Įkraunama...
Įkraunama...

Šventiniai BUHALTERIŲ namai

Tai ko nesigiriat, ką Kiaulėdų senis atnešė? unsure.gif
Atsakyti
Galiu pasipasakoti - iš MB naktinukus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 27, 18:45)
Tai ko nesigiriat, ką Kiaulėdų senis atnešė?  unsure.gif

Kepimo inda, brolis laikrodi parveze, mb israse vokeli smutkem, nes amzinai neturiu ka rengtis biggrin.gif ir dar visokiu smulkmeneliu mielu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 27, 17:45)

O kodel pati nepasigiri? tongue.gif

O as gavau labai noreta uzrasu knygele grazia, MB irgi ceki israse smutkem, dar visokiu smulkmenu, o pati sau kvepalus pasidovanojau n tuosius lotuliukas.gif

va tokius ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tučka: 27 gruodžio 2012 - 19:27
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 27, 17:45)

Laba,

Viskos mielos ir šiltos, nes dovanotos su meile wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 27, 18:45)

mb jau prieš šventes kavos aparatą padovanojo assa.gif
prieskonių rinkinį medinį, biški tvarkos bus virtuvėj, knygų, saldainių, kavos, šampės, bapkių thumb_yello.gif mamos pasižadėjimą kad kartą į mėnesį atvažiuos man pietus pagamins namus sutvarkys dirol.gif
o šiaip tai man geriausios dovanos žaislai hihihi.gif nes nors 5min man ramybės yra kol jie žaidžia biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras mielos koleges:) su praejusiomis sventemis Jus visas smile.gif
neužfiksavusi esu, jei darbo dienos trukmė 4 val ir kito darbuotojo 1 val. tai prieššventinė diena kiek valandų tabelyje žymisi gal žinote?
Atsakyti
QUOTE(dangiski migdolai @ 2012 12 28, 22:35)
Labas vakaras mielos koleges:) su praejusiomis sventemis Jus visas smile.gif
neužfiksavusi esu, jei darbo dienos trukmė 4 val ir kito darbuotojo 1 val. tai prieššventinė diena kiek valandų tabelyje žymisi gal žinote?

visais atvejais prieššventinė diena trumpinama 1 valanda. Jeigu darbuotojas dirba 1 val. per dieną, tai prieššventinę dieną jam turi būti rašoma 0 valandų.
Bent jau man taip aiškino darbo inspekcija.
Atsakyti
bet tai nelogiška rašyti kad nedirbo jeigu jis vienu ar kitu atveju dirba... pasijaučiau blondine ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiski migdolai @ 2012 12 28, 22:46)
bet tai nelogiška rašyti kad nedirbo jeigu jis vienu ar kitu atveju dirba... pasijaučiau blondine  ax.gif

Ar visiems darbuotojams yra trumpinama darbo diena, einanti prieš šventes, viena valanda:

DK 153 straipsnio 1 dalyje yra nustatyta, kad švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmė sutrumpinama viena valanda, išskyrus sutrumpintą darbo laiką dirbančius darbuotojus.

Minimo straipsnio 2 dalyje yra nustatyta, kad esant šešių dienų darbo savaitei, prieš poilsio dieną darbas neturi trukti ilgiau kaip penkias valandas. Švenčių dienų sąrašas yra nurodytas DK 162 straipsnyje.

Darbo įstatymai nustato darbuotojų kategorijas, kurių darbo laiko trukmė yra sutrumpinta, t. y. trumpesnė nei 40 valandų per savaitę. DK 145 straipsnio 2 dalyje įtvirtinta, kad darbuotojų, kurių darbo pobūdis yra susijęs su didesne protine, emocine įtampa, darbo laiko sutrumpinimo tvarką nustato Vyriausybė.

Darbuotojams, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka nepriklauso dirbti sutrumpintu darbo laiku, nepriklausomai, ar jie dirba visą ar ne visą darbo laiką, sumine darbo laiko apskaita ar darbus, kuriuose leidžiama dirbti iki dvidešimt keturių valandų per parą, darbo dienos trukmė prieššventinę dieną turi būti sutrumpinama viena valanda, ir darbo laiko apskaitos žiniaraštyje turi būti žymimas tą dieną darbuotojo faktiškai dirbtas laikas.

Tuo atveju, jei darbuotojas teisės aktų nustatyta tvarka dirba sutrumpintu darbo laiku, tai šiuo atveju DK 153 straipsnio 1 dalies nuostata jiems nėra taikoma.

VDI inf.

čia nuoroda:
http://www.infolanga...-3exq/p240.html

Papildyta:
yra:
- sutrumpintas darbo laikas
- ir ne visas darbo laikas.

Priklausomai nuo to koks DK straipsnis parašytas DS, tai arba trumpinama viena valanda arba ne ir tiesm, kurie dirba ne aštuonias valandas, o mažiau.

Kai DS parašyta, kad dirbamas ne visas darbo laikas, tai trumpinama viena valanda, nors paprastai dirbama kad ir vieną valandą.

Atsakyti
Na kaip sekasi tarpušvenčiu ax.gif tylu labai pas mus blink.gif

Klausimas ūkininkėms smile.gif
Jei tarkim mes perimam ūkininką ir jis surašė ką jis turi, tarp jų buvo pvz trimeris, kuris pirktas prieš 3 m. ir tada jis kainavo 1600, tai man jį traukti blush2.gif
Taip pat ten pat randu traktorių T-25, jis 1992 m. ir jo kaina 12 000 Lt, tai man vėl jį traukti į apskaitą ir vėl nudėvėti g.gif

ir dar - buvo pas juos susodinti augalai į daržą, bet viskas vyko prieš perduodant smile.gif kaip man juos rodyti blush2.gif

Kur pažiūrėsi - nieko nesuprantu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepos dukra: 29 gruodžio 2012 - 16:40
Man jau atostogos iki sausio 2 bigsmile.gif 31 musu imone nedirba, inventorizacija padaryta smile.gif Ramuma thumbup.gif
Atsakyti