QUOTE(Sypsena777 @ 2012 10 24, 08:17)
Bent jau pas mus tai ne kaip ziuriu ir tokiu galimybiu nesudaro, kad globoji po to tik isivaikini, nebent vaikiukui dar nesutvarkytas statusas del ivaikinimo, tai tuo atveju gali globoti ir kaip sutvarko popierius tuomet gali isivaikinti. Bet reikia neuzmirsti, kad globojant (ir jeigu motinai dar neatimtos motinystes teises), tai ji tures visa info apie jus, adresa ir t.t. ar tikrai to noretumet?
Taip nesudaro ir, manyčiau, labai blogai.
Tegu turi tą info, jei tik nori (kartais pagalvoju, kad pabrendęs žmogus turėtų imti kankintis dėl jaunystės klaidų, gal palengvėtų turint žinias, gal nuotraukas), ir aš jos gyvenimą truputį pašnipinėju (noriu žinoti, kiek mano vaikai turi brolių/seserų dėl pačių vaikų). Mūsų vaikai gana ilgai buvo neįvaikinti dėl netvarkingų dokumentų. Ir bijojau, ir nebijojau. Žinojau, kad tokioje situacijoje jai vaikai mažiausiai rūpi, bijojau dėl savęs, kas jei ji "transformuoisis" stebuklingu būdu, bet jaučiausi pajėgi su savimi susitvarkyti, o vaikams, kas žino, kas tokiu atveju geriau...
Visada jaučiausi pakankamai stipri neįsileisti į savo erdvę man nepriimtinų žmonių ir apginti man patikėtus vaikus. Globa iki įvaikinimo truputį kitaip vertinama soc. darbuotojų ir niekas neskuba smerkti nepalaikančių ryšio su biogiminėmis.
Manau globos periodas yra gerai dėl poros dalykų. Ne per daug turtingoms šeimoms tai papildoma galimybė vaiko reabilitacijai (mums tai buvo svarbu), taip pat pasitaiko ir įvaikintojų/globėjų nepakankamai įvertinusių savo psichologines galimybes. Pasitaiko daug dažniau negu atrodo. Vaikai labai dažnai grąžinami atgal, o kas jei toks žmogus jau įvaikino ....manau baisiau vargu ar gali būti.