Įkraunama...
Įkraunama...

Giminaičiai neatsiklausę valgydina mano kūdikį

Praūžė šventės, ateinu pasipasakoti, kaip išsisprendė ta giminaičių- maitintojų problema. Ačiū visoms patarusioms, jūsų pasiūlymus buvau susiruošus, susidėliojus, žodžiu, karinėj parengty tiesiog (žiaurokai skamba, bet tokia jau tiesa). Bet neprireikė. Tiesiog taip sutapo, kad per Kalėdų vakarienę mažius pasiprašė pieno ir pasnausti, tai grįžau prie stalo, kai visi jau buvo baigę valgyti. Vaikiuką perėmė tėtis, o tada su apelsinu ir prisistatė vienas "valgydinimo entuziastas". (Beje, tai ne senosios kartos atstovas, todėl taip mane ir stebino toks elgesys). Apelsinas tas, aišku, jau apvalgytas, ir tuoj kišamas vaikui panosėn. doh.gif Va tada mano brangusis taip dėbtelėjo ir toookiu balsu pasakė "nelįsk, mes patys vaiką pamaitinam", kad daugiau norinčių pasidalinti paskutinių kąsniu nebeatsirado. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2013 01 07, 19:37)
Praūžė šventės, ateinu pasipasakoti, kaip išsisprendė ta giminaičių- maitintojų problema. Ačiū visoms patarusioms, jūsų pasiūlymus buvau susiruošus, susidėliojus, žodžiu, karinėj parengty tiesiog (žiaurokai skamba, bet tokia jau tiesa). Bet neprireikė. Tiesiog taip sutapo, kad per Kalėdų vakarienę mažius pasiprašė pieno ir pasnausti, tai grįžau prie stalo, kai visi jau buvo baigę valgyti. Vaikiuką perėmė tėtis, o tada su apelsinu ir prisistatė vienas "valgydinimo entuziastas". (Beje, tai ne senosios kartos atstovas, todėl taip mane ir stebino toks elgesys). Apelsinas tas, aišku, jau apvalgytas, ir tuoj kišamas vaikui panosėn. doh.gif  Va tada mano brangusis taip dėbtelėjo ir toookiu balsu pasakė "nelįsk, mes patys vaiką pamaitinam", kad daugiau norinčių pasidalinti paskutinių kąsniu nebeatsirado. lotuliukas.gif

na va kaip puikiai apsisaugojot:D turi ir vyras balsa parodyt:D
o vat mano maziuke ne maitint susiruose mociutes, o isbuciuot:) gal atrodo kad bjauri esu su vyru kad mociutem buciuot neleidziu, nu bet ne i lupas jmj.... viena mociute jau pagyvenus neaisku kokiom ligom serga, o kita su zmonem dirba, tai kazkaip baisu kad ir apkrest gali... nu bet nieko papyko papyko ir tuom baigesi:)
Atsakyti
QUOTE(Žinoma @ 2012 12 21, 15:16)
kai viena žmogysta atsikando obuolio ir iš burnos ištraukus nuokandą atkišo mano vaikui, galvojau,kad numirsiu vien nuo vaizdo, nežinau kaip man susišvietė, bet atkandau savo obuolio ,ištraukiau sau iš burnos ir pasiūliau geradarei suvalgyt, kažkodėl atsisakė išpūtusi akis,kad ką aš čia sau galvoju, bet susiprato,daugiau ne tik nuokandų,absoliučiai nieko nekišo mano vaikui.

Pamatyčiau, kas mano vaikui pakramtytą kištų, išgriūčiau unsure.gif O susitvarkėt, tai super thumbup.gif
Mano anyta vis man kalbėdavo, kaip ji savo vaikams 4 mėnesių ir cepelino kelis kąsnius duodavo blink.gif o jos kaimynės anūkė ir tą jau valgė, ir aną...Vienu žodžiu, jai viskas buvo geriau už mamos pieną dry.gif
Atsakyti
QUOTE(kristtule @ 2013 01 07, 19:52)
o vat mano maziuke ne maitint susiruose mociutes, o isbuciuot:) gal atrodo kad bjauri esu su vyru kad mociutem buciuot neleidziu, nu bet ne i lupas jmj.... viena mociute jau pagyvenus neaisku kokiom ligom serga, o kita su zmonem dirba, tai kazkaip baisu kad ir apkrest gali... nu bet nieko papyko papyko ir tuom baigesi:)

pas mus lygiai taip pat.
atejo mociute anukelio aplankyti viskas kaip ir normaliai,bet kaip pamaciau,kad atsisveikinant puola tiesiai i burnyte buciuoti,(o mazuliai dar nemoka suciaupti lupyciu),tai griestai pasakiau,jai i lupas nebuciuotu,tai labai supyko ir tikrai savo nepasitenkinima MB issake doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristtule @ 2013 01 07, 18:52)

