QUOTE(Doremina @ 2012 12 15, 19:12)
Sveikos, Supermamos, reikia jūsų patarimo.
Sūnui greit devyni mėnesiai. Dar maitinu pati, bet jau neblogai valgo ir taip vadinamą kietą maistą. Švenčių metas, nusimato bendravimas su giminaičiais, tai smagu, o kartu ir neramu, nes keletas jų jau kelis kartus vaikui bandė sumaitinti kieto maisto neatsiklausę nei manęs, nei tėčio.
Gal esu kiek paranojiška, bet turbūt dauguma sutiksit, kad nehigieniška, kai žmogus prakanda vaisių ir tokį, prakąstą, siūlo graužt kūdikiui. Jei kokią bacilą užneš? Be to, turbūt ir nelabai logiška dar beveik bedančiui siūlyti, kišti į burną bulvės gabalą- kramtyt tai nėr su kuo, o jei pasprings? Be to, vaikas yra tikrai sotus, tai kas čia per keistas įprotis, mano manymu, vaikui lyg kokiam augintiniui vis kaišiot gabalėlį to, gabalėlį ano.
Žodžiu, kiekvieną kartą pasakiau, kad negalima taip ir neleidau. Pirmą kartą kai įspėjau, maniau, kad nebežino, pamiršo, kaip savo vaikus augino. Bet neleisti teko dar sykį ir dar sykį. Apima jausmas, kad arba žmonės manęs negirdi, arba nesupranta. Patarkit, ką daryti, kaip pasakyti, nes dabar yra taip, kad, kai pas juos nuvažiuosim ar jie pas mus, nuo mažiaus nenuleisiu akių, nes bijau, kad vėl sumanys pavaišint kuo nors iš savo burnos

.
Sveika

Giminės tikrai negerai elgiasi

aš taip pat reaguočiau kaip ir tu, juk tai tavo vaikas, tu jo mama, savaime suprantama kad saugai nuo visko,

Pasakyk tiesiai šviesiai ka galvoji, pasakyk, kad nekištu vaikui nieko valgyt. Mano mama vis norėdavo kanors ikišt, bet mes su vyru aiškiai pasakėme, kad savo vaikus užsiaugino, kaip norėjo, kaip manė kad yra geriausia, o aš savo auginu kaip aš manau, kad yra geriausia, lai nesikiša. Nėr čia ko

Vienas dalykas yra patarti, o kitas savo daryti
Kitas dalykas svetimas žmogus (ne tėtis ir ne mama) duoda atkasta maista

Tam tikrai nepritariu

Nors ir žmogus neserga, bet tai yra nehigieniška (net nežinau kaip kitaip pavadint)
Jei bijai kad gali isižeist, pabandyk pasakyt jiems atsargiai bet aiškiai, kad nekištu maisto, galu gale vaikas gali ir užspringti

Ir neklausyk tokiu pasakymu kaip ''aš taip užauginau savo vaikus ir nieko nenutiko'' Šitas pasakymaslabai netinkamas, kiti duoda ir saldainiu palaižyt nuo 3 mėn. ir džiaugiasi kad nieko nenutiko ir siulo kad kitos duotu savo vaikams
Tau palinkėčiau kantrybės

Labai jau sunku tokiems žmonėms išaiškinti

dažniausiai viskas gaunasi su didžiausiais pykčiais