Kai kepu medaus torto lakštus, is karto apipjaunu norimą formą - apvalius, kvadratinius, kartą net širdį dariau.
Lakštus sutepu riebia plakta grietine su cukraus pudra.
Prieš tepant lakštus sulaistau citrinos sultimis ir juoda stipria nesaldinta arbata.
Suteptą tortą laikau per naktį. Tada jau pjaunam.
QUOTE(pvaidulka @ 2013 03 22, 13:41)
Sveika, aukselisr o jūs iš karto kočiojat tešlą, nešaldote? Truputį pasimečiau, pagal pirmą receptą šioje temoje tai parašyta kočioti, kol šilta. Visur kitur internete rašo pašaldyti, kitur net per naktį laikyti šaldytuve. Galėčiau daryti pagal Cipsiuko receptą, bet labiau noriu torto iš daug sluoksnių. Jūsų man pasirodė labai tinkamas
kocioju is karto tesla nieko nesaldau, tiesa pasakius medaus torto kai buna sausas nelabai megstu visada darau is daug blynu tada buna slapesnis ir skanesnis , bet cia jau skonio reikalas
Sveikos, kepiau šiandiena medaus tortą pagal Cicsiuko receptą, tikėjausi iškepti 2 tortus, nes ten parašyta, kad išeina 2 tortai po 5 blynus. Viską dariau kaip parašyta, margarinas tokios firmos kaip parašyta ir t.t. gauta tešlą padalinau į 10 rutuliukų iš karto , bet man tai niekaip nesigavo 3 mm iškočioti...gavosi ploni labai lakštai. Kepiau ant kepimo popieriaus. Nelabai iškilo, kepiau apie 5 min lakštą. Tai reziumė kepiau Cipciuko tortus 2, o gavosi 1 aaukselisr , nes lakštai tai per ploni, kad iš 5 suteptum tortą, nežinau tai kodėl tie lakštai man taip nepasipūtė?? Nors skonis tai geras labai, jokių nusiskundimų. Žiurėsiu, kaip su kremu sutepsiu, kas gausis, bet rezultatas galinis tik per Velykas
QUOTE(pvaidulka @ 2013 03 26, 00:59)
Sveikos, kepiau šiandiena medaus tortą pagal Cicsiuko receptą, tikėjausi iškepti 2 tortus, nes ten parašyta, kad išeina 2 tortai po 5 blynus. Viską dariau kaip parašyta, margarinas tokios firmos kaip parašyta ir t.t. gauta tešlą padalinau į 10 rutuliukų iš karto , bet man tai niekaip nesigavo 3 mm iškočioti...gavosi ploni labai lakštai. Kepiau ant kepimo popieriaus. Nelabai iškilo, kepiau apie 5 min lakštą. Tai reziumė kepiau Cipciuko tortus 2, o gavosi 1 aaukselisr , nes lakštai tai per ploni, kad iš 5 suteptum tortą, nežinau tai kodėl tie lakštai man taip nepasipūtė?? Nors skonis tai geras labai, jokių nusiskundimų. Žiurėsiu, kaip su kremu sutepsiu, kas gausis, bet rezultatas galinis tik per Velykas
Jus tik dziaukites, kad ploni laksteliai gaunasi ir tepkit is daug daugiau nei parasyta as iskepu is normos 15-16 laksteliu 24 cm skersmens, tepu is 8 laksteliu viena torta. Kuo plonesni laksteliai, tuo tortas geriau permirksta ir buna daug skanesnis
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 03 26, 10:38)
Kuo plonesni laksteliai, tuo tortas geriau permirksta ir buna daug skanesnis
Visiškai pritariu. Man irgi neskanu stoooooooori lakštai ir truputėlį kremo. Geriau proporcingai
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 03 26, 10:38)
Jus tik dziaukites, kad ploni laksteliai gaunasi ir tepkit is daug daugiau nei parasyta as iskepu is normos 15-16 laksteliu 24 cm skersmens, tepu is 8 laksteliu viena torta. Kuo plonesni laksteliai, tuo tortas geriau permirksta ir buna daug skanesnis
Tai aš ir džiaugiuosi, norėjau plonais lakštais, bet kaip susiruošiau kepti pagal aukselisr receptą pamačiau, kad ten tiksliai neparašytą kiek sodos, kiek miltų dėti. Tai suabejojau, kad nepadarysiu iš akies gerai Ėmiau Cipciuko receptą, tiksliai viską dariau. Man tik tokia problema, kad toks savimi nepasitikėjimas atsiranda, kad niekada neišeina taip kaip visiems, nors laikausi tiksliai receptūros...Pažiurėjau į nuotrauką pirmam puslapį tai galvojau, kad taip ir turi būti, tai pagalvojau, kad eilinį kartą nepavyko
QUOTE(pvaidulka @ 2013 03 27, 00:31)
Man tik tokia problema, kad toks savimi nepasitikėjimas atsiranda, kad niekada neišeina taip kaip visiems, nors laikausi tiksliai receptūros...Pažiurėjau į nuotrauką pirmam puslapį tai galvojau, kad taip ir turi būti, tai pagalvojau, kad eilinį kartą nepavyko
Na, jau, meskit tuos kompleksus į šalį Tai aišku, kad kiekviena šeimininkė viską daro savaip, ir manau, net laikantis tikslios receptūros kiekvienai išeis kiek kitaip.
