Sluoksniuotos tešlos kišenėlės su sūrio/kumpio įdaru receptas su gaminimo eigareikės:
* sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau pirktinę šaldytą)
* bešamelio padažo įdaro: * 350 (700) ml pieno
* 25 (50) gr sviesto
* 25 (50) gr miltų
* 50 (100) ml grietinėlės ( 10% riebumo)
* 10 (20) g kukurūzų krakmolo
* 100 (240) g smulkiai tarkuoto sūrio Ementalio (arba kito fermentinio sūrio)
* 90 (180) g virto kakalutienos kumpio
* 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* malto muskato,pipirų, druskos
gaminimo eiga:
Bešamelio padažas gan greitai paruošiamas : į keptuvę (arba didesnį indą) sudėti sviestą ir kaitinti iki jis pilnai išsilydys, tada suberti miltus ir maišyti iki vientisos gražiai rusvos spalvos. Po truputį supilti pieną vis paplakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, kaitinti 10 min. vis pamaišant - masė turi gautis vienalytė.
Atskirame inde sumaišyti grietinelę su kukurūzų krakmolu iki vientiso mišinio.
Kai bešamelio padažas užverda, supilti grietinėlės/kramolo mišinį ir vėl maišyti iki padažas sutirštės. Pagardinti druska, pipirais bei maltu muskato riešutu.
Suberti smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišyti iki sūris pilnai išsilydys.
Palikti pilnai atvėsti.
Jei reikia, perkelti į šaldytuvą- įdaras turi būti pilnai sutirštėjęs, t.y. tokios konsistencijos kaip labai riebi grietinė.
Ant vamzdelių , išteptų lašeliu aliejaus, užsukti iškočiotos sluoksniuotos tešlos juosteles. Šiuos rulonėlius sudėti į kepimo skardą, jų paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir pastatyti kepti 10-20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio.
Iškepusius vamzdelius pilnai atvėsinti ir įdaryti iš anksto paruoštu atvėsusiu bešamelio padažo įdaru su sūriu ir kumpiu - šaukštelio pagalba pripildyti vamzdelių ertmes, jų galus apvolioti į smulkiai sutarkuotą permezano sūrį.
Įdarytus vamzdelius sudėti į kepimo skardą ir pastatyti kepti 5-10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio, iki vamzdelių galų sūris lengvai apsilydys.
Patiekti iš karto su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus