Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu globoti vaikutį iš vaikų namų

Yra pasirašytas ministro įsakymas, kad svečiuotis (ar savaitgalinei globai) galima išleisti tik 5 metų ar vyresnius vaikus.

Tad jeigu norite panašaus amžiaus kaip savo dvynių (nors aš palaikyčiau Germinę, kad geriau būtų nors kiek jaunesnis vaikas), tai laukti teks dar ne vienerius metus. Per tą laiką ir mintys susigulės ir žinių padaugės jei aktyviai domėsitės ir patirties su savo vaikais atsiras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bry. @ 2014 09 12, 08:05)

Bry., 12 Rgs 2014 - 08:05, parašė:

Bry., 12 Rgs 2014 - 08:05, parašė:

Prikibot prie mano žodžio paprasčiau ax.gif  o ka nera skirtumo tarp įvaikinimo ir globos? Globoti nera lengviau nei isivaikint?Man atrodo pagal Jus geriau tik isivaikint,ne globot,gal klystu?

Prikibot prie mano žodžio paprasčiau ax.gif  o ka nera skirtumo tarp įvaikinimo ir globos? Globoti nera lengviau nei isivaikint?Man atrodo pagal Jus geriau tik isivaikint,ne globot,gal klystu?
Neprikibau.Bandau išsiaiškinti,kas slypi už abstrakčių frazių.Globoju jau devinti metai... ax.gif
QUOTE(^Vakarė^ @ 2014 09 12, 08:32)

^Vakarė^, 12 Rgs 2014 - 08:32, parašė:

^Vakarė^, 12 Rgs 2014 - 08:32, parašė:

Bet pagalvokite kaip vaikas visa tai turi suprasti kuris atsidurs toje rolėje? Jūs jį parsivešite savaitgalį, pažais su jūsų vaikiukais, ir paskui išvešite jį atgal į globos namus kur jis visą savaitę vėl jūsų lauks. O kaip jūs atsakysite tam vaikeliui kai jūsų paklaus : "Kodėl aš negaliu, mamyte, gyventi čia kartu su tavimi, juk aš tave taip pat myliu kaip ir kiti tavo vaikai?"? "
Kokios širdies reikia būti, kad verkiantį ir plyštančia širdute vaiką išvežti sekmadienį atgal, kur jis visą savaitę, o gal ir ne vieną (nes sakykim suserga jūsų vaikai kokiu gripu ir dėl to negalite to vaikelio parsivežti) lauks jūsų nesitraukdamas nuo lango ir su liūdesiu širdyje kad jis vis tik jums nėra toks svarbus kaip jūs jam.
Ir man atrodo taip pat kaip ir kitoms, kad kol kas jūs nesuvokiat apie ką kalbate.  4u.gif

Bet pagalvokite kaip vaikas visa tai turi suprasti kuris atsidurs toje rolėje? Jūs jį parsivešite savaitgalį, pažais su jūsų vaikiukais, ir paskui išvešite jį atgal į globos namus kur jis visą savaitę vėl jūsų lauks. O kaip jūs atsakysite tam vaikeliui kai jūsų paklaus : "Kodėl aš negaliu, mamyte, gyventi čia kartu su tavimi, juk aš tave taip pat myliu kaip ir kiti tavo vaikai?"? "
Kokios širdies reikia būti, kad verkiantį ir plyštančia širdute vaiką išvežti sekmadienį atgal, kur jis visą savaitę, o gal ir ne vieną (nes sakykim suserga jūsų vaikai kokiu gripu ir dėl to negalite to vaikelio parsivežti) lauks jūsų nesitraukdamas nuo lango ir su liūdesiu širdyje kad jis vis tik jums nėra toks svarbus kaip jūs jam.
Ir man atrodo taip pat kaip ir kitoms, kad kol kas jūs nesuvokiat apie ką kalbate.  4u.gif
100 % drinks_cheers.gif
QUOTE(Bry. @ 2014 09 12, 09:07)

Bry., 12 Rgs 2014 - 09:07, parašė:

apie isivainima ir galvojau visa laiką,bet vyras nesutinka,jam musu dviejų jau perdaug,na,bet gal ateityje viskas pasikeis.

apie isivainima ir galvojau visa laiką,bet vyras nesutinka,jam musu dviejų jau perdaug,na,bet gal ateityje viskas pasikeis.
Vaikai auga,problemos ir poreikiai didėja... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bry. @ 2014 09 12, 09:07)

tai pagal Jus suprantu arba ta ilgalaikė globa arba nieko taip? Na bet didesnis vaikas jau suprastu,kad as ne jo mama ir gal jam smagu butu tureti kažką kam rupetum...kad ir ta mergaite,pati prašėsi,kad atvaziuociau,tai manau dar labiau džiaugtųsi,jei galetu savaitgalį/sventes praleisti pas mus namuose.

