Įkraunama...
Įkraunama...

2010 dvynukų šauniausios mamytės

QUOTE(easy22 @ 2013 01 14, 13:20)

Paulina, maniškės irgi žinok ir raides moka ir skaičiuoja ir dėlioja, bet aš jokiu būdu nsėdžiu ir jų nemokau  blush2.gif  tiesiog pas jas tokie pomėgiai, kad natūraliai tas išmokimas ir gaunasi  biggrin.gif buvo tarpas kai niekas buvo neįdomu tik knygos, taip išmokom raides, paskui buvo dėlionių bumas. dabar piešimas ant bangos  biggrin.gif  bet vat žaislai jokie neįdomūs doh.gif

Aš taip ir suprantu Easy22 ir labai džiaugiuosi už jus. bigsmile.gif Belieka tik pavydėti jums blush2.gif lotuliukas.gif biggrin.gif Bet iš tikrųjų tai nepavydim biggrin.gif Matau daug žavesio mūsų nemokšiškume. lotuliukas.gif Jei tik pradedu jas mokyti, tai taip jos visko prisigalvoja ir viską perverčia aukštyn kojom, kad leipstam juokais. Dar nė vienos pasakos nesu joms perskaičius iki galo, nes man jos tiesiog neleidžia doh.gif biggrin.gif O žaislai tai mums visi patinka, bet geriausias ir nepakartojamas žaislas tai jos abi viena kitai biggrin.gif Jau žiūrėk viena guli maikutę pasikėlus, o kita gydo, adatas leidžia, apsikabinus glosto guodžia, o kita vaidina užsimerkus, kad labai blogai jaučiasi, dažnai būna, kad ir broliai įkliūva ir būna suguldyti į ligoninę lotuliukas.gif Girdžiu brolis sako, jau gana, noriu eit filmą žiūrėt, o Viktorija sako: vėliau, dabar gulėk ramiai, kai pasveiksi tada ir galėsi eit žiūrėt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(easy22 @ 2013 01 14, 14:20)
Sveikutės,
kaip įdomiai čia kalbate  4u.gif Ariele77, kantrybės  4u.gif  4u.gif pas mus buvo tarpas, kai Aurėja būdavo tvarkosi, o Austėja nesamones daro šalia atsisėdusi, tada besitvarkančiai mergaitei būdavo koks nors paskatinimas  blush2.gif  greitai persilaužė  biggrin.gif bet šeip pas mus jos labai panašios, pomėgiai vienodi tai sunku man ir patarti ką  blush2.gif 
Paulina, maniškės irgi žinok ir raides moka ir skaičiuoja ir dėlioja, bet aš jokiu būdu nsėdžiu ir jų nemokau  blush2.gif  tiesiog pas jas tokie pomėgiai, kad natūraliai tas išmokimas ir gaunasi  biggrin.gif buvo tarpas kai niekas buvo neįdomu tik knygos, taip išmokom raides, paskui buvo dėlionių bumas. dabar piešimas ant bangos  biggrin.gif  bet vat žaislai jokie neįdomūs doh.gif

Va va, negalvokit, kad as kokia izverge, per prievarta mokau skaiciuot ir skaityt lotuliukas.gif Jos pacios vis klausineja kieno cia raidele ir koks cia skaicius.
Atsakyti
QUOTE(Ariele77 @ 2013 01 14, 15:36)
Va va, negalvokit, kad as kokia izverge, per prievarta mokau skaiciuot ir skaityt  lotuliukas.gif Jos pacios vis klausineja kieno cia raidele ir koks cia skaicius.

lotuliukas.gif Kažkaip net ir nepagalvojau, kad jūs specialiai mokote. Tiesiog gabios jūsų mergaitės tuose reikaluose dabar, šaunuolės smile.gif Jei vaikas nenorės, jo tikrai niekaip neišmokinsi smile.gif Ateis laikas ir mūsų "nemokšiukam" mokytis biggrin.gif

