Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(RoxAda @ 2013 02 06, 15:48)
Mergaitės, o ką Jūs manote apie skiepą nuo pneumokokinės infekcijos? "prevenar" man rodos pavadinimas.
Gydytoja mums siūlo jį pasidaryti.  Žinau, akd apie skiepus nuomonių kalnas, aš ir pati labai abejoju ar ji veiksminga, reikalinga ir t.t. Už/prieš... ??

ir mums ji pasiule siandien... bet as kazkaip pries labiau negu uz todel manau kad neskiepinsiu.
Atsakyti
QUOTE(RoxAda @ 2013 02 06, 15:48)
Mergaitės, o ką Jūs manote apie skiepą nuo pneumokokinės infekcijos? "prevenar" man rodos pavadinimas.
Gydytoja mums siūlo jį pasidaryti.  Žinau, akd apie skiepus nuomonių kalnas, aš ir pati labai abejoju ar ji veiksminga, reikalinga ir t.t. Už/prieš... ??

Labos.
As mazyle skiepijau, dabar turetume gaut antra skiepa, bet sloguojam doh.gif Tik skiepijau ne del astmos ar bronchitu besikartojanciu, o del to, kad jai menkiausia sloga metasi i ausis. Tai ka galiu pasakyti... del ausu tikrai padeda. Vis buna paraudusios, bet jau issiverciam be antibijotiku. Iki tol, kol paskiepijau - kas menesi sirgom ausu uzdegimu ir gaudavom antibijotiku porcija - is viso sugerem 5-ias unsure.gif
Del astminuku ir prevenar... nematau tikslo. Tas prevenar nuo infekciju... o ka tas pades? Nebent galvot, kad pades isvengt slogu ir panasiu dalyku, po kuriu buna paumejimai. Bet juk skiepas ne nuo ju, o nuo visokiausiu komplikaciju - t.y. vaikas serga, tik lengviau. Tai jei serga, ir su kiekviena liga buna paumejimas, tai ir taip to paumejimo neisvengsime...

Tai cia mano nuomone. Yra kas is viso pries skiepus. As UZ privalomus skiepus. Bet neskiepiju vaiku nuo visokiausiu rotu, noru, vejaraupiu ir pan.dalyku. Nebutina mano nuomone:)
Atsakyti
opinokse manau taip kaip ir jus. cia kazin nesusije?
http://www.delfi.lt/...i.d?id=42844107

ir dar cia radau apie pati skiepa ir salutine info:
http://ligos.sveikas...ai/prevenar_13/
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2013 02 06, 17:11)
opinokse manau taip kaip ir jus. cia kazin nesusije?
http://www.delfi.lt/...i.d?id=42844107
ir dar cia radau apie pati skiepa ir salutine info:
http://ligos.sveikas...ai/prevenar_13/

ojeee.. doh.gif siaubas, taip čia apie prevenar.
Aš kažkaip irgi labai abejoju, dar sužinojau vienos gydytojos nuomonę, ji sako - uzsienyje ši vakcina jau 2-3 m., LT - pan. 4 men., kaip ji veikia - gydytoju nuomone - per 4 men negali daryti jokiu isvadu. Suomiai jos siai dienai nesirenka, bet sako, jei tiki ir nori naujoviu - viskas gerai, kolkas apie ja per mazia info, o po 5 m. gal paaiskes, kad ji labai labai gera... arba atvirkščiai. paskaiciau dar kad prevenar anglijoj privaloma vakcina....
dar jos yra skirtingos - prevenar ir prevenar 13.
Maniškis (tfu tfu tfu) neturėjęs ausų uždegimų, plaučių uždegimų, į bronchus kimba. Tai net ir nežinau ar tikslinga. Nesinori būti eksperimentiniu triušeliu farmacijos kišenėj , juk šitų mūsų alergiukų/ astminukų ir taip organizmas amžinoj kovoj...
Atsakyti
man tai skiepai kuo toliau tuo didesnė mistika kai paskaitai sudėti ir šalutinius poveikius baimės akys pilnos pasidaro, doh.gif
Atsakyti
tai va cia kur ligos sveikas tam puslapyje apie prevenar 13 .. idomu kuom skiriasi jie.,,. ir kazkaip nepaklausiau o kuriuos cia mums siulo, pasake prevenar .. lyg be skaiciaus
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2013 02 06, 18:21)
tai va cia kur ligos sveikas tam puslapyje apie prevenar 13 .. idomu kuom skiriasi jie.,,. ir kazkaip nepaklausiau o kuriuos cia mums siulo, pasake prevenar .. lyg be skaiciaus

ir mums be skaiciaus.
kazkurioj kitoj temoj skaiciau, kad Prevenar 13 - nuo 13 pneumokokiniu tipu
Synflorix - nuo 10 tipu.
Prevenar - nuo 7 tipu.

