Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu globoti vaikutį iš vaikų namų

QUOTE(Sunute @ 2012 03 12, 12:03)
Jokių papildomų dokumentų nereikia. Pagal VTAT sprendimą kaičiama vaikų gyvenama vieta. Reikalingas raštas iš VTAT, pagal kurį Jums perduodami vaikai. Vaikų pinigus tvarkotės savo0 gyvenamoje vietoje, priregistravę vaikus. Visur turėtį VTAT sprendimą apie jums skirtą vaikų laikinąją globą.

Sunute, jei kalbate apie globos pašalpą, tai ją moka ta savivaldybe iš kurios yra kilę vaikai. Pati su tuo susidūriau prieš gerą pusmetį, gerai, kad papuolė supratingi darbuotojai ir sutiko dokumentus priimti registruotu laišku.
Atsakyti
QUOTE(arna @ 2012 03 12, 11:22)
Sunute, jei kalbate apie globos pašalpą, tai ją moka ta savivaldybe iš kurios yra kilę vaikai. Pati su tuo susidūriau prieš gerą pusmetį, gerai, kad papuolė supratingi darbuotojai ir sutiko dokumentus priimti registruotu laišku.

Mums mokėjo mūsų savivaldybė, ne vaikų. Nuo vaikų priregistravimo dienos. Net dabar pasižiūrėjau banko išrašuose
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 03 12, 16:51)
Mums mokėjo mūsų savivaldybė, ne vaikų. Nuo vaikų priregistravimo dienos. Net dabar pasižiūrėjau banko išrašuose

Tai gal Jūsų vaikučiai anksčiau parėjo į šeimą nei manasis. Nes kai aš nuėjau dėl pašalpos, tai net dokumentus kėlė, nešė rodyt man, kad yra kažkoks naujas sprendimas ar nutarimas. Mat ir man buvo pasakę, kad grįšiu ir susitvarkysiu viską savo mieste. smile.gif
Atsakyti
Mes su vyru norime isivaikinti,tik nezinome nuo ko pradeti g.gif gal geriau pradziai globoti,o veliau ta vaikuti isivaikinti.Kiek esu girdejusi,daug paprasciau buna,netiek poperizmo ir nervu tampymo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2012 04 17, 10:00)
Mes su vyru norime isivaikinti,tik nezinome nuo ko pradeti g.gif  gal geriau pradziai globoti,o veliau ta vaikuti isivaikinti.Kiek esu girdejusi,daug paprasciau buna,netiek poperizmo ir nervu tampymo. smile.gif

pratai girdėjot. Nervų tampymo tikimybė globojant didesnė. Siūlyčiau paskaityti išsamiai visas temas (ir uždarytas). Niekas jums dviem sakiniais nepapasakos

reikalavimai: http://www.vaikoteises.lt/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 17 balandžio 2012 - 10:55
Mes noretume paimti globoti mazyli,su galimybe veliau ji isivaikinti smile.gif kiek girdejau taip paprasciau buna isivaikinti,netiek popierizmo.Gal galite ka patarti mes esame is Kauno.Kur kreiptis ir pns...? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2012 06 01, 17:31)
Mes noretume paimti globoti mazyli,su galimybe veliau ji isivaikinti smile.gif  kiek girdejau taip paprasciau buna isivaikinti,netiek popierizmo.Gal galite ka patarti mes esame is Kauno.Kur kreiptis ir pns...?  g.gif

paprasčiau iš karto įsivaikinti.
laikinoji globa gali būti suteikta kaip pereinamasis etapas ir tiek.

Kreipkitės į Kauno VTAS. http://www.kaunas.lt...x.php?294202349
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2012 06 01, 17:31)
Mes noretume paimti globoti mazyli,su galimybe veliau ji isivaikinti smile.gif  kiek girdejau taip paprasciau buna isivaikinti,netiek popierizmo.Gal galite ka patarti mes esame is Kauno.Kur kreiptis ir pns...?  g.gif

Popierizmo įsivaikinant tiek pat. Šiuo atveju dar prisid4s laikinosios globos popierizmas. laikinąją globą galima naudoti, kai nėra galimybės iš karto įvaikinti, ar finansinės galimybės tenkinti papildomų vaiko poreikių adaptaciniame laikotarpyje. Tuomet padeda globos kapeikos.

Laikioji globa gal tik laiko duoda suprasti, ar nesuklydai pasirinkdamas savo gyvenimo būdą ir galimybę atbuliniam ėjimui. Tik toks atbulinis sužaloja visam gyvenimui ir globėją ir globotinį. Brangus ekspermentas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 02 birželio 2012 - 11:00
QUOTE(Sunute @ 2012 06 02, 10:58)
Popierizmo įsivaikinant tiek pat. Šiuo atveju dar prisid4s laikinosios globos popierizmas. laikinąją globą galima naudoti, kai nėra galimybės iš karto įvaikinti, ar finansinės galimybės tenkinti papildomų vaiko poreikių adaptaciniame laikotarpyje. Tuomet padeda globos kapeikos.

