as noreciau suzinoti ar tai yra globa jei noriu padeti bent vienam zmogeliukui isikabinti i gyvenima?Noriu padeti buities daiktais, rubais, batais knygomis ir pns. noriu bendrauti. Globoti reiskia pasiimti pas save gyventi?
Visko turi tie vaika; ir rūbų, ir batų, ir knygų, tikrai. Manau, ne visi "naminiai" tiek turi... Reikia bendravimo, bet jo į maišą neįdėsi, direktorei neperduosi...
as keleta kartu susirasiau su vaiku namu direktore...ji patare neskubeti ir pradeti nuo pazinties su vaiku namais. gruodzio 6 diena visuose vaiku n.organizuojamos atviru duru dienos...nueikit ir gal jums tai pades apsispresti. nieko cia nera lengvo ir paprasto,nes ne viena ir net ne desimt kartu buvo/o daugiau/kai paauglysteje vaikelius tiesiog grazino atgal... as dziaugiuosi,kad mes su dukra "laimingai"praaugom ta amziu,o stai sesutei su suneliu sekasi visai nekaip... aisku sutinku su posakiu"kiek idesi,tiek ir turesi",bet ir mes galim klysti ... ...kazkur,cia forume,skaiciau kaip viena mamyte skundziasi,kad negali susitvarkyti su mergaite,kuria pasieme jau vyresne.ir tas jos pasakymas"kaip pasiklos,taip issimiegos"...man norisi jei tokius zodzius pasakyti...tai,po velniu,apie ka tu seniau galvojai! taip kad galvoti,apsvarstyti viska ir tik tada daryti ejimus ir sprendimus visam gyvenimui!
taip,merginos,buvau sestadieni ir kudikeliu ir vaiku namuose...gyvenu as uz vilniaus,bet specialiai vaziaviau i provincija...pagalvojau,kad ten tikrai maziau,kas atvaziuoja!patikekit,sveciu buvo gal 10. pirmiausia kas labiausiai nudziugino ir nustebino ten dirbanciu zmoniu gerumas.kazkaip reta tokiu zmoniu aplinkui,o ten ju tikrai nemazai... apvedziojo mane po visus namus,aprode kambarius,vonias ir panasiai... tiesiog tie namai"po remonto',tai yra kuo jiems pasigirti!tikrai viskas taip puikiai sutvarkyta ir naujoviu yra.pvz.jie dabar gyvena kaip seima ir viskas primena gyvenima bute,tik ,kad su viena mama.gyvena jie panasiai 12 vaiku...turi savo virtuve,kurioje gali si ta pasigaminti...tiesiog dabar manau jie zino,kad duona neuzauga raikyta... nusiveziau as ten saldainiu,mandarinu,sokoladu...pirma karta vaziavau,tai zalio supratimo,neturejau kaip ten padalinsiu ir t.t.kadangi buvo atviru duru dienos,tai galejau vaikscioti kur noriu...nuvede i viena seimyna,maniau paliksiu ten dovaneles,o jie nusprende,kad cia jiems labai daug ir dar turi likti ir kitiems... ...koncertas...kazkaip jis paruostas atmestinai!nemanau,kad tie vaikai negabus,dainavo jie nuostabiai,bet man susidare toks ispudis,kad vaikai gedinasi to ka daro,jie visi kazkokie susiguze,susikuprine.merginos paaugles soka graziai,bet kas jas ismokys tos laikysenos:pakelus galva... ir rubeliai paprasti,marskineliai paprasti papuosti keliomis gelytemis... suprantat,kad ir svente,bet ji kazkokia ne iki galo...eglutes saleje nera... manau,kad kaip ir visai musu visuomenei,taip ir ten augantiems vaikams truksta tokio auklejimo,kad:as esu vaikinas ,ar mergina,kad turiu ne tik praustis ar pasikloti lova...as turiu buti grazus!graziai vaikscioti,eiti pakelus galva ir t.t. /blin,kaip issipleciau,bet sestadieni tik vakare "atsigavau"nuo patirtu jausmu/ paskui as nuejau i kudikeliu namus...vyras po to paklause:ar is karto apsiverkiai? nieko panasaus,negaliu apsakyti ka pajutau.gal pasimeciau:jie taaap i mane ziurejo...nezinojau kaip elgtis!..ten veziausi visokiu traskuciu,javainiu,saldainiuku-zirniuku,ciulpinuku,kinderio kiausiniu...tai va,istraukiau pirma maiseli javainiuku,tai