http://www.supermama...?...76816&st=84

as nusprendziau atsisakyti...
Atsakyti
Mus skiepijo prevenar 13. Manau, kad kito LT nera. Neskiepyciu tikrai jei ne tos ausys. Bet siuo atveju geriau sitas skiepas, negu 12 ausu uzdegimu per metus... (mes tiek slogu aptureje...)
Siaip be to prevenar13 yra analogas vyresniems nei 2m vaikams - pneumo23. Tiesiog jo negalima mazyliams - mums gi nei metuku nebuvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opinoksė: 06 vasario 2013 - 19:48
QUOTE(Opinoksė @ 2013 02 06, 18:47)
Mus skiepijo prevenar 13. Manau, kad kito LT nera. Neskiepyciu tikrai jei ne tos ausys. Bet siuo atveju geriau sitas skiepas, negu 12 ausu uzdegimu per metus... (mes tiek slogu aptureje...)
Siaip be to prevenar13 yra analogas vyresniems nei 2m vaikams - pneumo23. Tiesiog jo negalima mazyliams - mums gi nei metuku nebuvo...

manau kad prevenar ir prevenar 13 yra tas pats, nes tas 13 reiskia kad yra 13 pneumocociniu antikuniu suleidziama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 02 06, 13:20)
Sveikos 4u.gif
mes ir toliau kapstomės, kuo toliau į miška tuo daugiau medžių doh.gif

stiprybės 4u.gif o dėl geležies atsargu, tai čia iš bendro kraujo tyrimo nesimato, daromas kitas, feritinas

Dėl skiepų, labai abejoju jų efektyvumu, nes rinkoje jie dar yra mažai laiko egzistuoja, ir apie nauda ir šalutinius poveikius turim labai mažai žinių schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 02 06, 12:48)
juk ne hemoglobinas rodo, kad geležies trūkumas yra, kitas rodiklis,

Taip geležies atsargas bendram kraujo tyrime rodo MCV ir MCH, taip pat galima atlikt Feritino tyrimą. Mano vaikis su tokia pačia bėda, girdžiau geležim kol dantys nujuodavo. Ir spėkit, ar atsargos pasipildė? Nė velnio. Vienu metu papuolėm pas hematologą. Padarė visus įmanomus tyrimus ir atrado, kad vaiko eritrocitai labai smulkūs, tiesiog tokia jų struktūra ir nieko nepakeisi. Nuo tad numojau ranka į tuos skaičiukus, tiesiog stengiuos kad hemaglobinas būtų normos ribose ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 02 11, 14:49)
Taip geležies atsargas bendram kraujo tyrime rodo MCV ir MCH, taip pat galima atlikt Feritino tyrimą. Mano vaikis su tokia pačia bėda, girdžiau geležim kol dantys nujuodavo. Ir spėkit, ar atsargos pasipildė? Nė velnio. Vienu metu papuolėm pas hematologą. Padarė visus įmanomus tyrimus ir atrado, kad vaiko eritrocitai labai smulkūs, tiesiog tokia jų struktūra ir nieko nepakeisi. Nuo tad numojau ranka į tuos skaičiukus, tiesiog stengiuos kad hemaglobinas būtų normos ribose ir tiek.

aaa rimtai dar ir tokių bajerių būna blink.gif g.gif

nes man kilo įtarimas kai pasigavom virusa tfu tfu pasveikome per 4dienas, su vien inchaliacijom ir dviguba Flixotide doze, nors gydytoja prigasdino sako neturi resursų su kuo kovoti jėgų hmmm g.gif nu sugersime gelžį 2 mėnsius ir vėl pasidarysime tyrimus ir jei ką pas tada pas hematologe vyksime. mano merginos visada hemoglobimas geras. bet vat ką daryti su dantukais nežinau jaučiu reiks eiti pas dantiste gal ką patars, nes nelabai leidžiasi dantukus valyti g.gif
Atsakyti