Kad paguosti mamytes, kurių vaikučiai nenori mokintis iki mokyklos galiu pasakyti, kad labai dažnai taip nutinka, kad vaikučius, kurie ateina į mokyklą mokėdami skaityti ir rašyti, aplenkia tie vaikai, kurie atėjo nieko nemokėdami. O priežastis labai paprasta, tiem viską mokantiem vaikučiam pasirodo labai viskas lenga ir jie užmiega ant laurų ir dažnai pramiega tą laiką kai reikia atsibusti biggrin.gif

O tau Ariele77 norėjau pasakyti, kad tavo mergytės tikrai abi, pati matai, protingos, gabios, o kad nenori užsiimti kažkokia būtent veikla, kad nelabai nori tvarkytis, tai juk tai tik visiškos smulkmenos 4u.gif
Atsakyti
Labuka 4u.gif
QUOTE(Ainytė @ 2013 01 14, 13:18)
O del daiktu ir zaislu metymo bandau nustayt griezta riba: metai tai tai vadinasi tuoj pat surinksi, o kad rinktu tenka maziausiai pedagogiskus metodus taikyt, nu bet kazkokios ribos manau turi but.
   Pas mus metymas ne pirma problema, bet pestymes del vieno daikto. O ginklai ju ne rankos ar dantys tarpusavy, bet gerkles. Jei tik nepasidalina abu klykia kad turbut visas namas girdi. Va cia
nerandu jokio budo kaip uzkist.

Musiskiai irgi ir daiktus pameto, ir pasipesa. Bet mes grieztai, sodinam ant keduciu, jeigu nepadeda, paimam daiktus, kuriuos meto, ir uzdarom i sandeliuka bent dienai. Ypac jeigu kazkuo nepasidalina, negauna tada ne vienas. Uztat paskutiniu metu visai neblogai dalinasi biggrin.gif
Tik spalvu pazint niekaip nepavyksta, Simas jau lyg ir skiria, nu bet Tilda doh.gif Mokyk nemokes, nepataiko lotuliukas.gif Raides ir skaiciai mums dar kosmosas blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gretchene: 14 sausio 2013 - 16:04
QUOTE(gretchene @ 2013 01 14, 16:58)
negauna tada ne vienas.

thumbup.gif metodas, pas mus irg jis tobulas smile.gif jau net del filmuku susitaria, nes zino kad bus isjungta viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gretchene @ 2013 01 14, 15:58)
Labuka 4u.gif

Musiskiai irgi ir daiktus pameto, ir pasipesa. Bet mes grieztai, sodinam ant keduciu, jeigu nepadeda, paimam daiktus, kuriuos meto, ir uzdarom i sandeliuka bent dienai. Ypac jeigu kazkuo nepasidalina, negauna tada ne vienas. Uztat paskutiniu metu visai neblogai dalinasi biggrin.gif

Nu ir griežtos jūs mamkos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O neatrodo, kad atėjo tam laikas, o ne bausmės padėjo biggrin.gif
Niekados nesu dėl žaislų nepasidalinimo baudus, nei žaislų neatiminėju. Kaip susipyksta, taip išsiaiškina abi. Man tai čia toks natūralus dalykas, suaugusieji nepasidalina daug kuo, o ko iš vaikų reik norėt. Retais atvejais lendu į jų dalybas, kai jau matau teisybės neranda, bet niekad neatimu visada randam kompromisą arba pakaitalą smile.gif Juk daugeliu atvejų aš net nematau nei kuri pradėjo peštynes, nei kuri iš kurios atėmė, taigi neturiu teisės ir bausti biggrin.gif O bausti už tai abi ir kaltą ir nekaltą, tai man bereikalingas pykčio pasėjimas vaike blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(VELI @ 2013 01 14, 16:02)
thumbup.gif metodas, pas mus irg jis tobulas smile.gif jau net del filmuku susitaria, nes zino kad bus isjungta viskas  biggrin.gif