Svarbiausia, nenuleist rankų, bandyt, daryt. Aš savo tobulą medaus torto receptą irgi suradau iš kažkelinto karto.
Planuoju kepti šį tortuką:
Medaus tortas
Ir man tik del dėl kremo gamybos iškilo klausimas: grietinelę reikia sumaišyti su grietine ir tada plakti, ar jas reikia atskirai išplakti ir tik paskui jau išplaktas kartu sumaišyti?
Atskirai esu plakusi, o kartu sumaičius dar neteko plakti. Gal kas galit patarti???
Medaus tortas
Ir man tik del dėl kremo gamybos iškilo klausimas: grietinelę reikia sumaišyti su grietine ir tada plakti, ar jas reikia atskirai išplakti ir tik paskui jau išplaktas kartu sumaišyti?
Atskirai esu plakusi, o kartu sumaičius dar neteko plakti. Gal kas galit patarti???
QUOTE(elishka @ 2013 03 27, 14:58)
Planuoju kepti šį tortuką:
Medaus tortas
Ir man tik del dėl kremo gamybos iškilo klausimas: grietinelę reikia sumaišyti su grietine ir tada plakti, ar jas reikia atskirai išplakti ir tik paskui jau išplaktas kartu sumaišyti?
Atskirai esu plakusi, o kartu sumaičius dar neteko plakti. Gal kas galit patarti???
Medaus tortas
Ir man tik del dėl kremo gamybos iškilo klausimas: grietinelę reikia sumaišyti su grietine ir tada plakti, ar jas reikia atskirai išplakti ir tik paskui jau išplaktas kartu sumaišyti?
Atskirai esu plakusi, o kartu sumaičius dar neteko plakti. Gal kas galit patarti???
Taigi rašo
Grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą dėti į dubenį ir išplakti iki kremo konsistencijos, įtarkuoti citrinos žievelę, ir įspausti citrinos sultis.
Viskas kartu.
QUOTE(pvaidulka @ 2013 03 27, 01:31)
Tai aš ir džiaugiuosi, norėjau plonais lakštais, bet kaip susiruošiau kepti pagal aukselisr receptą pamačiau, kad ten tiksliai neparašytą kiek sodos, kiek miltų dėti. Tai suabejojau, kad nepadarysiu iš akies gerai Ėmiau Cipciuko receptą, tiksliai viską dariau. Man tik tokia problema, kad toks savimi nepasitikėjimas atsiranda, kad niekada neišeina taip kaip visiems, nors laikausi tiksliai receptūros...Pažiurėjau į nuotrauką pirmam puslapį tai galvojau, kad taip ir turi būti, tai pagalvojau, kad eilinį kartą nepavyko
visada dedu madaug sauskteli sodos , o kas liecia miltus tai visada dedu tiek kad tesla neliptu prie ranku ir lengvai kociotusi. pamatysite viena, antra, trecia kart jau neziuresite tu receptu viska darysite is akies
beje nezinau kodel bet is ekstros miltu blynai man nesikepa, susitraukia pastoviai, nors drauge sake jai tas pats buvo kai kepe is ekstros miltu. Kodel taip yra nezinau nors sie miltai skirti visokiems kepiniams bet deja medaus lakstams netinkami
QUOTE(Perfect @ 2013 03 27, 17:44)
Taigi rašo
Grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą dėti į dubenį ir išplakti iki kremo konsistencijos, įtarkuoti citrinos žievelę, ir įspausti citrinos sultis.
Viskas kartu.
Grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą dėti į dubenį ir išplakti iki kremo konsistencijos, įtarkuoti citrinos žievelę, ir įspausti citrinos sultis.
Viskas kartu.
Skaičiau ir aš kas parašyta, tik suabejojau. Nes kartu dar neteko plakti grietinės su grietinėle kartu sumaičius.
Na bet tortukas jau suteptas viskas išėjo puikiai.
QUOTE(elishka @ 2013 03 27, 21:44)
Tai viską sumaišiusi plakėt?