O kaip VTAT žiūri į tokį būdą panaudoti globos kapeikas? Ar yra kam tekę susidurti su situacija, kad pirma globojate su tikslu įsivaikinti?
Atsakyti
Bent jau pas mus tai ne kaip ziuriu ir tokiu galimybiu nesudaro, kad globoji po to tik isivaikini, nebent vaikiukui dar nesutvarkytas statusas del ivaikinimo, tai tuo atveju gali globoti ir kaip sutvarko popierius tuomet gali isivaikinti. Bet reikia neuzmirsti, kad globojant (ir jeigu motinai dar neatimtos motinystes teises), tai ji tures visa info apie jus, adresa ir t.t. ar tikrai to noretumet?
Atsakyti
QUOTE(Sypsena777 @ 2012 10 24, 08:17)
Bent jau pas mus tai ne kaip ziuriu ir tokiu galimybiu nesudaro, kad globoji po to tik isivaikini, nebent vaikiukui dar nesutvarkytas statusas del ivaikinimo, tai tuo atveju gali globoti ir kaip sutvarko popierius tuomet gali isivaikinti. Bet reikia neuzmirsti, kad globojant (ir jeigu motinai dar neatimtos motinystes teises), tai ji tures visa info apie jus, adresa ir t.t. ar tikrai to noretumet?

Taip nesudaro ir, manyčiau, labai blogai.
Tegu turi tą info, jei tik nori (kartais pagalvoju, kad pabrendęs žmogus turėtų imti kankintis dėl jaunystės klaidų, gal palengvėtų turint žinias, gal nuotraukas), ir aš jos gyvenimą truputį pašnipinėju (noriu žinoti, kiek mano vaikai turi brolių/seserų dėl pačių vaikų). Mūsų vaikai gana ilgai buvo neįvaikinti dėl netvarkingų dokumentų. Ir bijojau, ir nebijojau. Žinojau, kad tokioje situacijoje jai vaikai mažiausiai rūpi, bijojau dėl savęs, kas jei ji "transformuoisis" stebuklingu būdu, bet jaučiausi pajėgi su savimi susitvarkyti, o vaikams, kas žino, kas tokiu atveju geriau...
Visada jaučiausi pakankamai stipri neįsileisti į savo erdvę man nepriimtinų žmonių ir apginti man patikėtus vaikus. Globa iki įvaikinimo truputį kitaip vertinama soc. darbuotojų ir niekas neskuba smerkti nepalaikančių ryšio su biogiminėmis.
Manau globos periodas yra gerai dėl poros dalykų. Ne per daug turtingoms šeimoms tai papildoma galimybė vaiko reabilitacijai (mums tai buvo svarbu), taip pat pasitaiko ir įvaikintojų/globėjų nepakankamai įvertinusių savo psichologines galimybes. Pasitaiko daug dažniau negu atrodo. Vaikai labai dažnai grąžinami atgal, o kas jei toks žmogus jau įvaikino ....manau baisiau vargu ar gali būti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 24 spalio 2012 - 08:47
Sveikos,
suprantu, kad Jusu norai yra patys geriausi, bet jie nevisai iseina i nauda. Jau labai senai dirbu vaiku globos namuose su vaikais. Zinokit, kad globojimas yra didziulis isipareigojimas, cia ne suniukas, kuri kalima ateit paglostyt kada nera kas veikti. Vaikai augantys vaiku globos namuose svajoja apie tikra seima ir kiekviena atejusi suaugusiji spaudzia ji pasiimti, bet kam atejus, kad ir kas tai butu ar santechnikas ar pastininkas vadina teciu ar mama, kad sukelti simpatijas, jie visada turi vilciu, mano darbo praktikoje daugybe labai graziu ir tvarkingu seimu lanke vaikus, veze dovanas, lanke ir t.t. visada minedavome kartu su tais zmonemis vaikams, kad jie yra ju draugai, jie ju neisivaikins, bet atvaziuoja tik aplankyt, vaikai rodos suprasdavo, bet paslapciomis tikedavosi, galu gale buvo tokiu atveju kad vaikai apsiverke ir nusivyle varydavo lauk tuos globejus, nes jie kazko tikejosi, o nieko nesulauke. Jie globojima priema kaip ziadia ju jausmais, nes kai seimos nori isviaikint, pradzioje jos globoja tuos vaikuscius, taigi buna tu laimingu atveju, o kai nieko nevyksta tai yra didelis nusivylimas. O del materialiniu daiktu, tai vaikai pasidare per daug vartotojiski, manot nera nei zaislu nei rubu nei maisto, turiu nuvilti, pas juos visko daugiau nei pas naminius vaikus, skiriami valstybes pinigai, nesuskaiciuojama daugyve paramos fondu, imones remia, dovanoja zmones, dovanu zaislu nera kur deti, ir iki to viskas pazenge kad vaikai pamato zmogu izengianti i vaiku namu teritorija sako ka mums atnesei. Tai tiek, spreskit patys, bet visi kas yra arciauisiai mazuju yra kategoriski- arba isivaikini arba nelendi vaikui i dusia.
Atsakyti