Kai kokiu filmu nepasidalina, tai šis variantas gal ir tinka biggrin.gif Bet ir tai negaliu pykti ant jų, nes mes su vyru irgi dažnai nepasidalinam ką žiūrėti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paulina:): 14 sausio 2013 - 16:13
QUOTE(Paulina:) @ 2013 01 14, 17:12)
Nu ir griežtos jūs mamkos lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Cia dar manau nuo vaiku priklauso, vieni ramesni, kiti ne taip lengvai eina i kompromisus. Mes irgi peadzioj bandom tartis, pasiulau kitu variantu, bet jeigu abu kaip oziai ir dar triuksma kelia, tai jau tenka imtis grieztesniu priemoniu. Maniskiai ir darzely pasizymi kaip aktyvus ir plepus, aukletojos ne visada sugeba paveikti. Viena diena sugalvojo vienas liemene nusimaut, ir kitas is paskos. Aukletojai taip ir nepavyko susitart kad vel apsimautu doh.gif Aisku cia ne esminiai dalykai, bet supratom, kad ne vien mums musu vaikai atrodo is tu judresniu ir triuksmingesniu lyginant su kitais bendraamziais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gretchene @ 2013 01 14, 16:18)
Cia dar manau nuo vaiku priklauso, vieni ramesni, kiti ne taip lengvai eina i kompromisus. Mes irgi peadzioj bandom tartis, pasiulau kitu variantu, bet jeigu abu kaip oziai ir dar triuksma kelia, tai jau tenka imtis grieztesniu priemoniu.

O jeigu taip visai nesikišant kuo pasibaigtų peštynės dėl daiktų? biggrin.gif Dėl judrumo tai nieko negaliu pasakyti, bet labiau užsispyrusio vaiko nei mano Viktorija net neįsivaizduoju lotuliukas.gif Pas mus ją visi vadina "blondine" lotuliukas.gif Drabužių nusirenginėjimas ir visko darymas kaip jai patinka, tai tik siemkos. Dar nepavyko su ja susitarti nei darželio auklėtojoms, nei močiutėms, nei tetoms lotuliukas.gif Sykį kaip buvau palikus tetoms, sakė Lukreciją tai dar pasilitų kada, o tos "blondinės" kavenskos tikrai ne lotuliukas.gif Bet ji mergina grynai į mane, taip kad aš ant jos jau iš principo negaliu pykti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mus tarpusavio pestynes gal nera didele problema, kazkaip pavyksta issiaiskinti, aisku atlekia abu ar nuskriaustasis pas mane. Tada as siulau kazka kita, ar pasakau, tas, kuris ateme, turi atiduoti tam, is kurio ateme. Kazkaip issisprendziam.
Del to kas skaiciuoja ar moka raides irgi nelabai dar aktualu, nes tik pradeda issireiksti ir daugiau zodziu vartoti.
As galvoju, gal Ariele77, tu "gudresne" mergaite labiau ar dazniau pagiri? Tai antroji biski labiau nuoskauda jaucia? As ant saviskiu pastebiu, jei tik mergaite, nes ji greiciau "pagauna kampa" pagiriam, jau berniukas kazka nusisukes vienas zaidzia, tai tada jau kitaip su juo "taisom situacija", pakvieciam ka padeti ar pan. - cia tik toks pamastymas. Pvz. musiskiai megsta zaisti su telefono programelemis vyro telefone, jos atitinka ju lygi, ten kur nors ka nors sustumdyti uzdeti ar pan. - tai ka daro vaikai su lipduku knygelemis, kas maniskiam kazkodel dar nelabai idomu. Mergaite labai greitai pagauna kampa, tada berniukas atsitraukia. Jis kartais pasipraso kol mergaite miega ar zaidzia - pazaisti su telefonu, tada leciau, bet padaro ka ten reikia. Mes giriam ir t.t

