CIPCIUKO medaus torto receptas
Iš šitos normos išeina du normalaus dydžio tortai po 5 blyniukus, arba vienas gigantas.
Tešlai:3 kiaušiniai ,
3 dideli šaukštai medaus ,
100 g. margarino EVE (ne sviesto) ,
1 stiklinė cukraus ,
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrūkti saujelės kitos )
Gamyba:
Į didoką bliūdelį reikia įdėti visus produktus išskyrus sodą, bliūdą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai mase smarkiai įkais, supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą (smarkiai suputos), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
Kočiojant tešlą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.
Šiuos blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.
Kremui:
4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo
cukrus pagal skonį
citrinos sulčių
Gamyba:
Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rūgštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėgti, jokių želatinų
Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Kepti labai karstai 250C., vos įkišti ir jau traukti reikia.
KIRBĖS medaus torto receptas
Darau tokia skystoką tešlą ir pilu į formą, iškepa, atvėsta, tada susipjaustau į kokius 5-6 lapelius ir tepu grietinės kremu...gaunasi daug minkštesnis tortas.....
RECEPTAS:
200 gr. cukraus
200 gr. medaus dirbtinio
200 gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiaušiniai,
3 a. šaukšteliai nugesintos sodos
cinamonas, gvazdikėliai [kas mėgsta]
miltų pagal tirštumą.....[kad tešla būtų grietinės tirštumo]
Cukrų, medų, margariną ir prieskonius sudedam į puodą ir užvirinam. Į pravėsusią šitą masę dedam kiaušinius, nugesintą sodą ir miltus, pilam į formą ir kepam apie 40-50 min, pagaliuku patikrinti kai bus iškepusi....
2 ind. grietinės, cukraus, citrinos sulčių arba citrinos rūgštelės pagal skonį. Išplakame ir pertepame supjaustytą medaus biskvitą. Padedame per naktį, kad susigertų ir ryte puošiame.
Torto gamyba vaizdžiai
Papuošimas trupiniukais vaizdžiai
Kremo receptas su grietinėle ir grietine pagal RiMami
Dar viena torto gamybos fotosesija
Biskvitui:
200gr. medaus
150gr.cukraus
200gr.margarino EVE arba Vilnius
3 arb. šaukšteliai nugesintos sodos
3 kiaušiniai
450gr. miltu
cinamono, gvazdikėlių....
Kremui:
2 ind grietinės 30 proc. riebumo
cukraus, citrinos sulčių arba rūgštelės iš akies...
medų, cukrų, margariną ir prieskonius sudėjus į puodą užzirinti. Kai šiek tiek pravės sudėti nugesintą sodą ir išmaišyti. Tešla suputoja, po to sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Pabaigoje dedam miltus ir gerai išmaišome, tešla turi buti va tokio tirštumo;
tešlą pilame į 26 cm skersmens formą, dugnas išklotas sviestiniu popieriumi, tešlos gali pasirodyti šiek tiek mažoka, bet kepdama ji puikiai iškyla.
Kepti apie 170 temp., apie 50 min., atvėsus išimti iš formos, supjaustyti į 5-6 dalis (geriausiai pjaustosi, kai būna iškeptas iš vakaro, o pjaustome ant rytojau), tepti grietinės kremu formoje, palikti per naktį, kad susigertų ir ant rytojau išėmus iš formos-puošti. Iš šios normos produktų gaunasi 2 kg ar truputi didesnis tortas.