Tai ko nesigiriat, ką Kiaulėdų senis atnešė?
Galiu pasipasakoti - iš MB naktinukus
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 27, 18:45)
Kepimo inda, brolis laikrodi parveze, mb israse vokeli smutkem, nes amzinai neturiu ka rengtis ir dar visokiu smulkmeneliu mielu
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 27, 17:45)
O kodel pati nepasigiri?
O as gavau labai noreta uzrasu knygele grazia, MB irgi ceki israse smutkem, dar visokiu smulkmenu, o pati sau kvepalus pasidovanojau n tuosius
va tokius
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 27, 17:45)
Laba,
Viskos mielos ir šiltos, nes dovanotos su meile
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 27, 18:45)
mb jau prieš šventes kavos aparatą padovanojo
prieskonių rinkinį medinį, biški tvarkos bus virtuvėj, knygų, saldainių, kavos, šampės, bapkių mamos pasižadėjimą kad kartą į mėnesį atvažiuos man pietus pagamins namus sutvarkys
o šiaip tai man geriausios dovanos žaislai nes nors 5min man ramybės yra kol jie žaidžia
Labas vakaras mielos koleges:) su praejusiomis sventemis Jus visas
neužfiksavusi esu, jei darbo dienos trukmė 4 val ir kito darbuotojo 1 val. tai prieššventinė diena kiek valandų tabelyje žymisi gal žinote?
neužfiksavusi esu, jei darbo dienos trukmė 4 val ir kito darbuotojo 1 val. tai prieššventinė diena kiek valandų tabelyje žymisi gal žinote?
QUOTE(dangiski migdolai @ 2012 12 28, 22:35)
Labas vakaras mielos koleges:) su praejusiomis sventemis Jus visas
visais atvejais prieššventinė diena trumpinama 1 valanda. Jeigu darbuotojas dirba 1 val. per dieną, tai prieššventinę dieną jam turi būti rašoma 0 valandų.
Bent jau man taip aiškino darbo inspekcija.
bet tai nelogiška rašyti kad nedirbo jeigu jis vienu ar kitu atveju dirba... pasijaučiau blondine
QUOTE(dangiski migdolai @ 2012 12 28, 22:46)
bet tai nelogiška rašyti kad nedirbo jeigu jis vienu ar kitu atveju dirba... pasijaučiau blondine
Ar visiems darbuotojams yra trumpinama darbo diena, einanti prieš šventes, viena valanda:
DK 153 straipsnio 1 dalyje yra nustatyta, kad švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmė sutrumpinama viena valanda, išskyrus sutrumpintą darbo laiką dirbančius darbuotojus.
Minimo straipsnio 2 dalyje yra nustatyta, kad esant šešių dienų darbo savaitei, prieš poilsio dieną darbas neturi trukti ilgiau kaip penkias valandas. Švenčių dienų sąrašas yra nurodytas DK 162 straipsnyje.
Darbo įstatymai nustato darbuotojų kategorijas, kurių darbo laiko trukmė yra sutrumpinta, t. y. trumpesnė nei 40 valandų per savaitę. DK 145 straipsnio 2 dalyje įtvirtinta, kad darbuotojų, kurių darbo pobūdis yra susijęs su didesne protine, emocine įtampa, darbo laiko sutrumpinimo tvarką nustato Vyriausybė.
Darbuotojams, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka nepriklauso dirbti sutrumpintu darbo laiku, nepriklausomai, ar jie dirba visą ar ne visą darbo laiką, sumine darbo laiko apskaita ar darbus, kuriuose leidžiama dirbti iki dvidešimt keturių valandų per parą, darbo dienos trukmė prieššventinę dieną turi būti sutrumpinama viena valanda, ir darbo laiko apskaitos žiniaraštyje turi būti žymimas tą dieną darbuotojo faktiškai dirbtas laikas.
Tuo atveju, jei darbuotojas teisės aktų nustatyta tvarka dirba sutrumpintu darbo laiku, tai šiuo atveju DK 153 straipsnio 1 dalies nuostata jiems nėra taikoma.
VDI inf.
čia nuoroda:
http://www.infolanga...-3exq/p240.html
Papildyta:
yra:
- sutrumpintas darbo laikas
- ir ne visas darbo laikas.
Priklausomai nuo to koks DK straipsnis parašytas DS, tai arba trumpinama viena valanda arba ne ir tiesm, kurie dirba ne aštuonias valandas, o mažiau.
Kai DS parašyta, kad dirbamas ne visas darbo laikas, tai trumpinama viena valanda, nors paprastai dirbama kad ir vieną valandą.
Na kaip sekasi tarpušvenčiu tylu labai pas mus
Klausimas ūkininkėms
Jei tarkim mes perimam ūkininką ir jis surašė ką jis turi, tarp jų buvo pvz trimeris, kuris pirktas prieš 3 m. ir tada jis kainavo 1600, tai man jį traukti
Taip pat ten pat randu traktorių T-25, jis 1992 m. ir jo kaina 12 000 Lt, tai man vėl jį traukti į apskaitą ir vėl nudėvėti
ir dar - buvo pas juos susodinti augalai į daržą, bet viskas vyko prieš perduodant kaip man juos rodyti
Kur pažiūrėsi - nieko nesuprantu
Klausimas ūkininkėms
Jei tarkim mes perimam ūkininką ir jis surašė ką jis turi, tarp jų buvo pvz trimeris, kuris pirktas prieš 3 m. ir tada jis kainavo 1600, tai man jį traukti
Taip pat ten pat randu traktorių T-25, jis 1992 m. ir jo kaina 12 000 Lt, tai man vėl jį traukti į apskaitą ir vėl nudėvėti
ir dar - buvo pas juos susodinti augalai į daržą, bet viskas vyko prieš perduodant kaip man juos rodyti
Kur pažiūrėsi - nieko nesuprantu
Man jau atostogos iki sausio 2 31 musu imone nedirba, inventorizacija padaryta Ramuma