Įkraunama...
Įkraunama...

2010 dvynukų šauniausios mamytės

Mes turime 7 metų prancūzų buldogą. Kai K buvo 1 metas nusipirkome. Visiškai tinkamas su vaikais bendrauti. Aišku, ir plaukų prikrenta, nors nesišeria trumpaplaukis, iš lauko su pėdutėmis pritaptoja. Bet vaikai myli, žaidžia. Sesės nei kiek jo nebijo, tampo, mūčija, pirštus snukin kiša. Aš neleidžiu tik į antą aukštą lipt ir ant lovų miegot. Mama turi biglę, tai irgi ausis glosto, ta kenčia, bet manau vaikams šuo yra draugas ir užsiėmimas. O kačių nemėgstu, tikrai nelaikysiu.
Atsakyti
Na, del gyvunu kiekvienam savo biggrin.gif Man tai nemaiso tie plaukai, juolab, kad kates trumpaplaukes ir kai netingiu pasukuoju su furminatorium, tai ne taip baisiai viskas, o pati plaukais aplipus visa gyvenbima vaikstau ir man cia norma biggrin.gif Kad ir paragaus vaikas to plauko, kas atsitiks, jei kate namine, i lauka neina, nematau tame tragedijos. O kad vaikai atstoja, tai faktas, va ziurkiu vietoj 8 tik 2 turiu dabar ir man gana lotuliukas.gif

Atostogaut tai planavau namie, vaikus i darza ir pamiegot kaip zmogus ar dar koki filma paziuret ramiai, bet, matyt, svarbiausia geri norai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(medooza @ 2013 01 09, 16:41)
Atostogaut tai planavau namie, vaikus i darza ir pamiegot kaip zmogus ar dar koki filma paziuret ramiai, bet, matyt, svarbiausia geri norai  lotuliukas.gif

sugundei su atostogomis 4u.gif

mastau apie pavasari/vasara..
patarkit kur galima nuvaziuoti pailseti... butu gerai link juros.. blush2.gif
venspili buvom, jurmaloj kaip namie, lt pajuris netraukia... biggrin.gif

o as mergi i darza niekaip neisvedu sad.gif negaliu su savimo nieko padaryti... blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VELI: 10 sausio 2013 - 06:57
Jeigu kas nors galite, padėkite mažai mergytei pasveikti. Iš studijų laikų pažįstu jos mamytę. Tikrai geri žmonės. O mergytės krikšto mama ir mano Vakariuko krikštamotė.
Padėkite mergytei pasveikti
Atsakyti
Sveikos, mamytes, as cia su tokiu pamastymu, gal ir Jus kokiu protingu minciu pamesit. Zo, auga musu merginos ne tik, kad isore nepanasios, bet ir su visiskai skirtingais interesais ir pomegiais. Vejai, ka bepasiulysi viskas jai idomu, spalvinti, lipdyti, lego delioti, raideles rasyti, deliones jau is 60 daliu delioja ir to kia tvarkinguole, viska po saves sutvarko, i vieta padeda. Smiltei idomi vienintele veikla-ziureti filmukus, leisciau visa diena varytu. Isjungiu rekia, siulau ka nors veikti niekas neidomu, nieko nenori. Nei piesti, nei spalvinti, net piestuko dar nemoka laikyti normaliai, kumstyje spaudzia. Tada vaiksto po kambari ir vercia visus zaislus-isvercia piestuku dezute, eina toliau, knygeles ismeto ir t.t. Liepiu sutvarkyti, sako as pavargau doh.gif O sese vaiksto paskui ir tvarko. Nesakau, kad ji neprotinga, skaiciuoja iki 10, raides pazista. Tiesiog vaikas neatranda jokios megiamos veiklos. Tai va, ar cia man reikia susirupinti, ar veliau kai susidomes kazkuo, tai atplest negalesiu? biggrin.gif Ir dar noriu paklaust, kazkaip suabejojau savo mokejimu aukleti, nesiseka su ta tvarka, negirdi visiskai kai prasau susitvarkyt ir matosi jau priprato, kad sese uz ja vis tiek sutvarkys.
Atsakyti
QUOTE(Ariele77 @ 2013 01 13, 15:37)
Sveikos, mamytes, as cia su tokiu pamastymu, gal ir Jus kokiu protingu minciu pamesit. Zo, auga musu merginos ne tik, kad isore nepanasios, bet ir su visiskai skirtingais interesais ir pomegiais. Vejai, ka bepasiulysi viskas jai idomu, spalvinti, lipdyti, lego delioti, raideles rasyti, deliones jau is 60 daliu delioja ir to kia tvarkinguole, viska po saves sutvarko, i vieta padeda. Smiltei idomi vienintele veikla-ziureti filmukus, leisciau visa diena varytu. Isjungiu rekia, siulau ka nors veikti niekas neidomu, nieko nenori. Nei piesti, nei spalvinti, net piestuko dar nemoka laikyti normaliai, kumstyje spaudzia. Tada vaiksto po kambari ir vercia visus zaislus-isvercia piestuku dezute, eina toliau, knygeles ismeto ir t.t. Liepiu sutvarkyti, sako as pavargau  doh.gif O sese vaiksto paskui ir tvarko. Nesakau, kad ji neprotinga, skaiciuoja iki 10, raides pazista. Tiesiog vaikas neatranda jokios megiamos veiklos. Tai va, ar cia man reikia susirupinti, ar veliau kai susidomes kazkuo, tai atplest negalesiu?  biggrin.gif Ir dar noriu paklaust, kazkaip suabejojau savo mokejimu aukleti, nesiseka su ta tvarka, negirdi visiskai kai prasau susitvarkyt ir matosi jau priprato, kad sese uz ja vis tiek sutvarkys.

