Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Mano mažoji blogai girdi, jei kitam kambary bus o mes galim net rėkt, ji negirdės verysad.gif užrašė į Santariškės klausos patikrinimui, bet jai jau mėn. alergine sloga nepraeina doh.gif Nasonex padeda tik tam kartui, nors nosytė švari, neužgulta, prakvėpuoja, tik gerklyte teka ir kosti baisiausiai, kvėpavimas apsunkintas...

Gal kam buvo taip? ką darėt?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 08, 10:07)
Mano mažoji blogai girdi, jei kitam kambary bus o mes galim net rėkt, ji negirdės  verysad.gif užrašė į Santariškės klausos patikrinimui, bet jai jau mėn. alergine sloga nepraeina  doh.gif  Nasonex padeda tik tam kartui, nors nosytė švari, neužgulta, prakvėpuoja, tik gerklyte teka ir kosti baisiausiai, kvėpavimas apsunkintas...

Pas LOR buvot? g.gif
Mano vyresnėliui taip buvo, tačiau kalti pasirodė besą adenoidai. Nuo jų beveik apkurto. Po operacijos klausa atsistatė.
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2013 01 08, 11:12)
Pas LOR buvot?  g.gif
Mano vyresnėliui taip buvo, tačiau kalti pasirodė besą adenoidai. Nuo jų beveik apkurto. Po operacijos klausa atsistatė.
šiaip žiūrėjo LOR'as rugsėji adenoidus, sakė kad geri g.gif bet vaikas kvėpuoja normaliai, nosytė laisva, bet užsirašėm į Santariškės, tik atsiliepimai nelabai apie Genovaitė Rėklaitienė g.gif

mano sūnui taip buvo, apkurto po gripo komplikacijos, tai išoperavo adenoidus ir susitvarkė klausa
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 08, 11:07)
Mano mažoji blogai girdi, jei kitam kambary bus o mes galim net rėkt, ji negirdės  verysad.gif užrašė į Santariškės klausos patikrinimui, bet jai jau mėn. alergine sloga nepraeina  doh.gif  Nasonex padeda tik tam kartui, nors nosytė švari, neužgulta, prakvėpuoja, tik gerklyte teka ir kosti baisiausiai, kvėpavimas apsunkintas...

o gal papraščiausiai sieros kamštis susidarė, ar užsikišo. nebandėte vaikišku aliejuka įlašinti kokius 3 lašiukus, jei kas užsikiše išsivalytu g.gif arba VOX mano mažylei taip buvo, ir gana sunkiai net arti negirdėjo (turim alerginį rinita ir sunkiai prakviepavo). bet aš vežiau į kauna man ten patikimiau atrodė, tai patikrino sakė viskas gerai ir stebėti, nes ausys linkusios užsikišinėti, neleido valyti jokiai krapštukais tik aliejuku, o po maudynių tiesiog iškratyti ausis ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 01 08, 12:02)
o gal papraščiausiai sieros kamštis susidarė, ar užsikišo. nebandėte vaikišku aliejuka įlašinti kokius 3 lašiukus, jei kas užsikiše išsivalytu g.gif arba VOX mano mažylei taip buvo, ir gana sunkiai net arti negirdėjo (turim alerginį rinita ir sunkiai prakviepavo). bet aš vežiau į kauna man ten patikimiau atrodė, tai patikrino sakė viskas gerai ir stebėti, nes ausys linkusios užsikišinėti, neleido valyti jokiai krapštukais tik aliejuku, o po maudynių tiesiog iškratyti ausis ir viskas.
gerai kad parašėt, nes turim polinkį į sieros kamščius, pas ja tokia kaip kieta plėvele apsitraukia, atvažiuosiu patikrinsiu, jei ką, užlašinsiu aliejuku nuo sieros, pavalysim, o dar pastovus alerginis rinitas, tai kartu viskas gali būt g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 08, 13:20)
gerai kad parašėt, nes turim polinkį į sieros kamščius, pas ja tokia kaip kieta plėvele apsitraukia, atvažiuosiu patikrinsiu, jei ką, užlašinsiu aliejuku nuo sieros, pavalysim, o dar pastovus alerginis rinitas, tai kartu viskas gali būt  g.gif

bent jau mums taip buvo. bet kol kas mums viskas gerai tfu tfu po ano karto nesikartojo, bet dar metų nėra, tai kas bus toliau nežinau, sakė tik stebėti.
Atsakyti
Sveikos.
Rasomes mes irgi i BA gretas verysad.gif mano suneliui 3m. Nuo rugsejo bronchitu sergam jau trecia karta bet sis kartas tesiasi jau virs 5 savaiciu. Kolkas BA mums neprirasyta kaip liga. Bet seimos gydytoja/lor ir pulmonologe garsiai kalba apie BA nes gimineje turime net 3 atvejus su BA ir viena su astma. Vakar israse inhaliuojamaji salbutamoli. Kitaip tariant pypke. Tai galiu tik tiek pasidziaugti kad vakar vakaras naktis ir iki siol pratesem be kosulio.
Atsakyti
Sveikos,

