Sveikutes,
As cia tik pradejau dometis ir nerandu niekur parasyta, nuo kokio amziaus galima vaikuti paimti globoti? Ivaikinti lyg nuo puses metuku imanoma, o globot, ar yra kokios ribos? Gal jus zinote?
Ir ar gali globejas iseiti vaiko auginimo atostogu? Ar tik iteviai?
Aciu!
QUOTE(ciobrelis77 @ 2008 07 15, 09:59)
Sveikutes,
As cia tik pradejau dometis ir nerandu niekur parasyta, nuo kokio amziaus galima vaikuti paimti globoti? Ivaikinti lyg nuo puses metuku imanoma, o globot, ar yra kokios ribos? Gal jus zinote?
Aciu!
Aciu!
Įvaikinti galima nuo 3 mėn., o globoti nuo gimimo.
Globėjai kaip ir įtėviai gali išeiti vaiko auginimo atostogų iki vaikui sueis 3 metai.
QUOTE(mindudo @ 2008 07 15, 12:50)
Įvaikinti galima nuo 3 mėn., o globoti nuo gimimo.
Globėjai kaip ir įtėviai gali išeiti vaiko auginimo atostogų iki vaikui sueis 3 metai.
Mindudo,
labai aciu uz atsakyma.
QUOTE(Karusia @ 2008 05 23, 17:11)
vaje kaip atsilikusi nuo gyvenimo naudingas plotas tai kas? gyvenamas? ta prasme kambarių dydis, ar įeina virtuvė?
pas mus skaičiavo visus kambarius ir virtuvę, išskyrus koridorius.
Tiesa,mes ne Lietuvoje, bet vaikiuką imsim iš Lietuvos.
sveikutes, as ir noriu isisvaikinti, nesvarbu berniuka ar mergaite. tik kad ta mano gimine.... stoja piestu bandziau jiems irodyti, bet kur tau... kazkaip ir vyras atsalo nuo ju pasakojimu... o as taip noreciau... zinau kad pajegciau ir myleti ir auginti, bet nesu tikra jog pajegciau, jei giminaiciai nemyletu vaikucio... tai ir svarstau darbar ar eit pries juos visus, ar netraumuot vaiko, kurio jie akivaizdziai gali nepriimti...
QUOTE(gambe @ 2008 09 26, 17:31)
sveikutes, as ir noriu isisvaikinti, nesvarbu berniuka ar mergaite. tik kad ta mano gimine.... stoja piestu bandziau jiems irodyti, bet kur tau... kazkaip ir vyras atsalo nuo ju pasakojimu... o as taip noreciau... zinau kad pajegciau ir myleti ir auginti, bet nesu tikra jog pajegciau, jei giminaiciai nemyletu vaikucio... tai ir svarstau darbar ar eit pries juos visus, ar netraumuot vaiko, kurio jie akivaizdziai gali nepriimti...
Užjaučiu tave, aš pati mastau apie gloga vaikučio, bet taip tvirtai nesu pasiryžusi, nes žinau kad giminė ne itin bus patenkinti ir pakolkas neturiu tinkamo gyvenamo ploto, tai yra savo Bet manau kad ateity pasiryšiu, nes visada žinojau (gal ir kvailai skamba) kad pasiimsiu globot koki mažylį iš globos namų, o dar kai vyras neprieštarauja
Nesuprantu, prie ko čia giminės? Jūs turite savo gyvenimą, jie savo, vienas už kitą juk nenugyvensit... Ir ar visiems žingsniams prašote jų palaiminimo? O jeigu dabar jie pasakytų, kad jūsų vyras netinka, tai ką - skyrybos?
nebijokit,svarbu pas jus yra didelis noras.o gimines ne su jumis gyvena.jei nenori lai nepriima.bet manau susitaikys.mano uosviene ir kad verke atrode pasaulio pabaiga ateina.o dabar visai myli musu mergyte didziaja.net i svecius vis kviecia atvaziuot ja,paatostogaut.paprasciausiai tokia buna pirma reakcija.
