Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2013 02 25, 15:13)
Kol vaikas kosti niekada nemažinu Flexotide (mes irgi tik jį vartojame). Vaikui visiškai nustojus kosėti tik tada pereinu prie vienos dozės vakare.

tai jei vaikas nei karto nesukoso ryte ar per visa para tik tada galima mažinti, ar gerai supratau g.gif
Atsakyti
Ar galima ar negalima, tik gydytojas gali atsakyt. Tiesiog taip darau aš, dozės nemažinu, kol yra net ir menkas kosulys.
Atsakyti
Gal jus geriau pasikonsultuokite su gydytoja g.gif Mes flixotida per visa rudens - ziemos sezona vartojam tik apie 2 men. Visa kita laika - kosti/nekosti - tik moncasta. Kosuliams paumejus verciames su ventolinu. Tik kai jau tikrai rimtai ir daznai dienom kosti dukros - gaunam flixotida. Bet jei jus visiskai nenaudojat nei moncasto, nei singulairo nei ko panasaus, tai manau, kad visiskai nutraukti flixotido jums negalima...
Atsakyti
jo ryt pasikonsultuosiu su gydytoja 4u.gif ,
nes mums mokasta nepadėjo schmoll.gif ,
todėl ir galvoju, nes pasibaigs šildymas bus kaip pernai viskas pasibaigs.
Atsakyti
Vat ir maniškiui netiko monkasta. Šiaip ir aš nepuolu duoti po pertraukos Flexotide vos vaikui sukosėjus, bet va jam plaučių cypimas nepraeina net nuo ventolino, jis tuo metu apmažėja bet nepraeina, taip po poros dienų jo kosulys negaunant Flexotide tampa nevaldomas, vieną kartą maniau kad gal ja koks kokliušas prasidėjo, va tada tik geriamas Prednizolonas viskas nuima. Taip kad tenka vartot Flexotide beveik be pertraukos, bet man jau geriau toks vaistas, nei nevaldoma vaiko astma kai tenka gydytis stacionare ir jau leidžiamais hormonais. Vaikas mano gerai toleruoja Flexotide, nei jam įtakoja svorį, nei apetitą nei nervinę sistemą. Po paūmėjimo nuo dvieju dozių pereinam prie vienos dozes, jei pavyksta nutraukiam, deja max 2 savaitėm, nes tada net ir viruso nepasigavus pradeda švilpti plaučiukai, ir laiku nepradėjus duot Flexotide (jis viską sutvarko per dvi dienas) laukia geriami hormonai ir baisūs priepuoliai. Vaiko pediatrei toks gydymas nepatinka, bet pulmonologas sako, kad kitaip ir nebus. Tiesiog valdant astma Flexotidu reikia tikėtis kad vaikas su laiku išaugs, nes valdant astmą tai padaryti imanoma, o eksperimentuojant be vaistų ir leidžiant kartotis priepuoliams išaugti šią ligą gerokai sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 02 25, 16:45)
Vat ir maniškiui netiko monkasta. Šiaip ir aš nepuolu duoti po pertraukos Flexotide vos vaikui sukosėjus, bet va jam plaučių cypimas nepraeina net nuo ventolino, jis tuo metu apmažėja bet nepraeina, taip po poros dienų jo kosulys negaunant Flexotide tampa nevaldomas, vieną kartą maniau kad gal ja koks kokliušas prasidėjo, va tada tik geriamas Prednizolonas viskas nuima. Taip kad tenka vartot Flexotide beveik be pertraukos, bet man jau geriau toks vaistas, nei nevaldoma vaiko astma kai tenka gydytis stacionare ir jau leidžiamais hormonais. Vaikas mano gerai toleruoja Flexotide, nei jam įtakoja svorį, nei apetitą nei nervinę sistemą. Po paūmėjimo nuo dvieju dozių pereinam prie vienos dozes, jei pavyksta nutraukiam, deja max 2 savaitėm, nes tada net ir viruso nepasigavus  pradeda švilpti plaučiukai, ir laiku nepradėjus duot Flexotide (jis viską sutvarko per dvi dienas) laukia geriami hormonai ir baisūs priepuoliai. Vaiko pediatrei toks gydymas nepatinka, bet pulmonologas sako, kad kitaip ir nebus. Tiesiog valdant astma Flexotidu reikia tikėtis kad vaikas su laiku išaugs, nes valdant astmą tai padaryti imanoma, o eksperimentuojant be vaistų ir leidžiant kartotis priepuoliams išaugti šią ligą gerokai sunkiau.

jo ir mums geriau Flixotide nei priepoliai. mes ir gerai toleruojam net keistai sakyčiau puikiai. tik nežinau sutapimas ar ne, bet jį pradėjus naudoti pradėjo ir sparčiai augti kaip ant mielių, jau dabar atrodome kaip dviejų metukų. bet gydytoja sako sutapimas tiesiog tėtis aukštas todėl ir ji auga sparčiai, jau nuo gimimo užaugo 36 cm gal net daugiau. o daugiau viskas gerai valgo puikiai, svoris auga puikiai. taip kad jūs teisi jau geriau taip nei vaikas su kosulių baisiu kovoti, taip, kad net švilpia viskas.

