Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Roga @ 2013 01 23, 12:27)

ką manote ar tikrai aš blogai maitinu g.gif
mišinuko daugoka(max iki 2k.), geriu pakeist į normalu maistą, ir jus neduodat vaiko skrandukui poilsio, jis pastoviai maitinamas, todėl galima kad ir dėl pastovaus darbo išsiskiria daug rūgšties, o jei refliuksas tai galimi ir kosuliai ir kitos problemos

Pažiūrėkit internete yra labai daug pavyzdžių vaikų meniu, paderinkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2013 01 23, 13:03)
as 1,5 metu vaiku tiek misinuko neduodavau, gal daugoka... gal koki karta pakeist i arbatyte geriau + sausainis vaikiski kur buna ar dziuvesis ar baronkyte...
ir o jums nesunku keltis kiekviena nakti daryt misini? mes daug anksciau abu atpratinom... vakare veliau apie 23-24 valanda paduodi ar tai siltos arbatos ar misinuko ir iki ryto 7-8 ramu paskui- miega. o ryte atsikelia jau pusryciam misinio neduodu. o kazkokia kosyte ar pan.

ne koks sunkumas turiu šilduka, įsidedu buteliuka su vandeniu visada šiltas vanduo, jau iš vakaro būnu susimatavusi mišinuka supilu sukratau ir viskas.
keisiu tik naktinį atimsiu, pasiskaičiau pirma bandysiu su juo kovoti. o vakarinį kol kas paliksiu.
mano eina miegoti 21 val ir keliamės 8-9 ryte. tai toks ilga laiko tarpas ji ir išalksta dar maža. bandžiau vėliau migdyti, tai ji po pusvalandžio pati lušta.
ryte visada verdu grudų košyte valgom noriai.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 23, 13:24)
mišinuko daugoka(max iki 2k.), geriu pakeist į normalu maistą, ir jus neduodat vaiko skrandukui poilsio, jis pastoviai maitinamas, todėl galima kad ir dėl pastovaus darbo išsiskiria daug rūgšties, o jei refliuksas tai galimi ir kosuliai ir kitos problemos

Pažiūrėkit internete yra labai daug pavyzdžių vaikų meniu, paderinkit  4u.gif

bandysiu nuimti po viena mišinuka, pradėsiu nuo naktinio, kad nebūtų merginai šoko. ką gerti jai duoti nežinau, nes ji be mišinuko kitų skyščių nelabai ir pripažysta.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 01 23, 11:27)
Sveikos 4u.gif
merginos vistiek gal kas susidūrusios buvote g.gif
buvome šiandiena pas alergologe, sunkiai ten mums kalba rišosi, bet gydytoja priėjo prie išvados, kad aš blogai maitinu 1,5 metų mergina nes geriam mišinuka prieš miega ir naktį, sako jai refliuksas, sakau kad jie niekada neatpylinėjo nei skysto nei kieto maisto ji vistiek prie savo, ką manote g.gif
valgom taip
21 val išgeria mišinuko su kakavos sviestu truputuka įdedu 150ml
4 val ryte 150 ml mišinuko
8-9 grūdų košytė
10-11 val 150 ml mišinuko
12-13 val pietūs su mėsyte
15-16 150 ml mišinuko
19 val grūdų košytės

ką manote ar tikrai aš blogai maitinu g.gif

Tokio amziaus vaikui nereikia tiek maitinimu,na gali duoti 5 kartus,o cia 7 kartai,tikrai nereikia,4 valgymai normalaus maisto ,o tarpuose sausainukas,obuoliukas ,bananas ar morka,ir butinai reikia arbatos,kad organizma isvalytu nuo visokiu toksinu,o misinukas yra maistas ,sergantiems astma butinai reikia daug skysciu gerti
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2013 01 23, 14:27)
Tokio amziaus vaikui nereikia tiek maitinimu,na gali duoti 5 kartus,o cia 7 kartai,tikrai  nereikia,4  valgymai normalaus maisto ,o tarpuose  sausainukas,obuoliukas ,bananas ar morka,ir butinai reikia arbatos,kad organizma isvalytu nuo visokiu toksinu,o misinukas yra maistas ,sergantiems astma butinai reikia daug skysciu  gerti

