"Medutis" visada buvo mano megiamiausias tortas, sikart, megejiskai, ryzausi padaryti toki pati. Skaiciau daug receptu ir labiausiai gasdino mane biskvitu kepimas-pjaustymas ir t.t. Tad labai apsidziaugiau radusi toki recepta,kur biskvito pjaustyti, kocioti nereikia. (Biskvitas- nors nesu kepus tortu daug- mano silpnoji vieta. Sunkiai pavyksta...
)
Receptas
Taigi viska dariau taip, kaip nurodyta, tik norejau siek tiek didesnio torto, kad visko dejau 50proc.daugiau. Jei parasyta cukraus- 100gr-dedu 150.. Medaus-200gr- dedu 300gr.
Grietine- kadangi gyvenu UK, ir kitokios neradau- buvo 30proc. Tad kremui jos reikejo 1.5 litro. To uzteko ir kremui, ir torto virsui, bei sonams sutepti. (Atskirai, kaip nurodyta recepte- kremo sonams sutepti jau nebereikejo man gamint).
Cukru teslai dejau- rudaji.
Nesu tortu kepeja-labiau- pradedancioji. Tiesiog kuriu tokia tradicija- kiekv.didesne seimos proga- naminis tortas. Gal ne pats graziausias, bet labai isjaustas, ismyletas.
Tikiu, tobulesiu ir kasmet vis grazesni ir geresni man jie gausis.
O dabar apie "Meducio" eiga:
Teslos konsistencia gavosi tokia (saldytuve ja palaikiau apie pora val.)
Silikoniniu teptuku tepiau ja i forma, isklota kepimo popierium va taip:
Recepte nurodoma kepti 180laipsniu karstyje. Man negerai gavosi pirmas blynas- sonai pasvile:
Aha, reiskias- reikia pritaikyti pagal save (orkaites skirtingos, maza kas lemia ta skirtuma)- taigi sumazinau temperatura iki 160 ir ideliausiais kepimo laikas (atradau dar po pros blynu)-7minutes. Tuomet visi biskvitukai gavosi va tokie:
Is mano normos (150proc.-nuo nurodyto recepto)- gavosi 14-15 plonyciu biskvituku. Issikepiau juos is vakaro, tarpuose palikau kep.popieriu. Kita diena sutepiau kremu. Sutepiau berods 12 biskvituku. Likusius 3 sutarkavau stambia tarka ir aplipdziau sonus bei uzbarsciau ant virsaus.
"Sesetukas" is pasvilusio biskvito- t.y.-kiekv.biskvitui iskepus as krastus su peiliu pagrandziau ir tuos rudus trupiniukus beriau i viena bliudeli. Neplanavau nieko is to daryt, bet paskui sove mintis- is popieriaus issikirpti (su manik.zirklutem) sesetuka- padejau ta popieriu ant torto ir tuos rudus, "pasvilusius" trupiniukus beriau i trafareto "skyles", paskui lengvai saukstu paspaudziau. Viskas. Skonis- tikrai puikus. Rekomenduoju! Nepavykti negali.