Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(*Marija* @ 2014 12 23, 22:26)
Gal per anksti orkaite atidarot ir kaip biskvias sukrenta?

Be 45 min neatidarau. Kepiau 160 laipsnių ir vos kietesnę, tai gavosi superiškas, lygiai visas iškilo, jokių kuprelių ar įdubimų smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal kuri žinot Karamelinio medučio receptą ? Klaipėdoje ragavau pagamintą čia. Skonis nerealus wub.gif
Simona duoda tokį aprašymą :
Karamelinis medutis. Medaus lakštai, pertepti grietinės ir karameliniu kremu.
Gal kuri žinot receptą ? Peržiūrėjau google esančius receptus, ne tai.
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2016 10 17, 21:53)
Mergaitės, gal kuri žinot Karamelinio medučio receptą ? Klaipėdoje ragavau pagamintą  čia. Skonis nerealus  wub.gif
Simona duoda tokį aprašymą :
Karamelinis medutis. Medaus lakštai, pertepti grietinės ir karameliniu kremu.
Gal kuri žinot receptą ? Peržiūrėjau google esančius receptus, ne tai.



Manau lakštai kepti įprastai, tik pertepime karamele. Aš visada viena sluoksnį tepu virtu kondensuotu. Bet gal yra tiksliai žinančių 😊
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2016 10 17, 21:53)
Mergaitės, gal kuri žinot Karamelinio medučio receptą ? Klaipėdoje ragavau pagamintą  čia. Skonis nerealus  wub.gif
Simona duoda tokį aprašymą :
Karamelinis medutis. Medaus lakštai, pertepti grietinės ir karameliniu kremu.
Gal kuri žinot receptą ? Peržiūrėjau google esančius receptus, ne tai.


Jei kaip Snickers torto recepte Rududu su sviestu (abu kambario temperaturos) kartu suplakti?
Atsakyti
Sveikos, gal kas galėtu pasidalinti AMBASADORIU medučio receptu? Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zefiriukas @ 2016 10 22, 13:37)
Sveikos, gal kas galėtu pasidalinti AMBASADORIU medučio receptu? Būčiau labai dėkinga 4u.gif

http://www.supermama...;#entry31499089
Atsakyti
QUOTE(*Pavasarė* @ 2016 10 18, 18:55)
Jei kaip Snickers torto recepte Rududu su sviestu (abu kambario temperaturos) kartu suplakti?


Nea, Snickers tortą darau dažniausiai saviškiams, tame medutyje kremas buvo visai į Rududu pertepimą nepanašus, ech, gaila, kad nieks tokio nežino... verysad.gif
Aš kaip tik mąstau, kad gal papločiai ten buvo su kokiu Rududu, nes kremas buvo su rūgštele šiek tiek, kaip paprasto medučio, bet skonis nuo paprasto skyrėsi, visiems valgiusiems patiko labai, neliko nė trupinėlio iš didžiausio torto essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2016 10 22, 20:48)
Nea, Snickers tortą darau dažniausiai saviškiams, tame medutyje kremas buvo visai į Rududu pertepimą nepanašus, ech, gaila, kad nieks tokio nežino...  verysad.gif 
Aš kaip tik mąstau, kad gal papločiai ten buvo su kokiu Rududu, nes kremas buvo su rūgštele šiek tiek, kaip paprasto medučio, bet skonis nuo paprasto skyrėsi, visiems valgiusiems patiko labai, neliko nė trupinėlio iš didžiausio torto  essen.gif


Nežinau, ar skaitote rusiškai, bet gal šis receptas būtų panašus?

http://forum.say7.info/topic35566.html

Esmė: papločiai pertepti su kremu, kuris daromas taip: kondensuotas pienas verdamas kartu su sviestu (nedaug), šaukštu medaus (aš medaus nededu), kol gaunasi karamelinė masė, kuri paskui sujungiama su grietine.
Patys papločiai pertepami iš sirupo, kuris verdamas iš cukraus, medaus ir citrinų (aš naudoju laimus, man skaniau, ir nededu medaus).
Gaunasi skanus saldžiarūgštis, su karameline nata medutis smile.gif Kaip tik dabar skanauju gabaliuką su puodeliu kavos ax.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo mėgstamiausio medučio receptu iš senovinės knygos. Gal patiks.
Papločiams:
3 kiaušiniai
3 v. š. medaus
3 a. š. sodos
50 gr. sviesto
1 stiklinė cukraus
4 stiklinės miltų
prieskonių,kas mėgsta, galima dėt riešutų
Pertepimui
900gr grietinės
100gr cukraus
citrinos rūgšties ar sulčių
p.s. pamatavau, kad puodelis pilna vienkartinė stiklinaitė 200ml+,
(aš turiu matavimo indelius 1cup, 1/2cup ir t.t, susidedantys viena į kitą kaip kavos šaukšteliai, labai patogu naudotis)