žinau, bet mano mergina tik mišinuka geria. keisiu ir siūlysiu kitų skyščių. nelabai mėgsta ji vaisų jai geriau daržovės agurka kokį sugraužia ar dar ką. taip gerti reikia sutinku, kovoju su gėrimu jau senokai.
ačiū visoms už nuomone keisiu po viena maitinima nuiimsiu mišinuka.
ji košyčių ir nedaug suvalgo max 150 ml ir matyt nepasisotina tai ir geriam mišinuka.
dar kartelį ačiū už nuomone keisiu mityba 4u.gif
Atsakyti
Manyciau tikrai per daug misinio... na mano mazylei kaip tik suejo 1m ir 2 men. Tai ji jau nuo metu negauna misinio - kai nutraukiau maitinima krutimi. Negeria vandens - bet darau saldesne arbata (juoda), pries tai gerem tas vaikiskas arbatas tirpias (nes jose daugiau skonio), geriam skiestas sultis - be skonio nieko neikisu...

QUOTE(Roga @ 2013 01 23, 12:37)
mano eina miegoti 21 val ir keliamės 8-9 ryte. tai toks ilga laiko tarpas ji ir išalksta dar maža. bandžiau vėliau migdyti, tai ji po pusvalandžio pati lušta.
ryte visada verdu grudų košyte valgom noriai.

Nesupykit, bet ne tokia jau ir maza 1,5m wink.gif
Mano pupa gulasi 21, keliasi 6.30-7.00. Pusrycius gauna 7.30 kokia avizu kose, tada apie 13 pietus su mesyte, tada 16 pavakariai - kose, ir 19 vakariene - vaisiu tyrele ar varskyte ar jogurtelis. Pupa is valgiuju - sveria apie 13 kg. Tarpuose gauna pagrauzt baronkyciu, gaidelio sausainiu, obuoliuko...

Naktim pasistenkit jau nebemaitinti - jie tikrai tiek sugeba isbut nevalge - tiesiog iprotis daro savo - po truputi po truputi siulau ilginti laika... kol istrauksit iki ryto smile.gif
Papildyta:
tiesa pamirsau parasyt, kad mes daugokai suvalgom... bet gal geriau pratemkit, kad butu alkanesne ir daugiau koses duokit negu paskui ta misini... nes mano maze tai vienu kartu daugiau negu dicke 3m suvalgo smile.gif Na mazdaug 250-300 ml koses (kazkada matavau). O vyresnioji tai nevalgiukas visiskas, ji pas mane prie 4 maitinimu jau nuo 10men buvo perejus ir neikisi daugiau... taip kad nepergyvenkit, jog bus nepavalgius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opinoksė: 23 sausio 2013 - 13:45
QUOTE(Opinoksė @ 2013 01 23, 14:38)
Manyciau tikrai per daug misinio... na mano mazylei kaip tik suejo 1m ir 2 men. Tai ji jau nuo metu negauna misinio - kai nutraukiau maitinima krutimi. Negeria vandens - bet darau saldesne arbata (juoda), pries tai gerem tas vaikiskas arbatas tirpias (nes jose daugiau skonio), geriam skiestas sultis - be skonio nieko neikisu...
Nesupykit, bet ne tokia jau ir maza 1,5m wink.gif
Mano pupa gulasi 21, keliasi 6.30-7.00. Pusrycius gauna 7.30 kokia avizu kose, tada apie 13 pietus su mesyte, tada 16 pavakariai - kose, ir 19 vakariene - vaisiu tyrele ar varskyte ar jogurtelis. Pupa is valgiuju - sveria apie 13 kg. Tarpuose gauna pagrauzt baronkyciu, gaidelio sausainiu, obuoliuko...

