Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su savomis NUOTRAUKOMIS

QUOTE(musyte015 @ 2013 01 06, 18:50)
Kepsniai kepti orkaitėje .
Poto konservuotas šparagines pupeles sumaišiau su truputį majonezo ir sudėjau ant

Ačiū už receptą, skani vakarienė gavosi
Atsakyti
Mesos vyniotinis
user posted image


Reikės:
apie 1,2 kg mėsos (aš dariau iš karbonadinės (nes tik tokią tuo metu turėjau) , bet buvo sausoka, tai siūlau imti riebesnę)
garstyčių
druskos
šviež. maltų pipirų
mėgstamų mėsos prieskonių
plonų virtų šoninės juostelių
marinuotų agurkų
2-3 svogūnų
Iš mėsos padarome "šklotinę", iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės tepame garstyčiomis.Dedame šoninės juosteles, ant šoninės dedame plonom juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus.Ant agurkų dedame žiedais supjaustytus ir pakepintus svogūnus. Atsargiai viską susukame ir užtvirtiname krapštukais. Dedame į kepimo "rankovę" ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie val. , pradarome "rankovę ir dar kepame kol gražiai apskrus.Skanaus!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2013 01 07, 20:22)
Ačiū už receptą, skani vakarienė gavosi

4u.gif
Atsakyti
Moliūgo-cukinijų blyneliai

user posted image

Reikės:

nemažos riekės moliūgo
1 jaunos cukinijos
svogūno
2-3 skiltelių česnako
kiaušinio
druskos
šviežiai maltų pipirų
mėgstamų prieskonių
6-7 šaukštų miltų
aliejaus kepimui
Moliūgą ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Padruskiname ir kai daržovės išleis sultis, jas nuspaudžiame. Supjaustome kubeliais svogūną, smulkiai sukapojame česnako skilteles. Papipiriname ir pabarstome mėgtamais prieskoniais. mušame kiaušinį, beriame 6-7 šaukštus miltų, kad tešla nebūtų ištyžus labai, tai miltų kiekis priklauso nuo daržovių kiekio.Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų nereikalingas aliejus. Prie blynelių dariau padažą iš majonezo, natūralaus jogurto, citrinos sulčių ir krapų, mums su vyrų dar įmaišiau wasabio pastos dėl aštrumo.
Skanaus!
user posted image
Atsakyti
Ule, del sprandines su troskintais kopustais klausimas vienas iskilo, kepam sprandine su kopustais maise, tada prakerpam ir atsargiai pasalinam... Tai vat liko man neaisku, ka atsargiai pasalinam? ax.gif
Papildyta:
Ir dar idomu, kaip merginos darote, kai kepate kazka orkaiteje, rankoveje, prakerpat rankove truputi ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 01 07, 20:49)
Ule, del sprandines su troskintais kopustais klausimas vienas iskilo,
Ir dar idomu, kaip merginos darote, kai kepate kazka orkaiteje, rankoveje, prakerpat rankove truputi ar ne?  g.gif

is pradziu kepu rankoveje, galai uzristi , paskui kai jau bevek gatava, prakerpu virsu, pradarau, kad apskrustu patiekalas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 07 sausio 2013 - 20:59
QUOTE(sbo @ 2013 01 07, 21:49)
Ule, del sprandines su troskintais kopustais klausimas vienas iskilo, kepam sprandine su kopustais maise, tada prakerpam ir atsargiai pasalinam... Tai vat liko man neaisku, ka atsargiai pasalinam?  ax.gif
Papildyta:
Ir dar idomu, kaip merginos darote, kai kepate kazka orkaiteje, rankoveje, prakerpat rankove truputi ar ne?  g.gif

na ne sprandine pasalinam lotuliukas.gif 4u.gif jau kaip juokingai perskaiciau blush2.gif biggrin.gif

kepam kepam, paskui prakerpam ir ta maisa istraukiam atsargiai ir metam ji lauk, tuomet pilnas maisas sulciu nuo kopustu, mesos, pasiskirsto po skarda ir apsemia sumestas bulves. Kepam,kol bulves ikeps 4u.gif

Nea, rankoves neprakerpu, kaip tik sandariai uzsuku krastus.
Tik naudojant kepimo maisa orkaites funkcija kepimo turetu buti virsus ir apacia, negalima naudoti grilio 4u.gif
Atsakyti
Vakar jau nesulaukus atsakymo padariau kitaip - prakirpau maišą, sumečiau į jį bulves ir kepiau toliau smile.gif

Tik va ką aš pastebėjau, ar čia nuo orkaitės priklauso, ar kas, bet kai kepu kartu mėsą su bulvėmis, neiškepa man labai ilgai tos bulvės, nesuprantu kodėl g.gif Orkaitė tikrai gera (AEG), nustatau tą funkciją apačia-viršus... Gal reikia su vėjeliu nustatyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 01 08, 08:18)
Vakar jau nesulaukus atsakymo padariau kitaip - prakirpau maišą, sumečiau į jį bulves ir kepiau toliau smile.gif

Tik va ką aš pastebėjau, ar čia nuo orkaitės priklauso, ar kas, bet kai kepu kartu mėsą su bulvėmis, neiškepa man labai ilgai tos bulvės, nesuprantu kodėl  g.gif  Orkaitė tikrai gera (AEG), nustatau tą funkciją apačia-viršus... Gal reikia su vėjeliu nustatyt g.gif

O jūs pabandykite kepti bulves pavirtas 4u.gif nuo užvirimo kokį 10min 4u.gif
Atsakyti
Kristule, nebandziau kepti virtu, tikiu, kad jos iskeptu greit, bet jei jau virsiu bulves, tai ir isvirsiu iki galo, nes daug "darbo" virt, paskui dar kept, cia nebent ypatingai kokia progai biggrin.gif O siaip uztat ir dedu viska kartu kepti i orkaite, kad butu greiciau, patogiau, maziau darbo, maziau isterliotu indu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 01 08, 11:32)
Kristule, nebandziau kepti virtu, tikiu, kad jos iskeptu greit, bet jei jau virsiu bulves, tai ir isvirsiu iki galo, nes daug "darbo" virt, paskui dar kept, cia nebent ypatingai kokia progai biggrin.gif O siaip uztat ir dedu viska kartu kepti i orkaite, kad butu greiciau, patogiau, maziau darbo, maziau isterliotu indu  ax.gif


Kepti reikia ne isvirtas bulves, o apvirtas... na nzn kiek ten to darbo daugiau buna, bet man yra skirtumas ar valgyti keptas ar virtas bulves...o as visada salia kepamos orkaiteje mesos dedu apvirtu kelias minutes bulviu, morku, pastarnoku (viska ne pro sali yra paslakstyti aliejum, kad graziai skrustu...morkas ir pastarnokus dar medumi apipilu)...ir patikekit, kad ir kiek ju butu iskepta - visada del ju karas vyksta lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigris: 08 sausio 2013 - 11:13
QUOTE(Ulė @ 2013 01 08, 07:07)
Tik naudojant kepimo maisa orkaites funkcija kepimo turetu buti virsus ir apacia, negalima naudoti grilio 4u.gif

O kodel negalima naudoti grilio? g.gif As tai naudoju.
Atsakyti