tai pagal Jus suprantu arba ta ilgalaikė globa arba nieko taip? Na bet didesnis vaikas jau suprastu,kad as ne jo mama ir gal jam smagu butu tureti kažką kam rupetum...kad ir ta mergaite,pati prašėsi,kad atvaziuociau,tai manau dar labiau džiaugtųsi,jei galetu savaitgalį/sventes praleisti pas mus namuose.
Vaikai visada tikėsis,kad tapsite tikra mama.Ta savaitgalinė globa labai dviprasmiška.Turiu tokią savo aplinkoj-moteris pasiėmė porytę pradinukų prieš daug metų (7-8)Į ją,kaip globėją dažnai kreipiasi mokytojai-kad padėtų išmokti tai šį,tai tą.Kad pakalbėtų dėl elgesio.Berniukas ėmė neklausyti,vagiliauti,nesimokyti.Jo nebeima.Mergaitė dar kartais svečiuojasi,bet jų tarpusavio santykiai irgi sudėtingi-paauglystė,neapibrėžtas statusas daro savo.Globėja vieniša,dirbanti.Tikrai neišeina pasiimti į svečius kiekvieną savaitgalį-kartais išpuola dirbti,kartais suserga pati,ar jos artimieji.Vaikai liūdi,pyksta,priekaištauja...Būna sunkiai sukalbami toje institucijoje,kur gyvena...
Bry,jei jūs rimtai domitės,o ne šiaip sau užbridot pašnekėti,tai konkretinkit savo mintis,tikslus,lūkesčius-mes tikrai patarsim,atsakysim į visus rūpimus klausimus ir pasidalinsim patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Aij nebesiplesiu,jau parašiau,ko as norėčiau,geriau tyliai paskaitysiu.
Atsakyti
QUOTE(Bry. @ 2014 09 12, 10:07)

Bry., 12 Rgs 2014 - 10:07, parašė:

Bry., 12 Rgs 2014 - 10:07, parašė:

Vakare apie ta as galvojau irgi,bet man atrodo geriau jau tureti globėja nei nieko neturet,neturėti ko laukti...as puikiai suprantu,kad geriau isivaikinti,apie isivainima ir galvojau visa laiką,bet vyras nesutinka,jam musu dviejų jau perdaug,na,bet gal ateityje viskas pasikeis.tai pagal Jus suprantu arba ta ilgalaikė globa arba nieko taip? Na bet didesnis vaikas jau suprastu,kad as ne jo mama ir gal jam smagu butu tureti kažką kam rupetum...kad ir ta mergaite,pati prašėsi,kad atvaziuociau,tai manau dar labiau džiaugtųsi,jei galetu savaitgalį/sventes praleisti pas mus namuose.

Vakare apie ta as galvojau irgi,bet man atrodo geriau jau tureti globėja nei nieko neturet,neturėti ko laukti...as puikiai suprantu,kad geriau isivaikinti,apie isivainima ir galvojau visa laiką,bet vyras nesutinka,jam musu dviejų jau perdaug,na,bet gal ateityje viskas pasikeis.tai pagal Jus suprantu arba ta ilgalaikė globa arba nieko taip? Na bet didesnis vaikas jau suprastu,kad as ne jo mama ir gal jam smagu butu tureti kažką kam rupetum...kad ir ta mergaite,pati prašėsi,kad atvaziuociau,tai manau dar labiau džiaugtųsi,jei galetu savaitgalį/sventes praleisti pas mus namuose.

Bet jai neužteks to vieno karto kad atvažiuotumėt. Lūkesčiai didės, širdelę vis labiau skaudės.
Prie manęs ligoninėj irgi pribėgo mažylis, įsikibo į ranką ir savo nuginkluojančiu žvilgsniu maldaujančiai tarė "teta, aš noriu eiti kartu su tavim, veskis mane pas save" Tas buvo prieš kokį 15metų, bet tą skausmą, kuris suspaudė tada širdį pamenu kaip šiandien.

Taip, pritariu, augant jūsų vaikiukams per penketą metų jūs pati viską suprasite ir įvertinsite savo galimybes. Sėkmės jums einant tuo pažinimo keliu 4u.gif
Atsakyti
Atsakykit i klausimą,ar geriau globoti ar geriau visai nieko? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bry. @ 2014 09 12, 12:58)

Bry., 12 Rgs 2014 - 12:58, parašė:

Bry., 12 Rgs 2014 - 12:58, parašė:

Atsakykit i klausimą,ar geriau globoti ar geriau visai nieko?  4u.gif

Čia tas pats kas atsakyti į klausimą - kas geriau gimdyti vaiką ar ne.
Tai nuo daug ko priklauso. Ir apie kokią globą jūs kalbate?
Atsakyti
QUOTE(Bry. @ 2014 09 12, 11:58)

