Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

As puosiau grietinele, o karta visai nepuosiau... arba beze.
Atsakyti
Tai reikejo pasilikt viena laksta ir butu trupiniu buve:D
as dazniausiai kepu kirbes meduti, tai 24 cm formoj nemaza 'kepurele' kepant iskyla, tai as ja trupiniam sunaudoju.
Kitus tortus - jei pritruksta trupiniam, tai paprasciausiai dasikepu koki 1 laksteli.
Dar be trupinuku galima grietinele, galima sokoladu - sitie paprasciausi..Kokosas gal prie meducio nelabai tinka, labiau prie rafaelo..Gal geriau cia tiktu skaldyti arba smulkinti riesutai.. g.gif
Atsakyti
labuka,
ir kas man dabar pasakys? kodel ambasadoriaus meducio tesla, kaip guma isejo? ar tokia tur but?
Atsakyti
nu va, regis normaliai isejo, iskepiau super plonus blynelius, bet tokie kaip napoleono lakstai..smile.gif tikiuos bus skanu.. iskepiau 6 lakstus 30cm formos. tiesa, kazkodel mano tesla tokia tirsta, kai foto pasiziuriu ji skystesne atrodo.. g.gif bet tepti iseina, sudrekinus delka issitiesina per forma gerai. netepu sviestu popieriaus, nes tada slidineja, neprikimba tesla prie popieriaus, sunkiai issikloja. nusiimapopierius neblogai, jei sunkiau kuri vieta nusiima nuo popieriaus, tai popieriu truputi sudrekinu..
pamirsote idet ir si mabasadoriaus meduti i pirma psl
ambasadorius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigeita: 23 vasario 2013 - 20:59
is kur jus istraukiat tuos sulaistymus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 02 24, 19:47)
is kur jus istraukiat tuos sulaistymus?  g.gif

jei cia apie mane, tai pati sumislijau smile.gif ale kuo toliau tuo geriau nusiiminejo popierius nuo paplociu, reikejo tik truputuka praktikos smile.gif
Papildyta:
va toks paprastutis, ale visiems labai, labai patiko smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Skaniai atrodo smile.gif
Cia ambasadorius, kad lipo prie popieriaus?
nesu kepus, bet iprastiniai lakstai man sliauzoja ant popieriaus. Treikia jo gero smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 02 25, 10:13)
Skaniai atrodo smile.gif
Cia ambasadorius, kad lipo prie popieriaus?
nesu kepus, bet iprastiniai lakstai man sliauzoja ant popieriaus. Treikia jo gero smile.gif  smile.gif

laba,
taip, ambasadoriaus. kai tepiau tesla, tai sviestu netepiau popieriaus, nes labai slidinejo tesla, neimanoma buvo iskloti.. o be sviesto tep lep ir issitepe ploniai tesla. iskepes ir truputi atveses lakstas, po truputi plesiamas nuo popieriaus graziai nusieme, tik kai kur paslaksciau vandeniu nes buvo ploniau istepta tai prilipo popierius prie paplocio, bet viskas, ok smile.gif
dar be to gal but pas mane miltu biskiuka per daug buvo? nes dabar pasiziurejau kai kur 1st miltu 160gr, kitur 140gr g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigeita: 25 vasario 2013 - 11:40
QUOTE(Sigeita @ 2013 02 25, 12:38)
laba,
taip, ambasadoriaus. kai tepiau tesla, tai sviestu netepiau popieriaus, nes labai slidinejo tesla, neimanoma buvo iskloti.. o be sviesto tep lep ir issitepe ploniai tesla.  iskepes ir truputi atveses lakstas, po truputi plesiamas nuo popieriaus graziai nusieme, tik kai kur paslaksciau vandeniu nes buvo ploniau istepta tai prilipo popierius prie paplocio, bet viskas, ok smile.gif
dar be to gal but pas mane miltu biskiuka  per daug buvo? nes dabar pasiziurejau kai kur 1st miltu 160gr, kitur 140gr g.gif

cia gal atsakys kepusios ji. a jo nebandzius dar unsure.gif bet labai norisi isbandyt smile.gif
Atsakyti
O sakykit trupinukais barstote torta jau ant tortines, na ten kur jis ir bus? ar paskui kazkaip perkelinejat? Man labai sunku buvo sonus apibarstyt g.gif
Atsakyti
MEDAUS TORTAS

Blynams:
3 kiausiniai
3 saukstai medaus
1 st. cukraus
50 gr. Sviesto
Soda, actas
Miltai (dedu visada is akies)

Gaminama ant garu. Istirpinti svieta, medu. Kiausinius isplakti su cukrumi ir supilti i istirpinta mase. Gerai permaisom ir sudedam uzgesinta soda ir dar pora min. pagarinam ir tada nuimam nuo garu. Sudedam miltus kiek tiksliai nezinau nes visada dedu is akies tiek, kad tesla butu galima kocioti. Blynus kocioju labai plonai kad tesla persisviestu. Gaunasi mazdaug 12-13 blynu. Kepu orkaiteje mazdaug 190- 200 C temp. Kiek kepti laiko irgi negaliu pasakyti o kepu tol kol siek tiek paruduoja.

Kremas
1,5 l grietines (30 proc. riebumo) (as visda perku 4 indelis po 400 gr.)
Cukraus (pagal skoni)
1 citrinos sulciu (as buna dedu ir daugiau nes mums patinka kai buna siek tiek daugiau rugsteles)
3 pak. grietineles standiklio

Viska sudedam i bliuda ir plakam tol kol grietine mazdaug issiplaks taip kad saukstas stovetu maseje

Tai vat toks mano medaus torciukas smile.gif

user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
Sveika, aukselisr o jūs iš karto kočiojat tešlą, nešaldote? Truputį pasimečiau, pagal pirmą receptą šioje temoje tai parašyta kočioti, kol šilta. Visur kitur internete rašo pašaldyti, kitur net per naktį laikyti šaldytuve. Galėčiau daryti pagal Cipsiuko receptą, bet labiau noriu torto iš daug sluoksnių. Jūsų man pasirodė labai tinkamas wub.gif
Atsakyti