Įkraunama...
Įkraunama...

Italijoje plepama lietuviškai

syma:as asmeniskai nematau prasmes imti italijos pilietybe.na jei vyras kai buna milane gyvena viesbutyje,tai tikrai manau,kad geriau pasigimdyti lietuvoje ,o paskui jau ramiai susitvarkyti viska.kai atvaziuosi ,jau turesi savo kampeli ir vaikui bus ramiu,negu kad viesbutyje:vis tik kiekvienam reikai savo vietos.
o kalba ismoksi tik gyvendama vietoje:pati geriausia mokykla.
as niekada nestuydijavau italu kalòbos,atvaziavau cia ,ir dabar ,po 11 metu,niekas nebepasako,kad as esu uzsieniete smile.gif
Atsakyti
labas naujokei 4u.gif

Volpe,jau man atsake,kad metus kai gausiu rezidensa galiu vazineti,o po metu ant teisiu uzdes kazkoki lipduka,o keistis reikes i italiskas tada kai pasibaigs teisiu galiavimas,FB forume daug diskutavo apie tas subtilybes....

Del to grybo uzklausiau del to,kad man nelabai schmoll.gif kai tokie produktai kisami belekur.Kava sakyciau toks zvalinantis dalykas,spaudima kilstelejantis,o tas grybas raminantis,uzmigt padedantis,du priesingi dalykai. g.gif

Nu,o del teisiu,tai ir Lt merginos guodzias,kad didesniuose miestuose problema,prisiregistruoti,eiles dideles...nu,kad tik pasisektu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wiliuxe: 30 sausio 2013 - 12:52
tai tas lipdukas yra :riconoscimento della patente europea.o vat konvertire :reiskia daryti nauja ,italiska,bet dabar tikra ineapsimoka,nbes keisciasi istatymas ir daro naujus europietiskus :visoje europoje bus vienodi.
kas del kavos ,tai tas grybas pries nemiga,bet ir pries nuovargi.taip kad toks riequilibrante smile.gif as isgeriau,man visai skani kava buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(symaland @ 2013 01 30, 10:23)
Sveikos, labai malonu su jumis pabendrauti smile.gif Italijos lietuves pacios fainiausios  drinks_cheers.gif 

Del pilietybes tai yra taip, kad vyras jau kaip ir turi galimybe ja gauti, tik kazkaip nezinom patys ar norime likti lietuviais ar italais. Kolkas pastovios gyvenamos vietos neturime, jis kai buna Milane, tai viesbuti nuomoja, skraido kas kelias sav pirmyn atgal smile.gif Susisviete ir mum mintis, kad gimdyti italijoje, bet man jau nebedaug laiko iki gimdymo liko, tai turbut nebespesim visko susitvarkyti, o ir siaip, pripratau labai prie savo daktaru, cia man viskas aisku, nes as dar italiskai kalbu tik butine kalba, jau kas liecia rimtesnes temas, o dar streso busenoj, tai praktiskai nieko nesuprantu  doh.gif

As is savo varpines patraciau geriau gimdyt italijoj, bet tik del to kad butu zyyymiai paprasciau issiimt vaikui visus reikalingus dokumentus, mes ilgai vargom kol pirmajai isemem viska, nes reikejo lietuviska gimimo liudijima issiverst, pirkt apostiles, galiausiai jau ta tipo italiska mums prasiko savivaldybej:) be to dauga labai daug kas priklauso nuo savivaldybej dirbanciu zmoniu geranoriskumo, nes tie reikalai susitvarko per diena ar dvi, bet jei tinges dirbt uztruksi neribota laika mirksiukas.gif
Nu ir kaip bebutu teks susirast namus, nes vaikeli reiks skiepyt ir kas menesi vezt pas pediatra apziuret, svert matuot ir t.t., jau nepasiblaskysi po visa sali smile.gif
Wiliuxe, nesuk galvos del tu teisiu, mes su vyru n metu su lietuviskom ir nieko, plious nuo siu metu vidurio prades gaminti tas teises kur visoj EU vienodos, kadangi MB kitais metais baigias tai ir pasikeis i tas europines. Nera ko cia pinigus metyt biggrin.gif nu nebent turi daug nereikalingu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coccinella: 30 sausio 2013 - 15:17
symaland,sveika prisijungusi 4u.gif

Manau,siuo klausimu merginos pades,nes pati vaiku neturiu ir nezinau visu siu reikalu.Vien zinau,kad turiu rezidensa,darbo dokumentus,bet niekaip nepavyksta issiimti carta sanitaria,nes reikia eiti 6ryto ir laukti kada atidarys,nes kitaip neimanoma sulaukti savo eiles schmoll.gif Tavo vietoj gimdyciau Lietuvoje,nes manau labiau profesionalus,beto gerai nemokant kalbos ir paciai Lietuvoj smagiau ax.gif Kai vaikas paaugs persikelti i Italija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2013 01 30, 15:16)
As is savo varpines patraciau geriau gimdyt italijoj, bet tik del to kad butu zyyymiai paprasciau issiimt vaikui visus reikalingus dokumentus, mes ilgai vargom kol pirmajai isemem viska, nes reikejo lietuviska gimimo liudijima issiverst, pirkt apostiles, galiausiai jau ta tipo italiska mums prasiko savivaldybej:) be to dauga labai daug kas priklauso nuo savivaldybej dirbanciu zmoniu geranoriskumo, nes tie reikalai susitvarko per diena ar dvi, bet jei tinges dirbt uztruksi neribota laika mirksiukas.gif
Nu ir kaip bebutu teks susirast namus, nes vaikeli reiks skiepyt ir kas menesi vezt pas pediatra apziuret, svert matuot ir t.t., jau nepasiblaskysi po visa sali smile.gif
Wiliuxe, nesuk galvos del tu teisiu, mes su vyru n metu su lietuviskom ir nieko, plious nuo siu metu vidurio prades gaminti tas teises kur visoj EU vienodos, kadangi MB kitais metais baigias tai ir pasikeis i tas europines. Nera ko cia pinigus metyt biggrin.gif  nu nebent turi daug nereikalingu biggrin.gif

