Įkraunama...
Įkraunama...

2010 dvynukų šauniausios mamytės

QUOTE(natariuxi @ 2013 03 26, 15:38)
labukas visoms,
as uzsikasusi darzininkyste, siemet liga jau tapo. Ant palangiu tupi netoli 30daigu mini pomidoriuku daigu(dalis jau ziedus kraut eme), dar persodinau siandien apie 15, tai netoli gal 50vnt turiu. Sudygo visi, auga puikiai, gaila db ismesti, teks dalintis smile.gif ir ne vien pomidoriukai pas mane, kruva papriku, zemuogeliu, gelyciu, svogunu laiskams ir tt., ir pan. Zodziu veiksme as, nes isties nemazai prieziuros visa tam reik: Akute, basutes esu Maximoj ir rimi pirkusi, dar Deichman
ligoniukams-grazaus ir silto pavasario

O duonyte duonkepej kepi? labai senai noriu, svajoju, bet su raugu nenoriu prasidet, o miele sgirdejau nesveika..nors visteik turbut sveikiau, nei duona is pardes pirkti, na gi pasakok apie savo duonele? O gal turi koki pparasta, su tesla man tokiai kaip nedraugaujanciai..receptuka? beje duonkepes neturiu, gal orkaitej imanoma issikept? smile.gif

Kokia tu saunuole.. smile.gif Kaip tu viska speji, as nzn man kazkaip norisi visokiu gelyciu, visko, bet rankos nekyla, pomidoriukai mano visi praeitais metais netike buvo, sausi, tusciaviduriai..netilpo apskritai.. sad.gif sakau si met kokiu prieskoniuku pasisodint, ar tik gelyciu..o papriku gal maziukiu turi?
zodziu jau zinau is kur pirksime derliu, tavo derliaus pertekliu biggrin.gif

QUOTE(Ainytė @ 2013 03 27, 08:55)
Akutee, batus perkam batu kalne. Kinos atitinka kokybe.  thumbup.gif

aciu 4u.gif
visai paimirsau apie ji.. thumbup.gif

Labai labai soryy, bet gal kas patars, kur galima ar kam pasiulyti, liko mums 5 dezes Pampers sauskelniu Nr. 6, o jau kaip ir nereik... ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akutee: 27 kovo 2013 - 09:42
QUOTE(Akutee @ 2013 03 27, 10:40)
O duonyte duonkepej kepi? labai senai noriu, svajoju, bet su raugu nenoriu prasidet, o miele sgirdejau nesveika..nors visteik turbut sveikiau, nei duona is pardes pirkti, na gi pasakok apie savo duonele? O gal turi koki pparasta, su tesla man tokiai kaip nedraugaujanciai..receptuka? beje duonkepes neturiu, gal orkaitej imanoma issikept? smile.gif

Kokia tu saunuole.. smile.gif Kaip tu viska speji, as nzn man kazkaip norisi visokiu gelyciu, visko, bet rankos nekyla, pomidoriukai mano visi praeitais metais netike buvo, sausi, tusciaviduriai..netilpo apskritai.. sad.gif sakau si met kokiu prieskoniuku pasisodint, ar tik gelyciu..o papriku gal maziukiu turi?
zodziu jau zinau is kur pirksime derliu, tavo derliaus pertekliu biggrin.gif
aciu  4u.gif
visai paimirsau apie ji..  thumbup.gif

Labai labai soryy, bet gal kas patars, kur galima ar kam pasiulyti, liko mums 5 dezes Pampers sauskelniu Nr. 6, o jau kaip ir nereik... ?

Ne,nebutina tam duonkepe, man puikiausiai elektrineje orkaiteje iskepa. Isties duonos kepimas nera kazkas nepaprasto. Tai vat, nuo kiekvieno kepimo vis atsidedu raugo, kuri panaudoju kepdama sekancia duonyte. Ji kepama is miltu, selenu, aviz dribsniu, truputi cukraus, druskos, mineto raugo(jo nereik ruost kassyk, ten raugint po kelias paras ir pan.), vandens ir grudu(kmynu, linu semenu, saulegrazu, galima moliugu seklu ir kokiu tik megsti-pagal skoni). Tai vat, uzmaisoma duonyte ir paliekama parugti/pakilti formoje, isteptoje aliejumi apie 10-12val. Viskas. Kepa apie 1,5val, praausta pamazu siltai budama(apie 3val) ir galima skanaut. Pamenu, kai pirma iskepiau savo duonele, viena mano mergaite eme ja ir pabuciavo smile.gif susigraudinau net blush2.gif ypatingas jausmas, kai pirmasyk kepi, po to jau savotiska kasdienybe. Tai prasom, vilnietes, kas nori pameginti-galiu duoti raugo ir beliks tik viska susimaisyti ir pameginti issikepti. Patikekit, pavyks thumbup.gif Db dar igudau kepti ir namines bandeles ir ta toki paprasta pyraga(tesla tokia pati kaip bandelem). Nebeperkam nei duonos, nei batonu jau apie pora men.
Tiesa, reiktu man pasigirti: jau menesi laiko nebemaitinu savo damuciu, pagaliau parisom si reikala ir gana neskausmingai wub.gif naturaliai kazkaip uzsibaige, tiesa, kokia sav dar primindavo, bet palaipsniui uzsimirso. Jega drinks_cheers.gif
Akute, ka turi omeny klausdama, ar turiu maziuku pipiru? Daigiuku tu nori? turiu visko, prasom kreiptis drasiai thumbup.gif ir pomidoriuku atliekamu daigiuku ankstyvu(raudonu ir geltonu saldziu) turiu, ir pipiru(raudonu ir zaliu ir tu pailgu astriu, mazu), ir zemuogeliu virs 100vnt daigiuku lotuliukas.gif tiesa, dali ju mamai perleisiu auginti, nes pas save cia sode jau pilnai uzsisodinusi. Dar nei vienais metais nebuvau tokia pasiutusi su tais daigais lotuliukas.gif mano drauges juokiasi, sako: tau turbut maza veiklos biggrin.gif as tiesiog negaliu buti uzsidariusi tarp sienu ir nekenciu monotonijos, vis norisi veiksmo, kazka nauja pameginti blush2.gif
Atsakyti
o kiek tas rauugas gali stovet? nenaudojamas? ax.gif

