Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(*AMRI* @ 2013 01 08, 13:43)
O kodel negalima naudoti grilio?  g.gif As tai naudoju.

Ant maisu pokuotes raso,kad ruksta labai orkaite 4u.gif
Atsakyti
Sluoksniuotos tešlos kišenėlės su sūrio/kumpio įdaru receptas su gaminimo eiga

user posted image

user posted image

user posted image

reikės:

* sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau pirktinę šaldytą)

* bešamelio padažo įdaro:

* 350 (700) ml pieno
* 25 (50) gr sviesto
* 25 (50) gr miltų
* 50 (100) ml grietinėlės ( 10% riebumo)
* 10 (20) g kukurūzų krakmolo
* 100 (240) g smulkiai tarkuoto sūrio Ementalio (arba kito fermentinio sūrio)
* 90 (180) g virto kakalutienos kumpio
* 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* malto muskato,pipirų, druskos

gaminimo eiga:

Bešamelio padažas gan greitai paruošiamas : į keptuvę (arba didesnį indą) sudėti sviestą ir kaitinti iki jis pilnai išsilydys, tada suberti miltus ir maišyti iki vientisos gražiai rusvos spalvos. Po truputį supilti pieną vis paplakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, kaitinti 10 min. vis pamaišant - masė turi gautis vienalytė.

Atskirame inde sumaišyti grietinelę su kukurūzų krakmolu iki vientiso mišinio.

Kai bešamelio padažas užverda, supilti grietinėlės/kramolo mišinį ir vėl maišyti iki padažas sutirštės. Pagardinti druska, pipirais bei maltu muskato riešutu.
Suberti smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišyti iki sūris pilnai išsilydys.
Palikti pilnai atvėsti.
Jei reikia, perkelti į šaldytuvą- įdaras turi būti pilnai sutirštėjęs, t.y. tokios konsistencijos kaip labai riebi grietinė.

Ant vamzdelių , išteptų lašeliu aliejaus, užsukti iškočiotos sluoksniuotos tešlos juosteles. Šiuos rulonėlius sudėti į kepimo skardą, jų paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir pastatyti kepti 10-20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio.

Iškepusius vamzdelius pilnai atvėsinti ir įdaryti iš anksto paruoštu atvėsusiu bešamelio padažo įdaru su sūriu ir kumpiu - šaukštelio pagalba pripildyti vamzdelių ertmes, jų galus apvolioti į smulkiai sutarkuotą permezano sūrį.

Įdarytus vamzdelius sudėti į kepimo skardą ir pastatyti kepti 5-10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio, iki vamzdelių galų sūris lengvai apsilydys.

Patiekti iš karto su šviežiomis daržovėmis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Greitai paruošiami cepelinai

user posted image


Už receptą dėkoju Inai.


12 vidutinio dydžio bulvių
250 gr. krakmolo
druskos

Įdarui:

maltos mėsos, svogūno, druskos, pipirų
arba
varškės, kiaušinis, čiobrelio, druska, pipirai

6 bulves išvirkite su lupenomis ir 6 nuskuskite.
Kol verda bulvės, pasiruoškite įdarą.
Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale (jokiu būdu nemalkite blenderiu, gausite gličią masę).
Žalias bulves sutarkuokite smulkia burokine tarka, jei lieka skysčio nusunkite šaukštu.
Abi bulvių mases sumaišykite su krakmolu ir druska.Gerai išminkykite.
Formuokite cepelinus ir dėkite į verdantį vandenį 20 - 25 minutėms.

user posted image
Atsakyti
Nu nepykit, bet nepavadinciau ju greitai pagaminamais blush2.gif Eiliniai cepelinai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2013 01 09, 17:39)
Nu nepykit, bet nepavadinciau ju greitai pagaminamais  blush2.gif Eiliniai cepelinai 4u.gif

gaminote nors vienus?
nereikia sunkti tarkio rankom kuris ir uzima didesne dali gamybos eigos smile.gif
o kur dar kiek susitaupo neisterliotu bliudu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2013 01 09, 18:39)
Nu nepykit, bet nepavadinciau ju greitai pagaminamais  blush2.gif Eiliniai cepelinai 4u.gif

dar ir kaip greit, nei sunkt, nei tarkavimo masuinkos traukt,dariau daug kartu, sena daryma pamirsau nes negalejau to darbo pakest, o sitie super, tik is svieziu bulviu sunkiau pavyksta, bet siuo metu pats tas
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 01 09, 16:01)
Žalias bulves sutarkuokite smulkia burokine tarka,

Pasitikslinti noriu - burokine ar kuria kita? Burokine gan stambiai tarkuoja. Ar cia turima omeny kita, ne morkine yra, o kur tarpine tarp burokines ir morkines? g.gif
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2013 01 09, 20:58)
Pasitikslinti noriu - burokine ar kuria kita? Burokine gan stambiai tarkuoja. Ar cia turima omeny kita, ne morkine yra, o kur tarpine tarp burokines ir morkines?  g.gif

tikrai taip, bulviu temoj keli lapai atgal net tarkos foto yra
Atsakyti
Va

user posted image
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2013 01 09, 19:58)
Pasitikslinti noriu - burokine ar kuria kita? Burokine gan stambiai tarkuoja. Ar cia turima omeny kita, ne morkine yra, o kur tarpine tarp burokines ir morkines?  g.gif

as tarkavau stambia burokine smile.gif

-------------------


biggrin.gif

 ! 
Ule, nepažeidinėkite temos taisyklių. Jūsų nuotrauka pašalinta dėl per didelio formato - puikiai žinote, kad nuotraukos dydis negali viršyti 500-640 pixelių.


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 09 sausio 2013 - 23:07
Paprastas, bet neprastas ir mūsų šeimos labai mėgstamas patiekalas - mėsos ir paprikų vėrinukai, ypač patinka vaikams, nes spalvoti.. biggrin.gif

user posted image
user posted image

700-800g maltos mėsos (dažniausiai kumpį naudoju)
1 saldžioji paprika (dažniausiai raudoną dedu, šįkart turėjau žalią)
bulvės (nuotraukoj supjaustytos tokios didessnės gal 6)

Mėsą suprieskoniuoju (druska, pipiriukai), įmušu kiaušinį, bulves ir papriką supjaustau, šiek tiek padruskinu, tada veriu ant iešmelių. Aliejum šiek tiek ištepu skardą ir kepu 190 laipsnių orkaitėj valandą.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 01 09, 17:01)
Greitai paruošiami cepelinai

Kiek isejo cepelinu is nurodytu produktu kiekio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tresor: 10 sausio 2013 - 11:41