QUOTE(meškutė_Nida @ 2014 07 29, 12:12)
Maniškis atrodo panašiai, tik riebesnis
Šiaip nebemoku įkelt foto
Atšoko mano vaikis Dainų ir šokių šventėj (Šokių dienoj), tai įspūdžių- visam gyvenimui. Ir kad, kaip tik, karščiai buvo prasidėję, ir kad buvo be galo įdomu pažiūrėti visą veiksmą "iš vidaus".
Knygų skaitymą sieju su kompu. Kiek perskaitė psl.- tiek minučių žaidžia. Tiesa, tai negalioja visokiems nevykelio dienoraščiams ir pan. turinio skaitalui. Šaškės ir šachmatai irgi įtraukti į tą pačią programą- laimėjus partiją +15 min., pralaimėjus +5 min.
Griežtai imu, nes abiejų kalba- siaubinga, rišliai sakinio nesurezga. Tik kai reikia įrodinėti savo tiesas iškalba įsijungia
Šiaip darosi pagalbininkas- jau moka žolę nupjauti (plotai dideli), kojas pamasažuoti, ar šiaip pasisiūlyti padėti (ko niekad nebūdavo iki šios vasaros)
Taip ir padeda, ir pinigėlių "užsidirba"- kišenpinigių iki šiol jokių negauna
Laba diena
Mes patys vaikams vakarais skaitome. Jau tokiu būdu perskaitėme Trolius Mumius, Pepę, Dabar - "Be šeimos", po to laukia "Vinetu". Dažnai imu vaikus į biblioteką, jie patys renkasi knygas, patys paprastesnes ir bando skaityti. Man skaitymas - didžiausias gyvenimo malonumas, tai norisi, kad ir vaikai jį patirtų iš tos "negaliu atsiplėšti" pusės, o ne iš tos "reikia"
Beje, dėl kišenpinigių, esu nemažai apie juos skaičiusi ir laikausi tos nuomonės, kad vaikui iš tiesų svarbu turėti savų pinigų be jokio uždarbiavimo. T.y. jis "dirba savo darbelį", kai eina į mokyklą ir būrelius, už tai, kaip šeimos narys, gauna pinigų savo išlaidoms.