Garų vonelėje verdame sviestas, cukrus, medus, kai ištirpsta, greitai maišant supilam kiaušinius, po to sodą ir maišom, kol viskas suputoja ir padvigubėja, tokia vientisa puta gaunasi. Visą tą masę supilam į miltus, gerai išmaišom ir dedam į šaldytuvą kol atšals. Neatšaldyta nesikočioja, limpa.
Atšaldytą tešlą kočiojame į 6 papločius. Ir kepame kol bus sodriai gintarinės geltonos spalvos. Apipjaustome uždėjus puodo dangtį. Sutepam, tada aptepam visą ir apibarstom trupiniais iš nuopjaustų: pirmiausia sauja trupiniais aplipinam šonus, po to barstom viršų. Patiekiant galima papuošti cukraus pudra ir kakava, naudojant iškirptą trafaretą (kaip karpomos snaigės). Valgyti skaniausias po paros po pertepimo.
Iš šitos tešlos kepu ir sausainius kalėdinius ir grybukus iš dviejų pailgų sausainių ir vieno apvalaus(padedi kepti rutuliuką, iškepa kepurėlė) suklijuotus rududu kremu.
Glajuoju kiauš baltymas+cukraus pudra+citr. rūgštis.
Skanaus. cook.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal kuri esat gaminusi šį tortą My Webpage ? Gal galėtumėt pakomentuoti dėl kremo? Nelabai rusiškai išeina išsiverst, bet ar gerai supratau, kad reikia kaitint ir varškę su kiaušiniais, cukrumi, sviestu?? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2018 01 08, 11:43)
Sveikos,

gal kuri esat gaminusi šį tortą My Webpage ? Gal galėtumėt pakomentuoti dėl kremo? Nelabai rusiškai išeina išsiverst, bet ar gerai supratau, kad reikia kaitint ir varškę su kiaušiniais, cukrumi, sviestu?? Ačiū.


Tikiuosi, ne per vėlai smile.gif
...крем. Творог, сахар и 3 желтка хорошо растираем.
Добавляем масло и ставим на огонь . Доводим до кипения , а точнее до того состояния, когда масса начинает пускать пузыри ... ... Убавляем огонь и продолжаем варить минут 5-6 . При этом нужно непрерывно помешивать лопаточкой с длинной ручкой, т.к. масса будет «пыхтеть» . Консистенция должна получиться как густая манная каша. Даём крему немного остыть , минут 5-7 и тёплым щедро прослоить коржи.

Kremas: varškę, cukrų ir 3 trynius gerai išsukam, pridedam sviesto ir statom ant ugnies. Kaitinam iki virimo, tiksliau - kada mąsėje ima formuotis burbulai...... Sumažinam ugnį ir dar paverdam 5 - 6 min. Tuo metu reikia atidžiai nuolat maišyti. Konsistensija turi gautis kaip tiršta manų košė. Leidžiam kremui praaušti 5 - 7 min ir dar šiltu gausiai pertepam papločius.

Tai va taip va mirksiukas.gif

Nuo savęs pridėčiau, kad tą varškinę mąsę tirpinčiau įsistačius indą į vandens vonelę - nebus baisu, kad prisvils, bet... tada procesas laaaabai užtrunka. Jums rinktis - ar ilgiau bet rečiau maišyti, ar - intensyvus darbas šaukštu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 12 sausio 2018 - 13:21
QUOTE(pašnekutė @ 2018 01 12, 13:53)
Tikiuosi, ne per vėlai smile.gif
...крем. Творог, сахар и 3 желтка хорошо растираем.
Добавляем масло и ставим на огонь . Доводим до кипения , а точнее до того состояния, когда масса начинает пускать пузыри ... ... Убавляем огонь и продолжаем варить минут 5-6 . При этом нужно непрерывно помешивать лопаточкой с длинной ручкой, т.к. масса будет «пыхтеть» . Консистенция должна получиться как густая манная каша. Даём крему немного остыть , минут 5-7 и тёплым щедро прослоить коржи.

Kremas: varškę, cukrų ir 3 trynius gerai išsukam, pridedam sviesto ir statom ant ugnies. Kaitinam iki virimo, tiksliau - kada mąsėje ima formuotis burbulai...... Sumažinam ugnį ir dar paverdam 5 - 6 min. Tuo metu reikia atidžiai nuolat maišyti. Konsistensija turi gautis kaip tiršta manų košė. Leidžiam kremui praaušti 5 - 7 min ir dar šiltu gausiai pertepam papločius.

Tai va taip va  mirksiukas.gif

Nuo savęs pridėčiau, kad tą varškinę mąsę tirpinčiau įsistačius indą į vandens vonelę - nebus baisu, kad prisvils, bet... tada procesas laaaabai užtrunka. Jums rinktis - ar ilgiau bet rečiau maišyti, ar  - intensyvus darbas šaukštu biggrin.gif


Man keisčiausiai skamba tas varškės kaitinimas smile.gif bet reiks vistiek išbandyt. Svarstau naudot President varške kreminę....
Atsakyti