Bry., 12 Rgs 2014 - 11:58, parašė:

Hamletiškas ar retorinis?
Atsakyti
Matau,kad ne cia papuoliau ax.gif sekmes visoms mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bry. @ 2014 09 12, 14:31)

Bry., 12 Rgs 2014 - 14:31, parašė:

Bry., 12 Rgs 2014 - 14:31, parašė:

g.gif O ko jūs tikėjotės?Ovacijų,nusilenkimų,liaupsių?Mes čia daug metų bendraujam,visos su realia globos patirtimi.Į klausimus atsakyti nenorite,pati irgi nieko konkrečiai neklausiate...Pati atėjote,pati išeinate-niekas varu neatvarė ir neišvarė.O būsimos situacijos idealizavimas ir neadekvačios reakcijos tik įrodo visišką jūsų nepasiruošimą globai.Globotiniai nėra minkšti ir pūkuoti,tai traumuoti vaikai.Ir jei iš pradžių ima už rankos ir žiūri graudžiomis akutėmis,tai vėliau...Pasiskaitykite senas temas,atsiverskite kelis metus atgal.Gal tada suprasite,ką bandom jums pasakyti ?Ir kai atvėsite ir pabandysite įsigilinti,kas ta globa yra iš tikrųjų,sugrįžkite.Nes be pagalbos ir palaikymo bus labai sunku. 4u.gif
Atsakyti
Man rodos, kad iš visos diskusijos klausimas labai aiškus: ar geriau savaitgalinė globa (kuri turi daug minusų), ar geriau nieko?

Tiesiogiai nesusidūriau, bet pasvarstysiu. Viena vertus manau, kad tokia globa yra reikalinga ir geriau negu nieko, tačiau tam turi labai gerai pasiruošti abi pusės.

Viena pusė - tai VTAT ar GN kurie vertina konkretaus vaiko poreikius tokiai globai ir labai aiškiai gali įvardinti kodėl tokiam vaikui tikrai reikalinga savaitgalinė globa. Manau viena aplinkybių - tai, kad nėra galimybių ir nenusimato ateityje, kad vaikui bus paskirta globa šeimoje/šeimynoje ir vaiką galima tinkamai paruošti tokiai globai. Kitu atveju vaikas bus išbalansuotas ir jam bus sunkiau adaptuotis pas nuolatinius globėjus.

Manau, kad ne mažiau svarbus priimančios šeimos pasiruošimas vaiko priėmimui. Tiek dėl laiko suplanavimo ir numatymo visų aplinkybių (o jei ligos, komandiruotės, šventės, nuovargis, darbas savaitgaliais, etc.), kiti šeimos nariai kuriais gali tekti rūpintis (pvz. pablogės senelių sveikata - kas vyks ir kas darysis su savaitgaline globa) Tiek to, kad pasiimant savaitgaliais tai gali tapti tam tikru darbu - pvz. vaikui sistemingai padėti su mokslais vietoje to, kad visiems kur nors išvykti ir pan. Priklauso nuo aplinkybių.

Dar vienas momentas - galimų sunkumų įveikimas. Pvz. paklius vagiantis vaikas ar vaikas ims vogti ne iš karto, o po kurio laiko?

Kaip tik dabar skaitau straipsnį bernardinai.lt apie sunkius vaikus. Cituoju: Dažniausiai vagia tie vaikai, kurie yra emociškai apleisti, jaučiasi nereikalingi, neįdomūs, nieko nesugebantys ir nesvarbūs. Turėkite omeny, kad su tokiomis situacijomis kovoja ir globėjai ir įtėviai, tačiau jie tam turi 24 val. per parą. Na, gerai, mažiau - bet tam turi kiekvieną dieną ir vaikui gali daryti įtaką/su juo užsiimti kas dieną. Galiausiai yra "viena auklė" ir dirbama viena kryptimi. Savaitgalinės globos atveju visada bus mažiausiai "dvi auklės" ir likusias penkias savaitės dienas vaikas tebesijaus apleistas ir nereikalingas.

Pabandykite atsakyti į klausimą ką darytumėte jūs jei tokia situacija būtų? Kas savaitgalį dingsta pinigai, jūsų, dvynukių daiktai? Aš pati nuoširdžiai nežinau atsakymo. g.gif

QUOTE(Bry. @ 2014 09 12, 11:58)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 12 rugsėjo 2014 - 15:36
Ute,nezinau ir as...siandien tik susimąsčiau,kad nemazai pažįstamu yra is vaiku namu,vieni įvaikinti,kiti globojami,trys mano drauges tokios,kad reta tokiu žmonių,o kaip mano brolio mergina tai isviso nemaniau,kad tokiu žmonių ir yra wub.gif bet yra ir alkoholiku,vagiu ir ju daugiau verysad.gif
Atsakyti