Įkraunama...
Įkraunama...

Italijoje plepama lietuviškai

Sveikutes,
LaBas Volpe, ikisau nosi paziureti kas cia vyksta, tokia nostalgija smile.gif
Kazkaip Garbanota prisiminiau, kazin kaip jai sekasi...

mes zidini pasikurem, o mergos ledus valgo... zodziu mes, kaip visada, labai logiskai.
Atsakyti
QUOTE(wiliuxe @ 2013 11 22, 10:52)
Volpe, tongue.gif  jau patikrintas bajeris....
Sninga pas mus siandien,fui kokia bjauri diena.
labas naujai mergaitei  4u.gif ...kaip einas integracija smile.gif

tongue.gif sveikute!!!!
QUOTE(septyntaske @ 2013 11 23, 17:59)
Sveikutes,
LaBas Volpe, ikisau nosi paziureti kas cia vyksta, tokia nostalgija smile.gif
Kazkaip Garbanota prisiminiau, kazin kaip jai sekasi...

mes zidini pasikurem, o mergos ledus valgo... zodziu mes, kaip visada, labai logiskai.

labutis!!!!matei,dar vis laikau baraka gyve.kai nusibos kalbeti su paciu protingiausiu,na kartais ir su aplinkiniais angeliukais,kurie karts nuo karto paraso,uzdarysiu baraka ir namo eisiu smile.gif
hahaha
chi non muore -si rivede !!!

ir cia viskas po senovei: tarp prezentaciju,pirmokeles namu darbu,mazosios kaprizu...sakyciau viskas tokiose paciose vezose.
as tai su neox ir su kristiku per skypa bendrauju,o daugiau tai cia badnau prikelti kazka,bent pries Kaledas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(volpe @ 2013 11 23, 18:09)
tongue.gif  sveikute!!!!

labutis!!!!matei,dar vis laikau baraka gyve.kai nusibos kalbeti su paciu protingiausiu,na kartais ir su aplinkiniais angeliukais,kurie karts nuo karto paraso,uzdarysiu baraka ir namo eisiu smile.gif
hahaha
chi non muore -si rivede !!!

ir cia  viskas po senovei: tarp prezentaciju,pirmokeles namu darbu,mazosios kaprizu...sakyciau viskas tokiose paciose vezose.
as tai su neox ir su kristiku per skypa bendrauju,o daugiau tai cia badnau prikelti kazka,bent pries Kaledas smile.gif

na saunuole!:) gal pries kaledas tikrai atkus forumas.
O tavo mazoji pradejo jau i darzeli? maniske dar metus namie. o dicke tik kitais metais i mokykla. Na tada gal kas ir ims keistis, gal atsiras daugiau laiko. Tau atsirado?
Atsakyti
Mano mazoji pradejo spali.is pradziu buvo pasake,kad nera vietu,paskui atidare nauja klase,tai prieme 20 vaiku.laiko lyg ir daugiau,bet kadangi darzelis toli,nuo namu trys km,tai man lieka tik 4-5 Val. Laisvos.ketvirtadieni ir sestadieni dirbu,dar Su prezentacijom kazkiek laiko prarandu,o siaip tai bandau ieskoti darbo.niekas nenori priimti,kai pasakai,kad du vaikus turi,ir reikia paciai is darzelio-mokyklos susirinkti.bet nieko,viskam savas laikas.
Atsakyti
Septintaske ir as kazkaip pagalvodavau apie Garbanota ...kazi ar niekas nieko negirdejo g.gif

Volpe,kaip mokinukei einasi ar noriai mokos?
Koki darbuka susiradai?
As tai ziurineju vis,bet kazi ar misija imanoma....tai padedu biski savo giminaitei,kai pati negali mergaite vaziuoju is mokyklos paimti ir viena diena savaitej pas uosvius soda patvarkyti smile.gif ......ir kaip vairuot sekas?
Atsakyti
Sveikos smile.gif matau siek tiek ir daugiau mamyciu atgijo, nes forumas atrodo visai uzmirstas.

Man integracija sekasi neblogai, man cia viskas grazu, skanu, tik gyvenam tokiam baznytkaimyje. Artimiausias miestelis Volta Mantovana 2 km nuo musu, bet cia pat ezeras Lago di Garda, Desenzano ir kiti faini miestukai.
Tik vat mano vaikui liudna, kazkaip kai buvom lietuvoj, tai pas viena drauge, tai pas kita, tai i kokius uzsiemimus, tai pabendraudavosu vaikais,o dabar jau ir daug didesnis, ir bendrauti nori, o nera su kuom. Vaikuciui dabar 7 menesiai. Kartais buna prekybcentyje arba parke pamato vaikus, tai akiu nenuleidzia. Gal zinote ar buna kazkokie tai uzsiemimai ar susiburimai tokiem mazuciam? As pati negaliu pasieskoti, nes dar italiskai nelabai "Capish" . O gal ir Lietuviu koks susitikimas nusimato su vaikais? Kad ir iki Milano galime palekti, mums cia 100 km, tai kartais ir taip nuvaziuojam.

