Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gali vaikas turėti tik Krikštamotę?

oi, kaip faina, kad galima, jei draugė skirsis, tai teks arba ją su mano pusbriku, arba su mano broliu, jei spės grįžt, arba nors ją vieną (tikiuosi sutiks) prašyt.
Atsakyti
Tikrai žinau, kad krikštija su vienu krikštatėviu. Mergaitėms, aišku, svarbiau turėti krikštamotę, berniukams - krikštatėvį.
Atsakyti
Manau, kad vaikas laisvai galitureti tikviena is kriksto tevu. Nerajokio baznycios reglamento. Italijoj,pvz, visi berniukui ima tik krikstatevi,omergaitei tik krikstamote

Taip yra ir pas mus..ir priklauso tai ne nuo kunigo, tai leidzia baznytine teise. Rekomenduojama tik kad ar vienas ar abu kristo tevai butu vaikui krikscionisko gyvenimo pavyzdziai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
o ar gali buti dvi kriksto mamos vietoj kriksto tevo ir kriksto mamos? g.gif
Atsakyti
Va va man ir tokia mintis buvo kilusi pasiimti dvi kriksto mamas(mano ir vyro seseris),bet man mociutes pripasakojo,kad negalima...... g.gif g.gif g.gif ir pakeist nieko nebegaliu.Krikstateviai jau pakviesti,nors jie ir geri zmones.Kitam vaikuciui zinosiu.
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2006 06 13, 22:39)
Va va man ir tokia mintis buvo kilusi pasiimti dvi kriksto mamas

O kam to reikia? g.gif Tik kad nepatogu kažko nekviest? Tradiciškai būna pora, gali būt vienas, būna tų netradicinių variantų (kelios poros), tik vat man asmeniška nelabai aišku - KAM? g.gif Paprasta žmogiška logika (maniškė be abejo biggrin.gif ) sako, kad kaip yra prigimtiniai tėvas ir mama, taip ir krikšto - krikštatėvis ir krikštamotė...tam tikras šeimos modeliukas...o čia staiga dvi krikštamotės (o kur jūs dvi vieno vaiko mamas matėt?) unsure.gif ... tuo labiau kai krikštui visiškai pakanka vienos.
Gal jūs geriau daugiau vaikučių pasiplanuokit tongue.gif, o iš kitos pusės - ir nebūnant krištamote - niekas vaikelio juk nedraudžia mylėt smile.gif
Atsakyti
Problema tame,kad vyruku stoka gimineje...O taip norejosi seses y kumas,o kad viena pati,vel nei sis nei tas....Bet jau problema isspresta bus geri giminaiciai kurie tai pat myli Guste nuo pat gimimo wub.gif Dabar svarbu gerai krikstynas atkelt rolleyes.gif
Atsakyti
Na apie analogiškas klausimas jau buvo užduotas čia
http://www.supermama...showtopic=31461

Jei trūksta vyrukų...bėda ne tokia didelė kaip atrodo, nes krikštatėviais gali būt ir seneliai smile.gif Žinoma jei yra. smile.gif

QUOTE(Sandriuks @ 2006 06 14, 00:24)
viena pati,vel nei sis nei tas....

Užtat tikrai leistinas variantas smile.gif Ir ne toks "nei šis, nei tas" nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Man labiau nei šis nei tas būtų dvi...O kad labiau norisi poros (krikštatėvio ir krikštamotės) - suprantama. Jei tik yra galimybės - puiku.
Atsakyti
Atsakymą į norimą klausimą jau radau. Dėkui, Patieškai 4u.gif Bet iškilo kitas klausimas: ar krikšto metu turi būti abu vaiko tėvai, t.y. vyras ir aš. Nes aš noriu ramiai pakrikštinti sūnų, be visokių balių ir pan. Todėl turėjau mintį, kad aš su sūneliu ir krikštamote nuvažiuoti į bažnyčią ir pakrikštyti g.gif
Atsakyti
Kiek man teko girdėti, tai gali vaikiukas turėti tik krikšto mamą. Nors gal čia nuo kunigėlio prikauso, gal ne kiekvienas norėtų taip krikštinti, nors tikrai žinau, kad yra tokių krikštynų, kur tik krikšto mamą vaikiukas turi.

O tėvėlis taip pat nebūtinas per krikštynas gali sudalyvauti viena mama. Draugės vyras irgi buvo užsienyje išvykęs, tai ji ir be jo vaikiuką pasikriktino.
Papildyta:
Sory - eilinį kartą klaidų privėliau.
Atsakyti
Caca, dėkui už atsakymą aciuks.gif
Atsakyti
Kiek žinau, galima ir taip. Bet juk vaikui būtų geriau, jeigu turėtų abu. mirksiukas.gif
Atsakyti