Naktim pasistenkit jau nebemaitinti - jie tikrai tiek sugeba isbut nevalge - tiesiog iprotis daro savo - po truputi po truputi siulau ilginti laika... kol istrauksit iki ryto smile.gif

mano ir nemaža ir apie 13 kg sveria biggrin.gif
mano ir tarpuose gauna pagraužti ko nori.
jūsų ilgai išbūna mano po rytinės košytė po valandos ar pusantros jau zylioja kaip valgyt nori ir girdžiu kaip skrandukas gurgia biggrin.gif
deliojuos nauja maitinima. šianakt pirma naktis bus be mišinuko. ryte ankščiau kelsimės pavalgyti košytės. kol kas paliksiu du mišinukus priešpiečių ir prieš miegelį.
mano krūties atsisakė 2 mėnesių nė per kur neėmė, o paskui traukiausi ir maitinau savo pienu iki 6 mėnesių tada kategoriškai atsisakė perėjom prie mišinuko.
Papildyta:
QUOTE(Opinoksė @ 2013 01 23, 14:44)

tiesa pamirsau parasyt, kad mes daugokai suvalgom... bet gal geriau pratemkit, kad butu alkanesne ir daugiau koses duokit negu paskui ta misini... nes mano maze tai vienu kartu daugiau negu dicke 3m suvalgo smile.gif Na mazdaug 250-300 ml koses (kazkada matavau). O vyresnioji tai nevalgiukas visiskas, ji pas mane prie 4 maitinimu jau nuo 10men buvo perejus ir neikisi daugiau... taip kad nepergyvenkit, jog bus nepavalgius smile.gif

bet kaip parašyta tokiame amžiuje vaikai žino kada nori valgyti. tai manoji gerai žino ir kai nori paskui eina ir rėkia MAM MAM MAM arba NIAM NIAM, nu pasodinu ir ji tikrai valgo, tik kaip manekenė dažnai ir po truputuka. blush2.gif
Atsakyti
Na kad tiek apie mazaja prirasiau, tai parasysiu ir apie didziaja biggrin.gif Buvom kartotis alergenu tyrima. Tai citrusams nerodo alergijos (nu net juokas ima, kai tokia reakcija gaunas i juos). O vat ka parode - labai nezymia alergija 2 rusiu patalynes erkutems. Tai dabar dazniau skalbiames, lyginu patalyne karstu lygintuvu, skalbiu pagalves, perku naujas (nes jau sugadinom viena - negalima buvo skalbt), kaldras dedam atsviezinimui i dziovykle - ten auksta temperatura, taigi irgi turetu jos issinaikint? cool.gif Nu zodziu, ziuresim, ar pageres cia mums su BA.

Beje, mazei pripaise irgi BA. Tik ji maza dar - nedaro alergenu tyrimo kazkodel. Ir pas ja taip idomiai - beveik be kosuliu, tik su apsunkusiu svokscianciu kvepavimu... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2013 01 23, 13:48)
bet kaip parašyta tokiame amžiuje vaikai žino kada nori valgyti. tai manoji gerai žino ir kai nori paskui eina ir rėkia MAM MAM MAM arba NIAM NIAM, nu pasodinu ir ji tikrai valgo, tik kaip manekenė dažnai ir po truputuka. blush2.gif