Tai išeitis netikėta pasirodė, bet man patiko thumbup.gif . O dėl bučiavimo vaikui į lūpytes esat visiškai teisi. Klausiau ir pediatrės, patyrusios gydytojos, tai ji griežtai pasakė NE. Taip mažiukai gali būti užkrėsti ir sirgti jiems visai nebūdingomis- suaugusiųjų- ligomis. Tegu pyksta tie bučiuokliai kiek nori, neleis niekas mažiaus taip kirkinti.
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2013 01 09, 17:19)
Tai išeitis netikėta pasirodė, bet man patiko thumbup.gif . O dėl bučiavimo vaikui į lūpytes esat visiškai teisi. Klausiau ir pediatrės, patyrusios gydytojos, tai ji griežtai pasakė NE. Taip mažiukai gali būti užkrėsti ir sirgti jiems visai nebūdingomis- suaugusiųjų- ligomis. Tegu pyksta tie bučiuokliai kiek nori, neleis niekas mažiaus taip kirkinti.

vat butent, o ne buciuokliams po to gydyt reikia, ir naktim nemiegot:)
Atsakyti
As pakraupus... Na bet kaip zmonems taip susisviecia kudikelius zaloti! As esu tikra, kad visi suauge zmones yra istisi eduonies bakteriju ir herpeso virusu nesiotojai, juk tiktai naujagimiai turi sterilia burnyte. O veliau jau nuo mamos prieziuros priklauso, kiek laiko tas burnytes svaruma isliks. tegul tie kurie kisa savo eduonetas burnas pabando metuku vaikui gerai isvalyti dantukus! arba pranesa, kada daresi burnos higiena? As seneliams issiuntinejau straipsni apie nehigienisko maitinimo gresmes vaikui, tai apsvieciau ir ramu. nes senelis turejo ir vis dar turi iproti kitus anukus (jie vyresni, tai taip jau iprates) maitinti is savo lekstes savo irankiais. na, bet bent jau mano vaiko ne, tik man tenka dvigubai savo vaika ir nuo tu vaiku atkasto maisto ir puodeliu saugoti doh.gif
Atsakyti
mano mama tai supratinga, niekada į lūpas vaiko nebučiuoja, net manęs nebučiuoja. O va turiu dar močiutę, tai vien dėl to, kad ji baisiai nori į lūpas bučiuotis, vengiu ją išvis lankyt. ir dar proanūkius labai nori išbučiuot, būtinai į lūpas....pasakysi - supyks, tai tegu pyksta tyliai, kad neaplankom...arba retai aplankom. o tais atvejais apsimetu sergančia, tipo į lūpas nesibučiuokim.
Atsakyti
Pažistama situacija, bet buvo prieš 16 metų, mažei buvo nepilni metukai, važiavau egzaminus laikyti, palikau anytai. Atvažiuoju, o ji maitina vaiką - pati kramto, o po to jai į burną kišo. Aš vos iš koto neišvirtau - klausiu, ką ji daro. O ana akis išputė- o kas čia tokio, mes savo vaikus taip maitinom. Teko paaiškinti, kad aš neleidžiu tai daryt. Ne, man lygi šil pikta, kai prisiminiau doh.gif
O antra anyta priekaištavo, kodėl neduodu 1.5 metukų vaikui dešros ir pirktinių paštetų, argumentas kiečiausias buvo :"Kaimynės dvinukai visą tai jau seniai valgo". Teko paaiškinti, kad man jos kaimynė nėra autoritėtas, ir pati spresiu, ką ir kada duoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 19 sausio 2013 - 22:56
Supykčiau ant tokių giminių, kurie tėvų neatsiklausę jų leliuką mažą maitina doh.gif Po kelių mandagių įspėjimų pasakyčiau tiesiai šviesiai, kad taip negalima ir man nepatinka.

O dėl visų atkastų ir sukramtytų valgių: man šlykštu žiūrėti, kaip viena mano pažįstama savo vaiką nuo pat mažumės maitina. Vaikui jau 1,4 mėn., bet ji vis dar kiekvieną obuolį, kiekvieną sausainį vaikui sukramto savo burnoje ir tada vaikui duoda doh.gif doh.gif doh.gif Ir sakyk nesakius tokiems žmonėms, jiems atrodo, kad tai labai normalu, jeigu jų mamos tą patį darė rolleyes.gif
Atsakyti
Aš kai papasakojau, kaip kai kurių jūsų mamos ar anytos vaikui sukramtytą maista duoda, tai ji ne iš pirmo karto patikėjo doh.gif mano mamai 63 metai, mano sesei 42, broliui 28, man 26, bet nei vieno iš mūsų jai nebuvo atėję į galvą taip pamaitinti. Ji viską trindavo šakute arba per sietelį thumbup.gif tik va vis pasiūlo švelniai kokios druskytės jai į tyrelę įdėti - sako gi neskanu vaikui taip be nieko biggrin.gif tai kaip suprantu ir aš kūdikiu būdama jau įvairaus maisto buvau ragavus - ir kotletuko kepto, ir visko biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Aš irgi tokių nesąmonių iki to laiko mačiusi nebuvau, nors kelias jaunesnes seses turiu. Kaip džiaugiuosi, kad mano mama taip nedarė doh.gif biggrin.gif
Atsakyti