalai astminuko plaučiuose atsiranda ir nuo viruso, ir antibiotikai ne tik kad nepadeda, bet dar ir kenkia. Ir primygtinai reikalavo be tyrimų antibiotikų neduoti.

kai išgudrėjau ir aš jau tokia esu geriau sumokėti ir būti tikrai, kad tikrai reikia atibijotikų.

dabar buvome pas gydytoja dar mėnesį Flixotide purkšimės du kartus per diena, o tada žiūrėsime ar mažinti toliau taip palikti. kita gera naujiena sakė tikrai padės į sanatorija vykti gegužės pabaigoje, tai va merginos jei kas į palanga panašiu laiku vyksite aš būsiu su abiem vaikais biggrin.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 02 27, 14:18)
dėl sanatorijų tai dar Abromiškių galėčiau rekomenduoti. Bet ten jau reikėtu gyventi, jai gyvenant Vilniuje tolokai būtu važinėti. čia prie elektrėnų
(man labaiu nei Pušino kelias patiko, labai labiau biggrin.gif)

mes iš Radviliškio, koks skirtumas, kur vykti man svarbiausia rebilitacija. gydytoja sakė pažadėjo, kad gausime gintara, pirksiu kambarį su teliku blush2.gif nes vyksiu su paaugliu taip kad pravers biggrin.gif ir ten pirkti viskas pigiau blush2.gif jau buvau žinau ir kiek skaičiau viskas ten patogiau kiekviename kambaryje yra dušas ir toletas, man tas svarbu su mano astmute, kuri jautri temperatūrų pokyčiams, nes daug kur sanatorijose reikia vaikščioti, kad nusimaudyti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos

o ar gali būti, kad mažiuko siaubingi naktiniai nemiegojimai, blaškymaisi ir vartymaisi pasibaigė, kai padėjau pakankamai stačią pagalvę? Na reikalas tas, kad jis dabar serga, purškiam vaistus, geria montelukasta, į priepuolį neperėjo, įtariu, kad padėjo montelukasta, bet kadangi turi siaubingą slogą ir karkalų toną, padėjau pagalvę ir pastebių, kad vaikui labai patiko ant jos miegoti g.gif
Šiaip dėl AD jis naktį neramus, bent jau aš taip visuomet galvojau, bet gal kur kitur šuo pakastas g.gif
Papildyta:
O jei maniškis neįgalumą gaus dėl AD, tai dėl astmos kelialapio neduos?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 02 27, 14:28)
Sveikos

o ar gali būti, kad mažiuko siaubingi naktiniai nemiegojimai, blaškymaisi ir vartymaisi pasibaigė, kai padėjau pakankamai stačią pagalvę? Na reikalas tas, kad jis dabar serga, purškiam vaistus, geria montelukasta, į priepuolį neperėjo, įtariu, kad padėjo montelukasta, bet kadangi turi siaubingą slogą ir karkalų toną, padėjau pagalvę ir pastebių, kad vaikui labai patiko ant jos miegoti g.gif
Šiaip dėl AD jis naktį neramus, bent jau aš taip visuomet galvojau, bet gal kur kitur šuo pakastas  g.gif
Papildyta:
O jei maniškis neįgalumą gaus dėl AD, tai dėl astmos kelialapio neduos?

savao vaistų kompensuojameme pase matote koda, pagal jį galite rasti ar priklauso sanatorija, tikrai priklauso mirksiukas.gif

antra įtariu kad jums ir refliuksas gali būti, nes mano merginai tas pats, jei stačia migdydavau viskas čiki, bet gal jums, kad sergate ir viskas subėga hmmm, g.gif ką gydytoja sako g.gif
Atsakyti
Del miegojimo staciau - nezinau, kaip su refliuksu. Bet kai pati turejus BA, tai drasiai galiu teigti, jei yra obstrukcija - ant nugaros tiesiai miegant sunkiau kvepuoti. Pusiau sedom - lengviau kvepuojasi, maziau kankina kosulys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opinoksė @ 2013 02 27, 15:39)
Del miegojimo staciau - nezinau, kaip su refliuksu. Bet kai pati turejus BA, tai drasiai galiu teigti, jei yra obstrukcija - ant nugaros tiesiai miegant sunkiau kvepuoti. Pusiau sedom - lengviau kvepuojasi, maziau kankina kosulys.  4u.gif

aš pasakoju pagal savo mažyle, kai susitvarkė ir refliuksas ir astmos priepoliai guli ant vienos pagalvės tiesiai jau ir nebekoso naktimis, labai retai atsikoso viena karta. o gal sutapimas kad abu kontroliuojami ir dabar štilis g.gif
Atsakyti