sunku tada ka ir patart... paziuresit - gal pakeisit misini kokiom skaniom arbatelem, kompoteliais - uzsipildys skrandukas ir bent jau misinio tiek nereikes smile.gif
Ta mamamamamamamam ir as pazistu smile.gif Tik dabar jau uzsigrudinau - buna kokios koses nenori, stumia su liezuviuku lauk, tai sugrudu kiek iseina. O paskui anksciau laiko praalksta - o as bjauri, neduodu, istempiu ta laika su zaidimais iki kada reikia. Na max pusvalandziu paankstinu smile.gif ar kokia lisna baronka duodu smile.gif Bet gal cia del to, kad dicke ant galvos uzsisodinau - nenori to, darau ana, nenori ano - darau dar kita... tai ji dabar beveik nieko nenori, nieko nevalgo, ir iki siol gaminu daznai ir pergaminu ir dar po to su saukstu vaikausi, nes ji pati 3m2men nevalgo... maitint reikia. Nes ji elementariai nenori... galetu isbut 12 val nevalgius... schmoll.gif o cia tai mano siaubu siaubas biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Opinoksė @ 2013 01 23, 14:51)
Na kad tiek apie mazaja prirasiau, tai parasysiu ir apie didziaja biggrin.gif Buvom kartotis alergenu tyrima. Tai citrusams nerodo alergijos (nu net juokas ima, kai tokia reakcija gaunas i juos). O vat ka parode - labai nezymia alergija 2 rusiu patalynes erkutems. Tai dabar dazniau skalbiames, lyginu patalyne karstu lygintuvu, skalbiu pagalves, perku naujas (nes jau sugadinom viena - negalima buvo skalbt), kaldras dedam atsviezinimui i dziovykle - ten auksta temperatura, taigi irgi turetu jos issinaikint? cool.gif  Nu zodziu, ziuresim, ar pageres cia mums su BA.

Beje, mazei pripaise irgi BA. Tik ji maza dar - nedaro alergenu tyrimo kazkodel. Ir pas ja taip idomiai - beveik be kosuliu, tik su apsunkusiu svokscianciu kvepavimu... g.gif

mano didysis su alerginu rinitu kuris su paauglystė ir pasibaigė.
mums net nedarė tų kaip ten vadinasi kur duria į rankyte, ėjau iškarto iš venos krauja ėmėm ir darėm alergenu mokėjau pinigus Sorpo klinikoje.
turiu patalyne sintetine kur galima skalbti 60 laipsnių ir įkišu ir išskalbiu o čiužinį dabar išmetu į laukai kai taip šalta
dabar pasiūlė pasidaryti imunoglobulina įkvepiamiems iš venos manau pasidarysiu g.gif
mano merginai nuo 5 mėnesių jau darė imunoglobulina tada jau rodė 50 o 7 mėnsių jau buvo 102 bet ir tokiu laiku. sakau gal šildymas (pas mus drėgmė 65proc) ir smalkės nes aplinkui yra nuosavų namų žiema neišvengsime jų.
Atsakyti
QUOTE(Opinoksė @ 2013 01 23, 13:51)
Na kad tiek apie mazaja prirasiau, tai parasysiu ir apie didziaja biggrin.gif Buvom kartotis alergenu tyrima. Tai citrusams nerodo alergijos (nu net juokas ima, kai tokia reakcija gaunas i juos). O vat ka parode - labai nezymia alergija 2 rusiu patalynes erkutems. Tai dabar dazniau skalbiames, lyginu patalyne karstu lygintuvu, skalbiu pagalves, perku naujas (nes jau sugadinom viena - negalima buvo skalbt), kaldras dedam atsviezinimui i dziovykle - ten auksta temperatura, taigi irgi turetu jos issinaikint? cool.gif  Nu zodziu, ziuresim, ar pageres cia mums su BA.

kaldras ir pagalves geriau rinktis tokias kurias galima skalbti, nes dziovykle neaisku ar padarys savo darba. o ir pagadina jinai bent mums tai lepesnius daiktus pagadina.. kaldru, pagalviu nededu i dziovykle as g.gif tik uzvalkalus/ juos reik skalbt 60 laipsniu. todel kai pirksit kaldra , pagalve ziurekit kad butu galima skalbt 60 laipsniu.
dar i ciuzini demesi atkreipkit/ jis irgi kaupia erkutes. o labiausiai tai spiruokliniai jas megsta biggrin.gif
aisku jos kaupiasi zaisluose, uzuolaiduose, kilimuose...