ar labai jis "kvapa" turi?tokia draugautoja kaip as su tesla, tai bijau kad pagadinsiu..o tu su mielem nekepi?

Nu kokia tu sauni,kad tiek speji, bet jauciu KAIp malonu, sau sodintis, augintis..ech...kaip norėėėėčiau doh.gif
Ir ačiū už pasiūlymus smile.gif kad jau tokia gera..ziurek ir sveciu sulauksi..i r pirkeju (derliaus) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 03 28, 16:30)
*o kiek tas rauugas gali stovet? nenaudojamas? ax.gif
**ar labai jis "kvapa" turi?
***Nu kokia tu sauni,kad tiek speji, bet jauciu KAIp malonu, sau sodintis, augintis..ech...kaip norėėėėčiau doh.gif
****ziurek ir sveciu sulauksi..i r pirkeju (derliaus) biggrin.gif

*raugas apie savaite saldytuve gali stoveti, jei nori ilgiau laikyti-i savaite karta reik ji "pamaitint"vandenuku ir miltais;
**jis kvapa turi, bet "nelabai" lotuliukas.gif vos juntamas smile.gif
***baik db mane gedint blush2.gif o daryti sau, savo seimai viska tikrai malonu thumbup.gif
****o, mielai, prasom, ypac pavasariui atejus pakviesiu daugiau mamuku susibegti, kaip pernai dejavau, kad vejos neturiu, tai siemet visko turiu -ir veja, ir duonos lotuliukas.gif
-o kas del darzoviu ar pan., tai siemet, jei uzaugs darzoves(didziaja dali ju auginsiu su tevais sodyboje), pardavinesiu 4u.gif
Atsakyti
Supratau...vaje, merdžinos, jūs girdėjote? Vasara mūsų baliukas geras laukia, ant vejos, su saule, su namine duonyte...naminiu alaliu? biggrin.gif
Atsakyti
Aciu D, naminio alaus gamybos mano planuose nera lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(natariuxi @ 2013 03 29, 12:59)
Aciu D, naminio alaus gamybos mano planuose nera  lotuliukas.gif

Tai niekis, tiks ir naminis vynas irnesakyk.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif ieskau savo dvynukems rubeliu 62-68cm.
ir maitinimo keduciu smile.gif

bendraukime per AZ 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Sveikiname Deimantą ir Deimantę su 3-iuoju gimtadieniu 4u.gif 4u.gif wub.gif wub.gif birthday.gif birthday.gif happybday.gif happybday.gif
user posted image
Kaip sekasi mamytės? kaip vaikučiai? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ir mes prisidedam prie tokių gražių sveikinimų deimantukams birthday.gif clap.gif clap.gif Aukit didučiai būkit sveikučiai 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Easy22 kaip jūs laikotės? Gal sveikutės jau?

Pas mus viskas liuks, tik tai kad sunkiai viską spėju biggrin.gif Kompas beliko tik darbo reikalams, kitur apsilankyti jau ne visada yra laiko verysad.gif O dar ir blaškomės su krepšiais po gyvenamąsias vietas, kartais tenka vienur nakvoti, kartais kitur biggrin.gif O dar visokie popierizmai, darželiai, mokyklos...žodžiu veiklos sočiai, net nėr kada pasinervuoti, kad žiema nepraeina lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Paulina:) @ 2013 04 05, 12:48)

Easy22 kaip jūs laikotės? Gal sveikutės jau?

Pas mus viskas liuks, tik tai kad sunkiai viską spėju biggrin.gif Kompas beliko tik darbo reikalams, kitur apsilankyti jau ne visada yra laiko verysad.gif O dar ir blaškomės su krepšiais po gyvenamąsias vietas, kartais tenka vienur nakvoti, kartais kitur biggrin.gif O dar visokie popierizmai, darželiai, mokyklos...žodžiu veiklos sočiai, net nėr kada pasinervuoti, kad žiema nepraeina lotuliukas.gif

Ačiū Paulina, mes tfu tfu tfu šiandien pasiėmėm pažymas kad jau sveikos blush2.gif biggrin.gif
nežinau dar ką darysim, ar vesim jau ar džiaugsimės kokią savaitę sveikais vaikais blush2.gif biggrin.gif
o tau baltai pavydžiu tokios veiklos blush2.gif nes pati be vaistų paskutiniu metu nieko nematau doh.gif o kaip jums su darželiu? į tą patį eisit? blush2.gif
o dėl žiemos tai mano panelės labai nervuojasi, kiekvieną rytą bamba, na kodėl neateina pavasaris lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti