Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(Shalimar @ 2013 01 22, 15:18)
O kepant biskvitini medaus torta (Kirbes), pres kiek dienu geriau pradeti? Ar suteptas jis jau kita diena valgyti reiktu, ar skaniau bus, jei palauksim? Biskvita diena pries tepant kremu issikepti kaip supratau..  Tarkim reikia torto sestadieniui, tai kada pradeti kepti? smile.gif


treciadieny issikepat,ketvirtadieny sutepat,penktadieny pasipuosiat,sestadieny valgot.....
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2013 01 22, 18:52)
treciadieny issikepat,ketvirtadieny sutepat,penktadieny pasipuosiat,sestadieny valgot.....

Va va, kaip tik taip ir darau visad. Siandien kepsiu thumbup.gif
Bet visada darau be jokiu priedu, t.y i krema nieko nededu. Si karta manau idet kons persiku. Bet kazkaip abejoju, nes cia kaip klasikini smokinga pasisiuti is raudonos medziagos :-) Klasika yra klasika, kad nesugadint
Jusu asmeninis pastebejimas, ar kiti valgo mieliau be nieko, ar su kokiu papildomu ingridientu ( aisku visu skoniai skirtingi, bet domina nuomone is sono ) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2013 01 22, 18:52)
treciadieny issikepat,ketvirtadieny sutepat,penktadieny pasipuosiat,sestadieny valgot.....

4u.gif
O sulaistyti nereikia biskvitu? Vieninteli ir paskutini karta kepiau medaus torta kai buvau kokioj 6 klasej, per darbu pamoka biggrin.gif
Atsakyti
Kirbės medučio aš nelaisčiau niekuo. Gavosi sausokas, bet aš per mažai pertepimo dėjau... Bet kaip greitai pagaminamas tortas be jokių laistymų. thumbup.gif
Beje, šiandien ir aš kepsiu papločius, o torto tik kitam ketvirtadieniui reikia, dar vieno išvis vasario 2, tikiuosi nieko tiems papločiams neatsitiks. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 01 23, 17:25)
Kirbės medučio aš nelaisčiau niekuo. Gavosi sausokas, bet aš per mažai pertepimo dėjau... Bet kaip greitai pagaminamas tortas be jokių laistymų. thumbup.gif
Beje, šiandien ir aš kepsiu papločius, o torto tik kitam ketvirtadieniui reikia, dar vieno išvis vasario 2, tikiuosi nieko tiems papločiams neatsitiks. g.gif

Cypciuko lakstai tai ir menesi gali gulet uzdengti ranksluosciu, tik po to reikia daugiau sulaistyt ir leist 2-3 dienas pastovet su kremu
Kirbes as kepu viena bulka ir pjaustau. Bandziau viena kart kept, kaip merginos patare ant popieriaus liejant lakstus, tai tokie minkstuciai buvo, kad vieno ant kito negalejau det, is kart lipo
Bet jau tortuko minkstumelis buvo, beveik kose biggrin.gif
Atsakyti
O man kažkas su Kirbės medučiu vis nesigauna. Antrą kartą darau ir vis per daug miltų. g.gif Vakar dariau dvigubą normą, margarino keliais gramais net daugiau buvo, o miltų būtų pakakę kaip vienai normai. doh.gif Tai aš tą tešlą ant garų pašildydama dar miltų dėjau, kol gavosi gana tirštoka masė. Ir kepu aš lakštus, pirmą kartą vargau su šaukštų juos sklaidydama. biggrin.gif Dabar užradau patarimą su šlapia ranka stumdyti, tai ne darbas buvo, o malonumas. thumbup.gif Bet paskutinis tešlos gabalas jau toks atvėsęs buvo, kad sausom rankom išplojau plonytį blyną. Ir jie man kai iš tirštesnės tešlos, tai abu kartus tokie kieti kieti iškepė, vartau kaip kartono lapą. O dar pastovės savaitėlę, tikrai reikės sulaistyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 24 sausio 2013 - 12:48
QUOTE(Alincia @ 2013 01 23, 20:40)
Cypciuko lakstai tai ir menesi gali gulet uzdengti ranksluosciu, tik po to reikia daugiau sulaistyt ir leist 2-3 dienas pastovet su kremu
Kirbes as kepu viena bulka ir pjaustau. Bandziau viena kart kept, kaip merginos patare ant popieriaus liejant lakstus, tai tokie minkstuciai buvo, kad vieno ant kito negalejau det, is kart lipo
Bet jau tortuko minkstumelis buvo, beveik kose  biggrin.gif


Nereikia cipciuko lakstu sulaistyt...
Atsakyti
Sveikutes. Planuoju kepti meduti pagal Cipciuka. Nors pora kartu kepiau, tai pirma karta isejo nuostabus (nors sesuo anytai dave, tai paskui zmogelis kepenis savaite valesi, nes per riebus) o antra karta isejo sausokas. Butinai kada pasidarysiu Kirbes (kai isigysiu normalia orkaite tongue.gif ) Taigi, noriu paklausti, kaip ir kada apipjaustyt iskeptus lakstus? Jie gi kieti kaip akmenukai buna, o fotosesijoj taip graziai apipjauti.
Atsakyti
Išimu iš orkaitės ir dar šiltą apipjaunu, šilti lakštai minkšti
Atsakyti
O pjaunate su peiliu paprasciausiai? Nes nuotraukoj ten taip lygiai nupjauta, tai atrodo, kad su apvalia pjovimo forma pjauta smile.gif
Atsakyti
aš dedu ant lakšto puodo dangtį, lėkštę, kokio reikia diametro torto tai ir pritaikau ir apipjaunu peiliu
Atsakyti
Na aš pagaliau prisiruošiau ir iškepiau pirmajį savo tortą (apskritai pirmaji torta) - Ambasadorių medutį. Viskas super, labai labai skanus, tik man iškilo klausimas- o iš kur jūs gaunat trupinių puošimui, nes man pvz neatliko nei vienas lakštas ax.gif puošiau kokosu, bet man kokosas nelabai patinka.
Atsakyti