Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu globoti vaikutį iš vaikų namų

QUOTE(mamux02 @ 2005 01 11, 10:55)
As irgi pastaruoju metu daug galvoju apie ivaikinima, lyg ir noretusi, bet nieko nebijau, isskyrus to, kad galiu nesugebeti ne savo vaiko myleti taip pat kaip ir savo...Atrodo dar po keliu metu tam ir pasirysciau, tuo labiau, kad ir mano vyras tam pritaria, bet ta baime valdo...

Ta baimė natūrali. Juk šiuo metu nepažįstate konkretaus vaikelio, nėra jokio emocinio ryšio ir net neįsivaizduojate kaip jis gali atrodyti. Tai kaip jį galima iš anksto įsipareigoti mylėti.

Nereikia einant į vaikų namus jausti baimę ar įsipareigojimą, kad va būtinai šį kartą turėsiu pasirinkti. Nemanau, kad reikia imti konkretų vaiką, jei dar bus ta vidinė baimė (gal tai tiesiog ne jūsų vaikas). Bet nuėję galite rasti ir tą SAVO vaikutį, be kurio nebenorėsite grįžti namo. O tada ir baimės kaip nebūta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2005 01 05, 11:47)
Iš tikro tai vaikų teisėse iš kart rašai prašymą arba globai, arba įvaikinimui. reikalavimai šiek tiek skiriasi. Įvaikinimui daug viskas griežčiau.

Labas biggrin.gif
As siuo metu jau esu surinkusi visus dokumentus vaiko globai , bet jokiu prasymu vaiku teisese nesu rasiusi unsure.gif , gal darau ka nors netaip , ne nuo to galo gal pradejau ? O pradejau nuo savo seniunijos VTA inspektores , jinai man ir pasake kokiu popieriu reikia . Dabar mano visi popieriukai guli Vilniaus m. savivaldybej , o as kazko laukiu ... skambucio ar vizito i namus , kazka man ten sake .
Man atrodo tai , kad kazkas cia ne taip .
Ir dar nzn kaip cia kitoms , bet pati susiduriau su tokia nuomone : tu dar per jauna (man 25) kam tau tas vaikas , gal tu savo gimdyk ir tt jie gi ten su genais tokiais ir tokiais ... (taip kalba ne draugai , o tie zmones kurie priziuri tuos mazylius)
Atsakyti
Prašymas tai Vilniaus VTAT-e gaunamas blankas, kur nurodoma kokio vaiko paeidaujama (lytis, amžiaus ribos, etc.). Ant to prašymo turi pasirašyti norintis globoti/įvaikinti. Privaloma, kad namuose apsilanktytų VTAT inspektorė. Gal būt laukiate to apsilankymo. Bet tada turėtų lankytis ta pati inspektorė iš Jūsų seniūnijos. Po apsilankymo namuose, VTAT-e parašoma išvada, kad esate tinkami globojimui.

Jei esate subrendusi vaikams apskritai, tai neesate per jauna. Kai ėmėme vaikutį mums taip pat sakė kur skubate. O kai įsivaikinome ir susipažinome su kitomis įsivaikinusiomis šeimomis, tai jos jau su pavydu į mus pažiūrėjo, kad netempėme laiko ir nesikankinome iki 40 metų. Juk nereiškia, kad jei įsivaikinai, tai savų nebebus.

O darbuotojos - gal jos mano, kad sprendimas neapgalvotas (jei iš tiesų galite turėti savo vaikų, kaip atrodo iš žinutės). Ši frazė ir mane irgi šiek tiek sutrikdė, kodėl atsisakoma minties apie savus vaikus ir kodėl globa, o ne įvaikinimas.
Atsakyti
Gal pirmiausia verta pagalvot del globojimo savaitgaliais? Tada labai paprasta. Reik tik parasyt prasyma i vaiku teisiu tarnyba, kad leistu pasiimti savaitgaliais ir svenciu dienomis. Jokiu ypatingu salygu nereik. Nebutina net gyvent seimoje, ta prasme galima buti net issiskyrus. Taciau pavojus kitas - o jei labai prisirisite prie to vaikelio laikui einant, o pasiimt jo globos neturesit galimybiu, tada skaudes visiems...
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2005 01 17, 14:17)
Prašymas tai Vilniaus VTAT-e gaunamas blankas, kur nurodoma kokio vaiko paeidaujama (lytis, amžiaus ribos, etc.). Ant to prašymo turi pasirašyti norintis globoti/įvaikinti. Privaloma, kad namuose apsilanktytų VTAT inspektorė. Gal būt laukiate to apsilankymo. Bet tada turėtų lankytis ta pati inspektorė iš Jūsų seniūnijos. Po apsilankymo namuose, VTAT-e parašoma išvada, kad esate tinkami globojimui.