na vyras tai ne vaikas... pas mus ypac kai yra nuosavas vaikas, tai ivaikintas bijau kad nejaustu to saltumo is gimines puses, nes mano mazyle tai jie visi dievina, net pykstasi del jos demesio...
vakar gavau laiska is VAT kad imanoma pasiimti savaitgalinei globai, tai dabar mastau gal pirma pripratint visus prie vaiko, o tik paskui sneket apie gyvenima kartu...
na nemanau kad galima nemylet vaiko... pamils ir jie.. jei del manes tai as imciau ir isivaikinciau is kart... bet nenoriu but savanaude, nenoriu traumuot ir vaikiuko, del nesamoniu... mastau,gal jei negaliu but mama tam vaikui, tai gal bent teta? na reik man dar laiko sudeliot visus taskus...
atleiskit jei nusirasiau visai... sunkoka eit vienai pries minia, bet ka nors sugalvosiu.. noriu susildyt maza sirdele, ir tas noras kasdien vis dideja
vakar gavau laiska is VAT kad imanoma pasiimti savaitgalinei globai, tai dabar mastau gal pirma pripratint visus prie vaiko, o tik paskui sneket apie gyvenima kartu...
na nemanau kad galima nemylet vaiko... pamils ir jie.. jei del manes tai as imciau ir isivaikinciau is kart... bet nenoriu but savanaude, nenoriu traumuot ir vaikiuko, del nesamoniu... mastau,gal jei negaliu but mama tam vaikui, tai gal bent teta? na reik man dar laiko sudeliot visus taskus...
atleiskit jei nusirasiau visai... sunkoka eit vienai pries minia, bet ka nors sugalvosiu.. noriu susildyt maza sirdele, ir tas noras kasdien vis dideja
QUOTE(gambe @ 2008 09 27, 14:24)
pas mus ypac kai yra nuosavas vaikas, tai ivaikintas bijau kad nejaustu to saltumo is gimines puses, nes mano mazyle tai jie visi dievina,
Bandau įsivaizduoti, kaip elgčiausi tokioje situacijoje...Galbūt giminaičiai jaučia, kad dvejoji ir savo nepritarimu bando užkirsti tam kelia Na baimės visokios ir tt... Paprasčiausiai pasakyčiau "geriesiems" dėdėms ir tetoms-jūs man labai brangus ir man labai skaudu, kad negalėsime taisp nuoširdžiai bendrauti kaip iki šiol, nes nenoriu jog vaikai jaustu dėmesio skirtumą Laikykis, manau pamatę, kad ir vaikutis iš vaikų namų yra tiesiog Vaikas, o ne pabaisa jie jį pamils
QUOTE(Šelma @ 2008 09 29, 14:44)
Laikykis, manau pamatę, kad ir vaikutis iš vaikų namų yra tiesiog Vaikas, o ne pabaisa jie jį pamils
pamils pamils, kur jie dings pas mus gimine labai kisasi i visus reikalus ir savo nuomone garsiai isdesto... kitu atveju niekas ten ju ir neklausytu, nes visada pries ka darant 1000 patarimu ir priekaistu... bet kai padarai tai dziaugias, nors is pradziu bumba nesamones...
tai as tik del ju to bumbejimo galvoju... na pratinu prie minties kaskart kaip susitinkam,tegul atsibumba dabar
kad veliau man ramu butu nors is ju puses
patikėkit manim, moteriške su patirtim - ir pamilsta, ir dar labiau nei kitų giminaičių vaikus globoja, prisimena, net dovanėles perka, ko niekad nebūdavo... iš tikro- reikia tik pamatyt vaiką. Na, aišku, absoliutinti negalima, yra gi žmonių, kuriems meilė, atjauta, supratimas ir nuoširdumas- svetimos sąvokos, bet tikiuosi, kad jūsų giminaičiai ne tokie