Ariele77 tai kad labai protingos tos tavo mergaitės bigsmile.gif Mes nei raidžių pažįstam, nei skaičiuot mokam biggrin.gif Tvarkytis nesitvarko nė viena, bet bernai dar labiau nesitvarko doh.gif Kad ir vyras nelabai tvarkosi lotuliukas.gif Tai klausant tavo pasakojimo susidariau įspūdį, kad pas mus visiškas pravalas doh.gif lotuliukas.gif Mano bernai tik pakutinėje darželio grupėje raides pradėjo pažinti ir rašyti, kalbėti abu pradėjo tik 3 metų, nesidomėjo niekada niekuo nu ir lyg neatrodo dabar labai atsilikę. Man rodos tu per daug nori iš tų mergyčių biggrin.gif Beje mano merginos nesudėlioja dėlionių net iš dešimties dalių, nes joms net neįdomu jas dėlioti, jos geriau sudeda vieną ant kitos detales arba specialiai dėlioja užverstas ir nieko tu joms nepaaiškinsi biggrin.gif Užtai per dienų dienas gydo viena kita, šiandien visa diena apsikabinę vaikšto ir glebesčiuojasi, jos visai nenori kad aš joms skaityčiau ar ką nors mokinčiau, vadinas dar ne laikas, tegu džiaugiasi vaikyste ir viena kita kol dar yra noro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina:) @ 2013 01 13, 16:57)
Ariele77 tai kad labai protingos tos tavo mergaitės  bigsmile.gif  Mes nei raidžių pažįstam, nei skaičiuot mokam biggrin.gif Tvarkytis nesitvarko nė viena, bet bernai dar labiau nesitvarko doh.gif Kad ir vyras nelabai tvarkosi lotuliukas.gif Tai klausant tavo pasakojimo susidariau įspūdį, kad pas mus visiškas pravalas doh.gif  lotuliukas.gif Mano bernai tik pakutinėje darželio grupėje raides pradėjo pažinti ir rašyti, kalbėti abu pradėjo tik 3 metų, nesidomėjo niekada niekuo nu ir lyg neatrodo dabar labai atsilikę. Man rodos tu per daug nori iš tų mergyčių  biggrin.gif Beje mano merginos nesudėlioja dėlionių net iš dešimties dalių, nes joms net neįdomu jas dėlioti, jos geriau sudeda vieną ant kitos detales arba specialiai dėlioja užverstas ir nieko tu joms nepaaiškinsi biggrin.gif Užtai per dienų dienas gydo viena kita, šiandien visa diena apsikabinę vaikšto ir glebesčiuojasi, jos visai nenori kad aš joms skaityčiau ar ką nors mokinčiau, vadinas dar ne laikas, tegu džiaugiasi vaikyste ir viena kita kol dar yra noro smile.gif