As baltai pavydziu toms, kurios sugeba islikti ramios, nereaguoti, neissiprovokuoti. Nesugebu. Gal tokio budo ar charakterio, arba jie laba geria jaucia kad mane gali lengvai isprovokuoti. Lengva pasakyti - neissiprovokuok.
Nes vis dar turiu tas pacias 2 problemas - valgymas. Pas mane, jei nori valgyti, nepraso ir neina valgyti, tada jau verkia arba stipriai verkia. Reikia tada arba jau grieztai sodinti ir sakyti valgai! Arba laukti kol issireks ir prades galu gale valgyti. Na subaru neislaikiusi, nes nebus taip, kad nevalgys, faktas - nori valgyti. Jei bandai isvengti tiokios situacijos ir siulau anksciau kartais be problemu pavalgo, kartais dar nenori ir t.t.
Ir pietu miegas. Kai darzelyje - problemos nera, jie ten visi guli, jei nemiega, akytemis varto, jei uzmiega, tai uzmiega, siaip uzmiega. O namuose doh.gif doh.gif doh.gif Juokiasi, soka, sokineja, siusiu, kaku, gerti ir t.t. Kol pratruksu, isbaru - kas nerekomenduojama pries ramu vaiku uzmigima - issibaru, tada jie per minute uzmiega. Nezinau nezinau verysad.gif verysad.gif Is pradziu salia ramiai paguliu, paaiskinu, kad jau laikas akytems, ausytems ir t.t pailseti, tada vienas susijuokia, kitas ir vel pieno ir to ano. Atskiruose kambariuose nemiega, nes nepratinti nuo pradziu, rekia baisiai jei palieku viena kuri kambaryje miegoti, as atsitraukiu tik jiems uzmigus. Vakare daugiau maziau be didesniu bedu, nes ir vyras salia atsigula, sudrausmina, jei jau noras uzeina padukti.
Atsakyti
Rulee pas mus labai panašios problemos: valgymas ir miegojimas. Vat tada ir aš parėkauju lotuliukas.gif O valgymas ne todėl kad nenori valgyti, o todėl kad nebenori pačios valgyti, bet Viktorija pavyzdžiui nesileidžia ir maitinama. doh.gif Jau net auklytė girdžiu kaip praradus viltį parėkauja ant jos lotuliukas.gif
O miegojimas iš viso pas mus paskutiniu laiku katastrofa kol neišsidūksta, neišdainuoja visų dainų, neišdeklamuoja visų eilėraščių, nepaguldysi niekaip. Lukrecija iš viso kaip partizanė dažniausiai net nesigula, o sėdi lovytėje kol nulūžta lotuliukas.gif Vat šituose dalykuose ir man kantrybė trūksta. O ryte nepažadinsi niekaip nė vienos doh.gif
O dėl žaislų ir peštynių pasikartosiu, bet man jokio skirtumo ar vaikas pasiutęs ar ne, ar jis geras ar blogas, ar suvaldomas ar ne, bet jeigu aš nemačiau, kuris kaltas niekados nebarsiu nė vieno smile.gif Tas pats galioja ir merginom, ir vaikinam, nes jie ne ką mažiau pešasi nei sesės. Tai jeigu už tokius dalykus aš barčiau, bausčiau, tai jau seniai būčiau gerklę prarėkus ant visų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir man tas pats, kuris mano akimis geresnis vaikas, kuris blogesnis, bet kaip sakant už rankos nepagautas ne vagis. Galėčiau barti abu, bet man tai žiauriai nesąžininga nekaltojo atveju. Esu tikrai ne kartą tėvų barta dėl muštynių su broliu ir barta kai buvau visai nekalta ir tikrai prisimenu koks jausmas tuomet apninka biggrin.gif Todėl savo vaikam taip nedarysiu. Kitas dalykas kai matai, aišku gali, bet man kažkaip taip sekasi, kad aš dažniausiai nepamatau, kuris kaltas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paulina:): 14 sausio 2013 - 17:36
QUOTE(Paulina:) @ 2013 01 14, 17:32)
Rulee pas mus labai panašios problemos: valgymas ir miegojimas. Vat tada ir aš parėkauju lotuliukas.gif O valgymas ne todėl kad nenori valgyti, o todėl kad nebenori pačios valgyti, bet Viktorija pavyzdžiui nesileidžia ir maitinama.  doh.gif Jau net auklytė girdžiu kaip praradus viltį parėkauja ant jos lotuliukas.gif
O miegojimas iš viso pas mus paskutiniu laiku katastrofa kol neišsidūksta, neišdainuoja visų dainų, neišdeklamuoja visų eilėraščių, nepaguldysi niekaip. Lukrecija iš viso kaip partizanė dažniausiai net nesigula, o sėdi lovytėje kol nulūžta lotuliukas.gif Vat šituose dalykuose ir man kantrybė trūksta. O ryte nepažadinsi niekaip nė vienos doh.gif

