Pasidalinsiu ir aš savo mėgstamiausio medučio receptu iš senovinės knygos. Gal patiks.
Papločiams:
3 kiaušiniai
3 v. š. medaus
3 a. š. sodos
50 gr. sviesto
1 stiklinė cukraus
4 stiklinės miltų
prieskonių,kas mėgsta, galima dėt riešutų
Pertepimui
900gr grietinės
100gr cukraus
citrinos rūgšties ar sulčių
p.s. pamatavau, kad puodelis pilna vienkartinė stiklinaitė 200ml+,
(aš turiu matavimo indelius 1cup, 1/2cup ir t.t, susidedantys viena į kitą kaip kavos šaukšteliai, labai patogu naudotis)
Garų vonelėje verdame sviestas, cukrus, medus, kai ištirpsta, greitai maišant supilam kiaušinius, po to sodą ir maišom, kol viskas suputoja ir padvigubėja, tokia vientisa puta gaunasi. Visą tą masę supilam į miltus, gerai išmaišom ir dedam į šaldytuvą kol atšals. Neatšaldyta nesikočioja, limpa.
Atšaldytą tešlą kočiojame į 6 papločius. Ir kepame kol bus sodriai gintarinės geltonos spalvos. Apipjaustome uždėjus puodo dangtį. Sutepam, tada aptepam visą ir apibarstom trupiniais iš nuopjaustų: pirmiausia sauja trupiniais aplipinam šonus, po to barstom viršų. Patiekiant galima papuošti cukraus pudra ir kakava, naudojant iškirptą trafaretą (kaip karpomos snaigės). Valgyti skaniausias po paros po pertepimo.
Iš šitos tešlos kepu ir sausainius kalėdinius ir grybukus iš dviejų pailgų sausainių ir vieno apvalaus(padedi kepti rutuliuką, iškepa kepurėlė) suklijuotus rududu kremu.
Glajuoju kiauš baltymas+cukraus pudra+citr. rūgštis.
Skanaus.