jie taip supuole,kad ta pacia min.jo ir neliko...ir taip su viskuo.jie neturejo kada su manim kalbeti,pilnos burnytes! labai daug neigaliu vaikiuku,labai daug,ju veideliai pazenklinti visomis tevu nuodemimis.ir sesutes,broliukai... ten ne sostine ir sveciu buna visai nedaug,tai jie ir elgiasi su svetimais tarsi trumpam uzejusiais...paskutineje grupeje buvo kiek didesni vaikiukai/nuo 2-4metu/ ten jau iskarto susiradau draugiu"ant ranku",rode jie man savo piesinius,kalbino,kviete sokti...net nezinojau kaip cia viska speti...buvo sveciuose viena seima,tai ten esantis vyras buvo"pristatytas" kaip tetis...l sveciuotis buvo galima nuo 10 iki 13 val.,dali laiko surijo koncertas,tai mazai pabuvau...bet jau galvoju kaip as vaziuosiu vel... labai noriu globoti vaikuti...ten dirbanti auklyte pasake:aisku gerai tie visi saldumynai,zaislai...,bet tie atejimai neduoda dideles naudos.vaikui juk reikia tos vieninteles meiles,jam reikia vieno "savo" zmogaus! ...patiko man ten dvi mergytes/per koncera isiziurejau/paaiskejo,kad jos sesutes...tai dabar nebezinau ar man teks meile dalinti dviems!?turiu pasakyti,kad jauciuosi sutrikusi,net negaliu ramiai miegoti! o,dar papasakosiu kokie jie gali buti...sedziu saleje ir laukiu koncerto,salia berniukas,gal kokiu 11 metu.sako:galima,as jums ant keliu atsisesiu? sakau:sesk!/susigraudinau/ kiek pasedejo ir paklause ar as turiu pinigu,o kai pasakiau,kad turiu,tai paklause ar negaleciau duoti...pasakiau,kad paklausim aukletojos ar galima...tai jis pasedejo gal dar 2min.ir pasakes,kad nieko is cia nesimato smuko nuo keliu... labai laukiu kada vel galesiu ten nulekti...kiek brangoka vazineti kiekviena savaitgali,bet mintys tai ten... padrikai cia parasiau,bet sunku papasakoti...reikia pabuti!
Ir mes su vyru buvom šeštadienį. Auklėtojos labai šaunios ir vaikai, matosi, tikrai jas myli. Įstrigo tik trijų vaikučių, atvežtų vos prieš kelias dienas žvilgsniai- tokio ilgesio akyse nebuvau mačiusi...Žaislų turbūt tiek net savam vaikui retas kuris priperka, ir to maisto jiems pakanka, bet....jeigu jau užsiropštė ant kelių, tai jau taip prisispaus, kad neatplėši...meilės jiems labiausiai reikia.
...patiko man ten dvi mergytes/per koncera isiziurejau/paaiskejo,kad jos sesutes...tai dabar nebezinau ar man teks meile dalinti dviems!?turiu pasakyti,kad jauciuosi sutrikusi,net negaliu ramiai miegoti!
o
aukletoja sake,kad nelanko...o apie visa kita kol kas nieko nezinau. sestadieni tikriausiai vaziuosiu vel,o siandien ruosiuosi paskambinti pavaduotojai ir issiaiskinti nors ta ka galima pasakyti telefonu... tiesiog paklausiu ar galiu tureti vilties... zinai,juk ruosiausi globoti viena vaikuti,o dabar sesutes.../svajojau ir apie tai.../
Auklėtojos tikrai ne ivską žino o informaciją pašaliniam žmogui teiks? nors aš ėjau su vtat`o pažyma, kiekvieną žodį tiesiog išlupinėjau. o kai ko - ir ne.
idiotiškas cinizmas supermamytiškai
neužjaučiau nei tos bobos, nei vaikų [nužudytų]. Nes tie vaikai užaugs tokie pat.
tai pasiskambinau pavaduotojai,pasake,kad kol kas niekas ju nelanko ir kad motinai buvo laikinai sustabdyta globa...pavaduotoja sake,kad daugiau ji gales pasakyti tik suzinojus vtat,parasys man... vazinesiu i svecius,kol pabaigsim tvarkytis popieriukus.dali susirinkom,bet pries sventes tiek darbo,kad jau pusvalandziui iseiti-tragedija. turiu "apsiraminti",reikia sulaukti sausio ir tada ramiai viska pabaigti arba pradeti. ziurint kaip paziuresi...manau,kad tai visko pradzia bus...