Va na, man vyras irgi sako, kad ne pas mane viena tokios problemos lotuliukas.gif
As jam vel sakau siandiena, kol uzmigdziau, vel mane isprovokavo, sako, o kaip kitoms sekasi, sakau miega visu be problemu, sako na nebuna taip lotuliukas.gif
Nes vis atrodo, kad gal as kazkaip neteisingai i vaikus ziuriu ir reaguoja, na bet jie gi vaikai, ne robotukai. Nuluzo 14.30 ir ismiegojo 3 valandas. Reikia jiems to miego, bet be kovos nepasiduoda doh.gif
Siaip tikrai labai geri abu, atmetus ta pietu uzmigimo problema ir pavalgyma, arba as tiesiog visu kitu likusiu problemeliu nebesureiksminu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rulee @ 2013 01 14, 18:12)
Va na, man vyras irgi sako, kad ne pas mane viena tokios problemos  lotuliukas.gif
As jam vel sakau siandiena, kol uzmigdziau, vel mane isprovokavo, sako, o kaip kitoms sekasi, sakau miega visu be problemu, sako na nebuna taip  lotuliukas.gif
Nes vis atrodo, kad gal as kazkaip neteisingai i vaikus ziuriu ir reaguoja, na bet jie gi vaikai, ne robotukai. Nuluzo 14.30 ir ismiegojo 3 valandas. Reikia jiems to miego, bet be kovos nepasiduoda  doh.gif
Siaip tikrai labai geri abu, atmetus ta pietu uzmigimo problema ir pavalgyma, arba as tiesiog visu kitu likusiu problemeliu nebesureiksminu  g.gif

Būna būna pas visus tų problemų anksčiau ar vėliau tokių biggrin.gif Miegas problema mums pasidarė iš tikrųjų visai neseniai, gal kokie du mėnesiai. Ir svarbiausia ne pietų miegas, o vakaro biggrin.gif Turiu du vaikus nenulaužiamus, t.y. vyriausią sūnų ir į jį panašią sesę doh.gif O tie mazgiai kiti palaiko kompaniją biggrin.gif Su vyresnėliu jau seniai nuleidau rankas, eina miegoti 24 val. ir ryte keliasi į mokyklą doh.gif jaunėlis miegaliukas užmigtų ir 21 val. bet neleidžia brolis ramiai miegoti doh.gif Tas pats ir Viktorija mergaitė eitų miegoti jau 21 val., bet Lukrecija nenulaužiama doh.gif Tiek klykavimo ir šnekos, kad net pačiai Viktorijai trūksta kantrybė ir ji pati pradeda sesę barti. Ir dažniausiai mes su vyru ir Viktorija užmiegam, o Lukrecija tik likus viena iš neturėjimo ką veikti doh.gif Aišku tai būtų ne problema, jei nereiktų keltis ryte. Jei nereikia niekur eiti tai viskas tvarkoj prabunda 11 val. ryto, o jei į daržą, tai nepadeda net krutinimas jų kaip negyvos būna lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paulina:): 14 sausio 2013 - 18:23