ačiū visoms už pasidalinta patirtį 4u.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif noriu paklausti del monkastos, mums buvo 2men.skirtas, katik baigem ir dabar stebiu,ar nepasikeis kas,nustojus ji naudoti.. Bet nelabai suprantu i ka atkreipti demesi, kaip turetu pasijausti tas atkritimas? Ypac kai jis siuo metu pakosti ir pasloguoja, del virusiuko,kuri jau lyg ir baigia isgyti ,o gal ir ne.. Kartais atrodo kad cia ne virusas,o ba paumejimas ir gal jau flixotido reikia,nes budavo karkalais koseja iki dusimo,tada jau ventolinu gelbejomes. Zodziu esu pasimetus,pas pulmonologa greit nepateksim,o seimos gyd.isvis, juokes kad mums ba diagnozavo, tai jos nuomuone ir skiriamu gydymu nepasitikiu visai. unsure.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Ir as su klausimukais ax.gif Vienam vaikiukui per du men buvo 2 abstrukciniai bronchitai ir dar dabar pakoseja (kartais slapiai kartais sausai). Ir jo dabar kvepavimas daznensis nei brolio dvynio. Jus daznai rasote apie priepuolius, o kaip suprast kada priepuolis? nes maniskis koseja ir kosejo kokias 2-3 sekundes, cia turbut tikrai ne priepuolinis kosulys g.gif ir dar nesuprantu, kai Jus rasote, kad girdite svilpima, kur reiktu klausytis "to svilpimo" ir ka jis pasako? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sunny~ @ 2013 02 26, 00:59)
Labukas 4u.gif  noriu paklausti del monkastos, mums buvo 2men.skirtas, katik baigem ir dabar stebiu,ar nepasikeis kas,nustojus ji naudoti.. Bet nelabai suprantu i ka atkreipti demesi, kaip turetu pasijausti tas atkritimas? Ypac kai jis siuo metu pakosti ir pasloguoja, del virusiuko,kuri jau lyg ir baigia isgyti ,o gal ir ne.. Kartais atrodo kad cia ne virusas,o ba paumejimas ir gal jau flixotido reikia,nes budavo karkalais koseja iki dusimo,tada jau ventolinu gelbejomes. Zodziu esu pasimetus,pas pulmonologa greit nepateksim,o seimos gyd.isvis, juokes kad mums ba diagnozavo, tai jos nuomuone ir skiriamu gydymu nepasitikiu visai. unsure.gif

jei serga aš nenutraukiu nuo astmos vaistus. manau geriau padarykite jei šeimos gydytoja blūdija, pasiskambinkite pulmonologei tiesiai į kabineta ir paklauskite gal iš karto priims vaistų išrašyti, man taip darydavo.
aš nerizikuočiau nutraukti vaistų ypač jei dar ir sergate blush2.gif

QUOTE(Fatima 33 @ 2013 02 26, 09:42)
Laba  4u.gif
Ir as su klausimukais  ax.gif  Vienam vaikiukui per du men buvo 2 abstrukciniai bronchitai ir dar dabar pakoseja (kartais slapiai kartais sausai). Ir jo dabar kvepavimas daznensis nei brolio dvynio. Jus daznai rasote apie priepuolius, o kaip suprast kada priepuolis? nes maniskis koseja ir kosejo kokias 2-3 sekundes, cia turbut tikrai ne priepuolinis kosulys  g.gif  ir dar nesuprantu, kai Jus rasote, kad girdite svilpima, kur reiktu klausytis "to svilpimo" ir  ka jis pasako?  blush2.gif

patikėkit išgirsite kai švilpia bronchai, mano mažylei pradžioje net iš tolo girdėjosi kaip švilpia,, kad paūmėjimas. mums obstrukciniai bronchitai ištisai kartojosi per 4 mėnesius jau nepamnu kiek kartų tik 2-4 dienas nieko ir vėl viskas iš naujo. mums dusimo priepoliai sunkūs nebuvo tik koso koso yra prakosijus 5 val ištisai tada dar nežinojau ką daryti schmoll.gif
kosultuokitės su pulmonologu, gaukite iš šeimos gydytojos siuntima ir vykite gal bus kiek aiškiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sunny~ @ 2013 02 26, 00:59)
Labukas 4u.gif  noriu paklausti del monkastos, mums buvo 2men.skirtas, katik baigem ir dabar stebiu,ar nepasikeis kas,nustojus ji naudoti.. Bet nelabai suprantu i ka atkreipti demesi, kaip turetu pasijausti tas atkritimas? Ypac kai jis siuo metu pakosti ir pasloguoja, del virusiuko,kuri jau lyg ir baigia isgyti ,o gal ir ne.. Kartais atrodo kad cia ne virusas,o ba paumejimas ir gal jau flixotido reikia,nes budavo karkalais koseja iki dusimo,tada jau ventolinu gelbejomes. Zodziu esu pasimetus,pas pulmonologa greit nepateksim,o seimos gyd.isvis, juokes kad mums ba diagnozavo, tai jos nuomuone ir skiriamu gydymu nepasitikiu visai. unsure.gif

kai mums baigesi monkasta po 28dienu, o pas pulmonologe ejom lygiai po menesio, tai keleta vakaru negavo monkastos. Is karto pasireiske simptomai. Pradejo koseti ir kartais slapiai kartais sausai. Ir girdejosi ispkvepiant toks cypesiukas.