Jei esate subrendusi vaikams apskritai, tai neesate per jauna. Kai ėmėme vaikutį mums taip pat sakė kur skubate. O kai įsivaikinome ir susipažinome su kitomis įsivaikinusiomis šeimomis, tai jos jau su pavydu į mus pažiūrėjo, kad netempėme laiko ir nesikankinome iki 40 metų. Juk nereiškia, kad jei įsivaikinai, tai savų nebebus.

O darbuotojos - gal jos mano, kad sprendimas neapgalvotas (jei iš tiesų galite turėti savo vaikų, kaip atrodo iš žinutės). Ši frazė ir mane irgi šiek tiek sutrikdė, kodėl atsisakoma minties apie savus vaikus ir kodėl globa, o ne įvaikinimas.

Toki prasyma as rasiau savo seniunijoj ant balto lapo , jokio blanko niekas nesiule ir VTAT (Vilniaus m.) taip pat jokio blonko niekas nesiule , tik pasieme visus popierius ir ate ... paskambinsim ...
Del savo vaiku ... as jokiu budu neatsisakau minties savu tureti , bet kazkaip jau nuo 18m. visada svajojau vat toks begalinis noras buvo kazka isivaikint , dabar man 25 tas noras su kiekviena diena vis dideja , vadinasi tai rimta .
O globot as noriu tik pradziai siaip mintys tai apie ivaikinima sukasi . Galvoju parsivesiu vaikuti namo ir tada kibsiu reikalus link ivaikinimo tvarkyt blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(bulia @ 2005 01 19, 14:31)
Toki prasyma as rasiau savo seniunijoj ant balto lapo , jokio blanko niekas nesiule ir VTAT (Vilniaus m.) taip pat jokio blonko niekas nesiule , tik pasieme visus popierius ir ate ... paskambinsim ...
Del savo vaiku ... as jokiu budu neatsisakau minties savu tureti , bet kazkaip jau nuo 18m. visada svajojau vat toks begalinis noras buvo kazka isivaikint , dabar man 25 tas noras su kiekviena diena vis dideja , vadinasi tai rimta .
O globot as noriu tik pradziai siaip mintys tai apie ivaikinima sukasi . Galvoju parsivesiu vaikuti namo ir tada kibsiu reikalus link ivaikinimo tvarkyt  blush-anim-cl.gif

Matyt, blankai pasibaigė tongue.gif

Ar pavyko susirasti pagalbą?
Atsakyti
Esu ne kartą galvojusi apie globą ar įvaikinimą. Problema - esu netekėjusi. Jei jau esate domėjęsi šia tema - ar būtų įmanoma imti globai tokioje situacijoje??? kol kas viskas dar tik svarstymų etape, dar nesu "kietai" apsisprendusi.... todėl domiuosi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azalija: 09 gegužės 2005 - 07:35
Azalija, nesupyk dėl smalsumo, bet papasakok kokia tavo situacija.
Atsakyti
Kokia situacija ? netekėjusi 36 metų moteris, turiu darbą, butą, tiesa jis 1 kambario... nežinau kas dar būtų aktualu? kiek mėtausi, ar gimdyti pačiai be tėčio, ar įsivaikinti.. bet manau kad antras variantas gal kiek realesnis - vaikui augti nepilnoje šeimoje yra blogiau negu pilnoje, o nepilnoje geriau negu vaikų namuose...
Atsakyti
4u.gif Azalija, mano patarimas- susirask forumietes lankančias vaukus globos namuose, eik kartu ir po kelių kartų tikrai žinosi atsakymą. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Va aš- turbūt pačiai netikėtai turėsiu dar du vaikus.( tikėjausi kažko panašaus į vieną 2-3 metų mergytę)
Atsakyti
AČIŪ už patarimą 4u.gif - taigi - ar yra, kas nors iš Panevėžio? lankačių vaikus globos namuose?

esu keletą kartų buvus prieš keletą metų... su savo mokinukais darėm projektą.. tiesoig negalėdavau išeiti neapsiverkus...

klausimas dar vienas - ar leistų imti globoti vienišai?
Atsakyti
blush2.gif Manau, kad leistų globoti vienai, jeigu tu pirmoji ir pati užsimegsi ryšį su vaiku. Aš tai buvau globėjų kursuose, ten dvi moteriškės lanko, viena nori mažo berniuko, kita mergiaitės, nu mat tai atrodo kad jos dar nežino ko nori...
Atsakyti