drinks_cheers.gif
kas del teisiu:as laikysiu egza siom dienom ir man jau isduos nauja europietiska,taip kad ne nuo metu vidurio,bet jau dabar yra daromi:tiems,kuriu galiojimas baigiasi dabar:automatiskai gaus europietiskas,kitaip,bus skirtas laikas ,kurio metu reikes visas teises psasikeisti.
na as bet kuriuo atveju busiu motorizzazione civile kita savaite,tai paskui issiklausinesiu viska ir parasysiu .
tapi ,pe rn daugelis vazineja senoimis lietuviskomis ,be tci ayra naujas istatyams.is dabar negaliu egzu laikyti butent del to,kad visa sistema uzblokuota del ADDEGUAMENTO PER LA PATENTE EUROPEA.be tkuiriuo atveju:issiklausinesiu ir paskui viska parasysiu . nes vakar telefonu sake,kad bus baudos ,bet dar nezino nei sumu nieko.

pas mus saulute sviecia ,bet saltoka ...
VIRGA: kaip tu laikaisi?
zbitka:gal jau pagimdei?kaip sekasi?
Atsakyti
QUOTE(volpe @ 2013 01 30, 14:54)

pas mus saulute sviecia ,bet saltoka ...

o pas mus +19 tongue.gif

lekiu raganele pasiimti, poto dar dauk ka nuveikt reikia doh.gif uosvis atvaziavo, plius kumas siom dienom iki penktadienio pietauja, vakarieniauja pas mus, nes zmona isvaziavus i Corsica smile.gif
Atsakyti
Coccinela,tai as ir nesuku ,jau FB pridiskutavo apie tai biggrin.gif kad vazineja sau su tuom lipduku ir vargo nemato....kadangi pinigu nereikalingu neturiu,tai ir as pasikeisiu kai pasibaigs galiavimas.

Volpe,del kavos,turiu omeny ne del skonio,del dvieju skirtingo poveikio dalyku sudetu i viena..kava ne vaistas,bet visdel to ji mane labai veikia ir po trecios valandos as jos nebegeriu,nes uzmigciau tik paryciui...iseitu,kad isgeriu kavos,kad pakeltu tonusa ir su tuom grybu ji tuoj pat musu zemyn unsure.gif

Pas mane dukra atvaziuoja pirmadieni wub.gif vat!! desim dienu prabus cia bigsmile.gif

Pas mus irgi saulute,nezinau kiek lauke,bet namuose su atjungtu apsildymu ir atvirom durim balkono +23
Fanatika,kada baliui ruosiesi? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wiliuxe: 30 sausio 2013 - 16:38
QUOTE(volpe @ 2013 01 30, 15:54)

kas del teisiu:as laikysiu egza siom dienom ir man jau isduos nauja europietiska,taip kad ne nuo metu vidurio,bet jau  dabar yra  daromi

as turejau omeny Lietuva, mes dokumentus visus keiciam ten, nes ir pigiau ir greiciau, nes cia tas biurokratinis aparatas is proto varo. O tos baudos visada buvo, tik nesu girdejus kad kazka butu del to nubaude smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wiliuxe @ 2013 01 30, 15:35)

Pas mane dukra atvaziuoja pirmadieni  wub.gif  vat!! desim dienu prabus cia  bigsmile.gif

Fanatika,kada baliui ruosiesi?  bigsmile.gif

faina del dukros bigsmile.gif as ir pradesiu ziurineti mamai bilietus, greiciau reik nupirkti, nes poto persigalvos lotuliukas.gif
jubilieju svesim truputi veliau, nes dar pabaiga, pradzia menesio visos nuomos ir tt doh.gif
Atsakyti
aha ,faina,tik ji atvaziuos su fidanzato,tai apsistos,uosviu bute tusciam,o pas mus tik vakaros,dukra miesta daug maz pazysta,tai vieni pasipramogaus...

pagooglinau,europieciams nera butina keisti teisiu,kai uzdeda ta lipduka,tik kai jau baigias,o Lt parasyta,kad teises turi keisti ten kur esi deklaraves gyvenama vieta...ar cia as neteisingai suprantu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wiliuxe: 30 sausio 2013 - 17:14
Volpe,Zbitka dar nepagimde,gal tik fofotgrafuojasi ax.gif Kazkur is FB dingusi,nesimato g.gif

Aciu,as laikausi gerai.Namai,sportas ir tiek.Magistro laipsni jau turiu,tai galiu buti rami. thumbup.gif Gavau 8 thumbup.gif Kaip tu laikaisi?
Atsakyti