O aš jau nebežinau, ką galvoti. Kosulys - mūsų palydovas jau daugiau nei 4 mėn. Per tą laiką gydėmės kelis obstrukcinius bronchitus, įtarė astmą, bet nepatvirtino, Gėrėm mėnesį montelukastą, dabar jau baigėm. Paskutinį kartą, kai buvom pas pulmonologę, sakė, kad plaučiai švarūs, o į kosulį nelabai reikia kreipti dėmesio, tai tiesiog organizmo apsauginė reakcija. Prieš kelias dienas lankėmės pas kardiologę, ji, tuo pačiu paklausiusi plaučius, pasakė, kad girdi šiek tiek karkaliukų. Tą dieną dukrytė kaip tik vėl įsikosėjo. Mes taip ir gyvenam - dukrytė dieną kosti, kitą jau nebe, po to vėl kokią dieną kosti ir vėl nebe. Jokių slogų, temperatūrų ir pan. nėra, šiaip - kaip sveikas vaikas. Bet tas kosulys man normalu neatrodo.
Atsakyti
QUOTE(emilijam @ 2013 01 14, 11:33)
Sveikos,

O aš jau nebežinau, ką galvoti. Kosulys - mūsų palydovas jau daugiau nei 4 mėn. Per tą laiką gydėmės kelis obstrukcinius bronchitus, įtarė astmą, bet nepatvirtino, Gėrėm mėnesį montelukastą, dabar jau baigėm. Paskutinį kartą, kai buvom pas pulmonologę, sakė, kad plaučiai švarūs, o į kosulį nelabai reikia kreipti dėmesio, tai tiesiog organizmo apsauginė reakcija. Prieš kelias dienas lankėmės pas kardiologę, ji, tuo pačiu paklausiusi plaučius, pasakė, kad girdi šiek tiek karkaliukų. Tą dieną dukrytė kaip tik vėl įsikosėjo. Mes taip ir gyvenam - dukrytė dieną kosti, kitą jau nebe, po to vėl kokią dieną kosti ir vėl nebe. Jokių slogų, temperatūrų ir pan. nėra, šiaip - kaip sveikas vaikas. Bet tas kosulys man normalu neatrodo.

o bandėte eiti pas alergologe, bandykite ieškotis alergologė dirbančia su BA.

kosulys gali testis iki mėnesio laiko jei sirgote bronchitu ir dar valosi branchai.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 01 14, 11:45)
o bandėte eiti pas alergologe, bandykite ieškotis alergologė dirbančia su BA.

kosulys gali testis iki mėnesio laiko jei sirgote bronchitu ir dar valosi branchai.

Alergologė nenustatė niekam alergijos - darė mėginius ant rankytės. Dar tyrė imunoglobuliną. Taip pat norma. O tas kosulys man nelabai panašus į bronchų valymąsi. Mano supratimu, tokiu atveju jis po truputį turėtų silpnėti. O dabar vieną dieną jo išvis nebūna, o kitą kosti gana smarkiai.
Atsakyti
QUOTE(emilijam @ 2013 01 14, 11:56)
Alergologė nenustatė niekam alergijos - darė mėginius ant rankytės. Dar tyrė imunoglobuliną. Taip pat norma. O tas kosulys man nelabai panašus į bronchų valymąsi. Mano supratimu, tokiu atveju jis po truputį turėtų silpnėti. O dabar vieną dieną jo išvis nebūna, o kitą kosti gana smarkiai.

o tepinėlį iš gerklės ėmė gal ten kas auga g.gif ir reikia gydymo g.gif
Atsakyti
QUOTE(emilijam @ 2013 01 14, 11:56)

pabandykite suduoti mergytei 2 ar 3 k. dienoje po puse tabletes nuo alergijos. As duodu Tvgylio (ar kazkaip panasiai skamba). Tfu tfu tfu -bet nuo pirmos puseles mano sunus nesukosejo ne karto. O iki to budavo irgi kaip jums. VIena diena gerai - kita diena jau springsta nuo kosulio. Bet mes dar nesityrem pas alergologa. Laukiam kol pulmologe apziures pakartotinai.
Atsakyti