Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas


CIPCIUKO medaus torto receptas

user posted image
Iš šitos normos išeina du normalaus dydžio tortai po 5 blyniukus, arba vienas gigantas.
Tešlai:
3 kiaušiniai ,
3 dideli šaukštai medaus ,
100 g. margarino EVE (ne sviesto) ,
1 stiklinė cukraus ,
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrūkti saujelės kitos )

Gamyba:
Į didoką bliūdelį reikia įdėti visus produktus išskyrus sodą, bliūdą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai mase smarkiai įkais, supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą (smarkiai suputos), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
Kočiojant tešlą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.

Šiuos blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.

Kremui:
4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo
cukrus pagal skonį
citrinos sulčių

Gamyba:
Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rūgštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėgti, jokių želatinų schmoll.gif
Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Kepti labai karstai 250C., vos įkišti ir jau traukti reikia.

KIRBĖS medaus torto receptas

Darau tokia skystoką tešlą ir pilu į formą, iškepa, atvėsta, tada susipjaustau į kokius 5-6 lapelius ir tepu grietinės kremu...gaunasi daug minkštesnis tortas.....
user posted image

RECEPTAS:
200 gr. cukraus
200 gr. medaus dirbtinio
200 gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiaušiniai,
3 a. šaukšteliai nugesintos sodos
cinamonas, gvazdikėliai [kas mėgsta]
miltų pagal tirštumą.....[kad tešla būtų grietinės tirštumo]

Cukrų, medų, margariną ir prieskonius sudedam į puodą ir užvirinam. Į pravėsusią šitą masę dedam kiaušinius, nugesintą sodą ir miltus, pilam į formą ir kepam apie 40-50 min, pagaliuku patikrinti kai bus iškepusi....

2 ind. grietinės, cukraus, citrinos sulčių arba citrinos rūgštelės pagal skonį. Išplakame ir pertepame supjaustytą medaus biskvitą. Padedame per naktį, kad susigertų ir ryte puošiame.

Torto gamyba vaizdžiai
Papuošimas trupiniukais vaizdžiai
Kremo receptas su grietinėle ir grietine pagal RiMami
Dar viena torto gamybos fotosesija

PAKOREGUOTAS KIRBES MEDAUS TORTAS;
user posted image

Biskvitui:
200gr. medaus
150gr.cukraus
200gr.margarino EVE arba Vilnius
3 arb. šaukšteliai nugesintos sodos
3 kiaušiniai
450gr. miltu
cinamono, gvazdikėlių....

Kremui:
2 ind grietinės 30 proc. riebumo
cukraus, citrinos sulčių arba rūgštelės iš akies...

medų, cukrų, margariną ir prieskonius sudėjus į puodą užzirinti. Kai šiek tiek pravės sudėti nugesintą sodą ir išmaišyti. Tešla suputoja, po to sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Pabaigoje dedam miltus ir gerai išmaišome, tešla turi buti va tokio tirštumo;
user posted image
tešlą pilame į 26 cm skersmens formą, dugnas išklotas sviestiniu popieriumi, tešlos gali pasirodyti šiek tiek mažoka, bet kepdama ji puikiai iškyla.
Kepti apie 170 temp., apie 50 min., atvėsus išimti iš formos, supjaustyti į 5-6 dalis (geriausiai pjaustosi, kai būna iškeptas iš vakaro, o pjaustome ant rytojau), tepti grietinės kremu formoje, palikti per naktį, kad susigertų ir ant rytojau išėmus iš formos-puošti. Iš šios normos produktų gaunasi 2 kg ar truputi didesnis tortas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 19 gruodžio 2012 - 12:07
Kartoju cia savo klausimuka is praeitos temos smile.gif
Bandysiu kepti cipciuko meduti is puses normos ar tokias proporcijas imat:

Biskvitams:
2 kiaušiniai
2 dideli š. medaus
50g margarino EVE (ne sviesto)
90g cukraus
1,5 a. šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai) nugesintos 1 val. šaukšt. acto
340g miltų (gali ir pritrukti saujeles kitos)

Kremui:
620 ml grietinėlės (36 proc.)
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulčių

Kiek cia miltu gramais?
kokio dydzio kocioti +/-?
ACIU
Atsakyti
O aš noriu apie kirbės medutį paklausti. Ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Bijau, kad ji jausis torte... Nes kiek kepu kažką su soda, labai dažnai jaučiasi. Kadangi kepsiu ne visą masę iškart, o liesiu blynus ir kepsniu po vieną sluoksnį, gal esmė labai nepasikeistų, jei naudočiau kepimo miltelius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 12 20, 15:23)
O aš noriu apie kirbės medutį paklausti. Ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Bijau, kad ji jausis torte... Nes kiek kepu kažką su soda, labai dažnai jaučiasi. Kadangi kepsiu ne visą masę iškart, o liesiu blynus ir kepsniu po vieną sluoksnį, gal esmė labai nepasikeistų, jei naudočiau kepimo miltelius? g.gif

