Įkraunama...
Įkraunama...

Šventiniai BUHALTERIŲ namai

Sveikos.

QUOTE(Liepos dukra @ 2012 12 29, 16:39)

Klausimas ūkininkėms smile.gif
Jei tarkim mes perimam ūkininką ir jis surašė ką jis turi, tarp jų buvo pvz trimeris, kuris pirktas prieš 3 m. ir tada jis kainavo 1600, tai man jį traukti  blush2.gif
Taip pat ten pat randu traktorių T-25, jis 1992 m. ir jo kaina 12 000 Lt, tai man vėl jį traukti į apskaitą ir vėl nudėvėti  g.gif

ir dar - buvo pas juos susodinti augalai į daržą, bet viskas vyko prieš perduodant smile.gif kaip man juos rodyti  blush2.gif

Kur pažiūrėsi - nieko nesuprantu  doh.gif  lotuliukas.gif

Taip surašai tokį aktus ilgalaikio turto perduodamo ūkio veiklon, trumpalaikio turto - atsarginės dalys, grūdai, pašarai ir t.t.... sėklų aktą, pasėlių aktą, jų sumas trauki į pradinį balansą. Nusidėvėjimą turi jiems skaičiuoti kad ir jie seni, bet tai neleidžiami atskaitymai mokesčiams.
Atsakyti
QUOTE(Liepos dukra @ 2012 12 29, 16:39)
Jei tarkim mes perimam ūkininką

Ką reiškia "perimam''?
Atsakyti
Vat jiems tvarkė apskaitą kiti ir nieko nepaliko sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepos dukra @ 2012 12 29, 23:13)
Vat jiems tvarkė apskaitą kiti ir nieko nepaliko sad.gif

Tai ir kalbėk lietuviškai, kad apskaitą perimat, o ne ūkį. O tai jau pamaniau, kad perkat ūkį ar už skolas "perimat" doh.gif
Kas tie kiti? Kaip galėjo nepalikti? Skambinat "kitiems" ir aiškinatės, duomenys programoje turi būti laikomi mažiausiai 3 metus po sutarties nutraukimo. Jie PRIVALO pateikti duomenis, juk buvo kažkokia sutartis ir pan.

Vėjo pasaka, kažką apie neleidžiamus grybauji - ar nebūsi LŽŪKT vėjų prisiklausius? Ar aš vėl ne taip ką nors supratau? unsure.gif
Atsakyti
Nežinau kada beužsuksiu į temą per tas šventes, tai sveikiju su praėjusiom Kalėdom ir linksmai atšvęskit Naujus!!!! alc.gif gathering.gif
Atsakyti
Sveikos,gal kuri mamytė man padės, paaiškins ax.gif kaip su tuo įstatymu buhalterių nuo sausio 1d.kiek girdėjau reikės kažkokio draudimo?kas turi drausti ar įmonė ar pati buhalterė.jei įmonėje tik viena buhalterė ar svarbu jos išsilavinimas ir t.t ar gresia kokios baudos jei ji nedrausta ar išsilavinimas netinka. 4u.gif
Atsakyti
Tai, kad neprieme smile.gif bet cia zadejo padaryti tik toms, kurios tai teikia kaip paslauga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aldara @ 2012 12 30, 13:53)
Sveikos,gal kuri mamytė man padės, paaiškins  ax.gif kaip su tuo įstatymu buhalterių nuo sausio 1d.kiek girdėjau reikės kažkokio draudimo?kas turi drausti ar įmonė ar pati buhalterė.jei įmonėje tik viena buhalterė ar svarbu jos išsilavinimas  ir t.t ar gresia kokios baudos jei ji nedrausta ar išsilavinimas netinka. 4u.gif

Kiek domejausi, tai sitas istatymas ir privalomas veiklos draudimas liecia tas, kurios teikia buhalterines paslaugas kelioms imonems, buhalteriniu paslaugu imonems. Jei imone priima dirbt buhaltere su sakykim tik pagrindiniu issilavinimu, tai cia imones reikalas. bent kolkas...Bet siaip kiek teko girdet, tai einama link to, kad buhalterinis issilavinimas (nors kursai) tures but visoms. Bet gal nedaeisim iki tiek g.gif
CIA raso va
Atsakyti
As tai nelabai isivaizduoju, kaip zmogus be buhalteriniu kursu ar issilavinimo gali vesti apskaita g.gif na nebent baisiai gabus tada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2012 12 30, 16:18)
As tai nelabai isivaizduoju, kaip zmogus be buhalteriniu kursu ar issilavinimo gali vesti apskaita  g.gif na nebent baisiai gabus tada  biggrin.gif

Samdosi buhalteri asmeniskai, pradzioj kartu su juo dirba ir mokosi. Taip mokinantis daugiau naudos nei is kursu mirksiukas.gif Kai nori ir reikia visko galima ir savarankiskai ismokt.
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2012 12 30, 16:18)
As tai nelabai isivaizduoju, kaip zmogus be buhalteriniu kursu ar issilavinimo gali vesti apskaita  g.gif

Aš tai įsivaizduoju. Labai įsivaizduoju. Net papasakot galėčiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 30, 19:18)
Aš tai įsivaizduoju. Labai įsivaizduoju. Net papasakot galėčiau  cool.gif

O taip, as irgi tik bendraji buhalterijos kursa turejus pries 10 metu ax.gif Ir niekada nemaniau, kad teks lipt i buhalteriu katila smile.gif
Atsakyti