QUOTE(RoxAda @ 2013 02 06, 15:48)
Mergaitės, o ką Jūs manote apie skiepą nuo pneumokokinės infekcijos? "prevenar" man rodos pavadinimas.
Gydytoja mums siūlo jį pasidaryti. Žinau, akd apie skiepus nuomonių kalnas, aš ir pati labai abejoju ar ji veiksminga, reikalinga ir t.t. Už/prieš... ??
Labos.
As mazyle skiepijau, dabar turetume gaut antra skiepa, bet sloguojam
Tik skiepijau ne del astmos ar bronchitu besikartojanciu, o del to, kad jai menkiausia sloga metasi i ausis. Tai ka galiu pasakyti... del ausu tikrai padeda. Vis buna paraudusios, bet jau issiverciam be antibijotiku. Iki tol, kol paskiepijau - kas menesi sirgom ausu uzdegimu ir gaudavom antibijotiku porcija - is viso sugerem 5-ias
Del astminuku ir prevenar... nematau tikslo. Tas prevenar nuo infekciju... o ka tas pades? Nebent galvot, kad pades isvengt slogu ir panasiu dalyku, po kuriu buna paumejimai. Bet juk skiepas ne nuo ju, o nuo visokiausiu komplikaciju - t.y. vaikas serga, tik lengviau. Tai jei serga, ir su kiekviena liga buna paumejimas, tai ir taip to paumejimo neisvengsime...
Tai cia mano nuomone. Yra kas is viso pries skiepus. As UZ privalomus skiepus. Bet neskiepiju vaiku nuo visokiausiu rotu, noru, vejaraupiu ir pan.dalyku. Nebutina mano nuomone:)