skaiciau kaip tik si klausima kitoje temoje ar galima keisti soda i miltelius ir ar nebus jie persilpni, tai pati Kirbe raso, kad:
"žinokite išbandžiau ir taip ir kitaip...visgi su soda geriau gaunasi...puresnis biskvitas,intensyvesnė spalva....tad patarčiau naudoti sodą....."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 20 gruodžio 2012 - 14:59
Ačiū. smile.gif Bet ar tikrai nesijaučia sodos, gal galit parašyti, kaip tiksliai ją nugesinat, gal aš kokią smulkmeną praleidžiu... Gal kiekį blogą acto parenku, ar gali būti dėl to?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 20 gruodžio 2012 - 15:25
QUOTE(Arretė @ 2012 12 20, 16:24)
Ačiū. smile.gif  Bet ar tikrai nesijaučia sodos, gal galit parašyti, kaip tiksliai ją nugesinat, gal aš kokią smulkmeną praleidžiu... Gal kiekį blogą acto parenku, ar gali būti dėl to?

na siuo klausimu nepatarsiu smile.gif pati renkuosi kepimo miltukus jei galiu nei soda smile.gif nepatinka ji man, va tik Snikers su ja paprasta nes i grietine dedu ir nusigesina. O cia siaip raso kad saukstu acto reik nugesinti smile.gif
Atsakyti
1 saukstelis sodos - 1 valgomas saukstas acto 4u.gif gerai ismaisot kad isputotu iki galo ir voulia thumbup.gif
Atsakyti
Na, pasiskaičiau čia kažkur, kad jei ne rūgštūs produktai, geriau milteliai, tai ir iškepiau su milteliais. smile.gif Nes soda parašyta, kad jei kefyras ar kt rūgštūs produktai dedami, tai tinka. g.gif
Kai kepsiu ne Kalėdom, reikės išbandyti ir su soda, dabar negalėjau sugadinti, reikėjo iš pirmo karto padaryti. biggrin.gif

O acto visada pildavau vos vos, galvojau, jei persistengsiu, skonį pagadins. Vadinasi klaida buvo kiekiuose. Na, reiks taisytis. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 21 gruodžio 2012 - 09:33
Kadangi ziuriu kad sis klausimas daznai kartojasi meduciu temoj ikeliu info. kuria radau per kelias temas ir kituose www puslapiuose.
info. apie soda ir kepimo miltukus.

soda ir kepimo milteliai naudojami, kad galutinis kepinys pasidarytų puresnis ir minkštesnis. Reakcijos metu abu šie produktai išskiria anglies dioksidą, kurio burbuliukai ir išpurena tešla. Bet, soda išskiria anglies dioksidą po to, kai sureaguoja su rūgštimi (kefyru, actu, kakava ir t.t.). O kepimo miltelių sudėtyje jau yra rūgšties, todėl tam, kad prasidėtų reakcija, reikalingas tik skystis.

Todėl:
sodą rekomenduojama naudoti, jei tešloje yra rūgščių produktų (kefyro ir pan.). Taip tešla ne tik išpurenama bet ir jos skonis pasidaro švelnesnis, ne toks rūgštus.
kepimo miltelius, jei rūgščių tešloje nėra (pvz. tešlos pagrindas yra pienas).
Naudojant sodą, svarbiausia yra nustatyti teisingą jos kiekį. Nes jei jos įbersime per daug ir rūgšties neužteks, kad sureaguotų visa soda, jos skonis gali sugadinti patiekalą. Bet, jei prieš beriant į tešlą mes nugesiname sodą actu, tai visa reakcija įvyksta šaukšte! O tešlą kildins tik jos mažas nesureagavęs likutis.

Kartais receptuose naudojama ir soda ir kepimo milteliai nes, tešloje būna per mažai rūgšties ir atitinkamas sodos kiekis nesugeba tinkamai pakelti tešlą. Todėl papildomai į pagalbą kviečiami kepimo milteliai.
Atsakyti
Kepiau jau daug kartų KIRBĖS medutį, tai super thumbup.gif visi labai giria. Tik man labiau koreguotas receptas, nes medus labai labai jaučiasi.
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Kepiau ir as Cipciuko meduti ax.gif Skonis labai labai skanus ir toks diiidelis jis man isejo thumbup.gif Dekui dar syk Cipciukui 4u.gif
Tik vat su papuosimu nelabai kaip isejo ax.gif nors visi gyre,kad grazu rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
O kepant biskvitini medaus torta (Kirbes), pres kiek dienu geriau pradeti? Ar suteptas jis jau kita diena valgyti reiktu, ar skaniau bus, jei palauksim? Biskvita diena pries tepant kremu issikepti kaip supratau.. Tarkim reikia torto sestadieniui, tai kada pradeti kepti? smile.gif
Atsakyti