kaip pas mus namuose dabar smagu nei vieno kilimo biggrin.gif
kartais taip norisi bent salia lovos pasitiesti kad ryte silta butu islipt, bet nieko ipratom ir gyvenam ...
Atsakyti
QUOTE(Opinoksė @ 2013 01 23, 14:56)

sunku tada ka ir patart... paziuresit - gal pakeisit misini kokiom skaniom arbatelem, kompoteliais - uzsipildys skrandukas ir bent jau misinio tiek nereikes smile.gif
Ta mamamamamamamam ir as pazistu smile.gif Tik dabar jau uzsigrudinau - buna kokios koses nenori, stumia su liezuviuku lauk, tai sugrudu kiek iseina. O paskui anksciau laiko praalksta - o as bjauri, neduodu, istempiu ta laika su zaidimais iki kada reikia. Na max pusvalandziu paankstinu smile.gif ar kokia lisna baronka duodu smile.gif Bet gal cia del to, kad dicke ant galvos uzsisodinau - nenori to, darau ana, nenori ano - darau dar kita... tai ji dabar beveik nieko nenori, nieko nevalgo, ir iki siol gaminu daznai ir pergaminu ir dar po to su saukstu vaikausi, nes ji pati 3m2men nevalgo... maitint reikia. Nes ji elementariai nenori... galetu isbut 12 val nevalgius... schmoll.gif o cia tai mano siaubu siaubas biggrin.gif doh.gif

apie mano dičkį parašėt, jam jau 13 metų o vistiek jei neprimeni kad reikia valgyti tai ir nevalgys išvis tai ot pas mus rezultatai 38 kg 164 cm biggrin.gif va čia tai baisu doh.gif

pas mus grafikas gana tikslus 8-9 ryte košytė 12-13 pietūs. šito nekeisiu. jau susideliojau vietoj 16 val mišinuko gaus atsigerti ir savo miegiama namine duonyte ar varške ar dar ką jei bus alkana tada apie 17 val vakarienė 20 val mišinuko (nenoriu daryti traumos smarkiai) miegoti apie 21,30 naktį ir nebeduosiu mišinuko vat taip pirma savaite kol apsipras.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 01 23, 13:57)
mano didysis su alerginu rinitu kuris su paauglystė ir pasibaigė.
mums net nedarė tų kaip ten vadinasi kur duria į rankyte, ėjau iškarto iš venos krauja ėmėm ir darėm alergenu mokėjau pinigus Sorpo klinikoje.
turiu patalyne sintetine kur galima skalbti 60 laipsnių ir įkišu ir išskalbiu o čiužinį dabar išmetu į laukai kai taip šalta
dabar pasiūlė pasidaryti imunoglobulina įkvepiamiems iš venos manau pasidarysiu g.gif
mano merginai nuo 5 mėnesių jau darė imunoglobulina tada jau rodė 50 o 7 mėnsių jau buvo 102 bet ir tokiu laiku. sakau gal šildymas (pas mus drėgmė 65proc) ir smalkės nes aplinkui yra nuosavų namų žiema neišvengsime jų.

Roga, vistiek del misinio , gal kazka galima sugalvot: sulciu, arbatos, vandenuko, sultinuko nuo vistytes nuvirto ar pan. naktim tai as pasidarydavau vakare arbatos ir pasidedavau ant radiatoriaus tai ji ten kokias 6 valandas silta ir stovedavo ir nakti pakisdavau atsigert, taip ir atprato biggrin.gif

o ciuzinukui tai yra spec paklodes nuo erkuciu, nereiks nest i lauka biggrin.gif

mes darem is kraujo ir ikvepiamiems ir maisto alergenams, bet bent mums patare palaukt 3 metu, sake iki treju metu sie tyrimai ne visada tikslus buna g.gif nustate tokiu alergiju kur sugalvojus nebuciau: rapsams, lateksui ( o musu ciuzinys latekso, mazoji taip megdavo pas mus ilist pagulet) doh.gif
Atsakyti