O del gydytojos - patarciau pakeisti ir daugiau pas ja nebesirodyti 4u.gif is tokiu ligu juoktis negalima nes jeigu taps nevaldoma BA gali peraugti i astma.

QUOTE(Fatima 33 @ 2013 02 26, 09:42)
Laba  4u.gif
Ir as su klausimukais  ax.gif  Vienam vaikiukui per du men buvo 2 abstrukciniai bronchitai ir dar dabar pakoseja (kartais slapiai kartais sausai). Ir jo dabar kvepavimas daznensis nei brolio dvynio. Jus daznai rasote apie priepuolius, o kaip suprast kada priepuolis? nes maniskis koseja ir kosejo kokias 2-3 sekundes, cia turbut tikrai ne priepuolinis kosulys  g.gif  ir dar nesuprantu, kai Jus rasote, kad girdite svilpima, kur reiktu klausytis "to svilpimo" ir  ka jis pasako?  blush2.gif

Jeigu jau jo kvepavimas padaznejas, vadinasi jau yra kvepavimo nepakankamumas. Ka tai reiskia: susitrauke bronchai. Priepuoliu buna visokiu: mums anksciau uzeidavo toks apie 1min nepetraukiamu kosuliu priepuolis. Kai vaikas koseja iki ziaugciojimo ir asaru. Buvo keleta akrtu kai apsiveme.
del svilpimo - paklausykite kaip vaikas kvepuoja. Neparasete kiek jam metuku. bet jeigu imanoma paprasykite kad stipriau ikveptu ir iskveptu. jeigu girdisi visokie pasaliniai garsai t.y. zypimas svokstimas ar net gurgejimas. Tai ir yra vadinamoji astmine busena kai reikia tokiu vaistuku kurie plecia bronchus ir apmazina/panaikina ta svokstima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 26 vasario 2013 - 10:15
QUOTE(Fatima 33 @ 2013 02 26, 08:42)
...dabar kvepavimas daznensis nei brolio dvynio...

kiek as zinau, tai padaznejes kvepavimas gali rodyti kvepavimo nepakankamuma, t.y. bronchai uzspausti.Pati nesu susidurus, bet drauges mergaite su BA del padaznejusio kvepavimo net veze i ligonine ir sake tai labai svarbus signalas.

Maniskei diagnozuota BA net be jokiu priepoliu. Praeitais metais pradejus eiti i darza daug sirgo, tai dare plauciu nuotrauka. Ji rode padidejusi plauciu oringuma, isvadoje parasyta "galima BA" Nors IgE normoj, nei priepoliu nebuvo. Siuo saltuoju metu kramtom monkasta bet kas antra diena. Idomu ar yra dar kam nors tokia vaistu dozuote g.gif Idomu ar realiai tikslinga tokiu grafiku gerti, gal net visai nereikalinga unsure.gif

P.S jau Zirzė pirma manes parase del padaznejusio kvepavimo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijone: 26 vasario 2013 - 10:22
Labos,

cia merginos jau beveik viska ir surase...
Noriu tik pora dalyku dar akcentuoti - priepuolinis kosulys, jau yra svarbus simptomas (nors tai dar ne visiskai priepuolis, kuris gali trukti istisas valandas). Jei tai nera vienkartinis atsikosejimas ir trunka bent kiek ilgiau - kad ir 10s, tai jau priepuolinis kosulys.
Padaznejes kvepavimas - labai svarbus momentas. Mano mazylei BA. Be jokiu priepuoliu. Net kosti retai, jei kosti. O kvepavimas padazneja, atsiranda svokstimas - tai jau ir yra paumejimas. Paprasciausias metodas kaip suprasti, ar vaikas sunkiau kvepuoja - mes juk dazniausiai negirdime, kaip kiti kvepuoja. Jei vaikui kvepuojant galime girdeti - nesvarbu, ka - lengva susvilpima - kad ir vienkartini svilptelejima, svokstima, kazka gargaliuojant, arba aiskiai girdisi ryskus ikvepimas ir iskvepimas - greiciausiai tai jau ir yra tai, apie ka snekame.
Sunny - monkasta reikia duoti ne tik per BA paumejimus. Paprastai pulmonologai ispeja, kad nutraukus vartoti monkasta, ir atsiradus kazkokiam negalavimui - viruseliui su sloga, ar kam nors kitam - gerkles paraudimui ir t.t. butina vel pradeti duoti monkasta.
Mes su vyresnele jau turejom kaip ir nutraukti monkasta, bet buvo slapimo pusles uzdegimas, veliau sloga pasigavom - vis niekaip nespejam nutraukti... Nutraukti galima, kai kosulio, svilpimo/svokstimo ir pan.dalyku visai nelieka 4u.gif
Atsakyti