Beje, ka planuojate per sventes? Mes niekaip nesugalvojam, ka cia tokio idomesnio paveikus. Galima butu ir nuvaziuoti, kur i kalnus, bet biski pavelavom, nes dabar kaineles tokios skanios ax.gif smile.gif
Atsakyti
symaland: milane yra vaiku mokyklele.gruodzio 15 berods diena eisi visi ziureti ozo miesto burtininko ,milane...jei nori,paieskosiu e-mailo ir tau pasiusiu smile.gif
o del uzsiemimu turetum ziureti savo miestelye: pas mus yra centro ricreattivo: ten reikia moketi,bet vaikuciai praleidzia pora valandu karta- du i savaite.

wiliuxe: aly labai patinka eiti i mokykla,tikiuosi,akd taip ir toliau.
dabar ir mazoji pradejo: tai kol is ryto geroji mokytojele yra : tai eina su mielu noru,o kai tik kita buna: vsio,nenori ir viskas........
o mano tai toks ir darbelis : pas viena lyginu,pas kita kambari tvarkau,paskui sestadieniais vaziuoju ismaudyti viena neigalia mergina .o daugiau tai namai,fm prezentacijos ir vaikai smile.gif
Atsakyti
[quote=volpe,2013 12 07, 17:18]
symaland: milane yra vaiku mokyklele.gruodzio 15 berods diena eisi visi ziureti ozo miesto burtininko ,milane...jei nori,paieskosiu e-mailo ir tau pasiusiu smile.gif
o del uzsiemimu turetum ziureti savo miestelye: pas mus yra centro ricreattivo: ten reikia moketi,bet vaikuciai praleidzia pora valandu karta- du i savaite.

Ech, kaip gaila, mano vyri nebus nuo 14 d. , isvyksta su reikalais, tai vieni nesugebesim atlekti tiek toli unsure.gif

Bandziau ieskoti, kiek mano Italu kalba leidzia, bet nelabai kas isejo, reiks dar vyra paspausti, kad laisvu laiku pa'googl'intu smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
symaland: kai man del leliuku neaktualu,tai neturiu tuom klausimu ko atsakyti...del tavo pacios kalbos,tai as lankiau vasara kursus pora men. tai toki nebloga postumi dave,noreciau vel aukstesnio lygio mokytis,bet kursai dabar tik vakariniai,jei vasara organizuos dieninius eisiu vel.

Mes Torine sedim uzblokuoti,bent jau mano miesto gale,uzdaryti keliai ir autostrada,tgenziale,oro uostas,supermerkatai ir visos mazos parduotuvikes,gerai,kad In's tarp namu pasislepes,tai tas atidarytas,kitaip neisivaizduoju,ka daryti kokiem senukam,ar mamom su mazais vaikais.

Na tikiuosi,kad pasibaigs greit tas karo stovis ir kaledom lekiam prie juros,kur silciau smile.gif

Volpe,tai gerai,kad yra nors ko nors uzsikabinti,vis koks pinigelis i namus,o darbai,jie visi dirbami yra smile.gif
Einu masina nusigramdyti ir biski pabirbinti,o tai neuzvesiu paskui,nors vaziuoti galiu tik apie troba biggrin.gif kitur bijau rizikuoti istrigti neribotam laikui.
Atsakyti
Pas mus tai pakankamai rami,gal kas milane vyksta,neziau....kristina rase,kad valanda uzstrigus Su Masina buvo,reiketu pasuklausti,po kiek laiko pajudejo.......bolonijoje ruosiasi per pacias sventes restoranai ir barai nedirbti......
Atsakyti
Tai kaip girdejau, kad cia dabar visur streikai, todel uzdaryta viskas. Vaziavom ana diena su reikalais, tai po tiltais stovi italai, lauzai dega, su iskabom vaiksto, teko kelias ne mazas apylankas daryti, nes daug kur keliai uzblokuoti, kamsciai ir panasiai... Musu gale kolkas normaliai, apilnk Mantova dar pakankamai ramu.
Atsakyti
QUOTE(symaland @ 2013 12 11, 16:33)
Tai kaip girdejau, kad cia dabar visur streikai, todel uzdaryta viskas. Vaziavom ana diena su reikalais, tai po tiltais stovi italai, lauzai dega, su iskabom vaiksto, teko kelias ne mazas apylankas daryti, nes daug kur keliai uzblokuoti, kamsciai ir panasiai... Musu gale kolkas normaliai, apilnk Mantova dar pakankamai ramu.

As irgi gyvenu baznytkaimyje biggrin.gif Bet su masina 2km iki artimiausio miestelio, tai mane irgi domino ka nuveikti su mazu vaiku, siaip iki 3metu nelabai yra kokiu uzsiemimu.. vedu i baseina, bet ten jam su lialiukais neidomu, manajam 2m8men, o su didesniais dar nepriima, nes yra 0-3m arba 3-5m. Dar bibliotekoje yra siokiu tokiu ale uzsiemimu (http://www.natiperleggere.it/), na tiksliau ten savanoriai skaito knygas ir t.t. kartais buna pagal amziu, kartais amzius nesvarbus. Ir muzika dar yra maziukams, velgi turbut 0-3m, paskui 3-5m. Bet nejom, nes brangu. Daugiau musu mazam miestelyje nieko neradau maziukams 4u.gif Nuo sausio manasis prades eiti i materna, tai papildomu uzsiemimu kaip ir nebereikes, bent jau iki rugsejo, o paskui ziuresim, siaip noriu, kad ismoktu plaukti, nes gyvenam netoli juros, tai visa vasara pliaze prabunam biggrin.gif
Atsakyti