Gal tame ir esme, kad pas mus jos labai skirtingos, tai nori nenori visuomet lygini tarpusavyje. Ir lygiuoji prie tvarkingesnes, geresnes etc. Niekaip neperkraunu smegenu, kad skirtingi vaikai ir elgiasi skirtingai. As ir pradedu galvoti, kad problemos manyje ir pradedu nebepasitiketi savo auklejimo metodais, net nebezinau kaip elgtis. Pvz. situacija: Smilte ima po viena knygas is dezes ir meta ant grindu. Sakau, nesielk taip nes..., vis tiek meta, pliauksteliu per uzpakali, rekia, ziuri i akis, ima ir meta, paimu uz rankos isvedu rekiancia is kambario, paleidziu, nubega, vel ima knyga ir meta. Mano fantazija cia uzstringa, nebezinau ka toliau daryt. As suprantu, kad tai ieskojimas saves, ribu nusistatymas ir t.t., bet AS nezinau kaip AS turiu reaguoti.
Atsakyti
QUOTE(Ariele77 @ 2013 01 14, 12:10)
AS nezinau kaip AS turiu reaguoti.

doh.gif zudantis reikalas lotuliukas.gif .. taip ir norisi uz koju ir papurtyti smile.gif

manau taupant savus nervus imi knyga ir eini pati skaityti 4u.gif

na bet skaiciavimo, raidziu ir t.t.t. zinios doh.gif mums toli toli.. nors as net nesistengiu ju mokinti blush2.gif pirstus susiskaiciuoja ir uztenka lotuliukas.gif tegu groziu pasauly ima bigsmile.gif

Paulina:), as visada uz vaiku vaikystes smile.gif spes dar mokslu pagriauzti doh.gif blush2.gif

o kaip su vasara? duokit ideju kur galima su vaikais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VELI: 14 sausio 2013 - 11:46
QUOTE(Ariele77 @ 2013 01 14, 11:10)
Gal tame ir esme, kad pas mus jos labai skirtingos, tai nori nenori visuomet lygini tarpusavyje. Ir lygiuoji prie tvarkingesnes, geresnes etc. Niekaip neperkraunu smegenu, kad skirtingi vaikai ir elgiasi skirtingai. As ir pradedu galvoti, kad problemos manyje ir pradedu nebepasitiketi savo auklejimo metodais, net nebezinau kaip elgtis. Pvz. situacija: Smilte ima po viena knygas is dezes ir meta ant grindu. Sakau, nesielk taip nes..., vis tiek meta, pliauksteliu per uzpakali, rekia, ziuri i akis, ima ir meta, paimu uz rankos isvedu rekiancia is kambario, paleidziu, nubega, vel ima knyga ir meta. Mano fantazija cia uzstringa, nebezinau ka toliau daryt. As suprantu, kad tai ieskojimas saves, ribu nusistatymas ir t.t., bet AS nezinau kaip AS turiu reaguoti.

Ariele77 nesistenk galvoti kaip tu turi elgtis, viskas turi gautis savaime 4u.gif Tiesiog stenkis nepastebėti ir nesikišti į jų žaidimus. Jei nori mėtyti lai mėto tas knygutes, geresnių neduok ir stenkis nematyt ką jos daro. Tu manai jai įdomu bus mėtyti jei tu nekreipsi dėmesio ir nieko nesakysi biggrin.gif Aš dažniausiai net nebūnu tame kambaryje kur jos žaidžia, taip kad dažniausia jos daro ko tik širdis geidžia, sutvarko gerai, nesutvarko pereinu greitai ir sutvarkau po žaidimų.
O jei tau neramu, kad viena niekuo nesidomi, tai galiu pasakyti dar kaip augo mano bernai. Pirmuosius eilėraščius išmoko tik kai privertė mokykloje. Puikiai prisimenu kaip jaunėlis mokinosi skaičiuoti iki dešimt doh.gif Buvo vasara ir jam buvo gal jau 5 ar net 6 metai. doh.gif Einam Šventojoj, o aš vis prašau nu išmok būk geras skaičiuot bent iki dešimt. Prašiau prašiau kol nervas suėmė ir sakau arba staigiai išmoksti arba nebus jokių karuselių, jokių mašinėlių. Taip ir prisimenu visą pusvalandį verkė jis ir mokinosi skaičiuoti kol galiausiai šiaip taip išmoko nepraleisdamas jokio skaičiaus. Bet tavo mergytės juk dar trijų metukų neturi, o čia kalbam apie didelį berną. Ir ką išvada dabar jis vienas iš pirmūnų klasėje ir kas kaži būtų kitaip jei jis būtų pradėjęs skaičiuoti anksčiau, ogi nieko, nebent mama galėtų pasigirti koks mano protingas vaikas lotuliukas.gif O realiai tai nieko nesusiję su vaiko protingumu ateičiai, tiesiog visi vaikai vystosi skirtingai 4u.gif Taip kad mamyte raminkis, džiaukis tom mažom princesėm, nes tuoj jos užaugs ir šis periodas daugiau nesugrįš 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ariele77 @ 2013 01 14, 13:10)

Ariele77, oi kokia pazistama situacija iki kraujo. As bandau visaip ir vis dar ieskau variantu kaip cia geriau susitvarjyt, bet kol kas doh.gif doh.gif doh.gif Nesinori nei per ta uzpakali davinet, nei tono kelinet, nes darosi nebeveiksminga. Tai ir kampa bandom ir i kita kambari vest ir dar ka nors sugalvot. Dabar i ivairiaus kaprizus bandau nekreipt demesio. Nuline reakcija siuo metu veiksmingiausia. O del daiktu ir zaislu metymo bandau nustayt griezta riba: metai tai tai vadinasi tuoj pat surinksi, o kad rinktu tenka maziausiai pedagogiskus metodus taikyt, nu bet kazkokios ribos manau turi but.
Pas mus metymas ne pirma problema, bet pestymes del vieno daikto. O ginklai ju ne rankos ar dantys tarpusavy, bet gerkles. Jei tik nepasidalina abu klykia kad turbut visas namas girdi. Va cia
nerandu jokio budo kaip uzkist.
Atsakyti
QUOTE(Ainytė @ 2013 01 14, 12:18)
A metai tai tai vadinasi tuoj pat surinksi, o kad rinktu tenka maziausiai pedagogiskus metodus taikyt, nu bet kazkokios ribos manau turi but.

Taigi tas daiktų mėtymas yra jų būdas atkreipti suaugusio dėmesį. Jeigu jūs labai akcentuojat tą tvarkymąsi už jį baudžiat, tai jie puikiai žino į ką jūs pirmiausiai sureaguosit ir kaip atkreipt jūsų dėmesį. Taigi čia užburtas ratas. Pas mus mėtymo ir tvarkymosi problemos iš viso nėra, nes kolkas to visai neakcentuoju ir nebaru. Dažniausiai gražiai paprašau susitvarkyti, jei būna nuotaikoj tai ir susitvarko, bet niekada nebariau už tai, kad ir nesusitvarkė blush2.gif O kita sykį žiūrėk ir sakyti nieko nereikia, bet kad jos specialiai ką nors mėtytų aš dar taip nemačius, nebent dūkdamos kartu. smile.gif Žodžiu pyktis ir žaislų mėtymas pas mus nėra būdas, kuriuo galima būtų patraukti mano dėmesį, todėl visai ir neįdomus joms. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės,
kaip įdomiai čia kalbate 4u.gif Ariele77, kantrybės 4u.gif 4u.gif pas mus buvo tarpas, kai Aurėja būdavo tvarkosi, o Austėja nesamones daro šalia atsisėdusi, tada besitvarkančiai mergaitei būdavo koks nors paskatinimas blush2.gif greitai persilaužė biggrin.gif bet šeip pas mus jos labai panašios, pomėgiai vienodi tai sunku man ir patarti ką blush2.gif
Paulina, maniškės irgi žinok ir raides moka ir skaičiuoja ir dėlioja, bet aš jokiu būdu nsėdžiu ir jų nemokau blush2.gif tiesiog pas jas tokie pomėgiai, kad natūraliai tas išmokimas ir gaunasi biggrin.gif buvo tarpas kai niekas buvo neįdomu tik knygos, taip išmokom raides, paskui buvo dėlionių bumas. dabar piešimas ant bangos biggrin.gif bet vat žaislai jokie neįdomūs doh.gif
Atsakyti