Kremine pievagrybiu sriubaReikes:
400 g pievagrybiu
1 svoguno
4 saukstu sviesto
petrazoliu
1/2 litro sultinio
2 saukstu miltu
100 ml grietineles
pelesinio surio
duonos skrebuciu (nebutinai)
druskos, pipiru
Istirpiname 2 saukstus sviesto, apkepame svoguna ir pievagrybius. Sudedame smulkintas petrazoles.
Puode, kuriame virs sriuba, istirpiname likusius 2 saukstus sviesto, suberiame miltus ir kaitiname, kol mase ims ruduoti.
I miltu mase puode pilame karsta sultini, suberiame apkeptus grybus ir nuolat maisant uzverdame. Pagardiname druska, pipirais ir dar siek tiek paverdame.
Blenderiu sutriname viska iki vientisos mases, supilame grietinele, jei sriuba atveso, pakaitiname.
Pries valgant pabarstome pelesiniu suriu ir duonos skrebuciais (as si karta nebarsciau, nes valgeme su cesnakiniu batonu).
Skanaus!